Založ si blog

U. S. Steel Košice alebo VSŽ niekdajšia pýcha Československa a Slovenska – časť 3

Dobrý deň, tento môj príspevok na túto tému bude už posledný a to preto lebo z niektorých reakcií je mi smutno z toho, že nepochopili čo bola hlavná myšlienka súvisiaca s terajšou situáciou okolo USS Košice.

Po väčšinou sa asi jedná o čitateľov mladých a je smutné, že sa od svojich rodičov a starých rodičov nedozvedeli, ako to tu fungovalo a že všetko čo vo svojom živote vytvorili malo patriť im na ich prospech a nie západným korporáciám a na prospech obyvateľov v ich štátoch.

Ja som ani náhodou nechcel byť nostalgický za socializmom ( i keď v niektorých veciach je byť za čím), ani náhodou neobhajujem zosnulého Alexandra Rezeša, ani viac násobného premiéra vlády SR p. Mečiara. A už vôbec neplačem nad rozliatym mliekom !

Mojim zámerom bolo poukázať na to, že po voľbách v roku 1994, aby sa p. Mikuláš Dzurinda odvďačil západným korporátom a Američanom zvlášť, za to, že mu dopomohli sa stať premiérom vlády SR, rozpredal za lacný peniaz strategické podniky týmto veľkokapitalistom , a následne sme už neboli čierna diera, ale hneď sme boli súci na všetko.

Hlavná myšlienka mojich dvoch článkov na túto tému je, že západné korporáty u nás skúpili len tie podniky a štátne spoločnosti, ktoré boli garantom okamžitého zisku bez akej koľvek investície do rozvoja a nových technológií a po vyžmýkaní všetkého čo sa dalo, teraz nariekajú, že ich gniavi čínsky trh, niečo nehorázne a smiešne.

Tu si dovolili už odstaviť jednu vysokú pec – prosím naštudujte si ako dlho trvá opäť z prevádzkovať takúto VP.

Teraz si vymýšľam, ale neviem či som ďaleko od pravdy, USS sa už asi obzerá po iných lacných a výnosných oceliarňach v Rumunsku, Bulharsku a na Balkáne a tu v Košiciach za sebou zanechajú vyhasnuté vysoké pece aby v novom pôsobisku nemali túto kedysi pýchu východného Slovenska za konkurenciu. Aj toto sa Vám vidí vážení ako utópia a sci-fi !?  Verte, že mne nie.

Jeden z čitateľov napísal, že som niekým zmanipulovaný až do kosti, áno priznávam, som zmanipulovaný až do špiku kosti, ale jedine životom, ktorý tu žijem už viac ako 50 rokov a neopustil som drahé Slovensko a ani ho nikdy pokiaľ budem žiť neopustím.

V ďalších mojich článkoch sa budem venovať aj iným viac menej politickým témam súčasnosti.

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.