Založ si blog

Slováci sú na dne po každej stránke a Z. Čaputovú zaujíma ich sčot! !!

Pre tých skôr narodených „sčot“ z ruského „ счет“ – slovensky – sčítanie.

V čase, keď Igor Matovič urobil zo seba totálneho burana (z češtiny – človek, ktorý nepozná, nedodržiava spoločenské pravidlá slušného správania sa!), sa Zuzana Čaputová vo „svojom“ paláci, úplne v pohodičke, „stretáva“ prostredníctvom videokonferencie s členmi svojho menšinového poradného „konzília“, aby si  pohrkútali o tom, ako nás budú sčítavať, koľkože nás je, kto sa ku komu hlási a pod.

A aký „dôležitý“ dôvod primäl Zuzanu Čaputovú k tejto je „prezidentskej“ aktivite? Neuveríte, hlavne tento, citujem Z.Č. (FB 3.2.2021):  – „Sčítanie obyvateľstva je nesmierne dôležité pre presné nastavenie verejných politík a obzvlášť pre rozvoj miest a obcí, keďže od neho sa odvíja aj financovanie samospráv.“  Veru, veru, mestá a obce potrebujú presne vedieť koľko majú občanov vo veku od 10 do 65 rokov, aby mohli od štátu požadovať potrebný počet AG psích testov na pravidelné „dobrovoľné“ skríningové „testovania“, pretože ktorási členka štátneho epidemiologického konzília sa nechala počuť, adresne pomenovávam, že to bola Henrieta Hudečková, ktorá ešte 19.6.2020 „vylúdila“ toto : – „Rúška sa tak ľahko nezbavíme, je to možno na niekoľko rokov, možno doživotne“!

Aký to paradox tohto viac, ako polroka starého výroku s tým, čo na svojom FB profile odprezentovala samotná Zuzana Čaputová, ktorá doslova a do písmena potvrdila toto Hudečkovej vizionárske videnie ruškového sveta, keď na jedenej z fotografií sedí oproti veľkej TV obrazovke, na ktorej sú v živom prenose tváre a mená jej odborného konzília pre menšinovú politiku, ani jeden z nich nemá rúško, ale Zuzana Čaputová už viac ako 14 dní, od druhého zaočkovania USA božskou vakcínou na C-19, má rúško poctivo nasadené!!! Tak sa pýtam, aký má potom význam to prepotrebné očkovanie, keď efektom a výsledkom je ešte poctivejšie nosenia rúška?! Niečo neskutočné!!!

Ale vrátim sa k podstate dnešnej témy. Takže podľa Zuzany Čaputovej máme teraz na Slovensku najväčší problém, ako prebehne sčítanie obyvateľstva a hlavne to, aby samosprávy vedeli, koľkože financií môžu žiadať resp. očakávať od štátu. Tak sa pýtam Zuzany Čaputovej prečo zavádza! Veď dnes na Slovensku máme už tak podrobnú evidenciu obyvateľstva, že môžeme doslova na dennej báze jasne povedať presný počet, koľko nás je, v akom sme veku, akého sme pohlavia! Jednoducho je potrebné si zobrať údaje štatistického úradu SR, údaje zo všetkých slovenských matrík, údaje zo sociálnej poisťovne a pod. Pýtam sa, to tieto štátom platené inštitúcie nemajú o nás tieto údaje?! My dnes nevieme, koľko nás je? Som presvedčený, že každé mesto, každá obec, vie ihneď a okamžite povedať, koľko má vo svojej evidencií občanov, v akom veku a akého pohlavia. Pravda, tieto informácie máme len o tých občanoch SR, ktorí vedú usporiadaný a zákonný život, majú presnú adresu trvalého pobytu, sú riadne zaevidovaný v inštitúciách na to určených a plnia si všetky štátom nariadené povinnosti napr. ak môžu, tak pracujú, nespoliehajú sa pri plnom zdravý na pravidelné mesačné sociálne dávky, svoje obydlia majú riadne skolaudované resp. bývajú v riadne skolaudovaných stavbách, riadne si platia všetky štátne, ale aj miestne poplatky a dane a teda štát vie o ich existencií takmer všetko, aby o týchto ľuďoch vedel povedať s určitosťou, koľko ich/nás je! Avšak Zuzana Čaputová vedome zamlčala tú skutočnosť, že týmto sčítaním, ktoré mimochodom by malo byť vykonané výhradne elektronický, sa má hlavne, čo najpodrobnejšie spočítať to obyvateľstvo SR, ktoré absolútne nespĺňa tie prepotrebné atribúty pre presné sčítanie obyvateľstva SR, ktoré jasne pomenovávam vyššie v texte! Občan SR vie presne na ktorú časť obyvateľov SR poukazujem.

Zuzanu Čaputovú ďalej veľmi trápi, či sa pri sčítavaní obyvateľov SR bude môcť v dotazníku uviesť okrem jednej národnostnej menšiny aj tá druhá! Čo je toto za blud. Národnosť môžeme mať len JEDNU! Presne tak, ako máme jednu mamu a jedného otca!!! Nezamieňajme si to s občianstvom, pretože ak ma niektorý štát uzná za svojho občana, tak síce získam aj občianstvo naviac, ale národnosť mi ostáva pôvodná!!! Samozrejme, že rozumný občan SR, ktorý pozorne sleduje niektoré iredentistické, neoliberálne spolky pôsobiace na území SR, vie o čo presne ide. Toto Zuzana Čaputová už otvorene priamo nepomenovala. Nuž tak to za ňu pomenujem ja.

Je tu snaha o to, že hlavne a podľa môjho názoru, jedine južné oblasti Slovenska, južné iredentistické skupiny, sú nespokojné, že čo raz väčšia časť slovenského obyvateľstva žijúceho na tomto území, sa hlási buď k slovenskej národnosti alebo k Cigánom/Rómom (C/R). A toto je problém! Pretože tieto iredentistické skupiny, by si veľmi priali, aby sa početná skupina C/R, ktorá na týchto južných územiach SR, výhradne komunikuje buď v cigánčtine/rómčine alebo v maďarčine a SJ takmer neovláda, aby sa hlásili  len a výhradne k maďarskej národnostnej menšine! Dôvod je jasný! Čím väčšia národnostná menšina, tým väčší nárok na väčší balík peňazí na činnosť tej ktorej národnostnej menšiny. A čím viacej obyvateľov SR sa bude hlásiť k jednotlivým národnostným menšinám, tým nás rodu verných Slovákov bude menej! A toto je niekoho zámer, aby na území SR klesal počet štátotvorného slovenského národa? Aby nás občanov slovenskej národnosti rapídne ubúdalo a následne sa mohlo konštatovať, že už nie sme väčšinovo zastúpení na území , zatiaľ, našej drahej Slovenskej republiky? Lebo podľa tohto zvrhlého návrhu, že pri sčítaní obyvateľstva SR, by si mohli ľudia uvádzať napr. takúto národnostnú príslušnosť – C/R-Maďar, C/R-Poliak, C/R-Rusín, C/R-Čech, C/R-Nemec, Maďar-Poliak, Poliak-Maďar, Maďar-Čech, Čech-Maďar, Čech-Poliak, Poliak-Čech, Nemec-Čech, Čech-Nemec a pod., sa môže celkom kľudne stať, že My občania SR hlásiaci sa k jasnej dnes väčšinovej slovenskej národnosti, sa vo vlastnom štáte staneme národnostnou menšinou! A tu by potom tieto iredentistické skupiny rázne pristúpili aj k žiadosti o zmenu Preambuly Ústavy SR, ktorá sa dnes začína – „My, národ slovenský,…“ na „My, občania žijúci na území patriacom Európskej únií…“ Zdá sa Vám to pritiahnuté za vlasy? Nuž iné veci sa nám pred pár rokmi, pár mesiacmi zdali pritiahnuté za vlasy a dnes sú našou neoddeliteľnou súčasťou každodenného života, napr. nezmyselné, zdraviu škodiace, rúška, dezinfekcie a psychike škodiace izolovanie sa od ostatných, aby sme sa nebodaj navzájom nenakazili a pod. nezmysly!!!

No a čerešnička na torte Čaputovej veľmi „dôležitej“ komunikácie so svojím poradným, odborným konzíliom pre národnostnú otázku je táto veta – „Z dnešného rozhovoru s členmi poradného výboru vyplynulo aj to, že k ukľudneniu situácie by prospelo poznať jasnú predstavu vlády o tom, ako budú výsledky sčítania smerom k národnostným menšinám implementované.“

Niečo neskutočné! Tak Zuzana Čaputová sa radí o menšinovej otázke so svojim odborným poradným výborom a nikto z nich ani len netuší, aká je k tejto téme predstava Vlády SR. To sa mi snáď len zdá! Čo je toto za vysoko odborný poradný tím Zuzany Čaputovej, v tomto prípade na menšinovú politiku a menšinové otázky, keď tento nekomunikuje s Vládou SR a hlavne s tým orgánom Vlády SR, ktorý je nato na Úrade Vlády SR špeciálne zriadený a jeho názov dávam do pozornosti hlavne Zuzane Čaputovej, volá sa – „Rada vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť“. Z tejto rady dávam Zuzane Čaputovej a jej odbornému výboru pre národnostné menšiny do pozornosti osoby, ktoré by bolo načim osloviť, aby chúdence sa dozvedeli „…jasnú predstavu vlády…“ k tejto, ich tak pre dnešný život na Slovensku „dôležitej“ téme. Sú to predovšetkým – Predsedníčka rady – Mária Kolíková, MS SR, Tajomník rady – Marian Filčík, riaditeľ odboru ľudských práv MS SR, Člen rady – László Bukovszky, splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny na Úrade vlády SR, Členka rady – Andrea Bučková, splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske(Cigánske) komunity, Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske (Cigánske) komunity a množstvo ďalších veľmi „dôležitých“ nami platenými „odborníkmi“ na predmetné národnostné a menšinové otázky viď web stránku toho vládneho úradu – Zloženie Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť | Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť (gov.sk)

 

Nuž na záver len dodávam, že Zuzana Čaputová sa mala najskôr spojiť s týmto Úradom vlády SR na túto pre ňu dnes najdôležitejšiu tému, ktorá trápi občanov SR a následne, po tom ako by nadobudla vedomosti o „…jasnej predstave vlády SR…“ k tejto veľmi „dôležitej“ téme si mohla „sadnúť“ bez rúška k obrazovke a poinformovať svojich členov odborného výboru pre tieto otázky, aby aj oni dostali informácie o jasných predstavách vlády, keď sa už sami nevedia nakontaktovať na jednotlivých členov Rady vlády pre tieto národnostné a menšinové otázky!

Naozaj neviem, ako dlho Zuzana Čaputová komunikovala so svojim poradným výborom skrze živý web prenos, ale ich „sedenie“, by jeden ministerský „vrah“ Matovičovej vlády, asi nazval celkom príznačne, že to bolo len –  „zbytočné tliachanie“!!!

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.