Založ si blog

Z. Čaputová považuje vecnú kritiku I. Matoviča za „podrážanie jeho nôh“! !!

Áno a opäť Zuzana Čaputová! Prečo? Nuž preto, že v súčasnosti sedí na stoličke („kráľovskom“) v kresle najvyššieho ústavného činiteľa SR. Nuž preto, že je priamo zvolená nami občanmi-voličmi SR! Nuž preto, že Zuzana Čaputová má slúžiť nám a nie My jej! Nuž preto, že Zuzana Čaputová sa má pri výkone svojej funkcie riadiť výhradne a len na základe Ústavy Slovenskej republiky. Na úvod pripomeniem, vo vzťahu k Zuzane Čaputovej len tieto tri (Svätoplukove prúty) články našej Ústavy:

Čl. 1, ods.(1) – „ Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.“

Čl. 2, ods.(1) – „Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.“

Čl. 101, ods.(1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

 

V článku jedna, som zdôraznil, aby bolo jasné, že SR sa neviaže na žiadnu ideológiu a už vôbec nie na západnú, zaatlantickú neoliberálnu, kapitalistickú!!!

V článku dva, som podčiarkol a zdôraznil, že moc našim najvyšším, dávame do ich rúk, My občania SR a teda majú nám slúžiť rovnako všetkým bez výnimky!!! Tú moc im môžeme na základe Ústavy SR vziať kedykoľvek – nech sa páči naštudovať Ústavu SR, tam je to jasne napísané, ako, kedy a akým spôsobom!

V článku tri, je podčiarknutá a zdôraznená tá skutočnosť, že hlava štátu (SR) svojim konaním bez ohľadu nato, kto ma v rukách výkonnú moc (Vláda SR), má jednoznačne zabezpečiť riadny chod ústavných orgánov a v tomto nie je nikým a ničím viazaná! Rozhoduje a koná výlučne, len a na základe vlastného uváženia. Je to jej výlučná zodpovednosť, za ktorú sa zodpovedá jedine nám, voličom, občanom SR!!!

Zuzana Čaputová sa na svojom FB profile opäť neštátnicky pochválila, že poskytla exkluzívny rozhovor, div sa svete nikomu inému, ako „najobjektívnejšiemu“ „slovenskému“ denníku s písmenkom v názve „N“! (ja za týmto písmenkom vidím v súvislosti s týmto denníkom, len jedno jediné pravdivé slovko „N“epravda“!)

Teda svojim spôsobom robí na svojom FB profile tomuto denníku reklamu (aká to náhoda, jedna reklama za druhou – prednedávnom reklama na USA vakcínu a teraz toto!) a odkazuje občanom, aby si ho prečítali a uvádza link, ktorý vás presmeruje na web stránky tohto „veľavýznamného“ „najpravdivejšieho“, „najobjektívnejšieho“ „slovenského“ denníka –  prez.sk/rozhovor_DennikN.

Takže zvedavý občan-volič, ktorý sa chce dozvedieť, ako Zuzana Čaputová aktuálne nazerá na súčasnú vnútro spoločensko-ekonomicko-politickú situáciu v našom „demokratickom“ štáte, keď si klikne na tento web odkaz, sa mu otvorí predmetná stránka, predmetného web denníka a po niekoľkých riadkoch sa text tohto článku stráca  v nedohľadne. Jednoducho písmo bledne, až celkom zmizne! Na konci zblednutého textu úplne do biela, sa občan-volič, od predmetného denníka dozvie, že ak sa chce dozvedieť, čo si Zuzana Čaputová myslí o súčasnej situácií na Slovensku, tak si musí jednoducho predplatiť nejaké to nevyhnutné obdobie a článok sa mu odomkne. Teda pýtam sa, komu a za akým účelom poskytla svoje „exkluzívne“ názory Zuzana Čaputová? Výhradne len redaktorovi Denníka „N“ (Dušan Mikušovič) a tým čitateľom, ktorí si môžu dovoliť vyhodiť peniaze na tak „objektívne“ médium a takýmto priamym spôsobom podporovať toto „objektívne“, „slovenské“ médium, ktoré následne bude Zuzanu Čaputovú velebiť, nech by urobila čokoľvek resp. neurobila nič a urobiť mala???

Teda tieto jej „exkluzívne“ myšlienky nemali patriť všetkým občanom SR? NIE? PREČO??? A už keď, tak učinila, že tomuto denníku poskytla rozhovor, nevedela Zuzana Čaputová, že k obsahu tohto článku sa dostanú len tí vyvolení, ktorí ešte dnes majú nazvyš peniaze, aby nimi mrhali spôsobom predplatenia si obsahu textov tohto najinformovanejšieho denníka, minimálne z justičného prostredia??? A keď to vedela, prečo z rozpočtu kancelárie prezidenta SR nevyčlenila Denníku N požadovanú sumu, aby tento „objektívny“ denník jej rozhovor nezablokoval a aby ho „odomkol“ pre všetkých občanov SR, ktorí majú ešte tú psychickú silu a dokážu si prečítať článok Z. Čaputovej, jej „exkluzívnych“ myšlienok na súčasnú situáciu na Slovensku??? A prečo Zuzana Čaputová neposkytne naozaj exkluzívny rozhovor napr. pre Slobodný vysielač, Infovojnu, Hlavné správy alebo Hlavný denník?! Som presvedčený, že hlavne v redakciách týchto médií by Zuzana Čaputová dostala neobmedzený priestor na prezentáciu svojich myšlienok na súčasnú situáciu v našom štáte! Som presvedčený, že ani jediná jej úprimná veta, by nebola prekrútená, ba v Slobodnom vysielači a Infovojne, by dostala priestor v priamom prenose a mala by nadmieru zaručené, že s jej vyjadreniami by nemohlo byť nijako manipulované! Nuž, ale to by sa musela Zuzana Čaputová pripraviť na to, že otázky, ktoré by jej boli kladené, by neboli dopredu pripravené a pred samotnou reláciou s ňou a jej prezidentským protokolom, nijako konzultované a následne redakčne upravované! Presne takýmto, v naživo vysielanom, ničím ovplyvnenom rozhovore, by  Zuzana Čaputová mala priestor na to, aby občanov SR presvedčila o svojej oprávnenosti sedieť dnes na stoličke najvyššieho ústavného činiteľa SR. Jaj, viem, zabudol som, však tieto vyššie menované média sú predsa konšpiračné! To znamená, že aj otázky, ktoré by boli Zuzane Čaputovej kladené v živom vysielaní, by boli jednoznačne konšpiračné, ba dokonca aj jej vlastné vyjadrenia, jej naživo odvysielané odpovede, by tým pádom nadobudli rozmer konšpirácií!!! Naozaj pomýlené myslenie všetkých tých, ktorí tieto vyššie menované, naozaj objektívne média označujú za konšpiračné, hlavne, ak v nich dostanete priestor na vaše autentické odpovede, aby ste jednoznačne vyvrátili bludy o tom, že tieto média šíria výlučne konšpirácie…!!!

Ale vrátim sa k predmetnému rozhovoru, ktorý Zuzana Čaputová „exkluzívne“ poskytla denníku „N“!

Nie, nečítal som ho celý, pretože nehodlám mrhať svojimi financiami na média, ktoré sú mi, už svojou podstatou jednostrannej „objektívnosti“, absolútne proti srsti! Úplne my stačil nadpis článku –  „Prezidentka Čaputová: Nechcem premiérovi podrážať nohy, ale štýl vládnutia potrebuje zmenu“ a niekoľko prvých naozaj „exkluzívnych“ riadkov tohto rozhovoru.

Z nadpisu článku a vyjadrenia Zuzany Čaputovej v ňom, mi jasne vyplýva zvrátenosť Čaputovej myslenia, ktorá týmto svojim vyjadrením jasne potvrdila, že vecnú, zaslúženú kritiku „vládnutia“ (ovládania!) Igora Matoviča, považuje za podrážanie mu nôh! Čo je toto za absurdita?! Čo je toto za nezmysel? Tak, ak niekto koná zlo resp. svojím konaním ubližuje druhým, v prípade Igora Matoviča sa jedná o drvivú väčšinu občanov SR, tak to kriticky a jasne nepomenujem lebo by som mu tým podrazil nohy!!! Toto je niečo neskutočné! Uvedomuje si Zuzana Čaputová, že nie len ona, ale hlavne Igor Matovič a jeho (ne)vláda sú prakticky našimi, štátnymi zamestnancami, veľmi dobre platenými z našich poctivo zarobených a odvedených daní? A vie si predstaviť, čo by urobil kapitalistický zamestnávateľ, hlavne tí čo dostali „do daru“, od našich zradcovských vlád (hlavne éra Mikuláša Dzurindu a pravicových neoliberálnych vlád!) NAŠE za socializmu vybudované štátne podniky, so zamestnancom, ktorý by si neplnil pracovné úlohy, ktoré mu vyplývajú z pracovnej náplne? To by tento nenásytný, bezohľadný, veľkokapitalista prostredníctvom firemného obežníka všetkým ostatným zamestnancom oznámil, že nebude konkrétneho zamestnanca za jeho nevýkon kritizovať lebo by mu tým pred všetkými inými, poctivo pracujúcimi, podrazil nohy??? Ja vám Zuzana Čaputová poviem presne, čo by urobil tento nenásytný, bezohľadný, veľkokapitalista západného typu. Áno, takéhoto zamestnanca, by vyhodil zo svojej firmy na hodinu, ešte raz – na hodinu!!!  Zuzana Čaputová vidí, vníma, že Igor Matovič je jednoducho neschopák, ale zato nadmieru brutálny diktátor, nadmieru pomstychtivý voči každému, kto sa mu, čo i len málinko vzoprie svojim, iným, oveľa múdrejším názorom a Zuzana Čaputová ho neskritizuje lebo by mu „chudáčikovi“ podrazila nohy a on by sa mohol politický tak doudierať, že jeho politická liečba by bola nevyliečiteľná?! Naozaj „tlieskam“ takémuto „štátnickému“ sa vyjadrovaniu Zuzany Čaputovej smerom k Igorovi Matovičovi! Tak už viem prečo vo všetkých „objektívnych“ médiach sa prezentujú ešte „objektívnejšie“ prieskumy verejnej mienky o obľúbenosti slovenských politikov, v ktorých je Zuzana neohrozene výrazne na prvom mieste! Asi to bude tým, že aj iný, ktorí by aj chceli sa kriticky vyjadriť na „prácu“ Zuzany Čaputovej tak neučinia lebo, ak ona nepodrazí nohy nám, tak ani my jej! Naozaj zvrátenosť, nad zvrátenosť. K tým výskumom obľúbenosti našich politikov, len tak na okraj napíšem svoj názor, že asi reálnejšie by bolo tieto prieskumy čítať z opačného konca a Zuzana Čaputová by mala tých takmer 70 %, ale nie obľúbenosti, ale jednoznačne neobľúbenosti!!!

A ešte jedna poznámka k jej odpovedí na „objektívnu“ otázku predmetného „objektívneho“ denníka. Denník sa jej pýta – „Ubehli už dva týždne od momentu, keď vás preočkovali druhou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Uľavilo sa vám? Máte teraz z choroby menšie obavy?“ a Zuzana Čaputová odpovedá – „Dnes (v utorok 2. februára, pozn. redakcie) ubehol štrnásty deň, oddnes by som teoreticky mala byť vakcínou chránená. Uvedomila som si aj teraz cez víkend, že v súvislosti s koronou môžem dočasne zabudnúť na obavu o moje zdravie. Ale stále sa musím správať zodpovedne, lebo môžem byť prenášačom ochorenia a ohroziť mojich blízkych. Nárok na zodpovedné správanie neklesá, ale kvôli sebe samej nemusím obavu o zdravie tak prežívať.“

Čo si si všimol, pozorný čitateľ a občan, ktorý denno denne sleduješ korona vývoj v našej republike? Že nič? Naozaj? A to si si nevšimol, že v tejto odpovedi sa už Zuzana Čaputová nepárala s ničím a jednoznačne podrazila nohy Vladimírovi Krčmérymu, Krajčimu…? Že ako? Nuž presne touto časťou svojej odpovede – „…Ale stále sa musím správať zodpovedne, lebo môžem byť prenášačom ochorenia a ohroziť mojich blízkych…“ V preklade do zrozumiteľnej reči to znamená, ako keby Zuzana Čaputová odpovedala takto – „…to že som už druhýkrát zaočkovaná USA božskou vakcínou od spoločnosti Pfizer-BioNTech, a od druhého vpichu ubehlo už tých potrebných 14 dní, tak to neznamená, že nemám aj naďalej všade, kde sa pohnem nosiť rúško, dodržiavať odstupy a samozrejme si za každým, kde prídem dezinfikovať ruky lebo aj naďalej som prenášač choroby C-19 lebo toho ma táto vakcína nezbavila…“

Takže toto je od Zuzany Čaputovej jasné podrazenie obidvoch nôh Vladimíra Krčméryho, Mareka Krajčího  lebo, ten kto sleduje aj vyjadrenia týchto pánov určite zachytil ich výroky v zmysle, že ak budeme zaočkovaní, tak budeme môcť si dať rúška dole, ba dokonca Vladimír Krčméry vo svojom jednom vyjadrení sa, zašiel až tak ďaleko, že podľa neho, na ulici budeme môcť rozoznať, kto zaočkovaný je alebo nie je lebo nezaočkovaní budú mať jednoducho povinnosť rúška nosiť aj naďalej!!!

Nuž prajem Zuzane Čaputovej ešte veľa, takýchto „exkluzívnych“ rozhovorov, výhradne len pre tie „objektívne“, „nekonšpiračné“ „slovenské“ média a hlavne pre také, ktoré si za tak „exkluzívne“ rozhovory so Zuzanou Čaputovou, najskôr nechajú od občana zaplatiť a až potom mu umožnia, aby sa dozvedel jej myšlienkové pochody.

Tu by som skromne dal Zuzane Čaputovej do pozornosti štátnu RTVS, ktorú si platíme všetci tí, čo máme na stenách svojich obydlí riadne skolaudované elektrické zásuvky a teda, ak by Zuzana Čaputová v živom vysielaní na obrazovkách RTVS odpovedala na všetky otázky, ktoré by jej v živom vysielaní kládli zvedaví občania, tak by mala istotu, že každý, kto by si ju chcel vypočuť, tak by si ju mohol vypočuť bez toho, aby si zato musel ešte raz mimoriadne vopred zaplatiť a ak by tak neučinil, tak by zostal vo večnej nevedomosti!!!

Hlavná myšlienka vyplývajúca z vyjadrení Zuzany Čaputovej vo vzťahu k Igorovi Matovičovi:

Nech Igor Matovič, ako predseda vlády SR vykoná čokoľvek, čo bude tento národ bezdôvodne gniaviť a ponižovať, tak sa na adresu Igora Matoviča nevyjadrujme kriticky lebo by sme mu tým mohli podraziť nohy!!!

„Vynikajúco“ Zuzana Čaputová, takže máme držať h… resp. ústa a krok?!

V poriadku, ale toto nech sa týka výhradne Zuzany Čaputovej, ale potom nemôže zotrvávať na pozícií najvyššieho ústavného činiteľa SR, tiež už ani hodinu!!!

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.