Založ si blog

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda!

Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ zostavoval „pro“ slovenskú „vládu“!

To v RTVS, nevnímate resp. ste ešte nepočuli výrok Šimečku st., ktorý je z politického hľadiska čisto vaša krvná skupina, že nebyť Sorosových peňazí, tak by „mečiarizmus“ na Slovensku nepadol?! – https://www.youtube.com/watch?v=RWdTwUoIzWk&ab_channel=Slovensko1993

Toto vám tu musím omieľať a púšťať do nekonečna?!

Takže nie Dzurinda, ale Soros!

Soros a celá vtedajšia EÚ potrebovali presne takého pri kormidle SR, akým bol zapredanecký Dzurinda, ktorý ako prvé čo urobil, dal za odmenu, za babku VSŽ Košice Američanom – U.S. STEEL!

Dzurinda na vstupe SR do EÚ nemá najmenšej zásluhy!

Lebo nebyť Mečiara, tak samostatné Slovensko by nebolo!

Nebolo lebo aj Dzurinda pri Deklarácií o zvrchovanosti Slovenska, prvý to krok k samostatnosti Slovenska, hlasoval so svojimi spolustraníkmi, vtedy ešte KDH takto – https://www.teraz.sk/vsetko-o-deklaracii/sr-menny-prehlad-hlasovania-poslancov/146258-clanok.html

Takže, keď bol Dzurinda proti zvrchovanosti Slovenskej republiky, tak ak by takto hlasovala vtedy v SNR väčšina poslancov, tak potom by aké Slovensko dostával do EÚ???

Nuž žiadne!

Toto je prvý fakt a moment, že Dzurinda nie je nositeľom nášho vstupu do EÚ!

Takže ospevovať Dzurindu a jeho vtedajší spolok, nie je absolútne na mieste!

Druhý moment je tento.

Treba si pozorne v RTVS pozrieť túto fotografiu – https://domov.sme.sk/g/78818/udalosti-roku-2004?gref=strm_art-20719148&photo=p2977247

Nebyť tejto Mečiarovej politickej veľkorysosti k svojim politickým oponentom, ku konaniu referenda o vstupe SR do EÚ, tak referendum by bolo bez akýchkoľvek diskusií neplatné!

Takže opäť nie Dzurinda, ale Mečiar!

Len tak pre zaujímavosť, pre informáciu všetkých „profesionálov“ v redakcií spravodajstva RTVS – toto referendum o vstupe SR do EÚ, ak by sa konalo podľa krajov, ta by bolo neplatné v Trenčianskom (48% účasť!) a Žilinskom kraji (47,65%!) – https://volby.statistics.sk/ref/ref2003/webdata/sk/tab/kraje.htm !

No a potom tie doslova dristy, čo dnešná RTVS púšťa, vypúšťa na dnešných obyvateľov SR, ktorí si tieto roky pre svoju mladosť nemôžu pamätať je to, že vraj v období 1994 – 1998, kedy bol pri moci Mečiar a jeho vládna koalícia, sa prístupové rokovania o našom vstupe do EÚ úplne pozastavili lebo vraj na Slovensku neprebiehali dostatočné demokratizačné procesy a rovnako vraj bol nedostatočný boj s korupciou.

Naozaj?

Nuž teda, aby ste v RTVS vedeli, tak ten „demokratizačný proces a boj s korupciou“, bol a aj dnes stále je pre západné štáty EÚ voči nám Slovákom len vtedy ten správny, keď naša vláda je totálne na lokajských kolenách pred nimi, keď ich naša vláda resp. „vláda“ počúva na slovo, keď plní všetky ich príkazy (viď covid „pandémia“ , posielanie vojnovej pomoci resp. „pomoci“ na Ukrajinu, byť tvrdo protiruský, aj keď nám to očividne škodí… a tak podobne!).

Dzurindova rýdzo protislovenská „vláda“ okamžite spustila ten „správny demokratizačný proces a boj s korupciou“ od prvé dňa kedy rozdali západným štátom EÚ a USA všetko, čo môžeme kľudne označiť za naše ekonomické zlaté nosnice a potom tak „bojovali“ s/proti korupciou/korupcii, že vznikla Gorila, že tu bol tunel Tunel Branisko…ale keďže, Dzurinda a spol. počúvali západné štáty EÚ do poslednej bodky, tak toto už bolo v poriadku, presne tak, ako bolo pre západné štáty EÚ všetko v poriadku, čo tu od marca 2020 vystrájali Matovič, Heger, Ódor, Čaputová!

Mečiar veľmi dobre vedel, čo sa vtedy na Slovensku dialo, o čo sa tu zo strany západných štátov vtedajšej EÚ hralo, o čo im išlo, akú vládu resp. „vládu“ na Slovensku potrebovali a preto Mečiar a spol. zorganizovali referendum o neprivatizovaní strategických podnikov.

Tu sa Dzurinda k Mečiarovi nepridal!

Prečo asi?

Nuž preto, čo robil so Slovenskom po „vyhratých“ PV 1998. Doslova všetko na západ a USA rozdal! Takto zacelil „čiernu dieru“ v strede Európy. HNUS!

Mečiar o vtedy neúspešnom referende o neprivatizovaní strategických podnikoch (účasť len 44,25 % ) https://sk.wikipedia.org/wiki/Referendum_na_Slovensku_v_roku_1998 ) na obrazovkách STV povedal toto, citujem doslovne – redaktorka STV kladie otázku – „Pán premiér, referendum o neprivatizovaní strategických podnikov dopadlo, ako dopadlo. Ako hodnotíte túto situáciu a aký predpokladáte v tomto smere ďalší vývoj?“

Mečiar odpovedá – „Ja by som tak povedal, že toto je druhá porážka politická. Ale tentoraz sme neprehrali politicky ako hnutie, ale prehrali ste to vy občania. Nedá sa vládnuť v štáte, v ktorom ide o Vaše peniaze a viac ako 50 % povie – Nám je to jedno. Ak Vám nezáleží na vlastných peniazoch, na čom Vám záleží? Kto má potom za Vaše rozhodnutie niesť zodpovednosť? Tak za to zaplatíte privatizovaním týchto odvetví, budú v nadnárodných spoločnostiach. Zaplatíte cenami energetiky. Zaplatíte zvýšenými nákladmi na plynofikáciu Slovenska. Zaplatíte zvýšenými nákladmi, ktoré budú v súvislosti s jednotlivými energetickými médiami, ktoré na Slovensku pôsobia, vrátane úverových zdrojov. Bolo to Vaše slobodné rozhodnutie, ktoré má tieto dôsledky. Viete, kedysi sa hovorilo, že Československo bolo tak znormalizované po 68., že sa nestaralo ani do vlastných vecí. Vy sa nestaráte o vlastné veci. Kto to má za Vás urobiť?  Je to Váš postoj. Veľa vecí som bral na seba, odohrali sa na mojom chrbte. Mali ste ma za človeka škriepneho, konfliktného, len ste nepochopili, že kým sú tie konflikty na mojom chrbte, nejdú k Vám a do Vašich peňaženiek. Teraz ste sa rozhodli takto. Bude tak, ako ste chceli. Pokiaľ ide o logiku týchto rozhodnutí, veľa rozhodnutí bolo nelogických. Aj keď ste napríklad spomínali regióny, tak zoberme si ako ste hlasovali, čo neberiem ako výtku, len hovorím, že aké nelogickosti pôsobia vo voľbách. Uvediem príklad – mimoriadne sme podporovali Banskú Bystricu. Išlo tam školstvo a celá opozícia mi vyskakovala pred bránou, aby tam nešlo. Išli tam banky, bol som predmetom útokov za to, že tam išli. Išli tam ústredné orgány štátnej správy, celá opozícia bola proti. Bystrica sa stala administratívno-správnym celkom kraja, celá opozícia bola proti. Ťahali sme tam inštitúcie, investície a ostatné, čiže hrabali sme k Bystričanom. Opozícia hrabala od nich. A výsledok? Bystričania podporili opozíciu. A nie ste jediní. Takto logicky ste sa správali v Trenčíne, v Žiline. Daj Boh, aby Vám pomohli viacej. Daj Boh. Rozhodli ste, ako ste rozhodli. Je to Váš štát, Vaša moc, Vaše rozhodnutie, len okrem emócií, čo počujem, aj čo vidím na svoje ulici…Upozorňovali sme na to, stalo sa. Nemám ani pocit krivdy ani ničoho lebo vždycky po 4. rokoch som chcel odovzdať moc v slobodných voľbách tomu, kto v nich vyhrá. Ak by to bolo HZDS, pokračovalo by HZDS, ak iné zoskupenie, tak tomu zoskupeniu. Úlohu 4 roky udržať, zveľadiť, odovzdať som splnil. Nemám pocit dlhu. Mám trošku pocit krivdy.“ –  https://www.youtube.com/watch?v=yxzJ_N-mSCo&ab_channel=WOODOOTUBE

Som na seba hrdí, že som bol aj v tomto referende hlasovať a hrdo som hlasoval proti privatizácií strategických podnikov…

Takže Vy tam v RTVS, mal vtedy Mečiar pravdu alebo nie?

A dnes vyzdvihujete Dzurindu a Mečiara zaznávate!

Že sa mediálne nehanbíte!

Zajtra 1. mája, by ste mali mať celý deň na obrazovkách hlavne Mečiara, ale nie ako dehonestujúcu postavu našej samostatnej histórie, ale ako nášho národného hrdinu, že po rozpade Československa dokázal vybudovať plne funkčnú samostatnú republiku po všetkých stránkach tak, že bola pre nenásytný Západ a USA veľmi žiadaným sústom!

Lebo ako sa hovorí – „Kde nič nie je, ani čert neberie!“, tak tu bolo čo brať vtedy a aj dnes!

A tie reči dnes o tom, že od vstupu SR do EÚ, za tých 20 rokov, nám tu vraj z EÚ pritieklo 30 miliárd eur (eurofondy) na náš rozvoj a prosperitu, tak toto je potrebné vyvážiť proti otázkou, že koľko miliárd odtiaľ odtieklo smerom na Západ a USA z dzurindovského „predaja“ našich strategických podnikov za tých 20 rokov, koľko miliárd eur, ako zisk týchto sprivatizovaných strategických podnikov odtieklo na Západ a USA atď. atď.

Nuž pomer by bol absolútne neporovnateľný!

Lebo ak oni nám dnes kričia, že nám vraj dali, vraj len tak, zo samej lásky k nám, 30 miliárd, tak to, čo dotieklo zo Slovenska na Západ a USA za ostatných 20 rokov, čo sme „rovnocenní“ partneri v EÚ, tak tu si dovolím citovať klasika, že tých 30 miliárd, čo tu pritieklo z EÚ, je oproti tým stá miliardám, čo naopak odtiaľ na Západ a USA odtiekli, je „ako prd do Stromovky“!

Takže RTVS, všetci Vy čiernoodenci, čo bojujete za dnešnú „pluralitnú a verejnoprávnu RTVS“, aj toto je ďalší dôvod, prečo zmena resp. nový zákon  STVR je tak prepotrebný!!!

Lebo ani v tejto téme nie ste vyvážení, o pluralite názorov na náš vstup, a fungovanie v EÚ na obrazovkách RTVS, nemôže byť ani len reči!

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

Zuzana Dolinková

Ministerstvo zdravotníctva odmieta tvrdenia o diskriminácii všeobecných lekárov pre dospelých

17.05.2024 16:06

Asociácia súkromných lekárov tento týždeň vyzvala na riešenie situácie týkajúcej sa všeobecných lekárov pre dospelých.

Matus Sutaj Estok

Šutaj Eštok: Proti každému, kto schvaľuje streľbu na Fica, tvrdo zakročíme. Atentát je mementom aj pre politikov

17.05.2024 16:06

Atentát podľa ministra ovplyvní aj snem Hlasu, na ktorom sa má v júni zísť tisícka delegátov.