Založ si blog

RTVS o 5 minút 12, nedeľa 08. 09. 2019 – opäť všetko zle !

„verejnoprávna“ RTVS v nedeľu odvysielala už, normálnu, nie mimoriadnu (tak, ako týždeň predtým) reláciu o 5 minút 12 s „hviezdnym“ obsadením, p. Bugár (predseda MOST-HÍD) a p. Sulík (staronový predseda a SaS) !

RTVS v menovanej relácií vymenila p. Hajka za p. Makaru (z kaluže do blata), ale nevymenila dramaturgiu. To si dramaturgia, ale aj samotný nový moderátor p. Makara nevšimli, že v uplynulom týždni politickou scénou Slovenska hýbali dve témy a to prvýkrát v ére samostatnosti SR, po roku 1993 slovenské „nezávislé“ súdy (sudca najvyššieho súdu SR p. Paluda) odsúdili poslanca NR SR, čím ho s okamžitou platnosťou zbavili mandátu poslanca NR SR, a to nie za úmyselný trestný čin (napr. ekonomický, alebo vraždu a pod.), ale za jeho politický názor, načo sa vzťahuje imunita na poslancov NR SR vo výrokovej časti.

A druhá veľmi závažná udalosť týždňa, vzdanie sa kandidatúry na post predsedu NS SR p. Harabina, po tom, čo sa p. Čaputová (dočasná „prezidentka“ SR), jasne vyjadrila, aj keď meno Harabin nepovedala, že ak jej predloží Súdna rada SR, ňou riadne zvoleného kandidáta na tento post práve p. Harabina, tak ona ho nevymenuje za predsedu NS SR, lebo nespĺňa jej „hodnotové“ nastavenie, teda nemá ten správny, osobný a profesijný príbeh !

Namiesto toho si RTVS zavolala do menovanej diskusnej relácie jedného politika, ktorý je už na konci svojej politickej kariéry a „jeho“ strana by sa s najväčšou pravdepodobnosťou po PV 2020 už nemala stať parlamentnou stranou (B. Bugár), a druhého politika, ktorý svojim prepojením na závadovú osobu cez videjko, na ktorom dojednávali voľbu GP SR (R. Sulík) a za toto by mal nasledovať p. Jankovskú ! A títo dvaja páni mlátili spolu s p. Makarom prázdnu slamu, a nič pozitívne to pre diváka RTVS neprinieslo. Asi by bolo zaujímavé, aká bola sledovanosť tejto smiešnej, svojou zostavou, relácie ! Jediné, čo mohlo diváka na tejto relácií zaujať resp. pobaviť (ak by to nebolo na plač), bolo, keď sa p. Sulík pomýlil a povedal, že aj pred rokom 1989 boli voľby demokratické, lebo na volebnej listine bolo viac strán, ako len komunistická, ale on vraj musel krúžkovať pred volebnou komisiou a nemohol ísť za plentu, na čo mu p. Bugár kontroval, že on už vtedy bol veľmi odvážny a on predsa len za tu plentu išiel. No a úplne to zabil p. Makara, keď p. Sulíkovi oponoval, že v komunizme demokracia nebola ! Ja neviem koľko má rokov p. Makara, ale doba spred roka 1989, ho asi len tak lízla, pretože inak by vedel, že pred rokom 1989 tu nebol komunizmus (nech si naštuduje, čo je to komunizmus), ale socializmus, a to je absolútne niečo iné ako komunizmus, jedine čo tu bolo spoločné s komunizmom, bolo to, že v Ústave ČSSR bola ukotvená vedúca sila komunistickej strany !!!

A Vy pán riaditeľ RTVS p. Rezník, Vy ste spokojný s dramaturgiou pre tieto politické relácie, Vy nemávate pravidelné stretnutia, aj s touto dramaturgiou ?, a nevyčítate im, že nevedia improvizovane zareagovať na politické dianie na Slovensku a posnažiť sa, aj keď na poslednú chvíľu, zabezpečiť takých hostí do relácie na tému, ktorá je v danom čase najaktuálnejšia ?

Veď práve táto ostatná nedeľa bola presne tá, kedy RTVS mala zabezpečiť vysielanie mimoriadnej relácie O 5 minút 12, a to s predĺženým časom vysielania na 120 minút, a následný program podľa toho upraviť. Témy mali byť tri – prvá : Prvý odsúdený poslanec NR SR v histórií povojnovej samostatnej SR, druhá : – politicky realizmus v podaní p. Jankovskej v súvislosti s jej nasledovníkmi z radov iných ústavných činiteľov, tretia : Neoprávnený zásah p. Čaputovej do nezávislého rozhodovania Súdnej rady pri hlasovaní vo voľbách o novom predsedovi NS SR.

Do prvej časti redakcie pozvať : bývalého poslanca NR SR p. Mazureka (K-ĽSNS), poslanca NR SR p. Fica (SMER-SD), poslanca NR SR p. Dostála (SaS) a jedného náhodne vybraného obyvateľa, z ktorej koľvek cigánskej osady na Slovensku alebo z miesta, kde žijú asociáli napr. neslávne slávny bratislavský „pentagón“ (žiaden vajda, ale radový osadník) a jedného obyvateľa z majoritnej časti obyvateľov Slovenska, ktorý býva v bezprostrednej blízkosti, takejto cigánskej osady resp. „iného hniezda“ asociálov. Dať im priestor na demokratickú diskusiu, bez zavádzajúcich a inak navádzajúcich otázok !

Do druhej časti relácie pozvať : p. Jankovskú (bývala štátna tajomníčka na MS SR), poslanca NR SR p. Matoviča (OĽaNO)

Do tretej časti relácie pozvať : bývalého kandidáta na post predsedu NS SR p. Harabina, p. Čaputovú („prezidentku“ SR). Tu by si diskutujúci mohli vysvetliť a vydiskutovať, či nie je na mieste, aby sa hlava štátu vyjadrila k zvolenému kandidátovi na post predsedu NS SR až po tom, ako by ho Súdna rada zvolila a mohli by si navzájom prediskutovať v krížovej debate o tom, kto z nich, aký má osobnostný a profesijný príbeh !

 

Nuž vážená RTVS, tak to by mala vyzerať politická diskusia vo verejnoprávnej televízií SR, ktorá neselektuje hostí do relácie na základe toho, čo kto na to povie, (z vyšších politických miest a veľký brat za atlantickým oceánom), ale na základe vážnosti tém, a aby bola zabezpečená čo najväčšia pluralita názorov, toto od Vás RTVS očakávajú občania SR a koncesionársky platcovia, a možno aj z týchto koncesií platíte celú dramaturgiu a moderátora danej politickej relácie. Aj posledná relácia nám jasne ukázala, že RTVS nie je verejnoprávna televízia, ale ovládaná televízia politickými záujmami z „vonku“, a nechá si bezprecedentne zasahovať do svojej verejnoprávnej nezávislosti. Takže všetko zle !

Nuž a čo sa týka inej politickej relácie na TV Markíza Na telo (včera to bolo Na tielko), tak tu je každý komentár zbytočný, lebo vieme, kto stojí za TV Markíza, a podľa toho aj včerajšia relácia s p. Čaputovou vyzerala. Len jeden postreh, TV Markíza sa na začiatku ústami p. Kovačiča nepochválila, že do diskusie s p. Čaputovou pozývali zástupcu SMER-SD a že SMER-SD im ponúkol poslanca NR SR, predsedu výboru NR SR pre európske záležitosti, overovateľa Zahraničného výboru NR SR, vedúceho Stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady európy a člena Stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení OBSE, p. Blahu, a oni ho odmietli, alebo že by ho odmietla p. Čaputová ? A tak si tam pozvali okrem iných aj nezaradeného poslanca NR SR p. Vašečku, takmer nulu na slovenskej politickej scéne !

Ešte by som navrhoval, aby aj TV JOJ zaradila do svojho nedeľňajšieho vysielania politickú reláciu s názvom „Ja, Ona a Oni“, kde „Ja“ by bola, ako moderátorka p. Janka Krescanko Dibáková, „Ona“ by bola, ako pomocná „nezávislá“ a „najinformovanejšia“ moderátorka  Monika Tódová s Denníka N a „Oni“, by boli Tí „najdemokratickejší“ a „najnovší“, „najslušnejší“ politici na slovenskej politickej scéne, a témami by boli, výsostne proti koaličné a proti vládne (pravda, ak by pri moci bola strana SMER-SD so svojimi koaličnými partnermi), protikorupčné kauzy !

Na záver snáď len toľko, že RTVS nie je v tejto chvíli verejnoprávna televízia a v súčasnosti nespĺňa ani v najmenšom nezávislosť od politického diania na Slovensku, do teraz vždy bola ustráchaná a poplatná istým politickým kruhom a vtieraniu sa do priazne západným EÚ mocnostiam a USA ! Veď sa držte aspoň v RTVS, čo povedal český táta T.G. Masaryk „…demokrace, toť diskuse…“ a ja dodávam, prepáčte, že po česky „…a to se všemi !“

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.