Založ si blog

Z. Čaputová je pre Západ dnes presne to, čo bol pred Novembrom 1989 pre nich V. Havel!

Môj názor, moje hlboké presvedčenie!

 

Nuž veru, dnešní mladí (40-) ani len netušia, kto Václav Havel v čase socializmu vlastne bol.

Oni dnes vedia len to, že to bol vlastne „veľký“ disident, ktorý sa „bil“ s komunistickou mocou a preveľmi „trpel“ v socialistických väzeniach! (pravidelný prísun značkových západných cigariet a alkoholu bol samozrejmosťou!)

Nuž milí moji mladí, tak ja vás z tohto omylu vyvediem.

Pre mňa osobne bol Václav Havel obyčajným príživníkom a poskokom Západnej rozvratnej činnosti.

Síce nepracoval (lebo radšej sa nechal zavrieť do „väzenia“!), ale žil si ako pán! Nuž ľahko sa žije, aj za socializmu, keď vám z každého vrecka na odeve trčia západonemecké marky a US doláre!

A prečo bol príživníkom (dnes sa tomu hovorí nezamestnaný/í)?

Nuž pre toto – totiž v socializme musel každý pracovať resp. minimálne musel chodiť do práce! A kto tak nedokázal žiť, teda že nepracoval, tak bol stíhaný za príživníctvo.

Podľa vtedy platného trestného zákona č. 53/1963 Zb. malo Príživníctvo v §203, takéto znenie –

„(1) – Kto pokračuje v sústavnom vynechávaní pracovných smien bez závažného dôvodu alebo v predstieraní pracovnej neschopnosti, hoci bol už pre taký čin postihnutý miestnym ľudovým súdom alebo národným výborom, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok alebo nápravným opatrením.

(2) – Kto sa sústavne vyhýba poctivej práci a dáva sa niekým vydržiavať alebo si prostriedky na obživu zadovažuje iným nekalým spôsobom, potresce sa odňatím slobody až na tri roky.“ – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1963/53/19630717.html

 

Teda celkom jasne – V. Havel sa jednostaj vyhýbal práci a prostriedky na obživu si zadovažoval nekalou činnosťou – nechal sa platiť Západom za vnútroštátnu rozvratnú činnosť, čo môžem s kľudným svedomím označiť, aj ako nechať sa niekým vydržiavať, v tomto prípade jednoznačne Západným rozvratným, mocichtivým kapitalizmom!!!

A teraz čím bol vlastne V. Havel pre vtedajší Západ? Nuž nebol ničím, čo dokazuje tento jeden z jeho životných príbehov – NSR požiadala vtedajšiu vládu ČSSR, aby umožnili V. Havlovi vycestovať na akúsi kapitalistickú štvavú akciu proti socialistickému zriadeniu do Západného Nemecka, ale s podmienkou, aby po absolvovaní tejto „demokratickej“ konferencie, sa mohol vrátiť späť do ČSSR!

Naozaj zaujímavý postoj Západu, k pre nich tak výnimočnej osobnosti!

Prečo si ho tam nenechali, keď bol tak výnimočný?! Nuž z jedného jediného, veľmi jednoduchého dôvodu. Oni ho totiž veľmi potrebovali mať tu na území ČSSR, aby tu vykonával, za ich špinavé, rozvratné kapitalistické peniaze, rozvratnú činnosť lebo ak by V. Havel ostal na Západe a nemohol sa vrátiť späť do ČSSR, tak by tam pravdepodobne skončil na ulici, ako posledný bezdomovec…!

 

A tu sa dostávam k našej „jemnosť pani“ Zuzane Čaputovej (ďalej len JPZČ).

Totiž podľa môjho názoru je dnes JPZČ pre Západ a USA presne to, čo bol pre nich svojho času práve V. Havel.

Totiž, ak JPZČ skončí na pozícií „prezidentky“ SR a už nebude môcť vykonávať ich vôľu na našom zvrchovanom území napr. tým že zmarí referendum o predčasných PV alebo že už nebude mať kompetenciu za SR podpisovať napr. aj také proti slovenské dokumenty, akým bezpochyby „obranný“ Pakt medzi USA SR je alebo už nebude mať kompetenciu súhlasiť s vysielaním slovenských zbraní na Ukrajinu a pod., tak už pre nich nebude NIČ, aleže totálne NIČ!!!

A preto ju a aj dnešnú „vládu“, USA a EÚ byrokrati, držia nad politickou hladinou, ako sa len dá, hlavne prostredníctvom zapredaných médií.

Ale tu všetkým týmto odkazujem, že nič sa nedá držať nad hladinou do nekonečna! Ani JPZČ!!!

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.