Založ si blog

Slovenský zbedačený pracujúci ľud, tras sa ! Opäť sa blíži recesia ekonomiky EÚ a celého sveta ! Čo na to, nedajbože budúci premiér SR p. Truban ?

Dôvody na novú recesiu ekonomiky, neprichádzajú z východu ( Rusko, Čína), ale opäť zo západu, keď hlavne nemecká ekonomika, už tretí mesiac po sebe vykazuje pokles, ako nás o tom informujú naše mienkotvorné média a rôzni ekonomicky politológovia a experti.

A kde je príčina ? Nuž v tom, že sa ekonomiky prehriali, Vy zbedačený pracujúci ľud Slovenska, si príliš veľa pracoval, veľa si toho vyprodukoval, a teraz sa zisťuje, že dopyt nebol až taký veľký, ako sa prezentovalo, a teda je potrebné produkciu spomaliť, s čím je spojené jediné – prepúšťanie pracujúceho ľudu. Ale ako to majú Tí naši veľkokapitalisti z demokratického západu, ktorí tu skúpili, to čo sme počas neproduktívneho socializmu vybudovali a na našej najúrodnejšej pôde vybudovali montážne haly, perfektne vymyslené ? Ešte donedávna žiadali vládu SR, aby povolila prijatie pracovnej sily zo štátov mimo EÚ, lebo na Slovensku už nie je dostatočne kvalifikovaná pracovná sila resp. jej vôbec niet. A teraz aby im zisky neklesli, tak jednoducho znížia produkciu svojich korporátov, tak, že budú prepúšťať. A Ty, pracujúci ľud, nech sa páči, na úrad práce a Ty štát, nech sa páči vyplácaj dávky v nezamestnanosti a nájdi na to zdroje v štátnej kase. A Ty, pracujúci ľud SR, si predsa najviac na vine, že dochádza k prehriatiu ekonomiky tým, že je tu nadprodukcia a obyvateľstvo EÚ to už v takom množstve nevládze kupovať a hlavne si na vine aj preto lebo milostivé banky požičiavali peniaze vo veľkom pracujúcemu ľudu, ktorí si myslel, že keď sa ekonomike tak super darí, tak bude mať prácu zabezpečenú na dlhé obdobie a bude mať z čoho platiť. Nuž, ale mladý pracujúci ľud potreboval úvery z banky ( so splatnosťou aj na 30 rokov), keď si chcel zabezpečiť bývanie a založiť si rodinu, lebo výstavba štátny nájomných bytov je na nule, o družstevných a podnikových ani nehovoriac, ale zato developeri, tu síce postavili niekoľko bytov, ale za akú cenu pre kupujúceho ?!

Takže naivný zbedačený slovenský ľud, si myslel, že keď bude poctivo a veľa pracovať, tak jeho odmenou bude vyššia životná úroveň, ale opak je pravdou, skončí na ulici a keďže nebude mať z čoho splácať istiny a úroky úverov, tak opäť si tu budú exekučné úrady plniť vrecka na poplatkoch za vymáhanie pohľadávok pre banky a súdy opäť budú touto agendou zahltené.

A teraz je otázka ( daj bože, aby sa tak nikdy nestalo, prosím), na budúceho najlepšieho a najslušnejšieho predsedu vlády p. Trubana, nech sa už teraz, niekoľko mesiacov pred PV 2020, vyjadrí, ako bude jeho spravodlivá a slušná vláda postupovať v prípade, že recesia príde a možno bude ešte väčšia, ako bola tá posledná. Ako pomôže pracujúcemu ľudu Slovenska, odoberie im hlasovacie právo vo voľbách ?, ako to v minulosti navrhoval, alebo sa postaví nadnárodným korporáciám, ktorí ho svojimi eurami a dolármi, vyniesli na výslnie slovenskej politiky, a bude od nich žiadať, aby aj napriek zníženiu produkcie nepristúpili na znižovanie stavov robotníkov, a aby si ponížili vlastné zisky na dobu, kým recesia nedosiahne dno a ekonomika sa začne dvíhať. A bude pán „slušný“ a „spravodlivý“, vplývať na západne korporácie, že ak sa aj rozhodnú predsa len prepúšťať, tak, aby najskôr zo svojich fabrík na území SR, najskôr prepustil tu lacnejšiu pracovnú silu z tretích štátov mimo EÚ, o ktorú tak vehementne bojovali u našej vlády, pred Vami ?

Nuž, o týchto témach p. Truban robte svoje prednášky, ale nie na školách pre našich teenagerov, ale vo fabrikách, v hale plných pracujúceho ľudu, ktorí ešte stále musia živiť tú mládež, ktorá už má hlasovacie právo, ale ešte nepracuje resp. študuje ( niektorí sú aj veční študenti) a ktorá Vás bude voliť. Lebo aj Vy sa máte dobre, len, a len preto, že tento zbedačený slovenský pracujúci ľud, ešte stále dokáže so svojim zhrbeným chrbtom tu pracovať, na Vás a všetky tie západne zdieračské korporáty, ale pýtam sa dokedy ?, a potom sa nečudujte, že jedného dňa, tu už nebude „nežná“ revolúcia na zmenu moci v štáte, ale príde ta naozajstná revolúcia, plná nenávisti a krvi. A tomu je treba zabrániť ! Tak spolu zo svojimi mienkotvornými médiami, povedzte Slovenskému ľudu, čo pre pracujúcich v tom to štáte urobíte, ak by ste sa nedajbože stal premiérom vlády SR ( sadnete si zo svojimi priateľmi vo vláde niekde do kútika a dáte si niečo „tvrdšie“ na upokojenie mysle a duše, a bude Vám všetkým fajn, budete levitovať a bude sa Vám zdať, ako je nám tu na Slovensku všetkým dobre)  ak nastane naozajstná recesia ekonomiky ? Som presvedčený, že po Vašom vysvetlení, čo urobíte pre blaho slovenského pracujúceho ľudu, ja už nebudem mať starosť o tento štát a jeho obyvateľov, pretože to čo sa od Vás v tomto smere dozvedia, im naširoko otvorí oči a Vaša PS/Spolu, skončí spolu na smetisku politických dejín Slovenska ešte skôr, ako vôbec Vaša noha vstúpi do parlamentu SR.

A TY, zbedačený tvrdo pracujúci národ slovenský, nech Ťa ani náhodou nenapadne, že za začínajúcou sa recesiou sú nenásytní veľkokapitalisti západných korporátov a už vôbec nie banky, veď, čo by už oni z tej recesie ekonomiky mali ?, veď tá najväčšia ťarcha predsa  dopadne na nich a nie na Teba, čo si tie hodnoty vytváral svojou poctivou prácou.

Bodka : – čo by ste povedal p. Truban na to, že by ste si na kandidátku do PV 2020, dali do prvej 15-ky robotníkov priamo z praxe – operátora výroby (aké honosné pomenovanie otroka za pásom!), robotníka zo stavby – napr. dialničiara, pomocnú silu zo školskej jedálne, zámočníka, ale aj drobného živnostníka, bez dosahu na štátne zákazky a pod.? Myslite si že títo ľudia sú sprostí, že by v parlamente boli pri tých všetkých študovaných hlávkach za ovečky , ktoré žerú seno ?! Nuž by ste sa veľmi čudovali, čo by tam s Vami narobil zdravý sedliacky rozum. Ja viem je to len utópia (alebo si niekto pomyslí, že som sa inšpiroval Vašimi videami a mám v sebe nejakú „neškodnú“ návykovú látku), lebo dnes Slovensku vládnu, len sami vzdelaní jedinci a najlepšie je, keď je to JUDr. Lebo tí najlepšie vedia zákony upraviť tak, aby ich „slušní“ politici vedeli obísť.

Ja viem, že si poviete, ani silno ľavicové strany na svojich kandidátkach do PV 2020 nemajú „robošov“, ale Vy ste predsa „iný“, „slušný“, „nový“ s „novou“ politickou kultúrou, tak to do čerta dokážte, že Vám ide o blaho tvrdo pracujúceho ľudu Slovenska, a nie len o Vašich  horných 10-tisíc, ako tým „starým“ politikom pred Vami !

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.