Založ si blog

Magde Vášáryovej – zabudol vôl, že teľaťom bol?

Magda Vášáryová (MV), sa nechala počuť, že teda ona (oni?) ticho nebude !

https://kultura.pravda.sk/na-citanie/clanok/696372-magda-vasaryova-nebudeme-ticho-v-reakcii-na-kroky-ministerky-kultury-slova-nevybera/

A má na to podľa Ústavy SR jednoznačne právo a to dokonca bez cenzúry!

Nuž, tak nech mi je dovolené rovnaké právo lebo ja tiež, vo vzťahu k MV, nebudem ticho lebo to, čo táto, dnes absolútne nepodstatná z politického, občiansko-spoločenského hľadiska osôbka činí, koná…na námestiach a kade tade po zapredaneckých médiach (ZM) vystrája, tak čo je veľa, to je veľa!

Dnešná progresívna mládež (áno aj tá už vyzretejšia, ktorá má okolo 40 rokov!), si nedá ani len toľko minimálnej námahy, aby si naštudovala, kto, čo a čím bola MV do novembra 1989!

Ja to študovať nemusím, ja so ju za socializmu zažil a niekoľko rokov, už aj ako dospelý a teda si na ňu, na ňu vtedy, veľmi dobre pamätám. Denne bola na obrazovkách socialistickej ČST, STV, obidvoch socialistických rozhlasov, v tlačených médiach…a to len v dobrom!

Avšak na úvod, kým sa dostanem k MV, si neodpustím poznámku k dnešným protivládnym protestom.

Nuž teda, to už nie sú protesty, ale nechutné, urážlivo-„zábavne“ estrády pod holým nebom, ktoré niekto štedro financuje!

Estrády preto lebo na drahých, dobre ozvučených tribúnach, sa strieda kade kto!

A neväčší potlesk, ovácie tých tam dole pod tribúnami, si odnesie ten, ktorý je, čo najviac vulgárnejší, ktorý čo najviac vrieska, ktorý čo najviac, bez rozmyslu nakydá na dnešnú vládnu koalíciu, na všetko pro Slovenské, na národ slovenský, na našu históriu…a jednou z takýchto rýdzo protislovenských hlasných trúb, je aj MV!

A teraz k samotnej MV.

Áno, je treba hneď na úvod priznať, že herci, ktorých sme poznali pred novembrom 1989, tak to boli PANIE herečky a PÁNI herci!

A národ si ich nielen vážil, ale ich aj doslova zbožňoval!

A áno, medzi ne, teda PANIE herečky, vtedy patrila aj MV.

A áno, aj MV bola pred rokom 1990 plnou súčasťou vtedajšej socialistickej kultúry ČSSR, ale hlavne socialistického Slovenska (SSR)!

Ona nebola súdruhmi na najvyšších miestach v štáte a na ministerstve kultúry SSR, zakazovaná, odmietaná, prenasledovaná…NIE, ona bola nimi dokonca vyznamenávaná!

Pamätá si MV na toto – https://www.vtedy.sk/galeria/magda-vasaryova-herecka-jubileum/0?currentPhoto=1

Pre tých čo si nemôžu pozrieť predmetnú fotografiu – opíšem – na „historickej“ čierno bielej fotografií je postarší pán v slušivom obleku, ktorý vtedy mladej MV odovzdáva kvety a diplom čestného titulu – „Zaslúžila umelkyňa“!

A MV sa na neho díva pohľadom láskavým!

A kto bol tento pán, z rúk, ktorého si MV preberá toto socialistické ocenenie za svoju vynikajúcu prácu socialistickej herečky? Nuž nik iný, ako súdruh Miroslav Válek, prvý minister kultúry SSR od roku 1969 do1988 a člen Predsedníctva ÚV KSS!

Avšak pozor!

MV si toto ocenenie nepreberá v rokoch normalizácie (1969-1971) alebo tesne po tom!

NIE!

Ona si ho preberá 2. mája 1988 v Bratislave!

A pamätá si MV, čo bolo asi o mesiac a pol, pred tým v Bratislave?

NIE?

Nuž tak a jej to pripomeniem.

  1. marca 1988 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, sa uskutočnila tzv. Sviečková manifestácia!

Bola vtedy, ako je dnes, MV, aj na tejto manifestácií?

A kričala tam, ako to dnes kričí na progresívnych protestoch, že si komunisti urobili z ministerstva kultúry SSR odpadkový kôš?

Tak ako to dnes vyčíta SNS v súvislosti s ministerkou Šimkovičovou?

Nuž ťažko, keďže len o mesiac a pol, po tejto Sviečkovej manifestácií, preberá z rúk súdruha Válka, ministra kultúry SSR, vysoké komunisticko-štátne ocenenie! A môže sa dnes vykrúcať, ako a koľko len chce!

Že, ako ona bojovala proti zlým súdruhom – komunistom.

A ona má dnes tú drzosť, že Ficovi vyčíta toto – „Pán Fico bol komunistom, potom veľkým Európanom a teraz nacionalistom…“

Že sa nehanbí! Ona po novembri 1989 okamžite otočila kabát, a potom ešte koľkokrát? Hnus!
MV pred novembrom 1989, nevstávala každé ráno o 4., aby stihla preplnený spoj do práce!

MV, pred novembrom 1989, nevstávala skoro ráno o 2., aby stihla ísť na JRD podojiť kravky, aby bolo čerstvé mliečko v obchodoch!

MV, pred novembrom 1989, nechodila na zmeny do práce, týždeň ráno, týždeň poobede a týždeň nočné!

NIE!

MV si počas socialistického zriadenia žila ako vo vatičke!

Lebo vtedy na ministerstve kultúry nepracovali „hlupane“, ako to dnes drzo, arogantne tvrdí o ministerke Šimkovičovej?

Citujem MV z článku, ktorý poskytla pre Pravda.sk, ktorého link uvádzam v úvode tohto môjho článku, toto – „Musím protestovať proti krokom a celej ideológii pani ministerky Šimkovičovej. Takáto nekompetentná a, poviem rovno, hlúpa osoba nemá čo riadiť Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky!“

Naozaj silná káva od osôbky, ktorá rada a dlho, až do samého konca socializmu, slúžila ministrovi socialistického ministerstva vtedajšej SSR v rámci ČSSR!!!

Avšak MV, sa len tak nevzdáva a v článku pre Pravda.sk klame, len sa tak práši, a to len preto, aby obhájila svoju nenávisť voči ministerke Šimkovičovej!

MV doslova a do písmena tvrdí toto – „Vybojovali sme to s mečiarizmom v roku 1998, ozývame sa aj teraz…“

Naozaj?

To MV, vybojovala niečo s mečiarizmom?

Ona sa nerozpráva s otcom Miška Šimečku, predsedom to PS, Milanom?

A keď sa s ním nerozpráva, tak to jej nemá kto doslova vpáliť do tváre, že klame?

Lebo s mečiarizmom sa na Slovensku podľa Šimečku st., vysporiadali hlavne a predovšetkým Sorosové peniaze!

Takže dám si tu námahu, kvôli samotnej MV, a odcitujem jej tu výrok Šimečku st., že – „…možno aj vďaka Sorosovým peniazom, ktorými pomáhal mimovládnym organizáciám, aby chodili po Slovensku a burcovali proti Mečiarovi, že dokonca bez jeho peňazí, by sme to dokonca ani neboli dokázali…“(!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=RWdTwUoIzWk&ab_channel=Slovensko1993

Takže MV, vy ste to v roku 1998 vybojovali s mečiarizmom?

Alebo ste boli zainteresovaná v nejakej tej Sorosom platenej mimovládnej organizácií a za pomoci jeho peňazí ste chodili po Slovensku, aby ste burcovali proti Mečiarovi?!

Nuž naozaj, nemám už viac slov k tejto osôbke menom Magda Vášáryová, len na záver poviem jedno jasné, že NIKDY by som sa nezúčastnil na proteste, voči komukoľvek, za čokoľvek…, ak by na tribúne doslova vrieskala Magda Vášáryová, nebodaj jej socialistický herecký parťák Milan Kňažko a o dnešných kapitalistických „umelcoch-hercoch“ typu Stanke, Nvotová…ani nehovoriac!

P.S. I:

Takže áno, Magde Vášáryovej a k jej dnešnému verejnému prejavu dodávam, že aj na ňu platí, a na ňu plne sedí to, čo mám uvedené v nadpise tohto môjho článku, že –  „Zabudol vôl, že teľaťom bol“!!!

P.S. II.

Ako je vôbec možné, že dnešní progresívci, ktorí z celej svojej duše nenávidia všetko ruské, teda aj ruskú kultúru, nechajú na svojich tribúnach rečniť MV?

Veď oni dnes dokonca nechcú, aby za Slovensko hrali napr. hokej naši najlepší hokejisti, ktorí hrávajú v nadnárodnej KHL lebo vraj podporujú Putina a jeho agresiu na Ukrajine! A škaredo sa o nich vyjadrujú!

A oni vedia, koľkože sa MV nahrala v SND počas socializmu postáv v dielach ruských autorov?

A týmto náhodou nepodporovala vtedajší Sovietsky zväz, Rusov?!

A vedia títo progresívci, že MV ešte na sklonku socializmu v roku 1988 prijala od vtedajšieho komunistického vedenia kultúry rolu, jednu z hlavných, vo veľkofilme Eugen Onegin?

Že mala tam jednu  hlavných postáv – Tatiana?

A viete, kto bol autorom tohto veršovaného románu?

Nuž veru nik iný, ako Rus – Alexandr Sergejevič Puškin!

Takže MV tým, že hrala postavy v dielach ruských autorov by mala byť pre Vás absolútne neprijateľná!

Nie je, m pádom, aj ona, pre Vás kvôli tomu ruský troll, Putinov sluha…?

Fakt – farizejstvo, pokrytectvo…najhrubšieho zrna!

P.S.III.:

To bolo prvý krát a naposledy, čo som sa venoval tejto bývalej veľkej herečke socialistickej kultúry a dnes hlasnej trúby Západného progresivizmu!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.