Založ si blog

Ústavný súd SR – p. Čaputová, p. Harabin a pomýlený p. Klus

Ústavný súd SR (ÚSSR) na svojej web stránke zverejnil zloženie senátov a svoj rozvrh práce po doplnení sudcov ÚSSR na komplet (https://www.ustavnysud.sk/rozvrh-prace-ustavneho-sudu-slovenskej-republiky) . Zároveň nám Tlačovou správou (24.10.2019) oznamuje, že dňa 23.10.2019 na svojom neverejnom pojednávaní rozhodol o námietkach zaujatosti JUDr. Štefana Harabina vo veciach vedených pod sp. zn. PL.ÚS 16/2019 a PL. ÚS 17/2019 ( https://www.ustavnysud.sk/documents/10182/83735700/TS_59_2019/83aab435-4c23-452e-b99b-c84e905fc5ec), z uvedenej tlačovej správy ÚSSR sa len sucho dozvedáme, že „rozhodol“, ale nevieme ako, a pre prípadné vysvetlenie je potrebné kontaktovať hovorkyňu ÚSSR PhDr. Martinu Ferencovú, PhD. (+421918827344 alebo e-mailom : martina.ferencova@ustavnysud.sk) (ktoré „naše“ „demokratické“ média ju už kontaktovali ?!)

Z uvedenej tlačovej správy ÚSSR sa môžeme domnievať, že sa jedna o ústavne sťažnosti JUDr. Harabina (https://www.ustavnysud.sk/documents/10182/88408811/4650cb30-e42c-4736-8ffe-c24892c076ff, https://www.ustavnysud.sk/documents/10182/89281087/aed424a9-9d3f-4350-9e77-f30787372c95 ), ktoré doručil na ÚSSR po prvom a následne aj po druhom kole prezidentských volieb 2019 a ÚSSR ich vedie pod sp. zn. Rvp 559/2019 a 652/2019.

Dnes, keď každý politik (hlavne z dnešnej vládnej koalície, lebo to sa týka „len ich“!), sudca, prokurátor, vyšetrovateľ má z Threemy riadnu trému, a hlavne všetci majú obavu čo vo „verejnom záujme“ protizákonne zverejní Denník N a „čistá“ „novinárka“ tohto „nezávislého“ denníka, Monika Tódová, sa akosi „pozabudlo“, že na čele štátu je pani, ktorá nevie či vôbec je tým čím je ! p. Čaputová sa nádeja, že sa v justícií začal „obrodný proces“ (asi si ho predstavuje ako obrodný proces v spoločnosti v bývalej Československej ľudovodemokratickej republike v 50. rokoch minulého storočia – JUDr. Horáková, len vtedy ešte žiaľ neexistovali mobilné telefóny a nebolo možné mať trému z Threemy). Ja sa nádejam, že p. Čaputová, po tom, ako plne „sfunkčnila“ ÚSSR, ho verejne vyzve, aby ako o prvej veci začal konať vo vzťahu k sťažnostiam „neúspešného“ kandidáta JUDr. Harabina v PV 2019 a takto sama zamedzila špekuláciám vo verejnosti o jej ústavnom a právoplatnom zvolení za prezidentku SR, a zároveň nech vyjadrí svoje hodnotové presvedčenie, že bude rešpektovať akékoľvek rozhodnutie ÚSSR v tejto veci a nech ÚSSR, až do svojho právoplatného rozhodnutia vydá predbežné opatrenie, že jej pozastavuje výkon prezidentských právomoci a týmito právomocami poveruje vládu SR ! Toto p. Čaputová je tá pravá očista dodržiavania ústavnosti a práva v SR ! A opäť Vám p. Čaputová dávam do pozornosti Ústavu SR čl. 129 (2) –  „Ústavný súd rozhoduje o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta Slovenskej republiky, volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, volieb do orgánov územnej samosprávy a volieb do Európskeho parlamentu.“

Na základe tohto jasného ustanovenia z Ústavy SR, je jednoznačne potrebné úplne v prvom rade to, aby ÚSSR rozhodoval o týchto dvoch ústavných sťažnostiach a rozhodol, či už tak alebo tak, ale toto jeho rozhodnutie je nanajvýš dôležité z toho dôvodu, že my dnes nevieme či Vy p. Čaputová ste prezidentkou SR alebo nie. Nie je možné tento rozhodovací proces „naťahovať“ a to hlavne z toho dôvodu, že po PV 2020 – 29.02.2020, to budete práve Vy, čo budete rozhodovať o tom, koho poveríte zostavením vlády a na toto Vaše prezidentské právo, by ste už mala mať právoplatné rozhodnutie ÚSSR o tom, či ste oprávnená konať, ako prezidentka SR alebo nie !!!

Preto všetky média upriamte v týchto dňoch svoju pozornosť hlavne týmto smerom a k ÚSSR a „tlačte“ svojou činnosťou na ÚSSR, aby v tejto veci začal konať IHNEĎ !

Threemu nechajte Threemou o ňu sa už postarajú súdy SR.

No a malý „veľký“, nový podpredseda NR SR p. Klus, sa včera na tlačovej besede (spolu s Ondrejom Dostálom) absolútne pomiatol, keď vo vzťahu k schválenému zákonu o zverejňovaní prieskumov verejnej mienky o preferenciách politických strán a hnutí a stým spojeným moratóriom na 50 dní pred samotným konaním volieb, vyjadril, že budú požadovať od p. Čaputovej, aby tento zákon nepodpísala a vrátila ho na opätovné prerokovanie do NR SR a v prípade, že by poslanci NR SR toto jej veto opätovným hlasovaním prelomili, tak „oni“ „demokratická“ opozícia tento zákon napadnú na ÚSSR a čuduj sa svete budú tlačiť na ÚSSR, aby túto ich ústavnú sťažnosť „vybavil“ prednostne, lebo toto je niečo čo najviac porušuje ústavnosť v SR a najviac ohrozuje demokraciu a slobodný priebeh nastavujúcich PV 2020 a zároveň budú požadovať, aby ÚSSR vydal predbežné opatrenie o pozastavení účinnosti tohto zákona, až kým právoplatne nerozhodne o „Ich“ ústavnej sťažnosti ! Niečo nehorázne !!!. Teda ich nevyrušuje to, či na čele SR je osoba, ktorá bola zvolená v súlade s Ústavou SR, ale pre nich je najdôležitejšie to, aby mútili hlavy verejnosti dobre zaplatenými prieskumami verejnej mienky, až do poslednej chvíle, aby takýmito kúpenými prieskumami manipulovali s verejnou mienkou, tak ako s voličmi bolo manipulované pred PV 2019, keď agentúra AKO v predvečer volebného moratória zverejnila prieskum kde p. Čaputová má až 52,9 % ! podporu ( FOCUS 27.1.2019 – Čaputová 9,0 % a AKO mesiac a päť dní už 52,9 % !!!) a na tento prieskum sa už nedalo reagovať, a teda došlo k zjavnej manipulácií s verejnou mienkou ! Takže p. Klus budíček, a skúste sa verejne vyjadriť či zázračný nárast preferencií p. Čaputovej, za niečo málo vyše mesiaca o 43,9 % nie je podľa Vás manipulácia s verejnou mienkou ???!!!

Ak ste taký demokrat, ako o sebe prehlasujete, tak urobte okamžite tlačovú besedu a vyzvite ÚSSR, aby tiež pozastavil výkon prezidentky SR p. Čaputovej, až do právoplatného rozhodnutia o ústavných sťažnostiach JUDr. Harabina o ústavnosti a právoplatnosti obidvoch kôl, prezidentských volieb 2019, pretože podľa Ústavy SR, p. Čaputová nie je právoplatnou hlavou SR !!!

Toto pán Klus riešte a potom si buďte istý, že Vaše preferencie porastú závratným tempom a nebude Vám prekážať akákoľvek dĺžka volebného moratória na prieskum verejnej mienky, a zároveň sa zamyslite nad myšlienkou, či by Štatistický úrad SR, platený z našich daní a nie z „čistých“ peňazí politických strán, nemal zaviesť na svojej web stránke online hlasovanie, za jasne prísnych, stanovených podmienok, aj o preferenciách politických strán a hnutí, a to na mesačnej báze! A prieskumným agentúram zákonom zakázať verejne uverejňovať politické prieskumy verejnej mienky, ak z toho žijú, tak nech nežijú na úkor manipulácie s verejnou mienkou na základe toho, ktorá politická strana alebo hnutie si za daný prieskum dovolí zaplatiť viac alebo menej z „čistých“ straníckych peňazí !!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.