Založ si blog

Čaputovej a spol. , absolútne neakceptovateľný brutálny nátlak na Ústavný súd SR! A Ústavný súd SR – nič?

Včera podala Čaputová na ÚS SR svoju(?) 59 stranovú „slohovú prácu“, kde napadá kade čo!

Avšak nie sama seba, aby ÚS SR preskúmal, či jej konanie nie je vysoko špekulatívne, že najskôr s novelou Trestného zákona bez pripomienok súhlasí a potom v tej istej minúte, ho im schizofrenicky posiela na preskúmanie, že si v ňom čosi zlé nevšimla, že ho omylom podpísala.

Ešte na úvod, kým prejdem k podstate tohto môjho článku, je potrebné podotknúť a dať širokej verejnosti do pozornosti, aby sa nenechali zmanipulovať/manipulovať, ani Čaputovou, ani opozíciou, ani západom platenými politickými mimovládkami, ba ani zapredaneckými médiami, že proces ukončenia a uvedenia akéhokoľvek zákona do života našej legislatívy, ktorý schválil Parlament SR, aby plnohodnotne platil, musí disponovať tromi podpismi našich troch najvyšších ústavných činiteľov – prvý – Prezident SR, druhý – Predseda Parlamentu SR  a tretí – Predseda Vlády SR!

Predseda Parlamentu SR a Predseda Vlády SR, už svoj podpis pod túto novelu Trestného zákona ta dali, a teda to znamená, že ak Čaputová novelu Trestného zákona taktiež slobodne, bez nátlaku podpísala, tak tento novelizovaný zákon spĺňa všetky náležitosti na to, aby bol plnohodnotný v našom legislatívnom systéme!

Takže Čaputová v podstate namieta na Ústavnom súde samu seba!

Naozaj – čaputovské Kocúrkovo resp. špekulácia resp. politický podvod resp. trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa!

A teraz od čaputovského Kocúrkova k podstate veci, k veľmi vážnej/závažnej podstate veci!

Čaputová, dnešná parlamentná jalová opozícia, západom platené mimovládky a samozrejme všetky zapredanecké média, totálne nevyberaným, škandalóznym, absolútne neakceptovateľným spôsobom, svojim verejným tlakom, ovplyvňujú budúce rozhodnutie sudcov ÚS SR!

Vyvíjajú na nich skrze zapredanecké média neustály nátlak, ktorý je v normálne fungujúcej demokratickej spoločnosti nevídaný a mal by ho každý príčetný človek odsúdiť a nie ho ešte chváliť/schvaľovať!

Samozrejme, že na čele tohto tlaku/nátlaku na ÚS SR stojí práve Čaputová!

Ona síce má právo podať nápad na ÚS SR, ale nesmie ho nijako komentovať v zmysle, ako a prečo by mal ÚS SR rozhodnúť, kedy by mal rozhodnúť, udeľovať mu lehoty a tak podobne!

Čaputová si dokonca dovoľuje vo vzťahu k ÚS SR, až tak neuveriteľnú drzosť, že dokonca ho varuje, ak nebude konať tak, ako to ona vo svojom podaní požaduje!

To čo je!

A že tak robí, tak tu je dôkaz – „Prezidentka varuje Ústavný súd pred Ficom: Neprináleží vám čakať v kúte, či vám dovolí prehovoriť“ – https://dennikn.sk/3836590/prezidentka-varuje-ustavny-sud-pred-ficom-neprinalezi-vam-cakat-v-kute-ci-vam-dovoli-prehovorit/

V tomto článku jedného zo zapredaneckých médií sa píše doslova takáto nehoráznosť – „Ústavnému súdu adresuje prezidentka netradičné varovanie, aby konal bez ohľadu na to, či novela vyjde v zbierke zákonov a „zabránil svojmu vyradeniu z hry“, pretože jeho úlohou je ochrana ústavnosti.“

Tu mali zapredaneckí „novinári“ z Denníka N, nepoužiť slovné spojenie – „netradičné varovanie“, ale celkom jednoznačne – „neakceptovateľné varovanie“(!!!)

Takže Čaputová varuje ÚS SR, že ak nebude konať aj mimo ústavných a zákonných mantinelov, ešte pred tým, ako novela Trestného zákona vyjde v Zbierke zákonov, tak si ÚS SR, podľa Čaputovej, neplní svoju úlohu ochrany ústavnosti!

Toto je zo strany Čaputovej nie len hrubý, neakceptovateľný nátlak na ÚS SR, ale aj navádzanie na nezákonné konanie lebo aj v tejto veci, jednoznačne platí toto – „B. Balog: Ústavný súd môže konať len o zákone vyhlásenom v Zbierke zákonov SR“

https://www.noviny.sk/889983-b-balog-ustavny-sud-moze-konat-len-o-zakone-vyhlasenom-v-zbierke-zakonov-sr – kde sa jasne píše, že – „Ústavný súd SR môže rozhodovať o napadnutom zákone len v prípade, že bol vyhlásený v Zbierke zákonov SR. Poukázal na to prodekan Paneurópskej vysokej školy Boris Balog. Doplnil, že zákon pred vyhlásením v Zbierke zákonov SR nie je formálne právny predpis a nespája sa s ním štátna garancia jeho obsahu.“

Rozumie Čaputová a spol. tomuto?!

Tak polopatisticky – ak Zákon, akýkoľvek, ešte nebol vyhlásený v Zbierke zákonov SR, tak jeho obsah nie je použiteľný na právne úkony a môže byť zmenený!!!

Žiaden Súd na Slovensku sa nebude zapodievať dokumentami, ktoré nie sú spôsobilé na právne úkony a v plnom rozsahu ich odmietne!

Takže, ako môže ÚS SR posudzovať nejaký Zákon, ktorý vlastne v našom legislatívnom systéme neexistuje?

Ako môže ÚS SR pozastaviť účinnosť neexistujúceho dokumentu?!

Je zaujímavé, že ÚS SR bol veľmi promptný a do niekoľkých hodín sa nevídane podráždene ohradil voči otázke, nie konštatácií (!) Roberta Fica, ktorá znela takto – „Čo je alarmujúce, je istota s akou prezidentka očakáva rozhodnutie Ústavného súdu v jej prospech. Je to výsledok intenzívnej komunikácie medzi kanceláriou prezidentky a ústavným súdom o ktorej v posledných týždňoch a dňoch už čvirikajú aj vrabce?“ Je normálne, že prezidentka dopredu prejudikuje, dopredu oznamuje rozhodnutie ústavného súdu? Vťahuje prezidentka Ústavný súd do prezidentského súboja?“ – „Ústavný súd sa ohradil voči Ficovým slovám o čulej komunikácii s prezidentkou“ –  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/700120-ustavny-sud-odmieta-spochybnovanie-nezavislosti-a-nestrannosti-i-jeho-sudcov/

Takže nič, len samé otázky! Žiadna konštatácia! A na takéto otázky podráždene ÚS SR okamžite, obratom zareagoval, že čo si to vôbec Predseda Vlády SR dovoľuje, klásť rečnícke otázky, ktoré sa v tomto prípade týkajú práve neho!

Však, ak iný ústavný činiteľ, dnes bohužiaľ ešte stále ten najvyšší, Čaputová, doslova skrze všetky zapredanecké média, v priamom prenose ÚS SR adresuje výzvu, pozor nie otázku, ale hrubú drzú neakceptovateľnú výzvu, že v tomto jej nápade,podaní na ÚS SR, nemá sedieť v kúte, tak ÚS SR zaryto mlčí!!! (A sedí v kúte?)

Haló Fiačan a spol., toto Vám neprekáža?

Toto sa Vás nedotklo?

Toto je v poriadku? Lebo Čaputová?

Vám neprekáža že Čaputová Vás označila za skupinku akýchsi ustráchaných jedincov, sudcov ÚS SR, ktorá mlčky sedí kdesi v pivnici, v kúte budovy ÚS SR???

Toto si od Vás nevyžaduje rovnakú, ak nie ešte tvrdšiu reakciu voči Čaputovej?

Prečo Čaputovú  rovnako „neupracete“, ako ste do troch minút upratali Predsedu Vlády SR – Fica?!

Lebo ak tak neurobíte ihneď, tak potom Ficove otázky, mnou vyššie citované, asi len budú mať nejaký ten reálny základ?

Či nie?

Lebo ako sa hovorí – „Bez vetra sa ani len lístok na strome nepohne“!

 

 

P.S.

Nedá mi na záver napísať, že Čaputová sa s najväčšou pravdepodobnosťou, pred tým, ako podala tento svoj nápad na ÚS SR, sa „poradila“ s USA tým, že si niekoľkokrát pozrela americkú klasiku „Hriešny tanec“, kde v závere filmu tanečný inštruktor Johnny Castle (Patrick Swayze), na rozlúčkovom pobytovom večierku pristúpi k stolu, kde sedí so svojimi rodičmi a svojou sestrou Baby ((Jennifer Greyová), podá jej ruku a odvádza si ju na pódium so slovami – „Baby nebude sedieť v kúte“

https://www.youtube.com/watch?v=VS1tGfYHgkM&t=12s&ab_channel=Fandrl

A dnes takto „hrdinsky“ prichádza Čaputová k Ústavnému súdu, schytí ho za ruku a povie – „Ústavný súd SR nebude sedieť v kúte“!!!

Niečo neskutočné, čo si Čaputová dovoľuje vo vzťahu k ÚS SR, za jasnej asistencie zapredaneckých médií, jasne podporovaná Západnou/USA „demokraciou“ zastúpenej na Slovensku nimi platenými politickými mimovládkami a samozrejme, za hurónskeho potlesku dnešnej politicky absolútne jalovej opozície!

NEAKCEPTOVATEĽNÉ!

HNUS!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.