Založ si blog

Čaputová Ficovi nedáva na výber! Ten by mal bezodkladne voči nej konať!

Čaputová svojim postojom k vymenovaniu nového riaditeľa SIS jednoznačne ohrozuje bezpečnosť nášho štátu a ohrozuje ju vedome!

To znamená, že by mala kvôli nej zasadnúť bezpečnostná rada štátu (BRŠ)!

A BRŠ zvoláva jej Predseda a tým je dnes Predseda Vlády SR Robert Fico.

Podľa Zákona č. 110/2004 Z. z. o fungovaní Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky v čase mieru (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2004/110/ ), má Predseda BRŠ nie len právo ju zvolávať, ale aj navrhovať program Bezpečnostnej rady a zároveň aj navrhovať uznesenie zo zasadnutia BRŠ.

Zasadnutie tejto BRŠ by mal jeden hlavný bod programu a tým je prerokovanie ohrozovania bezpečnosti štátu konaním resp. nekonaním Prezidenta SR – Zuzany Čaputovej.

No a v uznesení by mohlo byť konštatované, že vzhľadom na vysoké ohrozenie bezpečnosti Slovenskej republiky, BRŠ vyzýva Prezidenta SR – Zuzanu Čaputovú, aby bezodkladne vymenovala nového riaditeľa SIS na návrh Vlády SR tak, ako jej to Vláda SR predložila.

V opačnom prípade bude BRŠ požadovať, aby Parlament SR podľa Ústavy SR, Čl. 107, svojim hlasovaním rozhodol o podaní obžaloby na Prezidenta SR – Zuzanu Čaputovú – obžalobu za vlastizradu a úmyselné porušovanie ústavy SR!

Treba si uvedomiť, že riaditeľ SIS podľa Zákona č. 46/1993 Z. z. – o Slovenskej informačnej službe, podľa § 3, sa priamo zodpovedá BRŠ!

Teda nie Prezidentovi SR ale BRŠ, na čele ktorej je aktuálny Predseda Vlády SR a tým je dnes Robert Fico.

Takže Robert Fico je ten, ktorý je dnes najzodpovednejší za bezpečnosť Slovenskej republiky z pohľadu činnosti resp. nečinnosti SIS!

A tú nemôže v plne miere garantovať za výkon SIS, keďže na čele SIS, je dnes len poverený námestník riaditeľa SIS, a to ešte Čaputovou po odvolaní Aláča pred pol rokom, a nie riaditeľ SIS, priamo nominant Vlády SR resp. nominant, na ktorom sa zhodla a plne za neho nesie zodpovednosť, aktuálna vládna koalícia, ktorá má v Parlamente SR potrebnú väčšinu, ktorá jej umožňuje plnohodnotné vládnutie!

A keď Robert Fico chce niesť takúto bezpečnostnú záruku nášho štátu za SIS, tak jednoznačne potrebuje, aby orgány SIS boli plne obsadené tak, ako predmetný zákon o SIS káže, teda musí mať na čele riadného a legitímneho riaditeľa, ktorý by mal byť jednoznačne nominantom dnešnej vlády a jej vládnej koalície!

A keď Čaputová tomu bráni, tak je na mieste kvôli nej zvolať BRŠ lebo ona nebráni len vymenovaniu za riaditeľa SIS nominanta Vlády SR, ale jednoznačne ohrozuje bezpečnosť nášho štátu lebo ani Vláda SR, ani vládna koalícia, nemajú dôveru v momentálne povereného námestníka riaditeľa SIS!

BRŠ musí zasadnúť kvôli Čaputovej v tejto téme hlavne a jednoznačne z toho dôvodu, čo hovorí zákon o SIS a jej úlohe v štáte!

Tu sa jasne konštatuje v §2 – Úlohy informačnej služby – v ods.(1) – Informačná služba v rozsahu svojej pôsobnosti získava, sústreďuje a vyhodnocuje informácie o –

b) činnosti smerujúcej proti bezpečnosti Slovenskej republiky,

c) aktivite cudzích spravodajských služieb,

V tom istom §2, v ods.(5) sa píše jasne toto – „Informačná služba poskytuje Národnej rade Slovenskej republiky, prezidentovi Slovenskej republiky a vláde Slovenskej republiky a jej členom informácie významné pre ich činnosť a rozhodovanie.“

Tak ako môže dnešná Vláda SR sa správne rozhodovať v oblasti bezpečnosti štátu, ak nemá na čele SIS riaditeľa, ktorému plne dôveruje?!

No jednoducho nemôže!

A toto Čaputovú teší a napĺňa politickým šťastím, že aj takto môže škodiť dnešnej, ňou nenávidenej slovenskej legitímnej demokratickej Vláde?

A hádam za najdôležitejšie úlohy SIS, ktoré jej z tohto zákona vyplývajú sú v §2, v ods.(2), ktorý znie takto – „informačná služba získava, sústreďuje a vyhodnocuje informácie o aktivitách, ktoré vznikajú v zahraničí a smerujú proti ústavnému zriadeniu a bezpečnosti Slovenskej republiky a informácie potrebné na realizáciu jej zahraničnopolitických záujmov.“

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1993/46/20160101

Rozumie tomu Čaputová?

Ak sa Vláda SR nedozvie včas, aké nám hrozia bezpečnostné riziká zo zahraničia, tak ako potom môže niesť zodpovednosť za bezpečnosť štátu?!

Nuž, aby som to uzavrel – áno, je na Robertovi Ficovi, či kvôli konaniu resp. nekonaniu Čaputovej vo vzťahu k vymenovaniu riadného riaditeľa SIS zvolá BRŠ, kde si samozrejme pozvú osobne Čaputovú a nie nejakú jej jalovú náhradu z „jej“ paláca alebo, sa aj on bude tým pádom podieľať na zlom bezpečnostnom stave Slovenskej republiky, hlavne vzhľadom na bezpečnostnú hrozbu zo zahraničia!

P.S.:

A to nehovorím o bezpečnostných rizikách hroziace zo zahraničia pre Slovenskú republiku len z Východu, z Ruska, Číny, ale dnes už aj  napr. z Ukrajiny, vzhľadom na nový postoj novej slovenskej Vlády na vojenskú pomoc Ukrajine, ale aj zo Západu…

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?