Založ si blog

Hlavne nespravodlivo väzneným, odsúdeným a obvineným !

Je jeden deň pred vianočnými sviatkami a ľudia si zvyknú navzájom popriať príjemné prežitie Vianočných sviatkov, nie všetky sú však úprimne a od srdca. Veľa z nich je len z povinnosti, len aby sa o „nás“ nepovedalo, že sme neľudský, nekresťanský a pod.

Áno, takmer každý hovorí o tom, že sú najkrajšie sviatky v roku a je potrebné sa utíšiť, zamyslieť sa nad podstatou bytia, nad svojimi blízkymi, nad tým, kam to vôbec spejeme, kam speje naša spoločnosť.

Zajtra si takmer všetci, v podvečer, v kruhu rodiny sadneme za bohato prestretý stôl, v kruhu našich najbližších a budeme šťastný, že je nám to dopriate.

Áno je to obrovské šťastie mať možnosť byť v takýto sviatok s tými, ktorých nadovšetko milujeme a nevieme si bez nich predstaviť náš život.

Žiaľ veľa ľudí takú možnosť mať nebude, buď sa stala v rodine tragédia a počas roka prišli deti o svojich rodičov, alebo rodičia prišli nedajbože o svoje deti, alebo celkom prirodzene došlo v rodine k úmrtiu na základe vysokého veku, a tak pre tieto rodiny budú tieto Vianoce nesmierne smutné a možno si viacerí z nich budú priať, aby už boli za nimi.

Na tieto Vianoce budú aj také rodiny, ktorým pri stole bude chýbať buď otec alebo mamka, preto, že sa dopustili previnenia voči našim zákonom a musia si odpykať svoj trest vo väzbe, a to je v poriadku, lebo My všetci si musíme byť vedomí svojho konania a niesť zaň plnú zodpovednosť.

Avšak doma budú chýbať aj takí, ktorí sa síce ničím neprevinili, ale keďže si „otvorili“ ústa až tak doširoka a hlavne nepríjemne pravdivo, že to ktosi veľmi „spravodlivý“ (na vianočnú svätú omšu bude takýto sedieť v prvej lavici, ako najväčší kresťan !) nedokázal zniesť a tak bolo potrebné takéhoto jedinca obviniť a umiestniť do predbežnej väzby, aby ani počas vianočných sviatkov nepáchal veľmi závažnú „trestnú“ činnosť, aby Tí ktorých sa to týka mali kľudné a nerušené Vianoce ! Áno tu hovorím o novinárovi Martinovi Daňovi, ktorý nateraz hnije v base lebo sa opovážil povedať pravdu. Pán novinár Daňo prajem Vám, aby ste nestrácal nádej a vieru, že tu na Slovensku opäť zavládne spravodlivosť a že Vás už  nikto  nikdy, nielenže nezavrie do basy, ale si Vás ani nedovolí obviniť z toho, že sa verejne vyjadrite k nejakej spoločenskej udalosti a hlavne ak to bude neodškriepiteľná pravda . Prajem Vám veľa psychických síl, verím že Vy to bez väčšej ujmy na duši zvládnete . A Tí ktorí Vás tam dostali nech sa počas vianočných sviatkov celkom úprimne zamyslia nad sebou (ak to teda dokážu pri tej svojej nenávisti, k všetkému čo nie je v súlade s tou ich jedinou „pravdou“) a nad svojim konaním a verím, že tak ako ja, tak aj Vy pán novinár Martin Daňo, im želáme, aby sa im nikdy nestalo to čo Vám, žeby ich niekto niekedy trestne stíhal zato, že sa opovážili verejne vysloviť pravdu, ale naozajstnú, nie tú „potrebnú“ a „jedinú“ !

Samozrejme, že tak trochu „pošramotené“ Vianoce budú mať aj Tí, ktorých „spravodlivosť“ tiež neobišla – Robert Fico, Tibor Eliot Rostas, Milan Mazurek, Rudolf Vasky. Ale keďže sa jedná o silné osobnosti, tak verím, že títo páni sa tiež len tak ľahko nevzdajú a odolajú tým „spravodlivým“ z „najspravodlivejších“ !

No sú medzi nami aj takí, ako napríklad najnenávidenejší politik SR (samozrejme, že len tými „spravodlivými“, liberálmi a neoliberálmi a hlavne tými pravými „demokratmi“), ako je pán poslanec súdruh Ľuboš Blaha, lebo sa snaží prezentovať týmto neoliberálom, že na Slovensku nie sú len rýchlo kvasené „celebrity“, ale že hlavne je tu pospolití pracujúci ľud, robotníci, ktorí sú na pokraji záujmu budúcich „mocných“, Tých čo by im aj volebné právo chceli odobrať a o hyenizme týchto „spravodlivých“ svedčí aj článok v SME  (https://komentare.sme.sk/c/22286487/blazene-vianoce-so-slovenskou-policiou.html)    „novinárky“ Matií Lenickej (pôvodne Matúš Lenický !), ktorá/ry sa nevie zmieriť s tým, prečo nebol vzatý do väzby aj Ľuboš Blaha, lebo chlapec „kope“ a nechce s tým prestať, a táto dievčina, či chlapec ?, nebude mať tým pádom šťastné Vianoce. Nuž čo nato povedať, mne sa to javí, už ako naozaj nie celkom v súlade so zdravým rozumom . (https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2493276560910908?__tn__=K-R)

Vážene Slovenky, Slováci a všetci občania našej drahej Slovenskej republiky, i napriek všetkým tým anomáliám, ktoré sa dnes dejú v našej republike, Vám všetkým, a naozaj bez rozdielu, prajem, podľa možností, čo najpríjemnejšie prežitie vianočných sviatkov, nech v našich dušiach zavládne pokoj a nech nám nezmizne ani po 26.12. Prajem Vám, aby ste si pod vianočným stromčekom našli lásku svojich blízkych a aby ste im ju rovnakou mierou opätovali.

Pekné Vianoce !

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.