Založ si blog

Čaputová ústavné právo občanov nebránila na Ústavnom súde SR, ale environmentálne mimovládky áno! Ani toto nesmieme u nej prehliadať a už vôbec nie, na to vo vzťahu k nej, zabudnúť!

Takže najskôr citát – „Prezidentka sa domnieva, že zákon obmedzuje…,… sa dostáva do rozporu s právom občanov na informácie…“

Takto Čaputová zdôvodňuje, prečo sa obrátila na Ústavný súd SR (ÚS SR), na začatie konania o súlade právnych predpisov s Ústavou SR.

Avšak má to „malý“ politický háčik!

Tu je veľmi dôležitý dôvod prečo a v akej veci, sa Čaputová obracia na ÚS SR.

Je to akýsi Zákon, ktorý prijal Parlament SR ešte v máji 2023 a Čaputová sa až teraz, úplne „náhodou“ odhodlala, že ho poženie na ÚS SR!

Bližšie TU – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/688062-caputova-sa-obratila-na-ustavny-sud-v-suvislosti-so-zakonom-o-eia/

Nuž podľa môjho hlbokého presvedčenia to u Čaputovej nie je náhoda ani náhodou!

Urobila to až teraz lebo, ako som už v iných článkoch deklaroval, Čaputová svojim vlastným politickým telom ide teraz po vymenovaní novej vládnej garnitúry, chrániť tie mimovládne organizácie, ktoré ona politicky vníma ako najdôležitejšie!

A jednými z nich sú aj ňou vybrané environmentálne mimovládky, presne tie, o ktorých hovoril najme poslanec Parlamentu SR, Čaputovou rázne odmietnutý kandidát na ministra ŽP – poslanec Huliak.

Citát na začiatku tohto môjho článku som zámerne zostrihal tak, aby bolo jasné v čom vidím rozpor v Čaputovej politickom konaní resp. nekonaní, ak ide o bežných občanov SR a ak ide o občanov SR, ktorí sú angažovaní v tých a takých mimovládnych organizáciách, ktoré idú po ruke hlavne Čaputovej, a ktoré ju velebia pri každej možnej príležitosti!

(Viď napr. TU – 7.6.2019 – „Zuzana Čaputová získala ocenenie od ochranárov“ – https://www.aktuality.sk/clanok/698887/zuzana-caputova-ziskala-ocenenie-od-ochranarov/ )

Celý citát z uvedeného článku totiž znie takto – „Prezidentka sa domnieva, že zákon obmedzuje účasť dotknutej verejnosti na rozhodovacích procesoch týkajúcich sa životného prostredia, čím sa dostáva do rozporu s právom občanov na priaznivé životné prostredie, právom na informácie o stave životného prostredia a s medzinárodno­právnymi záväzkami SR v oblasti životného prostredia a rovnako s judikatúrou Súdneho dvora EÚ.“

Takže tu, teda dnes, sa Čaputová domáha, aby občania SR (verejnosť!), sa mali možnosť bez akýchkoľvek obmedzení, dostať k informáciám o stave životného prostredia…

Akýže to posun v jej politickom myslení!

Teraz sa Čaputová obracia na ÚS SR, aby jej dal v tomto výklad a celkom jasne naráža na Čl. 26, ods.(1), že – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“!!!

A kde bola Čaputová v čase, keď sa na Slovensku dialo toto??? – https://www.teraz.sk/slovensko/nbu-zablokoval-web-hlavnych-sprav-vy/616210-clanok.html a toto – https://zive.aktuality.sk/clanok/rX4rlqv/nbu-uz-zablokoval-aj-hlavny-dennik-infovojna-sa-prestahovala-na-belize/ a toto – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/620842-do-konca-juna-zablokovali-uz-styri-internetove-stranky/

Vtedy sa prečo Čaputová nedožadovala na ÚS SR, aby podal jasné stanovisko k tomu, či vtedajšia „vládna“ moc tým, že nasilu zablokovali im nepohodlne webové média, ktoré nerobili žiadnu protištátnu činnosť, len občanom SR prinášali aj iné informácie, ako len tie „vládnou“ mocou dovolené, čí takéto opatrenia nie sú v príkrom rozpore s ÚS SR, s jej Čl. 26, ods.(1), že – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“!!!

Už konečne občan-volič SR, ľud slovenský, vnímaš, aj toto Čaputovej farizejstvo?

Už vnímaš, ako je Čaputová politicky nekorektná!

Že je jednostranný politicky absolútny despota a diktátor?!

A preto sa Čaputovej budem venovať tak intenzívne a budem jej, jej nakloneným „objektívnym“ médiám, ale aj tým občanom, ktorí si ju ešte stále maľujú na ružovo, nastavovať zrkadlo, aby sa na jej protištátne, protispoločenské… konanie nezabudlo a aby, sa aj voči nej začalo ihneď po tom, čo jej padne prezidentská imunita, konať na základe ústavnosti a zákonnosti, za všetky tieto jej protištátne, protispoločenské…aktivity, a že ich bolo požehnane veľa, tak o tom niet žiadnych pochýb!!!

Slováci – NEZABUDNIME!!!

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov

19.05.2024 16:04

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.