Založ si blog

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať!

Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase.

Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ mimovládky z väčšej časti financované z „demokratického Západu/USA, že sa tým vraj táto inštitúcia stane poplatnou dnešnej vlády, ale len a výhradne na to, aby na obrazovkách STV a v étery SRo, naozaj občan, obyvateľ SR počul spravodajstvo a informácie vyvážené, neselektované, necenzurované!

Je veľká škoda, že sa tak nestane do konania volieb do EP lebo je možné očakávať resp. sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou aj stane, že predvolebná RTVS bude opäť rýdzo naklonená progresivizmu (PS) a neoliberalizmu (SaS) a ostatné politické subjekty, dnešnej vládnej koalície, ale aj tie v opozícií (HNUTIE REPUBLIKA, K-ĽSNS, ALIANCIA – SZÖVETSÉG…), budú v RTVS zaznávané, zosmiešňované, neúmerne kritizované a tak podobne.

A teraz k veci.

Dnes platný zákon o RTVS 532/2010 Z. z. – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2010/532/ – okrem iného hovorí a RTVS predpisuje aj toto – „§ 3 Poslanie Rozhlasu a televízie Slovenska, bod (3), ods. b) – poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“

Takže to, čo teraz navrhnem, by nemal byť ani len najmenší problém, aby sa to na obrazovkách a v étery RTVS objavilo, odvysielalo.

A podľa môjho názoru je to veľmi potrebné, aby Slováci už konečne dostali informácie, ako sa zvykne hovoriť priamo z prameňa resp. aby sa napili informácií priamo z prameňa.

Nie len neustále všakovakí politickí analytici…, s prepáčením manipulatívni mudrlanti, ktorí stoja na tej „správnej“ strane dejín!

Ja pevne verím, že slovenský divák by oželel, ak by minimálne v dvoch po sebe idúcich reláciách O 5 minút 12, nevidel našich politikov, ale zástupcov iných štátov!

A ešte by si slovenský divák od našich politikov a „politikov“ aj oddýchol, čo by mu bolo určite na prospech.

Takže, ak by sa dnešné vedenie RTVS správalo podľa zákona o RTVS a nie ako si to od nej vyžaduje napr. akási Věra Jourová, prepytujem vraj komisárka EÚ pre hodnoty a transparentnosť, tak by pre nich nemal byť problém odvysielať reláciu O 5 minút 12 takto resp. takéto.

A čo tak posadiť do jedného štúdia dvoch zahraničných veľvyslancov pôsobiacich na Slovensku?

Do jedného kresla posadiť veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku – Myroslav Kastran a oproti nemu do kresla druhého, veľvyslanca Ruskej federácie na Slovensku – Igor Bratčikov.

Obidvaja sú na Slovensku legálne, nemám vedomosť žeby bol niektorí z nich vyhostený resp. žeby tu mal od našich orgánov nariadené domáce väzenie.

Takže kde je problém, aby obidvaja v diskusii vystúpili na obrazovke slovenským štátom platenej TV?!

Nuž nikde!

A z ich vystúpenia, z ich argumentácií, nech si každý divák, obyvateľ SR, urobí slobodne záver sám.

V druhej relácii v O 5 minút 12, by RTVS mohla dať priestor na diskusiu medzi veľvyslancom USA na Slovensku – Gautam A. Rana a veľvyslancom Ruskej federácie na Slovensku – Igor Bratčikov.

Tu rovnako platí presne to isté, čo som napísal vyššie v texte o diskusií medzi Kastranom a Bratčikovom.

Alebo im je zakázané spoločne diskutovať za jedným stolom?

Nuž na obrazovkách RTVS to zakázané nie je, ba je to priam nutné!

Nech konečne občania SR, ktorí sa o veci verejné, či už domáce alebo naše zahranično-politické zaujímajú, dostávali informácie vyvážené a priamo z prameňa a nie filtrované z bočných, len tých „správnych“ prítokov, ktoré sú zamútené cielenou jednostrannou propagandou.

Takže áno, aj preto, že dnešné vedenie RTVS niečoho takého nie je schopné, na niečo také nie je odvážne, ba nie je ani niečo také, z vlastného presvedčenia odhodlané, tam nemá na dnešných vysokých radiacich pozíciách čo robiť!!!

P.S.:

A ak by niektorí z pozvaných hostí odmietol účasť na takejto vyváženej pluralitnej diskusií, tak by si RTVS mala uplatniť právo prázdneho kresla.

Ak by odmietol účasť veľvyslanec RF, tak by v štúdiu sedel a s moderátorom diskutovali o samote ako ukrajinský, tak aj americký veľvyslanec.

Ale ak by účasť na takejto TV diskusií odmietli veľvyslanci Ukrajiny a USA, tak by v dvoch po sebe idúcich reláciách O 5 minút 12, diskutoval sám Bratčikov s moderátorom.

Lebo toto je pluralita!

Lebo toto je tá pravá a priama demokracia!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.