Založ si blog

Mala Čaputová prichystané pre Korčoka to isté, čo pre Pellegriniho?

Teda, tiež NIČ?!

Zo strany Čaputovej neskutočné pokrytectvo, farizejstvo, ale hlavne tá jej proklamovaná „nadstraníckosť“ a „nestrannosť“!!!

Ale pekne po poriadku.

Ešte jedna „nepodstatná“ poznámka na úvod – pamätáte si Slováci, ako si Čaputová išla svoje politické nohy dolámať a netrpezlivo v Prahe prešľapovala, ako dopadnú prezidentské voľby v Čechách, aby potom „prekvapila“ Petra Pavla (a celý „demokratický“ západný svet), aby vyšla za ním na prezidentsko-víťazné pódium, kde sa mu doslova a do písmena hodila politicky okolo krku a za to si vyslúžila nie len dederónku, ale aj hurónsky aplauz pražskej kaviarne, českej neoliberálnej politickej časti spektra?

A teraz späť k nám domov na Slovensko.

Čaputová jednoznačne svojimi výrokmi pred prezidentskými voľbami nehorázne zasahovala do predvolebnej kampane svojimi dvojzmyselnými komentármi.

Jasné, nikoho by ani len „nenapadlo“, že jasne podporuje a verejne vystupuje na prospech Ivana Korčoka!

Pred I. aj II. kolom PrV 2024, okrem iného v príhovore „svojim – spoluobčiankam a spoluobčanom“ nezabudla zdôrazňovať, že bolo by dobre, keby prišlo voliť čo najviac voličov, aby nový prezident dostal od „spoluobčaniek a spoluobčanov“ silný mandát.

A áno, stalo sa!

Môžeme s istotou celkom otvorene a jasne povedať, že dnešný nový Prezident SR – Peter Pellegrini, má oveľa silnejší mandát, ako v marci 2019 dostala od „spoluobčaniek a spoluobčanov“ Čaputová!

  1. marca 2019 bola účasť v II. kole na úrovni 41,7 % a Čaputovú volilo 23,9 % oprávnených voličov, zo všetkých oprávnených voličov.
  2. apríla 2024 bola účasť v II. kole na úrovni 61,1 % a Pellegriniho volilo 32,2 % oprávnených voličov, zo všetkých oprávnených voličov.

Ak sa po PrV 2019 všetky zapredanecké média, média dezinfoscény hlavného prúdu (zp-mdhp) zavzdušňovali nad jasným víťazstvom Čaputovej, že ako suverénne vyhrala a aký ona preto získala silný resp. „silný“ prezidentský mandát od občanov, ako nová „hlava“ nášho štátu, tak potom Pellegriniho čísla, čo ukazujú?

Nuž ukazujú len jeden nevyrátateľný fakt, že Pellegrini má na prezidentovanie oveľa silnejší mandát, ako mala Čaputová!

V PrV 2024, sa na voľbách zúčastnilo o 20%(!) viac voličov zo všetkých oprávnených, ako v marci 2019!

V PrV 2024 z tých voličov, čo boli voliť, získal Pellegrini o 10%(!) viac hlasov zo všetkých oprávnených voličov, ako Čaputová v marci 2019!

Takže Čaputová by mala byť spokojná lebo nový Prezident SR získal oveľa silnejší mandát ako ona!

Avšak Čaputová zjavne spokojná nie je!

Ona sa totiž zmohla na absolútne suchú gratuláciu Petrovi Pellegrinimu, len akýmsi suchým vyjadrením sa v písomnej podobe!

Už nevystúpila po PrV 2024 so „svojim“ mimoriadnym príhovorom na RTVS, aby aspoň takto poďakovala všetkým tým, čo voliť prišli a aby takto pred zrakmi celého národa slovenského, pogratulovala víťazovi!

Nie, neurobila to lebo nevyhral ten jej favorit, ktorému sama robila tú najväčšiu predvolebnú kampaň, vyjadreniami typu – aby bol zvolený taký kandidát, ktorý neotočí kormidlo zahraničnej politiky iným smerom, aby bol prezidentom, ktorý si bude ctiť hodnoty západného typu a takéto podobné „nestranné“ vyjadrenia!

A teraz otázka – Ako by sa bola zachovala Čaputová, ak by bol výsledok PrV 2024 rovnaký, ale v prospech Ivana Korčoka?

Ako by sa Čaputová zachovala?

Tiež by Ivanovi sucho zagratulovala skrze sociálne siete?

Alebo by sa „prekvapivo a z nenazdajky“ objavila v centrále Ivana, ako to „z nenazdajky a prekvapivo“ urobila pri Petrovi Pavlovi?

Ja osobne som presvedčený, že reakcia Čaputovej pri rovnakom volebnom výsledku Ivana, aký získal Peter, by bola diametrálne odlišná, vrchovate politický „nestranná“!

To by bolo jasotu!

To by bolo vzletných rečí, ako jej „spoluobčianky a spoluobčania“ vložili do rúk Ivana silný prezidentský mandát!

Ako ukázali, že nesúhlasia s politikou dnešnej Vlády SR!

Že takýto odkaz jej „spoluobčaniek a spoluobčanov“, dnešnej vládnej koalícií jasne ukázal, že je potrebné, aby z prezidentského paláca aj naďalej zaznieval voči tejto vláde, rovnaký „nestranný a apolitický“ postoj nového prezidenta, ako to robila ona!

Jednoducho, Čaputová by sa rozplývala a možno by sa aj „z nenazdajky“ a pre Ivana úplne „prekvapivo“, zjavila pri ňom na víťaznom prezidentskom pódiu a možno by sa Čaputovej od Ivana dostalo nejakého toho darčeka, ako dostala v Prahe od Petra Pavla.

A čo by to tak asi mohlo byť?

Nuž celkom pokojne okuliare – „korčokovky“

Lebo tak, ako mal John Lennon – lenonky.

Tak, ako mal Ján Budaj – budajku.

Tak aj Ivan Korčok mal svoje – korčokovky!

Len pochybujem, že sa tento výraz na tento typ okuliarov udomácni medzi ľudom slovenským alebo aspoň medzi Čaputovej „spoluobčiankami a spoluobčanmi“.

Záver?

Nuž záver je len jeden jediný.

Podľa toho, ako sa Čaputová svojou politicky suchou, doslova odmeranou gratuláciou Petrovi Pellegrinimu k jeho jasnému prezidentskému víťazstvu postavila, je nad politické slnko jasné, že počas celých 5. rokov bola totálne jednostranná, stála len na jednej strane politického spektra, slúžila len jedným zahraničným záujmom a je len dobre, že jej mandát končí už onedlho!

To však neznamená, žeby sme na jej 5 ročné bačovanie a bašovanie v tomto úrade mali zabudnúť!

Tu nech mi je dovolené, aby som so zdvihnutou rukou a zdvihnutým ukazovákom, ako jeden politicky klasik, citoval tohto „klasika“, jej politickému srdcu blízkeho, že Čaputová – „Toto Vám nikdy nezabudneme“!

Nezabudneme, ako ste sa k Slovensku a väčšinovej časti Slovákov chovali, správali počas celých tých ukrutných, preukrutných rokov, čo ste obývali náš Prezidentský palác!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.