Založ si blog

Kto, čo ovplyvnilo RTVS zmeniť formát predvolebnej prezidentskej superdebaty?

Dnes o pol noci začne platiť predvolebné prezidentské moratórium.

Vzhľadom na to, aká bola predvoebná kampaň, ktoréhokoľvek kandidáta, ktoréhokoľvek média, dá sa povedať, že si málo kto všimne, že je tu moratóriu.

Totiž predvolebná prezidentská kampaň bola nemastná, neslaná…a nebolo to len tak.

Ja v tom vidím zámer.

Zámer tých, čo si myslia resp. chcú, aby sa zapredanecko-mediálna démonizácia dvoch naj kandidátov nijako nenarušila tým, že nebudú mediáne šiť do kandidujúcich osôb, rozoštvávať kandidujúce osoby, aby sa dvaja ich naj „prezidentskí“ démoni pred národom nezhodili natoľko, že ich zvolenie minimálne do druhého kola, by bola narušená, je zrejmý!

A v tomto chcela byť na čele aj samotná RTVS!

Oni totiž najskôr občanom – voličom oznámili dva formáty predvolebných prezidentských debát/diskusií.

Prvý – v štúdiu bude jeden moderátor – jeden kandidát a každý mal dostať tie isté otázky.

V poriadku, takýto formát nikoho z kandidátov neoberá o jeho právo, právo rovnosti šancí.

Avšak druhý formát, ktorý mala RTVS pripravený, tak ten už v poriadku nebol ani náhodou.

Oni najskôr chceli toto – „Účasť kandidátov na post prezidenta Slovenskej republiky v druhom formáte predvolebných diskusných relácií RTVS bude vychádzať z aritmetického priemeru výsledkov prieskumov verejnej mienky z troch agentúr (AKO, FOCUS, MEDIAN) publikovaných v čase od 19. februára 2024 do 11. marca 2024.“

https://spravy.rtvs.sk/prezidentske-volby/program/

To znamená, že do poslednej možnej mediálnej predvolebnej prezidentskej superdebaty si RTVS chcela posadiť podľa všetkého len tých, čo v prieskumoch AKO,FOCUS,MEDIAN v priemere za dané obdobie dosiahli nad 5% preferencií!

Lebo načo už by tam mali takých, čo im prieskumy namerali pod 5%! Však „demokrati“ v dnešnej „pluralitnej“ RTVS?!

Čo by to znamenalo?

Nuž len toľko, že v štúdiu by v superdebate sedeli Pellegrini, Korčok, Harabin a možno, možno s „odretými ušami“ aj Matovič.

Ostatní nie!

To by znamenalo, že ostatným by boli porušené ich občianske a ľudské práva, minimálne v tom, že by nemali zaručenú rovnosť šancí resp. rovnaký prístup k voleným funkciám!

A to je nie len proti zákonné, ale hlavne proti Ústavné!

Ústava SR – „POLITICKÉ PRÁVA“ – Čl.30, ods.() – „Občania majú za rovnakých podmienok prístup k voleným a iným verejným funkciám.“

Ja som o tomto už vo svojich článkoch písal, že „dnešná“ RTVS by mala mať tak veľké štúdio (aj keď v nejakom externom prostredí), aby sa im do záverečnej predvolebnej superdebaty pomestili všetci kandidujúci!

A ako príklad som uviedol predvolebné štúdio STV z roku 1998 – kde sa vtedajšiemu vedeniu STV pomestilo do štúdia 17(!) zástupcov (dnes ich je len 11!) politických strán a hnutí – teda všetkých, čo kandidovali v PV 1998 – a to bolo za toho zlého „diktátora“ Mečiara, kedy vtedajšia opozícia kričala na politické raty, že vtedajšia verejnoprávna STV je v područí HZDS a samotného „čiernodierovca“ Európy Vladimíra Mečiara!

Vtedajšia spolu moderátorka (Vladimír Dobrovič) Helena Petrášová celú takúto naozajstnú superdebatu otvorila týmto jasným konštatovaním –  „Slovenská televízia pozvala zástupcov všetkých politických strán a hnutí kandidujúcich vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky…“  

Jančkárová, Makara, Machaj…berte si príklad!

Avšak čosi, sa za posledné dni v RTVS muselo udiať lebo dnes RTVS o druhom formáte superdebaty, ktorá bude odvysielaná dnes večer na STV, už informujú takto – „RTVS ponúkne pred prvým kolom prezidentských volieb predvolebnú superdebatu“

https://spravy.rtvs.sk/2024/03/rtvs-ponukne-pred-prvym-kolom-prezidentskych-volieb-predvolebnu-superdebatu/

Kde už píšu resp. občanovi – voličovi SR – divákovi , oznamujú toto – „Pozvanie dostali všetci kandidáti na post prezidenta SR. Všetci boli oslovení s rovnakými tematickými okruhmi diskusie. Budú mať dispozícií rovnaký časový limit na odpovede na otázky moderátorov.“(!)

Takže už žiaden priemer AKO, FOCUS, MEDIAN za presne vymedzené obdobie, ale všetci!

Čo sa v RTVS stalo?

Kto resp. čo v RTVS zasiahlo do ich pôvodných plánov porušovať zvyšným menej preferenčne zdatným, podľa RTVS vybraných agentúr, ich občianske a ľudské práva, právo rovnosti šancí prístupu k voleným funkciám a pozíciám v našim štáte?

Nuž nech je to ktokoľvek resp. čokoľvek, tak takto je to správne!

Priestor na prezentáciu v hromadnej, spoločnej diskusii musia dostať všetky dotknuté osoby resp. politické strany a hnutia!

Avšak ani toto uvedomenie sa vedenia RTVS, nič nemení na tom, že RTVS je potrebné vrátiť do koľají ústavnosti a zákonnosti!

Pravde je aj taká, že s terajším vedením RTVS, vedením spravodajstva a „apolitickými“ moderátormi, redaktormi to nepôjde!

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.