Založ si blog

Blíži sa koniec „prezidentovania“ pani Čaputovej ? !

Možno sa Vám zdá táto konštatácia poriadne pritiahnutá za vlasy, ale povedzme si čo nás čaká v septembri a októbri, po prázdninách.

NR SR bude opäť, a tentoraz už určite vo verejnej voľbe, voliť zvyšných 4 kandidátov na sudcov ÚS SR, ktorých predloží prezidentskej kancelárií a doplní, tak plný stav kandidátov na sudcov ÚS SR na 18 a z týchto 18-nástich je povinná „prezidentka“ p. Čaputová vybrať a vymenovať za sudcov ÚS SR ešte 6-tich, aby bol doplnený plný počet 13 sudcov na ÚS SR.

Tým pádom bude ÚS SR plne funkčný a bude sa môcť pustiť do práce. Na stole má obsahovo aj právne kvalitnú, ústavnú sťažnosť ,neúspešného kandidáta na prezidenta SR z posledných PV 2019, JUDr. Harabina, ktorá bola podaná dvakrát a to hneď po prvom kole PV 2019 a následne aj v stanovenom termíne po druhom kole PV 2019, ktorá sa domáha rozhodnutia ÚS SR, či VP 2019 boli v súlade s ÚS SR a či sú výsledky volieb platné. Až do tohto rozhodnutia ÚS SR, nie je možné považovať výsledky volieb ani „de facto“ a ani „de jure“ za právoplatné. Aj napriek tomu najväčšia a najslušnejšia demokratická politička za PS, p. Čaputová sa nechala za prítomnosti všetkých ústavných činiteľov SR, inaugurovať za „prezidentku“ „všetkých“ občanov SR, aj keď vo voľbách získala cca 20 % všetkých oprávnených voličov.

Ak sudcovia ÚS SR sa budú riadiť a budú postupovať len a na základe ÚS SR, ich rozhodnutie bude s najväčšou pravdepodobnosťou na predložené dôkazy, také, že by mal vydať predbežné opatrenie na pozastavenie platnosti PV 2019, až do doby preverenia všetkých podkladov, ktoré JUDr. Harabin k svojej sťažnosti pripojil a to hlavne preverenie, či neboli zneužité prenosné voličské preukazy na viacnásobnú voľbu vo viacerých volebných okrskoch.

Takže až do konečného rozhodnutia ÚS SR o platnosti alebo neplatnosti PV 2019 nebude môcť pani „prezidentka“ Čaputová vykonávať úrad prezidenta SR a, tieto jej kompetencie prejdú na vládu SR.

Ak sa preverovaním zistí, že bol zneužitý čo i len jeden prenosný volebný lístok, tak by to mal byť pre demokratický ÚS, dôvod na vyhlásenie o PV SR 2019, že sú neplatné a nebolo vyhlásenie ich výsledkov v súlade s ÚS SR a je potrebné, aby boli tieto voľby opakované v opakovanej voľbe.

A tu p. Čaputovej ostanú len oči pre plač, pretože keby bola takou novou političkou s novou politickou kultúrou, tak by sa sama dožadovala najskôr rozhodnutia ÚS SR o platnosti výsledkov PV SR 2019 a počkala by so svojim inaugurovaním, až po rozhodnutí ÚS SR, ak by bolo v znení „platné“ a ak by bolo rozhodnutie ÚS SR o PV SR 2019, že „neplatné“, tak by p. Čaputová v opakovanej voľbe na prezidenta SR získala možno naozaj tých takmer 60 %, ale teraz už všetkých oprávnených voličov. A keďže, p. Čaputová nemala trpezlivosť a dostatočnú politickú kultúru a nechala sa i napriek tomu inaugurovať za prezidentku SR, tak v prípade, že sa budú musieť tieto voľby opakovať, tak ak je aspoň trochu „slušná“, tak sa ich už nezúčastní !

Nuž národ slovenský nechajme sa prekvapiť, akýže to budeme mať „nezávislí“ ÚS SR po  jeho doplnení na plný počet.

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.