Založ si blog

Nedeľný politický „Ein Kessel Buntes“!

Ostatná nedeľa bola na TV obrazovkách prešpikovaná politickou „satirou“ v podaní „komikov“ „vládnej“ koalície!

Avšak najskôr pre tých mladších, hlavne tých, čo sa narodili buď tesne pred novembrom 1989 alebo po ňom.

Ein Kessel Buntes (EKB) bol veľký východonemecký (DDR – Deutsche Demokratische Republik) hudobno-zábavný program, ktorý sme si mohli pozrieť v priamom prenose a takou „malou“ konkurenciou na obrazovkách Československej socialistickej TV bolo naše Televarieté, ktoré bolo ešte o rok staršie (od 1971), ako už spomínaný EKB…(od 1972).

A teraz späť k ostatnej politickej TV nedeli, k slovenskému politickému „EKB“, kde vystupovali samé „hviezdy“ slovenskej „koaličnej“ politickej satiry.

A aby to bolo pre občana-voliča „zábavnejšie“, tak sa rozdelili do troch stanovíšť nasledovne – TA3 – V politike – Boris Kollár (BK), – TV Markíza – Richard Sulík (RS) a najväčšia „koaličná“ satirická hviezda dostala priestor v RTVS – „EKB“ v O 5 minút 12 – voalá (fr. Voilá!)  Veronika Remišová (VR)!

Opozičných vystupujúcich nebudem riešiť, na ich pôsobenie na dnešnej marazmatickej slovenskej politickej scéne som sa už jasne vyjadril v predchádzajúcich mojich článkoch, určite sa k nim dostatočne kritiky povenujem aj v mojich ďalších článkoch venovaných výhradne len im, a preto ich na dnes zo svojho názorového článku vynechám! To ako dnes pôsobia, ako slabá, slabulinká parlamentná opozícia, tak to im občan-volič spočíta v nadchádzajúcich PV (pravda, ak sa včas nespamätajú!) a ja pevne verím, že v predčasných PV!!!

Prvý vystupujúci v nedeľnom slovenskom politickom „EKB“ bol BK.

A začal naozaj „impozantne“ – na poznámku moderátora, že „minister“ Lengvarský svojou „reformou“ zdravotníctva nechce nič rušiť, nič zlé v zdravotníctve napáchať, tak jeho „koaličný“ partner mu odkazuje toto „…ale to je len floskula…“, následne pokračuje – „…áno a môžem Vás aj týmto oblafnúť…“, potom na adresu Lengvarského „reformu“ používa výrazy „…to je nezmysel…“ a zachádza až tak ďaleko, vo vzťahu k vlastnej „vládnej koalícií“, že na „radosť“ celého Slovenska povie v priamom TV prenose takúto politickú „satiru“ – „…toto sú všetko len také klišé, to sú také bláboly…, …nič sa stým nerobí…“ a pribil to „satirickými“ komentmi na Kolíkovej súdnu „reformu“ týmto – „…to je akože škatule, škatule hýbete sa…“  a ďalej „…a teraz všetci jak burani pôjdeme po tej diaľnici do Trnavy…“, ďalej Kolíkovej nakladá takto „…to sú také nezmysli…“ a „veselo“ pokračuje – „…len my sme jak šibnutí v tomto…, …tak čo sme sa zbláznili?…“

Nuž čo povieš občan-volič SR? Nie je to „úchvatné“, takéto super „satirické“ vystúpenie by určite zabodovalo aj v EKB!!!

Ďalších vystupujúcich už dopodrobna rozoberať nebudem lebo by to bolo na dlho.

Tu už len spomeniem krátko RS v TV Markíza, kde najskôr na otázku moderátora, či ministerstvo uvažuje o odpustení DPH z EE na určitý čas, aby zvýšená cena za EE občanov od januára 2022 ekonomicky nepoložila, tak tu RS odpovedá, že áno vie si to predstaviť a na konci relácie, kde majú diskutujúci odpovedať na tri otázky „áno-nie“, tak na tú istú otázku o odpustení DPH na EE, RS bohorovne odpovedá, že si to vie len ťažko predstaviť!!!

No povedz Slovač, nie je toto satira hodná formátu EKB a celej tejto pozliepanej „vládnej koalície“?!

No a perlička nedeľného slovenského politického EKB bola jednoznačne vševediaca VR.

Tá na každú jednu otázku, na každú jednu tému, mala len jedno jedine riešenie a odpoveď.

Totiž aj po viac, ako rok a pol ich „vládnutia“ to nezvládajú lebo Fico, lebo SMER lebo tí, tamtí pred nami!!! Lebo dnes, keď sa kradne ich nominantami (viď Pezinok Ústredie práce…!), tak to len preto lebo FICO!!!

Nuž veru občan-volič SR, bolo by to všetko naozaj na smiech, ak by to nebolo na hurónsky plač!!!

Nedeľná politická kabaretná šou v podaní „koaličných“ zástupcov na obrazovkách TV s celoštátnou pôsobnosťou nám ešte jasnejšie ukázala a dokázala, že je načase aby táto „vládna“ sebranka skončila čo najskôr!

Jeden takýto politický recept ponúknem v ďalšom mojom názorovom článku, a samozrejme tentokrát sa bude týkať výhradne opozície zastúpenej dnes v NR SR lebo ich pôsobenie v predmetných reláciách by som na oplátku mohol nazvať, tiež veľmi sledovanou reláciou v prednovembrových (89,) rokoch na večerných nedeľných TV obrazovkách, ktorá niesla názov – „Nedeľná chvíľka poézie“!!!

Áno, lebo ich vystupovanie, kľudné vystupovanie, mi pripadá ako prednes politickej poézie! Nie páni, vy musíte byť tvrdší, rozhodnejší lebo ľavicoví politici musia byť doslova revoluční!!!

Je potrebné si uvedomiť, že revolúcie v minulosti nevyvolávali tí bohatí, ale tí utláčaní, ta absolútna väčšina…, ale o tom v inom mojom názorovom článku!

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.