Založ si blog

Čaputovej zmätenosť je čím ďalej tým väčšia!

Je pravda, že Čaputová označuje nás obyvateľov SR, za zmätených, že sa nevieme orientovať v tom, v čom sa vraj ona orientovať vie, ale javí sa, že opak je pravdou.

Nuž teda, prečo nie my Slováci, ale práve Čaputová, je podľa môjho presvedčenia, čím ďalej, tým viac zmätená a politický nevie kam.

Lebo raz čihi a raz hota!

Takže idem postupne.

Slováci, pamätáte si, čo nám občanom – voličom SR, odkázala Čaputová pred referendom, ktoré sa konalo 21. januára 2023 a mali sme sa v ňom vyjadriť o tom, či je možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Parlamentu SR?

Áno, Čaputová Slovákom vtedy ako „náš“ najvyšší „nestranný“ ústavný činiteľ odkázala toto – „Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol prebiehajúcej kampane jednej politickej strany, preto nebudem vyzývať občanov k účasti, nebudem ich ani od účasti odrádzať,“

Takže Čaputová vníma Referendum o konaní predčasných Parlamentných voľbách, v ktorom sa majú možnosť zúčastniť všetci oprávnení voliči , všetkých politických subjektov pôsobiacich na území SR, ako aktivitu „jednej politickej strany“ a preto nevyzvala občanov-voličov SR na účasť v ňom, ale samotné konane Parlamentných volieb, už nevníma, ako aktivitu všetkých politických subjektov, a tu občanov SR na to už vyzýva takto – „Neisť voliť znamená nechať za seba rozhodovať ostatných. Ísť voliť znamená podieľať sa na budúcnosti Slovenska.“ – https://www.facebook.com/zcaputova/videos/830166395490319/

Naozaj, toto je neuveriteľná Čaputovej rozpoltenosť a zároveň zmätenosť, ktorá sa len tak nevidí.

Takže v referende Čaputová nehovorí občanom-voličom SR, že ak sa referenda nezúčastnia, ktoré môže byť aj úspešné, tak nechali za seba rozhodnúť iných!

Tu je to v poriadku!

Ale ak neprídu resp. sa nezúčastnia Parlamentných volieb, tak tu je to pre Čaputovú už problém!

Tu už Slovákom vyčíta, že nechali za seba rozhodnúť iných!

Veru, veru – zmätenosť ako vyšitá!!!

Ďalšou, takou najnovšou zmätenosťou Čaputovej je jej účasť na práve prebiehajúcom Valnom zhromaždení OSN v New Yorku.

Naozaj mi pripadá absolútne zmätená lebo akosi si nevie v tom dave svetových politikov nájsť tých, ktorých názor ešte nepozná z osobného stretnutia a pritom práve v sále rokovania tohto Valného zhromaždenia je to také jednoduché!

Čaputová sa tam pohybuje zmätene a vyhľadáva si na stretnutie iba tých, ktorých názory veľmi dobré pozná a nič nové si už povedať nemôžu!

Čaputová sa na svojom FB profile pochválila, že sa za pár hodín stihla stretnúť s týmito – „generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom…, …ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským…, …prezidentkou Moldavska Maiou Sandu…,…s prezidentkou Slovinska Natašou Pirc Musarovou…,…švajčiarskym prezidentom Alainom Bersetom…,…španielskym premiérom Pedrom Sánchezom…,… dánskou premiérkou Mette Frederiksen…,…s prezidentom Severného Macedónska Stevom Pendarovským…, …s prezidentom Kene Williamom Rutom…, …som si vypočula aj príhovor generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa a prezidenta USA Joea Bidena, s ktorým sa osobne stretnem na večernej recepcii.“

Prečo sa Čaputová nepostavila, nešla sa po sále poprechádzať cielene, ako autonómna  „prezidentka“ suverénneho štátu a nešla za zástupcom Ruskej federácie, aby sa ho povypytovala na otázky, na ktoré odpovede pozná sprostredkovane, len od jej Západných priateľov?

Prečo si nenašla zástupcu Číny? Prečo si nenašla čas stretnúť sa aj s tými svetovými lídrami, ktorí nie sú jednoznačne na strane USA, NATO, EÚ v otázke konfliktu na Ukrajine?

Prečo si nerozšírila svoj politický obzor aj na základe názorov tých svetových lídrov, ktorí majú iný názor na dianie na Ukrajine?

Nedá sa to?

Alebo to Čaputová nesmie urobiť?

A prečo?

Veď tam zastupuje Slovenskú republiku, ktorá je podľa našej Ústavy – „…zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.“ – Čl.1, ods.(1) našej Ústavy!

No a úplnú zmätenosť predviedla Čaputová vtedy, keď sa tam s úsmevom na tvári zvítava so Zelenským! – https://www.facebook.com/photo/?fbid=862504791899558&set=pcb.862505048566199

Nebola z jeho prítomnosti prekvapená?

Nemal by byť Zelenskyj doma a spolu so svojim ukrajinským ľudom bojovať proti ruskému agresorovi s našimi zbraňami, a aj takto bojovať, podľa Čaputovej, aj  za našu slobodu?!

Musela byť z tohto stretnutia riadne zmätená, keď sa okamžite nespýtala svojho ukrajinského priateľa, prečo na nás podal žalobu za to, že si chránime vlastných poľnohospodárov a nechceme tu ukrajinské obilie, ktorého kvalita je otázna?!

Nuž a dnes, pravdepodobne uvidíme jej ďalšiu zmätenosť, ktorú prečíta, ako „svoj“ prejav na predmetnom Valnom zhromaždení OSN…nuž teda čujme…

P.S.

Valné zhromaždenie OSN v New Yorku, sa koná od 18. – 22. septembra 2023.

Podľa informácií – https://www.kosiceonline.sk/prezidentka-zuzana-caputova-pricestovala-do-usa , tam Čaputová bude resp. je, už od 16.9.!

Na čo potrebuje Čaputová byť v USA tak dlho?

Lebo po jej návrate späť na pôdu SR bude do PV 2023 už len týždeň!

„Konšpiračná“ otázka – dostane Čaputová noty, čo a ako ďalej, hlavne po PV, ak PV nedopadnú tak, ako si to USA a Západ predstavuje pardon požaduje?!

Lebo ten tlak, zo strany samotnej Čautovej, zo strany „objektívnych“ médií na občanov-voličov, aby volili „zodpovedne“, rozumej PS, je enormný, až nechutný!!!

 

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Premiér zostáva aj naďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti. Minister Kaliňák je pri ňom

17.05.2024 12:10

Predseda vlády SR Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

francúzsko, polícia

Francúzska polícia v Rouene zastrelila útočníka, ktorý chcel podpáliť synagógu

17.05.2024 11:54

Od prepuknutia bojov v Pásme Gazy sa vo Francúzsku výrazne zvýšil počet antisemitských činov.

Počasie prívalové dažde

Na juhozápade hrozia až do večera búrky s intenzívnymi zrážkami u susedov môžu vznikať tornáda

17.05.2024 11:53, aktualizované: 12:08

Výstraha platí od poludnia do 22.00 h.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Bolo by správne vyslať signál, že atentátnici a teroristi nemôžu paralyzovať fungovanie štátu

17.05.2024 11:33

Rokovanie NR SR je momentálne prerušené do utorka 21. mája, a to v kontexte atentátu na premiéra Roberta Fica.