Založ si blog

Harabinov oprávnený hnev ! Čaputová pri vysoko rúbe !

Klamal by som, keby som teraz napísal, že som očakával od p. Harabina krok vo vzťahu k voľbe predsedu najvyššieho súdu SR, ktorý urobil včera svojim vyhlásením na TB. Už včera som mal pripravený článok (väčšinou svoje články píšem dopredu, pozorne si ich niekoľkokrát prejdem a až následne ich zverejním a samozrejme že si ich archivujem, pre prípad, že by ma chcel pre nich niekto pranierovať), k voľbe predsedu najvyššieho súdu SR, v ktorom som opisoval, prečo je p. Harabin najvhodnejším kandidátom na tento veľmi významný post v kontexte nezávislosti súdov na Slovensku. Áno, som sklamaný z rozhodnutia p. Harabina, ale na druhej strane po zrelej úvahe musím pripustiť, že p. Harabin, vždy urobí a povie, len to, o čom je presvedčený, že je to správne, a v súlade s platným právnym systémom SR, a na základe preukázateľných faktov, lebo ako dlhoročný trestný sudca vie a cti si rozhodovanie, len a len, na základe preukázateľných a ničím nevyvrátiteľných faktov, a preto si myslím, že jeho včerajšie rozhodnutie odstúpiť z kandidatúry na predsedu NS SR, sa zakladá na poznaní zákulisia tejto voľby, o ktorom My, radoví občania zatiaľ ani netušíme, a pevne verím, že sa to od p. Harabina v najbližšej dobe dozvieme.

Najväčšiu „zásluhu“ na rozhodnutí p. Harabina má celkom jednoznačne „prezidentka“ p. Čaputová, ktorá vo svojom vyjadrení v rozhlasovej relácií na rádiu EXPRES, u pána „nezávislého“ moderátora Závodského, sa nemiestne a absolútne neakceptovateľne vyjadrila, že ona nebude akceptovať hocijaké rozhodnutie súdnej rady o voľbe predsedu NS SR, ak bude zvolený kandidát, ktorého osobný a profesijný príbeh nebude v súlade s jej osobným a profesijným príbehom, ktorý je samozrejme čistý, ako horská studnička. Vážení členovia súdnej rady, viete čo Vám tým p. Čaputová odkázala (a zároveň s Vás spravila volov), že nie ste slobodný vo svojej voľbe predsedu NS SR a že mate zabudnúť na to, že ak jej predložíte Vami zvoleného kandidáta na vymenovanie za predsedu NS SR, väčšinou všetkých hlasov súdnej rady, a bude ním p. Harabin, tak Vaša voľba je neplatná, zbytočná a bude voliť až dovtedy, kým nezvolíte kandidáta resp. kandidátku, s takým osobným a profesijným príbehom, ktorý bude vyhovovať jej neoliberálnym predstavám. A ak sa tak nestane, tak Vás označí za vinných, že Vy ste Tí, ktorí sú na vine, že nemáme nového predsedu NS SR !, tak, ako teraz viní NR SR, že nemáme doplnený ÚS SR ústavnými sudcami ! Vážení Vy to nevnímate, ako zásah do nezávislého rozhodovania súdnej moci na Slovensku ? Vám to neprekáža, keď Vás p. Čaputová cez média takto úkoluje ?, a diktuje Vám, ako sa máte „nezávisle“ rozhodnúť v tajnom hlasovaní ?! Prečo všetci pri týchto vyjadreniach p. Čaputovej mlčíte, aj Vy neoliberálny a neokresťanský a neodemokratický politici z opozície, ale aj Vy poslanci a politici vládnej koalície a aj Vy „najdemokratickejšie“ „mienkotvorné“ média v SR !? A Vám z VIA IURIS, toto vyjadrenie p. Čaputovej neprekáža ?, ak ste taký spravodlivý (asi nie lebo bola svojho času jedna z Vás!)?!

Takže Vážené dámy a vážení páni zastúpení v Súdnej rade SR, mali by ste p. Harabina vyzvať, aby sa zúčastnil a obnovil svoju kandidatúru na predsedu NS SR a za garantovali mu, že Vy nie ste poskokmi a ani lokajmi p. Čaputovej, a po vzore NR SR si odhlasujte, že voľba bude verejná, a ukážte svoju súdnu nezávislosť od moci prezidentskej, parlamentnej, vládnej a hlavne od moci mediálnej ! Týmto dôveryhodnosť našich súdov a súdnych konaní, nadobudne také percento, aké tu v histórií samostatného Slovenska ešte nebolo !

Zároveň Vy protikandidáti p. Bajánková, p. Macejková a p. Mesiarkinová, Vy sa týmto vyjadrením necítite byť dotknuté, aj keď p. Čaputová nevyslovila žiadne meno, ale veď nie sme sprostí koho tým myslela ?! Vy sa neobávate, že ani Vás p. Čaputová nemusí vymenovať za predsedu NS SR ?! A viete prečo ? Veď, už len tým, že ste boli ochotné sa zúčastniť, ako kandidátky na voľbu predsedu NS SR v jednom „balíku“ s p. Harabinom, a nevymedzili ste sa voči jeho účasti, tak sa pre p. Čaputovú Váš osobný a profesijný príbeh automaticky poškvrnil, tak, že ona to jednoducho nemôže akceptovať a jednoducho Vás nevymenuje. Vy si neuvedomujete, že p. Čaputová svojím verejným vyjadrením o ne akceptácií jedného z kandidátov, porušila rovnosť šanci vo voľbách, čo garantuje Ústava SR ?!. Že Vás verejne uprednostnila pred p. Harabinom, že ovplyvňuje rozhodnutie Súdnej rady SR a že ovplyvňovanie rozhodnutia súdnej moci je trestné a neprípustné ! Na základe týchto skutočnosti, by ste všetky tri, mali okamžite na protest, taktiež odstúpiť od kandidatúry na túto voľbu predsedu NS SR ! V opačnom prípade, len potvrdzujete slová, ktoré včera na svojej TB vyslovil p. Harabin, že sa okolo tejto voľby dejú nekalé zákulisné hry, a po týchto voľbách uvidíme kto ohne chrbát a prečo !?

Na Slovensku musí platiť, že súdna moc je nezávislá od moci výkonnej a zákonodarnej !, to neznamená, že je nepostihnuteľná ( v zákone o „súdnej moci“ je to jasne pomenované) a že nikto z moci výkonnej, zákonodarnej a „moci“ mediálnej, jej nesmie zasahovať neprimeraným vyjadrovaním sa do jej rozhodovania ešte pred samotným rozhodnutím !

Vážená súdna rada, je na Vás ako sa zachováte, vážené zostávajúce tri kandidátky je na Vás ako sa zachováte, ale jedno by ste mali pani Čaputovej odkázať (a ja jej to odkazujem tiež) :

„Pred rozhodnutím Súdnej rady vo voľbách o novom predsedovi/predsedníčke najvyššieho súdu SR, ktorého sme Vám predložili na vymenovanie, na základe väčšinovej podpory všetkých členov Súdnej rady SR, ste pani Čaputová povinná pred týmto naším rozhodnutím v pokore pokľaknúť a v tejto polohe s pokorou podpísať menovací dekrét pre nami zvoleného kandidáta/ku na post Predsedu NS SR !“

  1. Čaputová svoj názor na novozvoleného kandidáta na post predsedu NS SR, môže vyjadriť, až po tom, keď ho na základe slobodnej a demokratickej voľby členov súdnej rady SR vymenuje do funkcie na ktorú bol/la zvolený/ná a v žiadnom prípade nie pred právoplatným rozhodnutím Súdnej rady !

 

A čo pán Generálny na generálnej prokuratúre SR, pre Vás vyjadrenia p. Čaputovej, nie sú v rozpore z Ústavou SR a ostatnými v tejto veci súvisiacimi zákonmi ?! Nemali by ste aspoň ústne p. Čaputovú „vpratať“ do mantinelov, v ktorých sa môže, ako ešte stále neoficiálne vymenovaná hlava štátu ( až do rozhodnutia ÚS SR o právoplatnosti PV 2019), pohybovať ?!

Veď p. Čaputová v budúcnosti môže zájsť až tak ďaleko, že pred parlamentnými voľbami v roku 2020, nám, všetkým občanom a oprávneným voličom, cez rádio EXPRES v relácií s moderátorom p. Závodským, odkáže toto : „Ja nebudem akceptovať zvolenie za poslancov/kyne do NR SR, tých, ktorí nebudú mať v poriadku svoj osobný a profesijný príbeh, nech by ich bolo hneď aj všetkých 150, a nevymenujem, žiadnu vládu a jej členov, ktorí nebudú spĺňať moje požiadavky o osobnom a profesijnom príbehu, a tak na základe takého to môjho rozhodnutia, niekoľko krát opakovane po sebe dosiahnem opakovanú voľbu do NR SR, a pre mňa za mňa, až do úplného skončenia môjho volebného obdobia, ako prezidentky SR !.“ Veď z toho nás všetkých občanov SR musí zamraziť na chrbte !

Zo včerajšieho môjho pripravovaného článku, keď som ešte nevedel, aké rozhodnutie urobí p. Harabin Vám tu predostriem aspoň tú pasáž, ako by vyzerali voľby na predsedu NS SR, ak by sa ich zúčastnil aj p. Harabin :

A teraz malé prirovnanie k súčasne voľbe predsedu NS SR zo zvieracej ríše :

Zišli sa zvieratká, aby si spomedzi seba vybrali, kto im bude šéfovať. Samozrejme, že najlepším kandidátom bol ten najsilnejší, a od všetkých zvieratiek najnezávislejší – Lev.  Ale keďže sa Leva každý bál, tak prevážil názor, že lev by nebol dobrý šéf, lebo je tu podozrenie, že niekoho z nich by mohol v budúcnosti aj zožrať, a nikto by takému zvieratku nedokázal pomôcť ! A tak si zvolili za svojho šéfa, práve vyliahnuté malé kuriatko, lebo aj keď to bude po okolí pobehovať, ako zmyslov zbavené, neopováži sa, čo i len pípnuť, a keby mu zlý lev chcel nejako ublížiť (čo je smiešne, jedným špáradlom by si ho lev musel vybrať s pomedzi zubov), tak oni mu všetci pomôžu a zachránené kuriatko im za to bude do smrti vďačné ešte aj ako stará sliepka, ktorá sa už nehodí ani na pekáč !

 

Nuž čo Vy všetci, politici, média, rôzne mimovládne a mimo všetkého „nezávisle“ občianske združenia a rôzne sudcovské združenia (pochybné VIA IURIS) a Vy občania SR, ktorí tiež nenávidíte JUDr. Harabina, až na smrť, lebo ste sa nechali „mienkotvornými“ médiami a nenávistnými politikmi, tiež zmanipulovať, našli ste sa v tomto zvieracom príbehu?, a koho by ste si Vy vybrali na mieste zvieratiek, za šéfa ? Nuž ja jednoznačne Leva, a to hlavne preto, lebo je jediný, ktorý sám dokáže ochrániť všetkých ostatných a z malého kuriatka, by časom vyrástla statná mladá sliepka, ktorá by znášala vajíčka na prospech všetkých a nemusela by sa nikomu podlizovať a byť vďačná za to, že ju ochránili pred „zlým“ „krvilačným“ levom !

 

Podtext :

Verím, že to čo teraz napíšem už v budúcnosti nebudem musieť písať lebo nezvyknem reagovať na vyslovené pravdy o mne a už nie o vyslovené bludy o mojej osobe. Jeden z čitateľov mojich článkov, nedávno vo svojom komentári na môj článok napísal, že to čo píšem nemôže pochádzať odo mňa lebo som „bez mozgovec“, a za týmito mojimi článkami sú akési judášske grošíky. Tak ubezpečujem jeho aj všetkých ostatných, a zároveň sa priznávam, naozaj sú za tým „grošíky“, ale sú to “grošíky poznania“ nahonobené v mojom poznaní za 53 rokov prežitých na Slovensku, živím sa už bezmála 33 rokov poctivou prácou, mám rodinu, a áno, neskromne priznávam, mám aj vysokoškolské vzdelanie s titulom Ing. Štátnice som úspešne absolvoval ( tri krát za 1, jeden krát za 2, obhajoba diplomovej práce (samostatná práca) samozrejme za 1) na jar 1990 a teda z toho vyplýva, že celé štúdium na VŠ som absolvoval ešte za socializmu, a vtedy absolvovať VŠ bolo oveľa ťažšie a náročnejšie (preto sa absolvovanie VŠ vysoko cenilo v spoločnosti), ako je tomu dnes i keď aj vtedy sa našli „čierne“ ovce, že otecko s mamkou vybavili, zaplatili a pod., ale nie každý druhý mladý človek v tej dobe mal pred menom minimálne aspoň „Bc“, ako je tomu dnes !

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.