Založ si blog

Čaputová svojim nekonaním nechala Ukrajinu v štichu už dávno pred 24. 2. 2022!

Niektoré veci nevidíme v čase a v momente, keď sa udejú resp. nedá sa celkom presne predvídať, čo dané momentálne konanie resp. nekonanie znamená pre budúci vývoj.

Niektoré veci, javy, skutky…, sa nám v plnej miere ukážu, až po nejakom čase, ale to neznamená, že to mame následne nechať tak.

A o toto, mi presne ide v tomto mojom článku o Čaputovej vs. vojenská pomoc Ukrajine proti Ruskej federácií!

Je jasné, že po 24.2.2022, kedy RF vstúpila na územie Ukrajiny bola Čaputová spomedzi vrchných politikov EÚ/USA a NATO, naj agresívnejšia v tom, že je potrebné, aby sa Ukrajine zo Západu dodávali zbrane všetkého druhu, že Ukrajina musí bojovať a vyhrať nad ruským votrelcom!

Ale prečo sa takto do tejto vojnovo štváčskej úlohy proti RF Čaputová postavila až po 24.2.2022, keď predtým tvrdila toto?

Stačí keď pôjdem len 6 dní pred 24. február 2022.

Čaputová totiž 16.2.2022 uverejňuje na svojom FP, takýto status – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0sf4DMouKV1QkfWPSdU7UCxenSw1AaqhAE9XUwPQNL9D2QshLnTnHHGzqS7SShP5cl , v ktorom okrem iného tvrdí toto – „Prezidentský palác svieti v modro-žltých farbách Ukrajiny, ktorá si dnes pripomína Deň jednoty. Je to vyjadrenie solidarity a podpory nášmu susedovi a všetkým jeho obyvateľom, pre ktorých nie je vojna iba niečo vzdialené či teoretické. Je to pre nich realita, ktorá už ôsmy rok priamo zasahuje do ich každodenných životov“

Keď toto jej vyjadrenie zostrihám, tak Čaputová vlastne 16.2.2024 tvrdí o Ukrajine, Ukrajincoch, toto – „Vojna je pre nich realita už ôsmy rok“(!!!)

Takže vojna Ukrajiny s RF sa nezačala až 24.2.2022?

Áno, Čaputová má pravdu, ale len polovičnú!

Otvorená vojna na Ukrajine sa začala už v roku 2014, v tomto má Čaputová  pravdu, ale nezačali ju Rusi, ale nacionalisti v radoch Ukrajinských ozbrojených zložkách akým bol a stále je napr. AZOV, PRAVÝ SEKTOR!

Áno, Ukrajinci, AZOV na východe Ukrajiny, Donbas, Luhansk, povraždili približne 14 000 rusky hovoriacich Ukrajincov, áno aj deti, ktorí sa hlásili k ruskej národnosti!

Tak prečo Čaputová už skôr nepresadzovala v EÚ, v NATO názor resp. tlak na svojich západných spojencov, že je potrebné Ukrajine vojensky pomáhať po každej stránke už vtedy, ale až po 24.2.2022?!

Toto je čo za farizejstvo a pokrytectvo?!

Prečo Čaputová čakala až do resp. tesne po 24. februári 2022?

A ak by RF nevstúpila vojensky na ostatné územie Ukrajiny do dnes, tak by jej vraždenie rusky hovoriacich Ukrajincov na územi Ukrajiny v oblasti Donbasu a Luhanska, vojenskými nacionalistickými, nacistickými zoskupeniami AZOV, Pravý sektor, nevadilo?

V takomto prípade by nebolo potrebné zo strany EÚ a NATO otvorene, teda legálne posielať Ukrajine zbrane?!

Aby se pomohli Ukrajine zabíjať ich vlastných obyvateľov, ktorí sa hlásia k ruskej národnosti a najväčšou ich chybou, prehreškom, vinou bolo len to, že hovorili svojou rodnou rečou – ruštinou?

Nože Slováci, zamyslime sa aj nad touto otázkou vo vzťahu k zahranično-politickej aktivite Čaputovej…

Viac na teraz nemám, čo k tomu dodať.

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.