Založ si blog

I. Matovič sa rozhodol, že si dá šlofíka! !! Pridá sa k nemu aj Z. Čaputová? ??

Je toto normálne? Predseda vlády SR sa urazí a vo svojej nekonečnej ješitnosti sa rozhodne, že sa jednoducho nezúčastní rokovania vlády SR, ktorej je predsedom a hlúpo, infantilne, nekompetentne, všetkým členom svojej vlády odkáže cez FB status, že musia rokovať pokiaľ neschvália uznesenie o ďalšom COVID gniavení občanov SR. To znamená, že členovia jeho vlády, takto môžu stráviť na úrade vlády celé funkčné obdobie lebo dohoda na uznesení vlády o AG psom testovacom gniavení a z tým vyplývajúcich nacistických COVID obmedzení nás všetkých, je podľa Matovičových predstáv absolútne nemožná!

Chlapec sa rozhodol, že on sa nezúčastní rokovania vlády SR z jemu „jediného“ jasného dôvodu, citujem z jeho FB statusu – „Takýchto populistických hier som sa už prejedol, a preto som sa rozhodol, že tentokrát pri vytváraní dohody radšej prítomný nebudem … aby dohoda vznikla čím skôr … a hlavne, aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie, ale spoločné rozhodnutie celej koalície.“ (Veru, aj My sme už prejedení Igora Matoviča a spol…!!!)

Z uvedeného pre mňa jednoznačne vyplýva, že účasť Igora Matoviča na rokovaní vlády SR, ako predsedu vlády SR, je od teraz absolútne nepotrebná a to preto, ako píše sám diktátor – „…aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie…“!!! Rozumieš tomu, občan-volič? Tak predseda vlády, ktorý je jediný zodpovedný za výkon svojej vlády, ako celku, sa nebude zúčastňovať tých zasadnutí vlády, kde by občania SR mohli vnímať konečné rozhodnutie vlády SR, ako rozhodnutie predsedu vlády SR!!!

Niečo neskutočné! To si Igor Matovič neuvedomuje, že áno, aj keď rozhodnutie vlády SR je výsledkom celého kolektívu, teda vlády SR, ako celku, tak v konečnom dôsledku je to samotný jej predseda, ktorý v okamihu, keď na rokovaní vlády nie je zhoda o niektorých závažných otázkach, tak sa hlasuje väčšinovo a keď je patová situácia napr. 50:50, tak rozhodujúcim hlasom je hlas predsedu vlády SR! A teda ešte raz Igor Matovič, vy, ako predseda vlády SR ste jednoznačne jediný zodpovedný, za výkon povinnosti, rozhodovania celej vlády a nie len za niektorých členov vlády ( v tomto prípade len za svojich za OĽANO). Predseda vlády SR sa nezúčastňuje na rokovaní vlády, ktorá bola riadne zvolaná len v tom prípade, ak je mimo SR alebo je zdravotne indisponovaný! Inak NIE!!!

Hľa, Ústava SR, Čl. 109, ods.(1) – „Vláda sa skladá z predsedu, podpredsedov a ministrov.“

Ako je možné, že Igorovi Matovičovi z jasného znenia tohto článku našej ústavy vypadlo res. zmizlo základné slovíčko – „…z predsedu…“???

V tejto súvislosti otázka na Zuzanu Čaputovú. Vníma Zuzana Čaputová aj tento článok Ústavy SR-Čl.110, ods.(1) – „ Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.“

Pýtam sa Zuzany Čaputovej, tak vymenovala, či nevymenovala Igora Matoviča za predsedu Vlády SR? Lebo, ak áno, tak potom by mala Igora Matoviča verejne, jasne, tvrdo vyzvať, aby si riadne plnil svoje povinnosti, ako tretieho najvyššieho ústavného činiteľa SR a zúčastňoval sa riadne a plnohodnotne na rokovaní vlády SR, ak na to nie sú iné dôvody, ako ješitnosť, urazenosť, infantilnosť, pomstychtivosť. Pretože, ak sa Igor Matovič nezúčastní riadneho rokovania vlády SR a nie je na to vážny dôvod ale len jeho ješitnosť, tak potom má Igor Matovič neospravedlnenú absenciu na rokovaní vlády, čím sa dopúšťa porušenia pracovnej disciplíny obzvlášť závažným spôsobom a „zamestnávateľ“ ho na základe takéhoto závažného porušenia pracovných povinnosti má právo, ba povinnosť prepustiť okamžite a tým „zamestnávateľom“ sú v tomto prípade jednoznačne občania SR.

Takže Zuzana Čaputová by mala okamžite konať, ako už vyššie v texte uvádzam, teda verejným vyzvaním Igora Matoviča na účasť na rokovaní vlády a na to jej dáva jasnú kompetenciu, taktiež Ústava SR, Čl.101, ods.(1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

Tak sa pýtam Zuzany Čaputovej, keď v tejto veci nijako nekoná, je tým, že sa predseda vlády Igor Matovič, i napriek tomu, že sa nachádza na území SR a je vo vynikajúcej fyzickej kondícií(aj psychickej?), nezúčastňuje rokovania vlády SR, zabezpečený – „…riadny chod ústavných orgánov…“??? Podľa mňa NIE!!!

A teba občan SR, oprávnený volič SR, sa pýtam, dokedy budeme „hádzať hrach na stenu“, tým, že budeme okolo Igora Matoviča a spol., našliapavať opatrne , potichu, len aby sme sa ho/ich nejako nedotkli a budeme, hlavne opoziční poslanci v NR SR, ale aj mimoparlamentná opozícia, len podávať kadejaké trestné oznámenia na Igora Matoviča a spol. a tváriť sa, že toto je všetko, čo nám naša Ústava dovoľuje???!!!

Nuž vedzte všetci tí, čo ste/sme nespokojní s tým, čo tu s nami vystrája jeden ješitný diktátor Igor Matovič, za plnej tichej podpory environmentalistky Zuzany Čaputovej, že nám naša slovenská Ústava dáva silný zákonný nástroj do našich, čím ďalej tým viac nespokojných rúk a tým je Čl.32 – „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“!!!

V zrozumiteľnej reči to znamená, že máme plné ústavne právo si voči vládnej zákonodarnej aj výkonnej moci, beztrestne uplatniť a zároveň im vypovedať, svoju Občiansku poslušnosť!!!

Dosť bolo zbytočného hádzania „hrachu“ o stenu…

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".