Založ si blog

Predstavitelia vládnej koalície, nenechajte zo seba robiť mediálnych fackovacích panákov! Stačilo – pritvrďte! !

Nie, nejdem predstaviteľov vládnej koalície, či už poslancov Parlamentu, členov Vlády SR alebo ich nominantov na rôznych štátnych a verejných pozíciách nabádať k tomu, aby boli agresívni, vulgárni a tak podobne!

To ani náhodou!

Ale čo je veľa, to je veľa!

V tomto článku sa budem venovať ich vystúpeniam v médiach, hlavne v tých občanmi-voličmi SR, najviac sledovaných – teda v rôznych politických diskusných reláciách, ktoré sú Slovákom prístupné celoštátne na TV obrazovkách.

Súkromných TV, tých sa dotknem len okrajovo lebo tie sú z väčšej časti vlastnené a platené Západnými záujmovými skupinami a teda očakávať od ich moderátorov, redaktorov, reportérov aspoň nejaký náznak nestrannosti, diskusnej vyrovnanosti, je jednoducho nemožné!

Ale očakávať tieto mediálne nestrannosti, mediálnu profesionalitu…, od RTVS, ktorá je platená zo štátneho rozpočtu a teda z peňazí nás všetkých, hlavne a jedine tých nás, čo pracujeme lebo pracovať môžeme a chceme (je jedno, či sú to osoby fyzické alebo právnické) a odvádzame do štátneho rozpočtu, skrze všetky povinné dane a odvody, je úplne na mieste a hlavne je to absolútne prirodzené!

Tých „nestranných“ mediálnych kvapiek do toho povestného pohára trpezlivosti, ktoré kvapkajú neustále v politických diskusných reláciách RTVS (Sobotné dialógy, O 5 minút 12, Z prvej ruky, Otvorene s Annou Vargovou, Do kríža, Silná zostava…) je naozaj dosť a pohár trpezlivosti voličov SR, tých, ktorí volili dnešnú väčšinovú vládnu koalíciu, ale aj tých politických subjektov pro národných, pro slovenských, ktoré sa do Parlamentu po PV 2023 nedostali (hlavne HNUTIE REPUBLIKA, K-ĽSNS…), už dosť dlhú dobu preteká!

Nuž a takou ďalšou nehoráznou, veľmi veľkou kvapkou, ktorá do tohto pohára netrpezlivosti kvapla, bola aj tá, ktorú doň kvapla, akási Anna Vargová v ostatných RTVS Sobotných dialógoch 17.2.2024.

Pred 10 dňami bola v Parlamente SR schválená novela Trestného zákona, každý príčetný a nestranný novinár, moderátor, redaktor…, mal dosť času na to, aby si ju v kľude pozorne, detailne prečítal, naštudoval, aby potom po tak dlhej dobe položil v RTVS ministrovi vnútra SR M.Š Eštokovi, doslova provokatívnu, stále verejnosť nabádajúcu na to, že je to tak ohľadne premlčania trestných činov násilia/znásilnenia na maloletých, otázku tohto znenia – doslova Annu Vargovú citujem – „…Keď tu ide o maloleté obete, dokonca možno ani nevedia, čo sa im stalo lebo často tými sexuálnymi násilníkmi sú niekto blízki, rodina a podobne a ozve sa to v nich za niekoľko rokov. 10 rokov je možno krátka doba…“ – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12354/450382#666

A M.Š. Eštok nič.

Takže, akási Anna, si tam z neho doslova robí fackovacieho panáka a on jej to ide odznova všetko vysvetľovať, čo už aj laická verejnosť dávno pochopila, teda tá, čo pochopiť chcela a nepočúva tie bludy v zapredaneckých médiach, RTVS nevynímajúc, že toto je lož, vedomá lož!

Ja by som na mieste M.Š. Eštoka tejto „nestrannej“ moderátorke RTVS, úplne v kľude, s kľudným hlasom, žiadna arogancia v hlase, ale len prirodzená priamosť a otvorenosť, odpovedal takto – „Nuž teda pani Vargová, keď ste mi už položili, tak vysoko „profesionálnu“ otázku po 10. dňoch, čo je táto novela Trestného zákona schválená Parlamentom SR, ba dokonca ju včera svojim podpisom odobrila a s ňou, tým pádom, aj v plnej miere súhlasila, aj Vami tak ospevovaná, uznávaná a podľa Vás absolútne, minimálne politicky, bezchybná Čaputová, ktorá pravda hneď v druhej sekunde po podpise tejto novely, zistila, že ona s ňou vlastne nesúhlasí, svoj podpis na nej však nestiahla, ale opäť alibistický uteká s ňou na Ústavný súd SR, aby tú špinavú robotu za ňu, opäť vykonal on, tak mi dovoľte, aby som vám takto odpovedal. Vy pani Vargová, Vy ste doteraz kde boli? Boli ste tu na Slovensku? Alebo ste práve teraz spadli z mesiaca? Alebo ste boli ostatné týždne zatvorená hlboko v zemi v nejakej tmavej, absolútne odzvučenej pivnici? Nuž asi áno! Lebo inak si neviem vysvetliť, že ste mi položili otázku, ktorú ste pred občanmi SR, ktorí túto reláciu RTVS buď len počúvajú alebo ju aj pozerajú, či už teraz alebo zo záznamu na Vašom RTVS archíve, takto manipulatívne vo svojom okomentovaní predstavili, ako pravdu pravdúcu. Takže teraz so mnou počítajte a hlavne, si to hlboko vryte do pamäti – Ak nejaký netvor, sa dopustí násilia, nedajbože sexuálneho charakteru, na maloletom napr. v jeho 7. roku života, tak premlčacia doba takejto ohavnosti je 15 rokov a začína sa počítať resp. začína plynúť, až po tom, čo táto maloletá obeť dovŕši 18. rok svojho života. A teraz, pani Vargová, matematika základnej školy, ktorá sa učí na prvom stupni. 7+11=18 a 18+15=33! To znamená, že osobe, ktorej sa v 7. rokoch života stala takáto ohavnosť, sa tento skutok na nej spáchaný premlčí, až po dosiahnutí jej 33. roka života! Ale počítajme ďalej pani Vargová – 11+15=26.

To znamená, že od vykonania tejto ohavnosti na maloletom v jeho 7. roku života je premlčacia doba až 26 rokov! Už tomu chápete, pani Vargová! Nuž a keď si nedokážete naštudovať takéto jednoduchosti z danej novely Trestného zákona, tak potom naozaj nemáte čo hľadať na pozícií moderátora RTVS. Možno takéto Vaše nedostatky by tolerovali v niektorých súkromných médiach, ale v RTVS by sa takáto neprofesionalita tolerovať nemala! A ak so mnou chcete aj naďalej viesť diskusiu v tomto vysoko neprofesionálnom  prístupe na Vašej strane, tak dovoľte, aby som sa na takomto cirkuse nezúčastňoval a opäť rád prijmem pozvanie RTVS do tejto, aj iných, diskusných relácií, kde na mieste moderátora bude naozaj mediálne nestranná osoba, ktorá bude mať riadne naštudovanú problematiku, o ktorej sa bude diskutovať!

Naozaj, politici vládnej koalície a členovia Vlády SR, už si konečne uvedomte, že väčšina Slovákov, ktorí sa zúčastnil na ostatných PV 2023, Vám dali do rúk moc! A dali Vám ju na základe Vašich sľubov v predvolebnej kampani a Vašej opozičnej práce počas hrôzovlád v období 2020-2023! Máte v rukách vládnu moc, tak ju naplno v rámci ústavnosti a zákonnosti využívajte a hlavne nenechajte médiám priestor na to, aby si z Vás robili doslova a do písmena mediálnych fackovacích panákov! Už konečne dajte dole tie, akože politicky korektné rukavice a začnite sa v tých rôznych mediálnych diskusiách správať naozaj ako legitímna a suverénna vládna koalícia a Vláda SR!

A to nepíšem len tak!

To ste ši nevšimli, ako sa k Vám tieto média správajú a ako sa správajú k terajšej opozícií, ktorá (áno aj PS – v minulom volebnom období mali v Parlamente Valášeka a v samozrejme Čaputovú, ktorá za nich vykonávala ich vôľu z pozície to najvyššej, v našom štáte!) je zapredaneckými médiami ospevovaná, že oni majú pravdu a, že keď pozývajú svojich priaznivcov na protivládne protesty do ulíc, tak tie isté zapredanecké média povedia, že ste ich tam vyhnali Vy, vy vládna koalícia?!

Áno, aj Vargová v predmetných RTVS Sobotných dialógoch opäť kládla otázky jednostranne, tendenčne a keď kládla otázku M.Š Eštokovi, tak ju naformulovala takto „nestranne“ (parafrázujem) – „Keď ste sa, ako vládna koalícia, vládna moc, rozhodli vykonať novelu Trestného zákona, prečo ste sa neradili s odborníkmi v tejto oblasti resp. prečo ste im a ich návrhom a pripomienkam, aspoň nenačúvali? A tí ľudia, ktorých ste štýlom Vášho vládnutia vyhnali do ulíc, tak prečo ani im nenačúvate a neberiete ich na vedomie?“

Ale keď kládla rovnako „nestrannú“ otázku tam prítomnej zástupkyni dnešnej parlamentnej opozície z KDH, akejsi Holečkovej, tak ju naformulovala takto (opäť parafrázujem) – „Vy ako dnešná parlamentná opozícia, si nemyslíte, že dnešná vládna koalícia, vládna moc, predtým ako predložila novelu Trestného zákona do Parlamentu, sa nemala najskôr poradiť resp. načúvať návrhom a pripomienkam odborníkov v tejto oblasti? A aj Vás ako parlamentnej opozície, ktoré ste predkladali vo vašich odborných vystúpeniach k tejto novele. A myslíte si, že dnešní vládni by mali načúvať aj občanom, ktorí kvôli vládnej koalícií a ich štýlu vládnutia, opäť vyšli do ulíc, ako to bolo počas ostatnej Vlády Fica spol. v roku 2018?“

Vidíš občan – volič SR, tu do neba volajúcu, nebotyčnú „nestrannosť“ vo vedení politickej diskusnej resp. „diskusnej“ relácie na RTVS?

A preto hovorím, píšem a jasne tvrdím, že je načase, aby dnešná vládna koalícia, už dala vo vzťahu k zapredaneckým médiám tie korektné politické rukavičky dole, začala sa správať v týchto médiach, ako suverénna a legitímna štátna moc a nenechali zo seba robiť mediálnych fackovacích panákov!

Buď sa títo mediálny zapredanci spamätajú a v RTVS sa v tomto smere urobia poriadky alebo ich mediálne absolútne ignorujte!

A nech Vám je v tomto suverénnom sa mediálnom správaní príkladom napr. Vladimír Putin, ktorý vo svojom rozhovore s americkým novinárom, ho ihneď na začiatku rozhovoru slušne, inteligentne upratal!

A to samozrejme nejdem analyzovať celý tento rozhovor, nech si o ňom každý urobí svoj názor sám, hádam najlepšiu analýzu tohto rozhovoru amerického vinára s V. Putinom, na Slovensku doteraz vykonal,  nuž nik iný, ako politický komentátor, historik  Eduard Chmelár, ktorý nešetril ani Putina, ale ani Západ, našich pro USA, pro Bruselských politikov vo svojom videu, ani naše zapredanecké média – Drobnohľad Eduarda Chmelára dňa 13.2.2024 –  https://www.youtube.com/watch?v=uZGZD_fLFts&ab_channel=Drobnoh%C4%BEadEduardaChmel%C3%A1ra

Americký novinár, komentátor Tucker Carlson urobil s Vladimirom Putinom rozhovor v Moskve dňa 09.02.2024 (do dnešného dňa ho zhliadlo na Youtube už takmer 18 miliónov ľudí z celého sveta!).

A veru rozhovor nezačal celkom najlepšie.

Tucker hneď na úvod položil Putinovi takúto komentovanú otázku – „24. februára 2022, v prejave k svojej Vlasti a národu, kedy na Ukrajine začal konflikt, ste povedali, že konáte tak preto, že ste došli k záveru, že NATO a USA môžu znenazdajky začať útok na Vašu Vlasť. Pre Američanov sa to podobá paranoji. Prečo si myslíte, že Amerika mohla vykonať nečakaný úder voči Rusku? Ako ste na to prišli?“

No a V. Putin mu takto, ako suverénny politik, suverénneho štátu a štátnik, suverénne odpovedal – „Vec nie je v tom, žeby sa Amerika chystala vykonať nečakaný úder proti Rusku. To som nepovedal!  Máme spolu Talk show alebo vážny rozhovor?“

Pozri Tu, ako sa pritom správal a tváril V. Putin a ako na to profesionálne zareagoval samotný americký komentátor, novinár… – https://www.youtube.com/watch?v=Al98AUCOwlU&ab_channel=Franti%C5%A1ekKarelLadislav

Tak sa Vás na záver, Vás, dnešní vládni predstavitelia, či už členovia vlády, vládni koaliční poslanci, ale aj všetci vládni nominanti v štátnych a verejných funkciách, pýtam  – Nie je na čase, aby ste sa aj vy takto suverénne a vrcholne štátnicky správali k tým moderátorom, redaktorom, novinárom, hlavne zapredaneckých médií, dnes ešte aj v RTVS, rovnako, ako napr. V Putin?

Čo ak by ste tým politicky „nestranným“ mediálnym zapredancom, ak sa budú k Vám vo „svojich“ diskusných reláciách správať napr. tak, ako naposledy v RTVS, akási Vargová k M.Š. Eštokovi, sa tiež počas živého priameho prenosu ich opýtali – „Sme v Talk show alebo sme vo vážnej diskusnej relácií?“ a aby to bolo správne po slovensky, tak sa radšej opýtajte zapredaneckého novinára, redaktora, moderátora takto – „Sme v nejakom programe, čo má poslucháčov, divákov pobaviť alebo je toto vážna diskusná relácia?“

Záver:

V článku som spomenul Vladimíra Putina a čo ešte viac, uviedol som aj link na jeho rozhovor s americkým komutátorom-novinárom. A to by v niektorých dnešných slovenských „demokratov“ mohlo vyvolávať chtíč tento môj komentár a názorovú analýzu stavu dnešnej „nestrannej“ časti moderátorov, redaktorov, novinárov…k tomu, že by tento môj článok stiahli z očí tých, čoby si ho radi prečítali!

Žeby ho stiahli z hlavnej lišty!

Nuž tak tu ich upozorňujem a dávam im na vedomie našu Ústavu Čl.26, ods.(1) –

„Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“ a ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Zároveň upozorňujem, že žiaden subjekt oficiálne pôsobiaci na Slovensku, či už štátny sektor, verejný sektor alebo súkromný sektor, nesmie mať také vnútorne predpisy a stanovy, ktoré by porušovali Ústavu Slovenskej republiky!

Vedome porušovanie Ústavy SR je totiž trestné!!!

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.