Založ si blog

Čaputová v sobotu na RTVS v SRo opäť nemyslela „vlastnou hlavou“!

To, že Čaputová bola ako najvyšší ústavný činiteľ nášho štátu v politickej diskusnej relácií SRo Sobotné dialógy, tak toto je v poriadku. Totiž každý ústavný činiteľ, ktorý bol riadne, v riadnych všeľudových voľbách občanmi-voličmi SR zvolený, má právo byť prítomný v štátnom médiu, platenom nami všetkými, v akejkoľvek politickej diskusnej relácií…

Zároveň nebudem v dnešnom názorovom článku komentovať „výkon“ a „otázky“ resp. „nepríjemné“ témy, ktoré mala na Čaputovú pripravené moderátorka Jančkárová lebo podľa môjho hlbokého presvedčenia, aj ona si je vedomá, že má isté limity, (pomenujem to napriamo, je cenzurovaná vo svojom „slobodnom“ štátnom mediálnom povolaní!) hlavne ak sa jedná o tak politicky nedotknuteľnú osôbku, akou Čaputová jednoznačne je!

Moderátorka Jančkárová podľa môjho hlbokého presvedčenia nemala/nemá, novinársky rozviazané ruky lebo, ak by si ich náhodou dovolila rozviazať podľa vlastného novinárskeho vedomia a svedomia podľa Zákona o RTVS(!), tak by mohla skončiť napr. tak slávne-neslávne, ako napríklad Chuguryan a spol.!!! Však GR RTVS, akýsi Machaj?!

Takže moderátorku Jančkárovú dnes vynechám…

Ale, čo nevynechám, tak to je, to vyjadrenie sa Čaputovej, ktoré je tak politicky nekorektné, tak politicky manipulatívne a tak politicky zavádzajúce, že si zaslúži moju pozornosť! Pozornosť ostrú, bez náznaku akéhokoľvek chodenia okolo politickej horúcej kaše!

Čaputová sa vyjadrila v zmysle, že si nemysli, že v našom štáte od marca 2020 a hlavne od 24.2.2022 a hlavne dnes, by dochádzalo k politickým justičným procesom alebo, žeby tu na Slovensku vôbec prebiehali nejaké politicko-justičné procesy…

Nuž, ak si toto Čaputová nemyslí, tak potom podľa môjho hlbokého presvedčenia, Čaputová v tomto smere naozaj nemyslí resp. jej to vôbec politicky nemysli!!!

Ako môže niečo také bohorovné povedať, keď sú dôkazy, že sa tak jednoznačne deje a deje sa to hlavne jedným smerom a to k SMEROM-SSD!!!

Ona nevie o tom, že Ústavný súd SR, už niekoľkokrát rozhodol, že Najvyšší súd SR, už niekoľkokrát porušil právo, Ústavu…?!

NIE, nevie to?!

Ako je potom informovaná všetkými tajnými, aj netajnými zložkami našej republiky, ktoré má k dispozícií 24 hodín denne?!

A na toto všetko, ešte drzo povie, že ak by sa aj niečo také u nás udialo resp. ak aj by sa niečo také udialo, tak vraj podľa nej, tu máme „našťastie“ všakovaké zákonné opravné prostriedky, ktorými sa dotknutá osoba resp. dotknutý subjekt môže brániť!

Ale Čaputová už nemala tu silu, aby povedala, že takým opravným prostriedkom v našom Trestnom poriadku je §363, ktorý môže použiť GP SR (akýkoľvek, nie, nie je to len o Žilinkovi!) vždy vtedy, ak zistí, že boli porušené práva resp. ak sa v prípravnom trestnom konaní nepostupovalo zákonnými prostriedkami a to v prípade akejkoľvek dotknutej osoby resp. subjektu!!!

Nuž Čaputová to nemohla spomenúť lebo len pred pár dňami tento §363 napadla na Ústavnom súde SR, či je vôbec v súlade s Ústavou SR a či je vôbec možné v takomto znení používať v našom právnom systéme!

Kdesi som zachytil, že Ivan Fiačan, čoby Predseda Ústavného súdu SR, sa už vyjadril v jednom rozhovore pre média, že Ústavný súd SR nemá oprávnenie posudzovať používanie §363 Trestného poriadku SR…!!!

Nuž uvidíme, aký bude jeho konečný verdikt…?

 

Na záver už „len“ toľko – vystúpenie Čaputovej v ostatných Sobotných dialógoch na vlnách štátneho SRo, bolo opäť politicky úbohé, politicky manipulatívne, politicky zvádzajúce, politicky dezinformačné, politicky hoaxové…

Čaputová, ak by začala používať už len a výhradne, svoj vlastný rozum, ak by začala uvažovať, ako hovorí jeden politicky klasik – už len a výhradne „vlastnou hlavou“, tak by sa mala, čo najskôr politicko-rozumovo-lokajsky odpojiť od istej ambasády, od Bruselskej („mozgovej“) centrály…, okamžite odobrať terajšej, dočasne poverenej „vláde“ Hegero-Matovičovej poverenie „vládnuť“ v demisii, okamžite vymenovať úradnícku vládu a prinútiť parlament, aby si skrátil volebné obdobie najneskôr k 24.6.2023 a Predseda parlamentu Boris Kollár, by mal bezodkladne na tento deň vypísať mimoriadne Parlamentné voľby a po tomto všetkom, by Čaputová mala bezodkladne využiť svoju ústavnú možnosť a vzdať sa pozície „prezidentky“ SR…

Veru, inej politickej cesty pre ňu niet, teda podľa môjho názoru, podľa môjho hlbokého občiansko-politického postoja!!!

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.