Založ si blog

Tak toto ma už naozaj vytočilo. .. !! !

Hneď na úvod jasne deklarujem, že ma nevytočilo to, o kom to je, ale jednoznačne o čom to je!!! V denníku SME som narazil na článok s týmto nadpisom – „Do školy na Luniku IX chodí ešte viac žiakov ako pred pandémiou“ (https://kosice.korzar.sme.sk/c/22557478/do-skoly-na-luniku-ix-chodi-este-viac-ziakov-ako-pred-pandemiou.html)

Teda jedná sa o deti, ktorým rodičia nedokázali doma vytvoriť také podmienky, aby sa mohli vzdelávať dištančnou formou. Prečo im nevytvorili také podmienky? Nuž bez toho, aby to bolo chápané, ako extrémizmus, rasizmus, xenofóbia, pravda je taká, že ich životný štýl je väčšinou založený na zneužívaní resp. využívaní nášho štedrého sociálneho systému! Teda rodičia týchto detí nepoužijú peniaze, ktoré dostanú od štátu (a nie je ich málo!) nato, aby svojim deťom vytvorili čo najlepšie domáce prostredie, ale minú ich na iné „veľmi“ potrebné veci, zväčša na vlastnú spotrebu! Hlavná vec, že takmer na každom okne či balkóne je satelitný tanier na príjem satelitného TV programu!!! Toto naozaj deťom pomôže vo vzdelávaní sa!!! (https://www.google.com/search?q=lun%C3%ADk+IX.&sxsrf=ALeKk02RbhDe7CAh4wW_Mivnjx-0jU9rwQ:1608294175919&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiL2bLYwtftAhXKyaQKHbfdBwwQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=937#imgrc=4WtNx08wglFgzM)

Ale toto nechám teraz bokom. V predmetnom článku sa dočítate (od pani riaditeľky ZŠ Ľ. Podjavorinskej, pani Ivety Roškovej), že požiadali Ministerstvo školstva SR o experimentálne overovanie – pani riaditeľka hovorí – „Podpísali sme dohodu o vzájomnej spolupráci so Štátnym pedagogickým ústavom“, aby mohli vyučovať v menších skupinkách priamo v škole. Ďalej sa v uvedenom článku dočítate aj toto – „ Od polovice novembra mohli do školy za určitých podmienok nastúpiť deti zo sociálne znevýhodneného prostredia, čo sú takmer všetci žiaci uvedenej ZŠ.“ A článok je ukončený citátom pani riaditeľky – „Systém je veľmi dobrý aj pre učiteľov, mali možnosť venovať sa svojmu povolaniu v plnej miere. Deti v skupinkách boli od seba vzdialené. Mali skrátené vyučovanie, čiže sa ani nenudili. Prišli, intenzívne sa venovali vyučovaniu v skrátenom čase a všetci mali dobrý pocit. V takomto režime sme mali absenciu osem až desať percent, pre nás nevídanú. Do školy chodili aj tie deti, ktoré bežne nechodia.“

Som rád, že tieto deti môžu aspoň v takýchto podmienkach chodiť do školy a že niečo z nich bude. A teraz čo ma vytočilo! Nuž vytočilo ma to, že deti rodičov, ktorí poňali život, tak ako sa poňať má, teda dennodenne chodia do práce, poctivo tvrdo pracujú, odvádzajú tomuto štátu nemalé peniaze na daniach a povinných odvodoch, riadne sa starajú o svoje ratolesti, zadovážia im potrebné IT prostriedky nato, aby mohli absolvovať dištančné vzdelávanie sa, tak ich deti už sedem mesiacov sedia doma pri PC!!! Tieto deti (II.st.ZŠ) do škôl nepustíme lebo rodičia im doma vytvorili podmienky na dištančné vyučovanie! Ani sa nikto nepokúsil urobiť rovnaké opatrenia, ako v predmetnej škole na Luniku IX. lebo však prečo! Majú PC, majú elektrickú energiu, majú MT, jednoducho majú všetko, čo je potrebné nato, aby mohli byť „vzdelávaní“ na diaľku. Tu sa nikto za ten čas nepokúsil presadiť na pandemickej komisií a hlavne u Igora Matoviča to, aby sa tieto deti tiež rozdelili po triedach do akýchsi málopočetných skupín (napr. 6-8 žiakov), aby mohli fyzicky navštevovať školu, aj keď možno obdeň resp. na dve zmeny!!! Takže naše deti sedia doma lebo rodič sa stará a deti, ktorých rodičia sa nestarajú, tak ich deti do školy chodia a majú (pravdepodobne) zabezpečenú, dnes bezplatnú stravu – teplý obed. A rodičia týchto detí nechodia do práce, ale sedia doma, pozerajú na TV prostredníctvom satelitnej TV a užívajú si peniažky získané od štátu na sociálnych dávkach!!!

Apropo, prečo sa ešte žiaden „objektívny“ novinár neopýtal Igora Matoviča, prečo nezadal Ministrovi školstva úlohu, aby sa všetci deti mohli nateraz vzdelávať priamo vo svojich školách, vo svojich triedach tak ako je to možne na ŽŠ. Ľ. Podjavorinskej na Luniku IX?! A prečo sa ešte nikto neopýtal Igora Matoviča a príslušného ministra, kde sú tie peniaze, ktoré teraz oni, ako štát ušetria na strave detí, ktoré nesmú chodiť do školy? Ale vážení, rodičia im tu stravu zabezpečiť musia?! Pochopil si občan SR načo teraz narážam, načo teraz poukazujem?!

A keďže minister školstva je tiež s tej Igorom Matovičom nenávidenej koaličnej strany – SaS, tiež je podľa Igora Matoviča aj tento minister „…idiot…“, keď nevie zabezpečiť všetkým deťom bez rozdielu, aby sa mohli vzdelávať vo svojich triedach, tak ako spomínaná ZŠ na Luniku IX ?!

Nuž po prečítaní si tohto článku som prišiel k jednému jasnému záveru. Aby aj naše deti, mohli v istom zmenenom režime začať chodiť do škôl, je potrebné, aby sme my rodičia, ktorí sa o naše deti staráme príkladne, poctivo chodíme do práce, vykonali takúto vec. Porozbíjajme našim deťom PC, mobily a všetky prostriedky, aby sme im znemožnili dištančnú formu výučby, prestaňme chodiť do práce, dajme sa zaregistrovať na úrade práce, poberajme sociálne dávky…

No a potom si hádam niekto všimne aj naše deti a vykoná také opatrenia, aby mohli fyzicky navštevovať svoje školy!!!

Nejdem sa už ďalej rozčuľovať, len uvediem ešte jednu myšlienku, ktorú som už raz vo svojich článkoch napísal – ak sa niekomu v spoločnosti priznávajú iné práva, ako všeobecne platné pre celú spoločnosť, tak potom sa jednoznačne jedná o NADPRÁVA!!! A je jedno ktorej a akej časti spoločnosti, obyvateľstva sa to týka!!!

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.