Založ si blog

Jančkárová presne vie, kedy predtým opozičný a teraz koaličný politik dopovedal všetko, čo povedať chcel! Niečo nehorázne a neakceptovateľné! !

Terajšie Machajove vedenie RTVS, sa ihneď po PV 2023 začalo tváriť, že robí demokratizačné zmeny, hlavne na poli spravodajstva!

A urobilo „demokratizačnú zmenu“ takú, že Jančkárovú presunula z pozície moderátorky Sobotné dialógy, na pozíciu moderátorky O 5 minút 12, kde sa ma striedať s Makarom!

A tým nám RTVS chcela dokázať, že to už zo strany Jančkárovej a Makaru bude iné, ako tomu bolo pred PV 2023!

Teda také, aké im to prikazuje Zákon o RTVS, teda plne pluralitné!

Aké naivné, hlúpe a priehľadné!

Totiž ani Jančkárová ešte nepochopila, že je po PV 2023, že je tu nová vládna demokratická garnitúra, a že už jej nikto politicky nezväzuje ruky, tým že má neustále rýpať, vtedy do opozičných politikov (SMER-SSD, REPUBLIKA, K-ĽSNS…) a dnes už do koaličných politikov!

Jančkárová si ide zjavne svoje, čo predviedla v ostatnej politickej relácií O 5 minút 12 v nedeľu 12.11.2023 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/433639 .

Hostí mala Andreja Danka (SNS) a Michala Šimečku (PS).

Nie, nejdem sa venovať obsahu tejto, miestami naozaj nevkusnej debate, ale na čo chcem poukázať, je absolútna mediálna neprofesionalita Jančkárovej, keď v istej chvíli sa neudržala a nenechala Danka dokončiť myšlienku, takýmto svoji mediálno-moderátorsko-diktátorským spôsobom – „Už ste povedali všetko, čo ste povedať chceli“ a odobrala mu slovo!

To čo je?!

To Jančkárová vie, kedy už diskutujúci povedal všetko, čo povedať chcel?!

A prečo to isté neurobila aj vo vzťahu k Šimečkovi?!

Keby to urobila aj Šimečkovi, bolo by to z jej strany vyvážené, ale aj tak by som to ostro skritizoval lebo jeden profesionálny moderátor-novinár, by sa nikdy takto hlúpo nemal vyjadriť, že on už vie, kedy diskutujúci povedal všetko, čo povedať chcel!

A preto novej vládnej garnitúre dávam návrh aby pritlačili na Machaja, aby vykonal naozajstnú reorganizáciu v spravodajstve RTVS!

A teda nie žiadne čistky, ale aby zaručil oveľa väčšiu pluralitu na tomto RTVS spravodajskom poli.

A ako?

Nuž napríklad takto!

Jančkárovú s Makarom presunúť do SRo, nech sa striedajú v moderovaní politickej diskusnej relácie Sobotné dialógy spôsobom, ako to robia dnes.

A aby hlavnú politickú reláciu RTVS O 5 minút 12 obsadila inou moderátorskou dvojicou, ktorá by sa pravidelne striedala, napr. Anka Žitná a Norbert Dolinský.

A takýchto nápadov mám pre novú vládnu demokratickú garnitúru vo vzťahu k RTVS viacej, ktoré nikoho z RTVS nevyhodia, ale na druhej strane, sa doplnia takí vystupujúci a také relácie, ktoré plne vyvážia také jednostranne zamerané projekty, akými sú napr. Silná (ženská) zostava, Večera s Havranom…

Ale to je už téma, naozaj na iný článok…

Týmto článkom som chcel opäť poukázať na to, že RTVS resp. v RTVS ešte akosi nepochopili, že nastala iná doba!

Že po PV 2023, už nemusia byť tak jednostranne politickí orientovaní, že opäť, len všetko zlé na terajšiu vládnu garnitúru, presne tak isto, ako sa k ním chovali, keď boli v opozícii lebo, ich už do toho nikto nenúti, a ani im to nijako nenakazuje?!

Alebo to robia (Jančkárová, Makara) preto lebo si myslia, že v RTVS končia, tak ešte kopú do dnes, už vládnych politikov, ako ten povestný „mediálny zdochýnajúci kôň“?

Ja osobne nie som za to, aby boli z RTVS vyhodení, presne tak ako to opisujem vyššie v texte tohto článku, a teda, aby sa Jančkárová a Makara mali málinko upokojiť a začať robiť serióznu moderátorskú prácu presne tak, ako sa to na výkon v štátom platenej RTVS vyžaduje, a ako to občan-volič-divák požaduje!!!

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:04

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov

19.05.2024 16:04

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.