Založ si blog

Donald Trump, bude Gorbačovom USA a Západu?

Iste porovnávať Trumpa a Gorbačova  z hľadiska osobnosti a historických časových období, nie je celkom náležité…

Ale v jednom sa porovnať predsa len môžu!

Gorbačov, ako šéf bývalého východného socialistického bloku, z pozície najvyššieho predstaviteľa vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ako Generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Sovietskeho zväzu (GR ÚV KSSZ), po svojom nástupe nado vedenia ZSSR v roku 1985, sa rozhodol, že svojim socialistickým satelitom, teda aj ČSSR, uvoľni Moskovské opraty!

Nuž uvoľnil, ale bez hĺbkovej analýzy, na rýchlo, zbrklo…,a hlavne na základe toho, že veril tým klamárom z USA politickej administratívy, ktorí boli práve vtedy “obyvateľmi“ najbelšieho Dómu sveta vo Washingtone!

Uveril im, že ak sa socialistický východný blok rozpadne, tak oni USA nerozšíria svoju vojenskú moc v Európe pod názvom NATO, ani o centimeter na východ a to hlavne resp. aj napriek tomu, že sa zjednotí Nemecko, čomu Gorbačov tiež prikývol!

Takže áno, môžem celkom kľudne napísať, že hrobárom socializmu, socialistického východného bloku je a bol, vo vzťahu  k Západu/USA, tak „trochu“ idealista a naivný  Gorbačov!

Nuž a toto jeho uvoľnenie opratov jeho socialistických satelitov, nakoniec viedlo  k tomu, že sa rozpadlo jedeno z najväčších svetových vojenských zoskupení – Varšavská zmluva! Ktorá vyrovnávala bezpečnostný stav vo vtedajšom svete!

Nuž a USA administratíve išlo predovšetkým o to, aby táto, pre nich prekážka v ich drzej, bezohľadnej svetovej rozpínavosti, a vojenská protiváha, zanikla!

Tým, že Varšavská zmluva zanikla, mali USA vojenský otvorenú cestu, dnes, až po samotné hranice s Ruskou federáciou!

Vtedy by bolo celkom logické, ak by zaniklo aj NATO a USA s Ruskom, by začali rokovania o nových bezpečnostných pravidlách vo svete a to nie na vzájomnom vojenskom súperení, ale výhradne na vzájomnej vojensko-bezpečnostnej platforme, ktorá by bola na prospech celej našej planéty!

Nuž, ale keďže Západný veľkokapitál je nenásytný, tak sa tak nesalo!

A začala sa nová éra boja USA a Západu, teraz už nie proti ZSSR a jeho socialistických satelitov, ale už „len“ boj, proti zničeniu Ruskej federácie!

Stále nám to akosi nevysvetlili, že kto je vlastne dnes v Európe zodpovedný za bezpečnostný stav, ktorý tu dnes máme!

Lebo po rozpade ZSSR a zániku Varšavskej zmluvy, som ja osobne nezachytil, žeby za tie viac ako 30 rokov, sa nejakým spôsobom umocňovala a rozširovala ruská vojenská moc smerom na Západ!

Ale, čo je neodškriepiteľné, tak chápadlá USA/NATO, sa míľovými kokmi rozširovali smerom na Východ, až skočili priamo na hraniciach s Rusko federáciou…

Ďalej to rozvádzať nejdem lebo nie toto, nie je dnes hlavná myšlienka toto môjho článku!

Hlavnou myšlienkou je toto: – Ukazuje sa, že novým Gorbačovom, tentokrát Západného kapitalistického sveta na čele USA, by mohol byť Donald Trump!

Ten nedávno povedal toto – „Krajiny NATO, ktoré nedávajú dosť na obranu, nebudeme brániť pred Ruskom“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/699185-trump-krajiny-nato-ktore-nedavaju-dost-na-obranu-nebudeme-branit-pred-ruskom/

Nuž ja toto jeho vyjadrenie vnímam aj takto, ako keby Trump povedal hlavne členským štáto EÚ a NATO, že – „Choďte si vlastnou cestou, USA Vám už do toho zasahovať nebudú“

Teda vlastnou cestu aj v otázke vlastnej bezpečnosti!

Bezpečnosti v Európe ako takej!

A toto vnímam, ako prvé vyjadrenie zo strany možného budúceho prezidenta USA (už tento rok na jeseň!), že USA svojmu Európskemu satelitu, zoskupeniu Európskych štátov v EÚ a NATO, uvoľni opraty, presne tak, ako to na sklonku 80. rokov minulého storočia urobil Gorbačov smerom k svojim socialistickým satelitom!

A toto je naozaj veľmi významný akt k tomu, aby predovšetkým zaniklo a sa rozpadlo NATO!

A keď zanikne a sa rozpadne NATO, tak USA stratia svoju svetovú vojenskú hegemóniu, hlavne v Európe!

Čo znamená, že sa otvoria doširoka dvere pre stabilný a trvalo udržateľný mier vo svete!

A preto z tohto uhla pohľadu, nazývam Trumpa, ako budúceho možného Gorbačova USA a  Západného sveta!

A nie je v tom osamotený!

Lebo USA a EÚ, na chvíľočku otriaslo vyjadrenie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v decembri 2022 (10 mesiacov po vstupe vojsk RF na územie Ukrajiny!), keď si vtedy dovolil povedať takúto pre Západ, ale aj vtedy pre Bidenovu USA administratívu toto – „Aliancia nie je niečo, od čoho som závislý, je to niečo, čo si vyberám … Musíme prehodnotiť našu strategickú autonómiu“ – https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-vyzyva-europu-aby-v-oblasti-be/682857-clanok.html

Inak povedané – „Poďme už konečne preč z toho NATO!“

A dnes jemu, aj všetkým členský štátom NATO, Donald Trump jasne odkázal, že je len na nich, či chcú ostať v NATO alebo nie!

Takže neváhajme a túto možnosť, ak sa Trump stane prezidentom USA, okamžite využime!

Nech žije „Gorbačov“ USA a Západu – Donald Trump!

 

P.S.:

Dve jasné fakty o tom, kto má chtíč získať nadvládu nad svetom.

Je to USA alebo RF?

Tu sú fakty:

Vznik NATO (šéf USA!) – 04. apríl 1949

Vznik Varšavskej zmluvy (šéf ZSSR/Rusko) – 14. máj 1955 – AŽ 6 rokov po vzniku NATO!

Zánik Varšavskej zmluvy – 01. júl 1991 – zatiaľ o takmer 33 rokov skôr, čo NATO ešte stále trvá!

„Zánik“ NATO – možno po nástupe D. Trumpa, opäť do kresla USA Prezidenta, teda niekde 2025-2027(?)

Treba niečo k tomu dodať?

Nie je z toho jasné, kto je tú svetový agresor a kto je ten, čo mal a má záujem na tom, aby nikto nebol jediným hegemónom sveta?!

ZSSR (RF) sa toho vzdal rozhodnutím Gorbačova pred vyše 33 rokmi!!!

A USA nie a nie!

USA neustále a dookola  len to Jandovské z OLIMPICU – „Já, Já, Já jenom já! Já sem tu pán!“

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?