Založ si blog

Bude aj v dnešný deň pre Máriu Hlucháňovu z RTVS v RTVS Ján Čarnogurský nonsens?

Mária Hlucháňová, dnes (opakovane!) v RTVS poverená riadením sekcie spravodajstva, je naozaj veľmi zaujímavá mediálna osoba.

Keďže táto pani je o 3. roky na tomto svete dlhšie ako ja, tak som sa chcel niekde dopátrať, kde a akú činnosť vyvíjala pred 17. novembrom 1989, kedy mala už 26 rokov a teda by si mala tieto prednovembrové socialistické časy veľmi dobre pamätať.

Avšak nikde som sa o nej nič nedočítal , kde počas socializmu pôsobila lebo prvá zmienka o jej mediálnej kariére je tá, že v 90. rokoch pôsobila v slovenskej redakcií Rádia Slobodná Európa.

Nuž pátral som po tom, že kde pôsobila počas socializmu, len a výhradne z jediného prostého dôvodu.

Lebo ak by to bolo v socialistických médiach, tak potom by aj ona niekde krátko po 17. novembri 1989, sa nahlas domáhala toho, aby vtedajšia socialistická TV, sa stala pluralitnou, teda čo sa poskytovania informácií vtedajšiemu socialistickému pracujúcemu človekovi týka, stála vyváženou, aby v nej zazneli aj také názory a informácie, ktoré predtým súdruhovia „filtrovali“…

Ale ako píšem vyššie, nemám o tejto časti jej profesionálneho života najmenšej informácie a tak sa tým ďalej zaoberať nebudem, aby som nebol označený za nenávistného hoaxera.

Ale čomu sa venovať mienim a chcem, je mediálna Mária Hlucháňová dnes.

Ostatné 2 roky Márií Hlucháňovej v RTVS boli naozaj turbulentné.

28.11.2022 odchádza z pozície Riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS z dôvodu, že chcela na obrazovkách RTVS presadzovať pluralitu spravodajstva RTVS a zaradila do vysielania RTVS na programe :24 priamy prenos predsedu SMER-SD, ktorý bol „dlhočizný“, „až“ 1. hodinu!

Márií Hlucháňovej nepomáha ani to, že si riadne za toto sype mediálny popol na hlavu. Jednoducho pluralita sem, pluralita tam – hybaj dole z „hrušky“ vedúceho manažéra spravodajstva, už vtedy Machajovej RTVS.

https://www.ta3.com/clanok/251673/sefka-spravodajstva-rtvs-maria-hluchanova-konci-vo-funkcii-moze-za-to-odvysielanie-ficovho-prejavu

Avšak, čosi sa v Machajovi zlomilo lebo už o niekoľko týždňov na to, sa opäť „mediálne“ do Márií Hlucháňovej „zahľadí“ a dňa 07.12.2023 ju opäť vracia späť na pozíciu v sekcií spravodajstva RTVS, na tu najvyššiu!

https://www.aktuality.sk/clanok/ABdMZd2/spravodajstvu-v-rtvs-bude-opat-sefovat-maria-hluchanova-vlani-skoncila-po-hodinovom-prejave-roberta-fica/

Nebudem teraz špekulovať nad tým, čo musela Mária Hlucháňová svojmu najvyššiemu šéfovi Ľubošovi Machajovi prisľúbiť, aby sa opäť nemusela z tejto pozície porúčať.

Takže idem sa venovať hlavnej téme dnešného môjho článku a tým je dátum, pre niekoho úplne nepodstatný, 25. marec 2024.

Nuž a 25. marec 2024 je dňom 36. výročia tzv. Sviečkovej manifestácie – Bratislava 1988.

Pre tých mladších pripomeniem, že Sviečková manifestácia bola v podstate takým slovenským pražským 17. novembrom 1989!

Hlavným protagonistom Sviečkovej manifestácie nebol nik iný, ako vtedajší disident Ján Čarnogurský.

Pozri TU – https://www.youtube.com/watch?v=kFhSIQZdQ7k&ab_channel=BRATISLAVAAJEJPREMENY

Kde bola vtedy Mária Hlucháňová?

Lebo Ján Čarnogurský bol v ten deň zadržaný a držaný v zadržiavacej väzbe…

https://sk.wikipedia.org/wiki/Svie%C4%8Dkov%C3%A1_manifest%C3%A1cia

Dnes je Ján Čarnogurský spoločensko-politicky takmer „nič“, zato Mária Hlucháňová pôsobí na veľmi dôležitej pozícii v RTVS, so značnými kompetenciami čo sa týka toho, aký názor na obrazovkách RTVS v jej spravodajstve zaznie a aký ani náhodou!

A z tejto pozície má veľkú právomoc, aby Jánovi Čarnogurskému dala dnes na obrazovkách RTVS :24 rozsiahlejší priestor, aby dnešnej mladej generácií priblížil vtedajšiu dobu, aby podal autentické svedectvo (kým je ešte tu medzi nami) o tom, ako sa táto manifestácia pripravovala atď.

A aby vtedajšie spoločenské udalosti, vedľajšie požiadavky cirkvi a bežných občanov odprezentoval v spojení s dnešnou dobou, ktorú tu žijeme, ako ju žijeme a hlavne či sa po 17. novembri 1989 aj naplnili.

Nuž ale Mária Hlucháňová to pravdepodobne nedopustí lebo občan SR, pozri toto –  https://www.youtube.com/watch?v=dZ_Z7h15tIY&t=3s&ab_channel=Denn%C3%ADkN

Dňa 23.2.2022 RTVS, kedy bol riaditeľom sekcie spravodajstva ešte Vahram Chuguryan, si dovolila byť sekcia spravodajstva ešte ako tak pluralitná a nechala zaznieť názor, na práve sa začínajúci konflikt na Ukrajine, aj Jánovi Čarnogurskému.

Ján Čarnogurský sa na tento začiatok konfliktu pozerá nie krvavými očami voči RF, ale na jasných dôkazoch a faktoch hovorí, že konflikt nebol, že ničím vyprovokovaný a že teda dôvody RF na to, že vojensky vstúpila na územie Ukrajiny tu sú a dalo sa im predísť, keby USA/Západ počúvali varovné hlasy z Moskvy…

Ihneď po tom Vahram Chuguryan na „vlastnú žiadosť“ odstupuje z pozície riaditeľa sekcie spravodajstva RTVS a na jeho miesto po nejakom čase nastupuje Mária Hlucháňová!

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/618048-chuguryan-sa-vzdal-funkcie-sefa-spravodajstva-a-publicistiky-rtvs/

Ktorá ako riadna „patriotka“ vo vzťahu k RTVS, uteká do Denníka N a tam dáva rozhovor, kde k vystúpeniu Jana Čarnogurského v predmetných večerných Správach a komentároch hovorí aj tieto tvrdé „pluralitné“ slová – „Ján Čarnogurský v tom čase keď tam bol, k tej téme, o ktorej hovoril, to je nápad, ktorého nemôže nikoho napadnúť, kto robí v RTVS a robí vo verejnoprávnom priestore. To je nonsens!“

CENZÚRA v RTVS v podaní Márie Hlucháňovej ako bič!

Takže podľa Márie Hlucháňovej je nonsens, ak niekto v sekcií spravodajstva RTVS chce odvysielať aj iný názor, ako je ten práve dovolený, teda ak niekto si chce splniť a dodržať zákon, ktorý RTVS jasne ukladá, že spravodajstvo mám byť vyvážené a hlavne pluralitné!

Nuž teda, asi ťažko budeme očakávať od Márie Hlucháňovej, že dnes večer v deň 36. výročia Sviečkovej manifestácie poskytne ona osobne, na obrazovkách RTVS, akýkoľvek časový priestor Jánovi Čarnogurskému lebo podľa jej názoru a podľa jej presvedčenia by toto bol nonsens, aby Ján Čarnogurský dostal priestor prehovoriť na obrazovkách, prepytujem, „verejnoprávnej“ RTVS!

A teraz sa občan – volič SR, zamyslí nad tým, či je potrebné vykonať v RTVS nejaké zmeny alebo je toto podľa teba v poriadku?

Nateraz k dnešnej spravodajskej „pluralite“ na obrazovkách RTVS pod vedením Márie Hlucháňovej, „len“ toľko…

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.