Založ si blog

Novinárčina sa musí stáť rovnakým trhovým produktom, ako ktorýkoľvek iný!

V kapitalizme kapitalisti sveto svete tvrdia, hlavne tí liberálni a neoliberálni, že všetko vyrieši trh, trhové hospodárstvo založené na Dopyte a Ponuke alebo naopak!

Inak to už nie je kapitalistická trhová ekonomika ale ekonomika riadená a teda hovoriť o voľnom trhu nie je možné…

A presne toto by sa malo týkať aj médií/novinárov!

Na našom mediálnom trhu by mali pôsobiť výhradne také média a takí novinári, ktorí by žili na tvrdom princípe kapitalizmu – ponuka/dopyt resp. dopyt/ponuka!

Dnes tomu tak nie ani zďaleka!

Ani zďaleka u tých médií a u tých novinárov, ktoré/í sú dnes jediné/í s „právom“ na jedinú „pravdu“!!!

Ako je možné, že do éteru sa dostávajú také „informácie“, o ktoré nikto nejaví záujem, ale keďže toto médium má celoštátnu pôsobnosť, tak je každý doslova donútený ich počúvať, ich vidieť, od rána do večera!!!

Čo je toto za trhová ekonomika?!

Tak nech aj novinári a média, pre ktoré pracujú, si na seba zarobia v zmysle dopytu a ponuky resp. naopak.

Nech ich priamo platia občania SR!

Nech si ich kupujú presne tak, ako akýkoľvek iný produkt!

Nech nie sú platení z kade tade a od kade koho, hlavne nie zo zahraničia!

Veď aký je rozdiel medzi tým, čo vyprodukuje robotník v nejakej fabrike a tým čo vyprodukuje nejaký novinár?

Nuž žiaden!

Obidvaja musia produkovať taký tovar, aby si ho ľudia kupovali, ale nie preto, žeby na trhu nebol iný, ale preto lebo je najlepší!

Vie si niekto predstaviť, žeby v trhovej ekonomike napredovalo resp. by vôbec fungovalo také odvetvie, taká fabrika, taký živnostník, ktorý by na trh prišiel zo svojou ponukou, ktorú si nikto nekúpi?

Ako dlho by takýto „kapitalista“ vydržal byť kapitalistom?!

Ako dlho by fungovala akákoľvek prevádzka, ak by si na základe svoje práce na seba nezarobila?!

Nuž veľmi krátko resp. by sa museli nad sebou riadne zamyslieť a museli by začať produkovať také tovary, ktoré by si zákazník kupoval!

A občan-volič SR je tiež zákazníkom médií a novinárov v nich pôsobiacich!

Tak prečo neumožníme občanovi/obyvateľovi SR, aby sa aj v oblasti médií a novinárčiny mohol rozhodovať na základe tvrdého trhového hospodárstva aj tým, žeby si na priamo platil tieto média? (iste, museli by platiť aj úplne iné pravidlá na reklamu, hlavne tú štátom platenú v súkromných médiach!)

Potom, by došlo k vyčisteniu našej preplnenej mediálnej oblasti do takej miery, že na trhu by pôsobili a ostali len tí, ktorých by si občan-volič kupoval a nie tie, ktoré síce tiež z časti platí zo svojho vrecka skrze koncesionárske poplatky a iné dane a poplatky, ale nie je do nich jediným a podstatným prispievateľom a preto na našej mediálnej scéne pôsobia a to dosť podstatným („mienkotvorným“!) spôsobom!

A potom sa na našej mediálnej scéne mohla stať taká nehoráznosť, že tu pôsobia s celoštátnou pôsobnosťou také média, ktoré ak by mali žiť len a výhradne na základe toho a z toho, čoby sa občanovi-voličovi SR „predali“, tak by zanikli!!!

Dnes vidíme, že mediálnu manipulatívnu politiku tvrdia tie média (nie len na Slovensku, ale aj v EÚ!), ktoré nežijú na princípe kapitalizmu – dopyt/ponuka, ponuka/dopyt, teda výhradne z peňazí, ktoré by si zarobili predajom svojej poctivej, naozaj objektívnej práce, ale žijú a nie zle, z toho čo im zaplatia tí, ktorí chcú, aby písali to, čo je potrebné (teda rýdza manipulácia!) a nie to, čo je objektívne, najviac sa blížiace pravde a skutočnosti!!!

A to je zlé, to sa musí skončiť!

Keď kapitalizmus, tak na každého rovnako!

Zlý výrobok si nikto kupovať nebude a teda dovidenia z trhu, z voľného kapitalistického trhu!!!

 

Záver:

 

Dajme možnosť médiám nech sa poctivo predávajú svojím čitateľom, poslucháčom, divákom, nech si občan tým, že si za tieto mediálne tovary zaplatí napriamo, vyberie, čo je pre neho dezinformácia a čo je pre neho informácia…!

Len občan-volič, len zákazník, ktorý si za svoje poctivo zarobené peniaze kupuje nejaký tovar, v tomto prípade by to bol tovar mediálny, môže a jedine, len on musí(!) rozhodnúť, čo na mediálny trh patrí a čo nemá šancu sa na tomto trhu presadiť!

Nie je možné, aby občan nasilu dostaval tovar, ktorý nechce, ale ktorému sa žiaľ nemôže vyhnúť!

A tomu sa nehovorí voľný trh, ale užívanie tvaru z DONÚTENIA!!!

 

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.