Založ si blog

Hulvát Žilinka, čo si to voči Čaputovej dovoľuje? Nevídané – neslýchané!

Áno, presne v tomto zmysle zareagovali všetky „objektívne“, Čaputovú milujúce, „naše“ média!

Lebo Žilinka, ako jeden z ústavných činiteľov SR, si dovolil, podľa týchto médií, takú nehoráznosť, že uviedol svoje osobné tlačové stanovisko k tomu, z čoho ho Čaputová neustále obviňuje a napadá!

Pýtam sa.

GP SR nemá právo zaujať svoje osobné stanovisko s použitím faktov, k tomu z čoho je neustále obviňovaný, očierňovaný…?

Nuž v demokracií, vo fungujúcej demokracií, na to právo má mať!

Avšak jedným dychom dodávam, že ak by u nás bola normálna demokracia, tak ani Žilinka, ani nikto iný, ktorý by bol za ostatné viac ako tri roky na pozícií GP SR, by nemal ani len najmenší dôvod, sa takto vyviňovať z výkonu svojej práce!

Podotýkam, z výkonu svojej práce rýdzo na základe ústavnosti a zákonnosti!

Avšak u nás na Slovensku, minimálne od marca 2020 (v prípade Čaputovej od 15.6.2019!), hovoriť o akejsi normálne fungujúcej demokracií, nemôže byť ani len zmienka!

Žilinka vo svojej včerajšej osobnej tlačovej správe ku „kauze Čaputová“, neurobil nič, čo by malo niekoho obzvlášť vzrušovať!

My, čo podrobne sledujeme činnosť resp. nečinnosť Čaputovej, sme sa z úst Žilinku nedozvedeli nič mimoriadne, čo by nás vo vzťahu k Čaputovej malo nejako prekvapiť, akurát, že Žilinka priblížil povahové črty Čaputovej ešte o niečo detailnejšie!

Žilinka vo svojom vyhlásení, len doplnil iného kritika Čaputovej, ktorý o nej povedal, že je „zákerná a zlá žena“ (akýsi Igor…) o to, že Čaputová je aj podprahová a vo vzťahu k nemu, teda k Žilinkovi, ako GP SR, konala v nedávnej minulosti totálne podprahovo!

Žilinka jasne dokázal a dokumentami preukázal, že Čaputovej konanie  voči nemu, nielenže bolo podprahove, ale aj nadmieru ignorantské!

Žilinka jasne preukázal, že sa dva krát snažil o stretnutie s Čaputovou, ale márne!

A ona dnes o ňom tvrdí, že s ňou nekomunikuje!

Žilinka ukázal list – žiadosť, ktorým žiadal Čaputovú o osobné stretnutie, aby ju poinformoval v rámci svojich možností a kompetencií o veciach, ktoré mu ona skrze jej naklonených „objektívnych“ médií vyčítala, a z ktorých ho dokonca obviňovala, že nekoná tak, ako by podľa nej konať mal!

Márne!

Čaputová túto jeho žiadosť totálne odignorovala a nedala ani pokyn svojej „prezidentskej“ kancelárií, aby Žilinkovi na túto jeho žiadosť odpísali, minimálne v tom zmysle, že nemá o takéto stretnutie záujem – ľudovo povedané, že na neho kašle!

Po istej dobe, keď sa Čaputová i napriek snahe Žilinku, sa s ňou stretnúť, neustále podprahovo vyjadrovala k činnosti Žilinku, sa Žilinka slušne a sám odhodlal, že ak „Mohamed“ nechce prijať „Horu“, ktorá by rada ku nej prišla, tak on „Hora“, si „Mohameda“ pozve k sebe“ na GP SR…

I poslal jej slušný „pozývací“ list, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou u Čaputovej, skončil v „prezidentskom“ koši tak, ako jeho predošlá žiadosť o stretnutie u nej v paláci!

Toto tvrdenie Žilinku, by malo byť ľahko dokázateľne lebo všetci predpokladáme, že aj v prezidentskom paláci, v jeho prezidentskom protokole, existuje niečo také, banálne a prirodzené, ako je Podateľňa, kde sa písomne evidujú všetky zásielky došlé i odoslané!

A teda práve tí novinári resp. „novinári“, ktorí po včerajšom vystúpení Žilinku vo vzťahu k Čaputovej, na neho neprimerane mediáne prskajú, by mali okamžite zamieriť do prezidentského paláca a žiadať kanceláriu Čaputovej, aby im dovolila nahliadnuť do evidencie došlej a odoslanej pošty, či to, čo im na tlačovej správe Žilinka ukazoval, sa zhoduje s jeho tvrdením!

Ale nie!

„Objektívni“ novinári, sa v tejto veci, už ďalších informácií nedožadujú a nechcú vedieť či Čaputová dostala od Žilinku za posledné mesiace, až dva krát žiadosť o stretnutie s ním, a či je pravda, že ona ich totálne odignorovala!

Podľa vyjadrenia Žilinku, Čaputová na otázku jej „dvorného denníka“ (pravdepodobne mal na mysli Denník N), že či nie je dôvod na osobné stretnutie sa so Žilinkom, Čaputová odpovedá, že taký dôvod ona nevidí!

Ale na Žilinku neustále útočí, špiní ho a tak podobne!

Žilinka vo svojej osobnej tlačovej správe, včera povedal ešte jednu veľmi závažnú, ak nie najzávažnejšiu skutočnosť, ktorú „objektívne“ média, akosi „nevedomky“ vo svojich prskajúcich komentároch na včerajšie vyjadrenie Žilinku, zabúdajú, vynechávajú…!

Prečo?!

Žilinka totiž o Čaputovej povedal hlavne tieto závažné skutočnosti  – „Treba si zapamätať dátum 30. augusta 2021. Kedy som bol spoločne s prvým námestníkom GP, pozvaní pani prezidentkou, boli sme ju navštíviť. Tomuto nášmu pozvaniu predchádzalo, iste si pamätáte – 26. augusta 2021 vznesenie obvinenia bývalému Prezidentovi policajného zboru Petrovi K. (pozn. Kovaříkovi). Bolo tam vznesené obvinenie pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. 27., to znamená na druhý deň, toho istého mesiaca, pani prezidentka Slovenskej republiky, poskytla vyjadrenie, ku ktorému som sa ja už raz vyjadroval, ale veľmi stručne ho spomeniem, že ak svoj postup prokuratúra pred súdom neobháji, treba rátať s tým, že to na ňu vrhne veľmi zlé svetlo. Ja som sa vtedy už veľmi kriticky vyjadril. Že čo to je?! Čo to je za vyjadrenie?! Čo toto je za vyjadrenie?! Práve v tejto kauze! To by snáď malo platiť v každých prípadoch! Ku ktorým sa však pani prezidentka nevyjadrovala. Veľmi nevhodné, škodlivé vyjadrenie, na ktoré samozrejme má právo, tak ako mám právo na svoj názor ja, a mám právo ho aj vyjadriť. Ale veľmi nešťastné! Veľmi nešťastné! Lebo iné porušenia zákonov, konštatované aj Ústavným súdom, aj Najvyšším súdom Slovenskej republiky, ostávajú nepovšimnuté!

Teraz k tomu prijatiu.

Na tomto prijatí pani prezidentka Slovenskej republiky, popri iných otázkach, prišla vlastne k tej podstate, keď som pochopil vlastne účel tohto stretnutia, až pri položení otázky, kde z pomôcok, ktoré mala pripravené mi začala vysvetľovať skutkovú podstatu trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. (poz. v tejto chvíli úžas v tvári Žilinku)

Povedal som veľmi slušne, že pani prezidentka, to nie, ja mám 28 rokov praxe prokurátora v tom čase, teraz už 30…Ja viem, aká je skutková podstata trestného činu.

Potom po chvíli debaty, opäť z písanky, žeby sa chcela vrátiť k danej téme a opäť rozoberať problematiku zneužívania právomoci verejného činiteľa a tejto skutkovej podstaty v kontexte stíhaného skutku (poz. Petra Kovaříka!).

Povedal som, že ja sa s ňou nemôžem baviť o skutkových okolnostiach, preto že, je to živá vec, v ktorej bude rozhodovať generálna prokuratúra, nie ja, ale v mojom zastúpení prokurátor, ktorý to má pridelené, o sťažnosti, čo sa napokon aj stalo, za mesiac a opätovne som povedal, že ja viem, aké sú znaky skutkovej podstaty tohto trestného činu.

Tak na mňa vytiahla argument, ktorý ma mal zložiť, že ona tam mala minulý týždeň, aj pána špeciálneho prokurátora a s ním sa na tú tému bavila, tak som povedal – nehnevajte sa, táto  téma je pre mňa uzavretá, je to živá trestná vec, aj do nej nebudem zasahovať, ani podriadeným prokurátorom a navyše, žiaľ bohu neviem o tej návšteve špeciálneho prokurátora u pani prezidentky. Bez môjho vedomia sa uskutočnilo.“

Celé tlačové vyjadrenie resp. celá tlačová správa GP SR Maroša Žilinku viď TU – https://www.youtube.com/watch?v=g_uTTjpiH_o&ab_channel=HNtelev%C3%ADzia

Takže z uvedeného je absolútne jasné, kto resp. čo zač, politicky Čaputová je!

Ja osobne ostatné vyjadrenie Žilinku na adresu Čaputovej, jej spôsoby komunikácie resp. nekomunikácie s ním a následne jej verejnosti odprezentovanie, aká je ona super a aký je Žilinka zlý, vnímam ako riadne právne a politické za ucho!

Áno a toto je presne to, čoho sa Čaputová a spol. boja, aleže veľmi boja, čoby sa tu po PV 2023 dialo resp. čo sa tu po PV 2023 bude diať s ňou a s tými, čo nás tu už viac ako 3 a pol roka gniavia…

Lebo, ak sa po PV 2023 dostanú k moci tí, ktorí budú dbať na riadne dodržiavanie Ústavy SR a Zákonov platných na území SR, tak sa vyšetria aj takéto nezákonnosti o akých sa zmieňoval Žilinka vo svojej tlačovej správe vo vzťahu k Čaputovej!!!

Predsa len ešte spomeniem jeden odkaz Žilinku Čaputovej a spol. a všetkým jej a spol. podobným, ktorý znel tato absolútne jasne – „…Musím jasne povedať, že od prezidentky Slovenskej republiky, by som očakával skôr nestranný, objektívny apel na orgány činné v trestnom konaní, aby konali striktne v medziach zákona. A nie sústavné zneisťovanie verejnosti, podsúvanie, spochybňovanie…, aj tie diery v spravodlivosti a to tým, že spochybňuje osobu, ktorá poukazuje na tie porušenia zákona.

Opakujem, stojím za každým jedným rozhodnutím svojim, aj kolegov, plne stojím!

A budem za ne zodpovedať, aj keby ma mali ukrižovať! Naraz nech ma natiahnu!

A to sa spochybňuje bez vecných argumentovPOZOR na to! …že sa ma nepodarilo skrotiť, ako takého divého psa na to, aby som stál v jednom šíku s tými, ktorí stále majú plné ústa akejsi očisty spoločnosti

No a na záver, úplne môj dnešný posledný citát zo Žilinkovej tlačovej správy je tento – „…očista spoločnostitá sa musí robiť zákonným spôsobom!“

 

No a presne toto máta Čaputovú a spol., že presne toto vyjde po PV 2023 na povrch, ak sa radikálne zmení Vláda SR, že manipulovali verejnosťou a opozíciu sa snažili kriminalizovať nezákonný spôsobom!!!

Čaputová a spol. dnes pred PV 2023 vykrikujú do sveta, teda na celé Slovensko smerom k občanom-voličom, že Robert Fico a spol. sa boja, že ak by nezostavovali novú Vládu SR, tak že sa vraj došetria resp. „došetria“ ich trestné činy resp. „trestné“ činy z minulosti a žeby poputovali do väzby…

Nuž teda, aby bolo jasné – Ani Fico, ani nikto zo SMER-SSD, HNUTIE REPUBLIKA a SNS, sa ničoho takého neboja!

A prečo?

Nuž pozrime sa len a výhradne na Fica…

Tri a pol roka ho mali na lopate a akosi ho do tej pece nedokázali dostať!

Veď pred PV 2020 práve na tom Matovič a spol. uspeli u občana-voliča, že deklarovali, že majú nepriestrelné fakty o akejsi brutálnej ekonomickej trestnej činnosti Fica a spol., že ihneď po PV 2020 zaplnia nimi slovenské väznice…a ani po tri a pol roku sa im Fica nepodarilo uväzniť na základe riadneho a právoplatného súdneho rozsudku!!!

Ihneď po PV 2020, keď mali v parlamente pohodlnú väčšinu, dokonca ústavnú väčšinu, mali Fica vydať na trestné stíhanie, zbaviť ho imunity, keď mali voči nemu dôkazy, ktorými manipulovali slovenskú verejnosť pred ostatnými parlamentnými voľbami!

Neurobili to!

Preč?

Klamali národ slovenský pred PV 2020 o Ficovej a spol., kriminálnej ekonomickej činnosti?!

A dnes sa boja!

Boja sa preveľmi lebo vedia, že ich trestné činy za ostatných viac, ako tri a pol roka, sa stali, a že budú za ne po PV 2023 po spravodlivosti braní na zákonnú(!)zodpovednosť a že samotný Žilinka garantuje, že aj v ich trestnom konaní, sa bude postupovať výhradne na základe ústavnosti a zákonnosti a teda §363 Trestného poriadku ani nebude v ich veciach potrebný!

Teda, ak nastúpi riadna demokracia a zákon sa nebude kriviť, prispôsobovať, nebude sa zneužívať na nezákonnú kriminalizáciu opozície resp. kohokoľvek politicky činného, tak §363 Trestného zákona bude len akousi právnou atrapou!!!

Na dnes „len“ toľko…

P.S.:

Čím ďalej, tým viac sa ukazuje, že Čaputová by nemala na pozícií „prezidenta“ SR, zotrvať už ani sekundu!

Pre mňa osobne je to najväčšia hanba našej najvyššej politiky za ostatných viac ako 30 rokov!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.