Založ si blog

Jančkárová, Makara z RTVS prečo neustále provokujú a šíria poplašné správy?

Iste, je prezidentské predvolebné moratórium a ja to plne rešpektujem.

Čo však rešpektovať nemienim ani v najmenšom, je včerajšie „moderovanie“ poslednej prezidentskej predvolebnej debaty na RTVS.

Nie, nebudem spomínať, rozoberať, čo povedal jeden alebo druhý prezidentský kandidát, ale čo budem spomínať a hlavne rozoberať, je „profesionálny“ výkon obidvoch „moderátorov“ – Jančkárovej a Makaru!

Z nich doslova sršala pro Washingtonská, pro Bruselská, pro NATO angažovanosť, akoby toto boli modly sveta a nič iné neexitovalo!

Akí boli jednoznačne proti ruský, absolútne ani len náznak nejakej vyváženosti, ani len náznak toho, že rovnakým vinníkom konfliktu na Ukrajine, ako je Ruská federácia je aj a hlavne Washington, Brusel a Pentagón!

A Jančkárová si pri otázke na jedného z kandidátov dovolila takúto nehoráznosť!

Jančkárová sa takto, absolútne zbytočne a neadekvátne, okomentovanou otázkou pýta: – „…, ale konkrétna otázka…, …toto sú veľmi dôležité veci…, …ak by Rusko napadlo niektorý zo štátov aliancie a aktivuje sa tým pádom článok 5, vieme o čom je ten článok, že útok na jedného člena aliancie, sa považuje za útok na všetkých, súhlasili by ste v takom prípade s pomocou tomu napadnutému štátu napr. aj s vojenskou pomocou, dajme tomu, keby to bolo Poľsko?“

Je toto možné?!

Ako si dovolí moderátor „verejnoprávnej“, plne štátom platenej inštitúcie RTVS, položiť takúto otázku, takto nemiestne, neadekvátne okomentovanú?!

Čo to je?!

Prečo musela Jančkárová v súvislosti s Čl. 5 ZM o NATO spomínať Rusko a Poľsko?!

Bola to len jej aktivita alebo sa takto mala pýtať?!

Jančkárová nesleduje zahraničnú tlač a zahraničné tlačové agentúry?

Ona toto nezachytila – https://www.reuters.com/world/europe/putin-tells-pilots-f16s-can-carry-nuclear-weapons-they-wont-change-things-2024-03-27/ , je to článok aj s videom zo dňa 28.3.2024 – pod názvom – „Putin hovorí, že Rusko nezaútočí na NATO, ale na Ukrajine budú zostrelené F-16“

Túto správu Reuters, dokonca podrobnejšie prebrali aj na TV Markíza v ten istý deň –  https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/887382-vojna-s-nato-by-pre-rusko-nedopadla-dobre-vyhlasil-putin – pod názvom – „Sme slabší, vojna s NATO by pre Rusko nedopadla dobre, vyhlásil Putin a pripomenul zásadné fakty“.

Z tejto TV Markízackej správy odcitujem toto – „Ruský prezident Vladimír Putin povedal, že si Rusko nerobí chúťky na NATO a nezaútočí na Poľsko, pobaltské štáty ani na Česko. „Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly,“ povedal Putin o krajinách na východnom krídle Severoatlantickej aliancie. Informuje o tom agentúra Reuters.“

V redakcií spravodajstva RTVS takéto správy nezachytávajú?!

Ako môže Jančkárová o 7 dní neskôr, po tomto vyhlásení Putina, vo svoje otázke konštatovať, že čo by robil resp. ako by sa v takejto situácií zachoval nový Prezident SR, ak by RF napadla napr. Poľsko?!

Ja osobne to považujem za vyslovenú provokáciu a samozrejme aj šírenie poplašnej správy!!!

Prečo nebolo možné takúto otázku položiť vo všeobecnej rovine bez menovania akéhokoľvek štátu sveta?!

Napr. takto – „Ako by ste sa, ako Prezident SR zachovali v prípade, ak by bol niektorý z členských štátov NATO vojenský napadnutý,  akýmkoľvek iným svetovým nečlenským štátom NATO. Boli by ste aktívny pri aktivácií Čl. 5 ZM o NATO?“

Naozaj nemohla byť táto otázka položená takto? Prečo mala Jančkárová potrebu túto otázku spojiť s RF a konkrétne s Poľskom?!

Má Jančkárová iné, novšie informácie, ako napr. Reuters?!

Lebo už raz v O 5 minút 12, keď v štúdiu sedel minister zahraničných vecí Juraj Blanár, sa Jančkárová vyjadrila, že ona čerpá informácie – „Z osobných zdrojov“

https://ferro.blog.pravda.sk/2024/03/11/rtvs-v-o-5-minut-12-m-janckarova-oponovala-faktami-zo-svojich-osobnych-zdrojov/

A ešte ku konkrétnemu Čl. 5 ZM o NATO.

Aby nedošlo k dezinterpretácií, tak ho odcitujem v plnom znení :

„Článok 5 – Zmluvné strany sa dohodli, že ozbrojený útok proti jednej alebo viacerým z nich v Európe alebo Severnej Amerike sa bude považovať za útok proti všetkým, a preto odsúhlasili, že ak nastane taký ozbrojený útok, každá z nich uplatní právo na individuálnu alebo kolektívnu obranu uznané článkom 51 Charty Spojených národov, pomôže zmluvnej strane alebo zmluvným stranám takto napadnutým tým, že bezodkladne podnikne sama a v súlade s ostatnými stranami takú akciu, akú bude považovať za potrebnú, vrátane použitia ozbrojenej sily s cieľom obnoviť a udržať bezpečnosť v severoatlantickej oblasti.

Akýkoľvek taký ozbrojený útok a všetky opatrenia vykonané v jeho dôsledku sa bezodkladne oznámia Bezpečnostnej rade. Tieto opatrenia budú ukončené, len čo Bezpečnostná rada prijme opatrenia potrebné na obnovenie a zachovanie medzinárodného mieru a bezpečnosti.“

https://www.aspi.sk/products/lawText/1/58129/1/2/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy

Tu je potrebné zdôrazniť, že tento Čl. 5 ZM o NATO, žiadnemu členskému štátu neprikazuje, že je povinný, ale len, že  pomôže a to ešte tak a takou akciou, ako to sám uzná za potrebné!

Takže prečo by sa mala SR zapájať do konfliktu medzi napadnutým štátom NATO iným nečlenským štátom, ak napadnutý členský štát NATO doslova vyprovokoval svojou agresiou k takémuto vlastnému napadnutiu nečlenským štátom?

Viď napr. posledné vyhlásenia francúzskeho novodobého „Napoleona“ Macrona, že on teda na Ukrajinu vyšle svoje živé vojenské sily a bude z územia Ukrajiny svojimi zbraňami, ktoré patria do arzenálu vojenského vybavenia štátov NATO, útočiť na nečlenský štát NATO?!

A keď tento nečlenský štát NATO, sa následne adekvátne vojenský „povenuje“, v tomto prípade napr. Francúzsku, tak my Slováci im pôjdeme, aj vojenský na pomoc a zapojíme sa do konfliktu s nečlenským štátom NATO, v tomto prípade jadrovou veľmocou našej planéty – Ruskou federáciou?!

Nuž ja za seba – jednoznačne NIE!!!

Takže toľkoto na teraz k ďalšiemu „profesionálnemu“ výkonu „moderátorky“ RTVS Jančkárovej, ktorej úspešne sekundoval aj Marek Makara!

A aj preto je nevyhnutné vykonať v RTVS zmeny v myslení a prístupu k pluralitnej informovanosti obyvateľov SR, aby už k takýmto nonsensom na obrazovkách RTVS nedochádzalo!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície „kto sa nám postaví, pôjde dole“

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.