Založ si blog

Páni Harabin, Kotleba, nie toto ! od Vás očakáva a požaduje občan-volič !

Veru páni, to čo ste nám predviedli minulý týždeň, sa nedá inak pomenovať, len ako paralela s tým, čo tu predvádzajú neoliberáli s tými svojimi paktami o neútočení. Od Vás páni, občan-volič neočakáva žiaden pakt, ani žiaden iný dokument, ktorý by deklaroval, že sa budete bratať, to naozaj nie ! Čo občan-volič od Vás očakáva, je to, že ako pronárodné, kresťanské a konzervatívne strany sa budete úplne inak prezentovať na verejnosti, ako Tí jediný pravdu majúci neoliberáli a zapredaný kresťania !

Nie som voličom ani jedného z Vás, ale naozaj a úprimne záleží na tom, aby tá liberálna skupinka , mala vo Vás naozajstnú a pronárodnú, proslovenskú alternatívu. Samozrejme, že na Vašich spoločných stretnutiach za zatvorenými dverami môžu padnúť aj ostrejšie slová, slová vzájomnej kritiky, ale ako píšem, len za zatvorenými dverami, tam si to riadne a otvorene vydiskutovať a potom predstúpiť pred verejnosť, a slušne, kľudne im oznámiť výsledok Vášho jednania, kde môže aj celkom jasne zaznieť, že ste sa nedohodli lebo Vás rozdeľujú niektoré veci, ale nie aby sa odohralo také divadlo, ako na Vašej poslednej tlačovej besede ! Rozdiely, ktoré Vás na teraz rozdeľujú je potrebné vyjadriť kultivovane a nie vzájomné sa napádanie a obviňovanie sa v priamom prenose. Veď akú ešte väčšiu vodu je potrebné nahnať do kolies mlyna neoliberálnej, „demokratickej“ opozície a takých istých médií, ak nie tú, že Harabin a Kotleba sa navzájom „dohrýzli“ na spoločnej TB, po ich vzájomnom straníckom stretnutí. Veď nie je možné, aby ste sa nevedeli preniesť cez to, že jeden z Vás je naozaj kvalitný dlhoročný trestný sudca, bývalý minister spravodlivosti SR, šéf najvyššieho súdu SR a mnohých iných vysokých pozícií (úprimne klobúk dole) a druhý z Vás, svojou neúnavnou a častokrát aj štátnymi úradmi perzekvovanou, politickou prácou, dokázal vybudovať silnú pro národnú stranu s účasťou v NRSR (úprimne klobúk dole), aj keď mu nič a nikto z mocných v tejto republike nijako nepomohol, ba práve naopak , aby ste sa teraz „hrali“, kto koho prvého pozve na stretnutie, a aby ste sa hrali, kto je silnejším kohútom na tejto strane pro národnej a pro kresťanskej politickej scéne SR !

p. Harabin, naozaj je to nie korektné, ak K-ĽSNS vyčítate, že sú štyri roky v NRSR a nič nedokázali presadiť ! Veď ako môžu presadiť nejaký rozumný a pre Slovensko prospešný návrh zákona, keď aj tá terajšia „demokratická“ opozícia ich nepovažuje za sebe „rovných“ !? Treba si však všimnúť, že K-ĽSNS hlasuje vždy za každý rozumný a pre SR potrebný zákon, a je jedno či je to návrh „demokratickej“ opozície alebo terajšej vládnej koalície. A potom sa tieto dva tábory obviňujú, ktorý z nich viac či menej spolupracuje s „fašistami“, NECHUTNÉ ! Ďalej, vyčítať p. Kotlebovi, že počas jeho spravovania BBSK, nedokázal naplniť sľuby, ktoré dával občanom pred voľbami, je tak isto nie celkom korektné. Veď všetci vieme čo povedal p. Fico, keď do druhého kola týchto VÚC volieb na župana BBSK postúpili p. Marián Kotleba (K-ĽSNS) a p. Vladimír Maňka (SMER-SD), že pána Kotlebu v druhom kole, by porazilo aj vrece zemiakov. Následne po vyhratých voľbách p. Mariána Kotlebu, celá slovenská politická moc v štáte, „prezidenta“ Kisku, nevynímajúc, robila všetko preto, aby jeho prácu v BBSK sťažila maximálne, ako sa len dá, zrušené príspevky z eurofondov, napomínanie na zlé čerpanie a používanie verejných peňazí, znemožnenie niektorých verejných obstarávaní, , vláda SR v tom čase nemala žiadne naviac peniaze pre navrhované projekty BBSK (pre iné VÚC sa ich našlo požehnane!) a pod. podrazy. Ako náhle sa do kresla dostal terajší „župan“ Ján Lunter, ktorý mimochodom ustanovil svojho syna Ondreja Luntera, za svojho zástupcu – teda neoficiálne jeho syn je županom BBSK, tak sa zázračne uvoľnili všetky finančné toky do BBSK, a už počujem, ako na konci ich volebného obdobia (2022), sa budú títo dvaja najbližší rodinný šéfovia BBSK ( to nie je rodinkárstvo ?!) a všetky neoliberálne média vystatovať, čo všetko oni dokázali a čo všetko nevedeli vykonať ich „ničím“ obmedzovaní predchodcovia K-ĽSNS !

p. Kotleba – od Vás nie je korektné, ak poukazujete na sudcovskú činnosť p. Harabina a hlavne na jeho pôsobenie vo vláde p. Mečiara, na poste ministra spravodlivosti SR. Je celkom evidentné, že p. Harabin sa stal pre veľkú časť justičného prostredia nepohodlnou osobou, a to z jediného a jasného dôvodu – šliapal im na otlaky ! Veď to možno aj sám poznáte, ak niekomu nepovolíte vykonávať nekalú činnosť, protiprávnu činnosť, ak od niekoho požadujete pracovný výkon na úrovni výšky jeho mzdy (u sudcov sa jedná o mzdy na úrovní dve a viac tisíc eur !) , tak sa to tím dotyčným nepáči a zákonite budú na Vás špiniť, a to sa presne stalo aj s p. Harabinom, keď začal byť na sudcov „pes“ a súdy navštevoval na svojich ministerských kontrolách bez ohlásenia ! To sa naozaj zhýčkanej sudcovskej obci nepáčilo a nechcú to ani teraz, a preto špinia svojho kolegu, len tí sudcovia, a akási nepodstatná VIA IURIS (aktívnou členkou bola aj p. Čaputová – programová riaditeľka !) , ktorí sú pri svojej práci pohodlný a nechcú mať nad sebou žiadnu kontrolu. O tom, že p. Harabin sa vždy pohyboval pri svojich rozhodnutiach, než už bol na akejkoľvek funkcií, vždy len a na základe platného práva platného na území SR, svedčí hlavne to, že všetci ktorí sa pokúšali o jeho sudcovskú likvidáciu, jednoznačne neuspeli, všetky doteraz svoje spory vyhral, vysúdil nemalé peniaze, ktoré sme mu zaplatili z nášho vrecka, a tieto by do štátnej kasy mali vrátiť všetci Tí, ktorí ho takýmto nekalím spôsobom očierňovali, a bývala šéfka najvyššieho súdu p. Daniela Švecová, by sa tiež mala verejne p. Harabinovi ospravedlniť za to, že ho neustále perzekvovala a prehrala s ním všetkých 14 disciplinárnych podaní !

p. Harabin, p. Kotleba  –  ďalej si je potrebné uvedomiť, že Vaše stretnutia nemusia byť vždy pod drobnohľadom vašich „priaznivcov“, „demokratickej“, „neoliberálnej“ „novinárskej“ obci ! Veľmi Vám to škodí ! Nevyzývajte sa na spoločné stretnutia prostredníctvom sociálnych sietí ! Veďte svoje jednania v zákulisí, na predjednanie svojich osobných stretnutí, využívajte Vaše volebné tými, ktoré Vám niektoré sporné body predjednajú a až následne sa stretnite, Vy volebný lídri svojich strán. Máte nesmierne veľa spoločných bodov – za najdôležitejšie a najpodstatnejšie považujem Vašu pro národnú a pro slovenskú orientáciu, za nemenej závažný, Váš spoločný bod Vášho programu považujem začať proces prinavrátenia strategických energetických podnikov do rúk štátu, lebo len ten štát je silný, ktorý má v rukách aj silnú ekonomickú moc, a zisky z týchto strategických podnikov, by sa v žiadnom prípade  nemali strácať mimo územie SR. Bude to náročný proces, ale je potrebné pri ňom využiť všetky domáce právne normy, prípadne ich v NRSR doplniť, využiť všetky medzinárodné právne normy platné na území členských štátov EÚ, a hlavne je potrebné odkryť celý „dzurindovský“ proces tohto „odpredaja“ v rokoch ich vládnutia, komu a za akých podmienok sa tieto podniky predali, prečo bola cena taká nízka, aká bola, kde sa nachádzajú prípadne benefity z tohto predaja pre aktérov tejto divokej a zradnej privatizácie a pod. Stavajte predovšetkým na tom čo Vás spája a to čo Vás rozdeľuje, si, ako píšem vyššie v texte, vyjasnite a prípadne, ak sa na nich neviete dohodnúť, ale pre Slovensko nie sú v tejto chvíli až také podstatné odložte „ad acta“ !

Záver :

Zo vzájomnej povolebnej spolupráce v žiadnom prípade nevylučovať strany SMER-SD a SNS a to z jednoduchého dôvodu. Aj v týchto stranách sú členovia, ktorí nie sú celkom, ba niektorí až úplne, spokojný s tým, čo ich niektorí čelný predstavitelia „vystrájajú“ a akú razia „pro“ slovenskú politiku a politiku „pro“ občiansku ! Je preto potrebné sa s predstaviteľmi týchto politických strán stretnúť aj teraz pred voľbami PV 2020, a pozvať ich na jednanie. V prípade, že terajšie vedenie týchto strán odmietne sa s Vami čo i len stretnúť a vypočuť si Vás, tak to je potrebné celkom otvorene verejne odprezentovať a už nechať na voliča, aký si utvorí o nich názor, na ich „slušnosť“ sa s Vami nestretnúť, lebo ako sa hovorí „pozdraviť je slušnosť, ale odzdraviť je povinnosť!“ a to platí aj vo vzťahu k pozvaniu na nezáväzné politické stretnutie !

Deň po voľbách ukáže komu takéto správanie pomohlo. A čo sa týka dnešnej „demokratickej“, neoliberálnej a „kresťanskej“ opozície, s ktorou nemáte ani jeden jediný styčný programový a proslovenský bod, tak tu je akékoľvek predvolebné a hlavne povolebné rokovanie o prípadnej spolupráci absolútne bezvýznamné, tu je potrebné mať jasnú hranicu medzi Vašim pronárodným a proslovenským videním sveta a ich bezbrehú nedemokratickú liberalizáciu Slovenska, ktorá je pre náš národ a republiku absolútne neprijateľná !

Prosím, zamyslite sa nad tým, čo je vyššie v texte napísané, či to nestojí za to, pre budúcnosť našich detí a ich potomkov, pre budúcnosť našej drahej vlasti – Slovenskej republiky !

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.