Založ si blog

Andrej Danko by sa v tomto nemal nechať nikým predbehnúť v predvolebnej prezidentskej kampani!

Nie, tento článok nie je útok na Andreja Danka (AD), ba ani na dnešnú vládnu koalíciu lebo, ako sa hovorí, chvála Bohu aspoň za to, že po PV 2023 máme túto Vládu a nie vládu progresívnych neoliberálov alebo ak chcete, neoliberálnych progresívcov.

I keď pravda, ja neskrývam to, že rád by som v novej Vláde SR po PV 2023, videl aj HNUTIE REPUBLIKA…

Ale dnes nie o tom.

Dnes o tom, ako by sa AD nemal nechať v prezidentskej predvolebnej kampani, diskusiách, niekým predbehnúť v jednej veľmi zásadnej a dôležitej veci z doby, keď bol ešte Predsedom Parlamentu SR a jeho postoj k inaugurácií Čaputovej za prezidenta SR.

Iste, AD to bude mať mediálne veľmi ťažké v predvolebných debatách lebo tých „obrovských“ prešľapov majú na neho jeho nenávidenci naozaj dosť, od vetných breptov, až po posledný náraz do semafora.

Ale toto sú len také hlúposti!

Avšak za veľmi vážnu vec považujem ja osobne vo vzťahu k AD, niečo iné!

A pokiaľ sa s týmto AD nevysporiada a neospravedlní sa Slovenskému občanovi-voličovi za tento svoj vtedajší chybný postoj, tak to bude mať naozaj ťažké, ba až márne!

A o čo mi vlastne ide?

Nuž „len“ o toto.

AD v predchádzajúcom volebnom období veľakrát kritizoval Čaputovú a oprávnene!

Napr. TU – https://domov.sme.sk/c/22320690/danko-kritizuje-caputovu-za-necinnost-pri-istanbulskom-dohovore.html alebo TU – https://tv.zoznam.sk/cl/1003001/2159843/Andrej-Danko-kritizuje-prezidentku-Zuzanu-Caputovu-kvoli-pozvaniu-papeza-na-Lunik-IX a tak ďalej a tak podobne!

Ale kto je na vine, že Čaputová sa už od 15.6.2019 oficiálne stala „prezidentom“ SR?

Nuž áno, je to predovšetkým AD!

AD, ako právnik, pravdepodobne veľmi dobre ovláda nie len našu zákonnú legislatívu, ale aj našu Ústavu.

A ovládal ju aj v deň, kedy sa ako Predseda Parlamentu SR zúčastnil na inaugurácií Čaputovej za prezidenta SR, dňa 15.6.2019 o 12:00 hod., kde mal dokonca aj svoj príhovor.

Nuž príhovor mal, ale nie taký aký mal mať.

V čase, kedy bola Čaputová inaugurovaná na pozíciu „prezidenta“ SR, nebola pre ňu pre tento akt splnená základná ústavná podmienka!

Áno, štátna volebná komisia vyhlásila výsledky volieb druhého kola PrV 2019, čo sa týka počtu zúčastnených voličov, odovzdaných platných hlasovacích lístkov, percentuálneho zisku obidvoch kandidátov, že bol číselne v propsech Čaputovej, ale to bolo z jej strany všetko, čo táto komisia má a mala v kompetencií!

Štátna volebná komisia však nemala v kompetencií vyhlásiť, že tieto prezidentské voľby boli ako v prvom, tak aj v druhom kole ústavné a zákonné!

Toto podľa Ústavy SR spadá výlučne do kompetencie Ústavného súdu SR!

Nech sa páči, aj pre Vás AD, Ústava SR Čl.101, ods.(9) – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“(!!!)

Je to jasné?

Nuž a v čase, kedy sa aj AD, ako Predseda Parlamentu SR, oficiálne zúčastňuje na oficialitách inaugurácie Čaputovej za „prezidenta“ SR, mal Ústavný súd SR na stole riadne prijaté podnety Štefana Harabina (jedného z vtedajších kandidátov na Prezidenta SR, chvála bohu aj dnes), ktorými namieta, že ani prvé, ani druhé kolo PrV 2019 nebolo v súlade z ústavou a zákonmi SR!

Teda v čase inaugurácie Čaputovej za „Prezidenta“ SR, ešte Ústavný súd SR, riadne nerozhodol o ústavnosti a zákonnosti týchto prezidentských volieb a teda sa nemohla udiať žiadna inaugurácia nového Prezidenta SR!

Ústavný súd o tom, že PrV 2019 boli ústavné a zákonné, teda zamietol Harabinove sťažnosti (momentálne sú  Haagu na ESĽP), až 02. apríla 2020!

Teda až po tomto dátume, sa mohla vykonať ústavná a zákonná inaugurácia Čaputovej za „prezidenta“ SR a nie skôr!

Dovtedy mala úrad Prezidenta SR zastávať Vláda SR, ktorá môže niektorými prezidentskými právomocami poveriť Predsedu Vlády SR!

Takže AD, sa mal vtedy postaviť k mikrofónu a mal povedať napr. toto – „Vážení prítomní. Vzhľadom na to, že až do dnešného dňa Ústavný súd SR, nerozhodol na základe Ústavy SR o tom, či prezidentské voľby 2019 boli ústavné a zákonné, ja ako Predseda Parlamentu SR sa odmietam zúčastniť na tomto neústavnom a nezákonnom akte inaugurácie pani Čaputovej na pozíciu Prezidenta Slovenskej republiky!

Po tomto mal AD toto miesto, tohto neústavného a nezákonného aktu inaugurácie Čaputovej na pozíciu „Prezidenta“ SR, opustiť!

Áno a toto by si mal AD v niektorej s nasledujúcich predvolebných prezidentských debát priznať, slovenskému občanovi, voličovi sa za túto chybu úprimne ospravedlniť a v priamom prenose sa vzdať v prospech Štefana Harabina!

P.S.:

A aby bolo jasné, tak sú aj iné prieskumy verejnej mienky v práve prebiehajúcej prezidentskej predvolebnej kampani, ako tie, ktoré nám prezentujú zapredanecké média – FOCUS, AKO, ISPOS, MÉDIAN SK…

Napríklad tento – https://www.youtube.com/watch?v=BhMl52r-jtY&ab_channel=V4NEWS

V tomto prieskume hlasovalo niečo cez 4000 hlasujúcich a výsledky preferencií jednotlivých prezidentských kandidátov sú takéto:

Peter Pellegrini – 55%

Štefan Harabin – 43 %

Ivan Korčok – 2%

Andrej Danko – 1%

Ja viem, však toto je prieskum len na akejsi „dezinfo scéne“, však zapredanecké média?!

A takýmto predsa občana – voliča SR nebudeme otravovať a zaťažovať!

Lebo jediný schopný je len a výlučne Ivanko!

HNUS!

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.