Založ si blog

Označí Čaputová aj SME. sk, ako mediálnu dezinfoscénu podporujúcu ruskú agresiu na Ukrajine? !

Možno si niekto položí otázku, že čo vlastne Čaputová s tým má?

Nuž podľa mňa veľa a mala by adekvátne, tvrdo a nekompromisne politicky, ako Prezident SR, poukázať na článok v SME.sk, ktorý bol uverejnený (reportér SME.sk – Jozef Tvardzík) dňa 09.01.2024 o 23:15 pod názvom – „Ukrajinský podnikateľ: Museli sme mať vlastnú SBS, polícia nám nikdy nepomohla (rozhovor)“

https://index.sme.sk/c/23257143/sergii-vaskov-rozhovor-lizing-eska-finance-ukrajinci.html

Nuž, ani by som sa nad takýmto článkom, ani len nepozastavil – KEBY!

KEBY tento rozhovor nebol vykonaný na území SR, so štátnym príslušníkom Ukrajiny vo veku asi (môj odhad podľa foto) 40-45 rokov! (možno menej)

A tu je ten rozpor s tým, ako konala, koná a čo hovorila a hovorí Čaputová vo vzťahu k Ukrajine, k Zelenskému režimu na Ukrajine a k Rusku, ako to „bezdôvodného“ agresora na území Ukrajiny!

Totiž Čaputová od prvopočiatku stojí pevne na tej „správnej strane“ dejín, čo sa tohto konfliktu týka, rozumej na strane „mieru“, ktorý sa dá, podľa nej(!), docieliť jediné tým, že celá EÚ a NATO/USA/GB, budú dodávať všetky možné zbrane Zelenskému a jeho ľudu!

Tomu ľudu, ktorý by podľa Zelenského a Čaputovej mal byť v prvých líniách (muži jednoznačne!) na bojisku s ruským agresorom a brániť svojimi životmi aj našu slovenskú bezpečnosť!

Nuž tak potom sa pýtam, ako môže SME.sk vykonať rozhovor s ukrajinským mužom v plnej fyzickej a psychickej sile, tu na Slovensku, v štáte EÚ, keď podľa ukrajinskej vojnovej mobilizačnej politiky, by mal dobrovoľne nastúpiť do ukrajinskej armády a so západnou zbraňou v ruke, brániť nie len Ukrajinu, ale aj nás Slovensko a Slovákov, pred ruským agresorom?

Ak by išlo o ženu, aj s deťmi, tak nepoviem ani slovo!

To bola prvá poznámka smerom k Čaputovej a k tomuto článku na web stránkach Sme.sk.

Druhá poznámka, nie je o nič menej podstatná!

Pamätáte si Slováci ako Čaputová podráždene reagovala a stále reaguje, keď sa o Ukrajine povie, že je to najskorumpovanejší štát v Európe, ale aj v celosvetovom merítku?

Každý, kto si niečo také dovolil od 24.2.2022 povedať o Ukrajine, ktorá aj na tomto korupčnom poli, vraj koná „obrovské a hmatateľné pokroky (preto ju vraj bolo treba zobrať do EÚ, už včera!), bol okamžite označený za pro Putinovca, za ruského trolla, za nepriateľa západnej demokracie, dezoláta, opicu…atď., atď.

Nuž, ale čo sa dočítame v odpovediach tohto mladého ukrajinského podnikateľa (Sergii Vaskov) na Slovensku v čase, kedy jeho rovesníci bojujú na východnom fronte ukrajinskej armády s ruským agresorom, aby on tu mohol v pokoji, bezpečne a mieri, podnikať…?!

Nuž „len“ napr. toto – „Žijeme na Slovensku…, …Keďže chceme rozvíjať biznis na medzinárodnej báze, zatiaľ nad návratom neuvažujeme.“

Počuje resp. číta to aj Čaputová správne, že aj tento mladý, boja schopný Ukrajinec, pobývajúci na území EÚ, ani len neuvažuje nad tým, žeby sa v blízkej, ba ani v vzdialenej, budúcnosti vrátil na rodnú hrudu. Na Ukrajinu…, a tam pomáhal svojim rodným, vymaniť sa z marazmu, do ktorého sme ho politikou Čaputovej dostali značným dielom aj my…?! (prečo sa ho reportér SME.sk, neopýtal aj na toto, že prečo nebojuje so zbraňou v ruke, možno aj našou slovenskou, proti ruskému agresorovi?)

A aby nedošlo k nedorozumeniu, že tento Sergii, je tu na Slovensku dávno predtým, ako Rusi vojensky vstúpili na východ Ukrajiny dňa 24.2.2022, tak reportér SME.sk začína svoj článok takto jasne a jednoznačne – „Vojnový konflikt na Ukrajine vyhnal na Slovensko viac než 30-tisíc Ukrajincov…, … Vlani sa Sergii Vaskov aj s rodinou presťahoval na Slovensko a založil novú lízingovku Eska Finance.“

Áno, čítame správne – „v lani“ – to zanemená, že v roku 2023!

Ako prešiel (boja schopný ukrajinský muž) cez Ukrajinskú kontrolu na hraniciach von z Ukrajiny do EÚ/Slovensko?

Takže tento mladý Ukrajinec (jeden z mnohých, čo takto opustili Zelenského a spol.?) menom Sergii, ihneď po 24.2.2022, nenasledoval „chrabrého“ Zelenského a vojenské chúťky USA/NATO/GB/EÚ a aj našej (našej?) Čaputovej, nešiel sa okamžite prihlásiť do ukrajinskej armády, aby bojoval za slobodu Ukrajiny, podľa Čaputovej, aj za našu slobodu a bezpečnosť, pred zlým ruským agresorom, ale jednoznačne, po otvorení Schengenskej hranice medzi EÚ(aj Slovenskom) a Ukrajinou, nabral rýchly kurz na Západ a tu podniká s kapitálom, ktorý si so sebou zobral z Ukrajiny, ktorý by podľa, aj Čaputovej, mal celkom jednoznačne dať/darovať Zelenskému na vojenskú obranu pred ruským agresorom!

Nuž Sergii nedal, tak dávame my, zo svojho! A nie málo, z toho mála čo sami máme!

Pardon, dávali sme až do PV 2023…

Nuž ale Sergii v predmetnom rozhovore pre SME.sk tvrdí aj toto – „Začínali sme tak, že sme ukrajinským bankám a lízingovým spoločnostiam pomáhali vysporiadať sa s klientmi, ktorí nesplácali úvery. Získavali sme od nich pohľadávky, s ktorými sme sa mali porátať.“

Nuž neviem ako Vám Slováci, ale mne to znie ako tvrdé výpalnictvo v prospech ukrajinských bánk a lízingoviek lebo, ako inak chápať slová o vymáhaní pohľadávok spôsobom, že – „…s ktorými sme sa mali porátať“???

Ale idem ďalej.

Sergii tvrdí o pomeroch na Ukrajine pred ruskou agresiou aj toto – „Malí podnikatelia platia úvery disciplinovane, pretože nimi financujú niečo, čo im zarába peniaze a živí rodiny. Ak nevládzu splácať pôžičku a nevedia sa z toho dostať, sú viac pri zemi.

Dá sa s nimi dohodnúť, snažia sa vyhnúť tomu, aby im veriteľ zobral traktor alebo nejaký stroj. Spolupracovať s malými podnikmi je tak menej rizikové ako v prípade veľkých spoločností.“ (veľké spoločnosti, aj na Ukrajine, majú svoje malé ozbrojené armády, honosne nazývané SBS-ky!)

Takže od veľkých spoločnosti na Ukrajine dávali ruky preč lebo Sergii to takto jasne zdôvodňuje, že na Ukrajine – „Podnikanie na Ukrajine bolo veľmi komplikované…, … Navyše, na Ukrajine panuje obrovská korupcia a nulová vymožiteľnosť práva. Museli sme mať vlastnú bezpečnostnú službu, pretože polícia nám nikdy nepomohla.“

Uf!

No toto?

Takto šíriť hoaxy, dezinformácie, nepravdy o korupcií na Ukrajine, však Čaputová a spol?!

Mladý Sergii, si však nedáva servítku pred ústa a o podnikateľskom prostredí na Ukrajine pred ruským vpádom, ale aj po ňom tvrdí toto – „V dôsledku ruskej invázie sa v krajine zakaždým niečo stalo, čo sme nevedeli ovplyvniť…, … Bolo to frustrujúce – platíte dane, a právo napriek tomu nie je na vašej strane…, … keď vypukla vojna, tak sa situácia zhoršila. Vzrástla kriminalita, policajti a súdy boli skorumpovaní.!“

Toľko „západnej demokracie“ na Ukrajine, ktorú potrebujú mať, ak sa chcú stať členmi EÚ(!), že vraj, platíte dane, ale právo nie je na vašej strane!!!A na koho strane je!

Na strane Zelenského režimu?!

Takže tu niekde skončím s rozborom tohto článku na SME.sk, kto má záujem tak si celý môže prečítať – link som uviedol v úvode tohto môjho článku…

Zaujímavé je na tom aj to, že tento článok nie je na web stránke SME.sk spoplatnený! Je k dispozícií celý jeho obsah, čo pri iných článkoch a témach, nebýva zvykom, v takýchto „objektívnych“ médiach!

Takže, Čaputová!

Je toto článok na SME.sk, ktorý je v súlade s vašou propagáciou Ukrajiny, ktorú tu Slovákom prezentujete, už dávno pred 24.2.2022 a ešte brutálnejšie po tomto dátume, až do dnes?!

Má alebo nemá tento mladý Ukrajinec pravdu o spoločensko-ekonomických pomeroch na Ukrajine včera, dnes, ale aj zajtra?!

Vám nevadí, že tento mladý Ukrajinec (koľko ich je v celej EÚ?) nebojuje na východnom fronte Ukrajiny, aj s našimi zbraňami v ruke, proti ruskému agresorovi a nebráni aj našu bezpečnosť, ako nám to stále dookola omieľate?!

Záver:

Áno, Čaputová má s týmto článkom naozaj veľa čo do činenia lebo, ak by niečo také zaznelo napr. na stránkach Infovojna, Hlavné správy, Hlavný denník…, tak by kričala na raty, že je potrebné regulovať tieto dezinfo média a zakázať im šíriť o Ukrajine takéto, podľa nej tliachaniny!!!

Nateraz k Čaputovej a k predmetnému článku na SME.sk, “len“ toľko…

P.S.

Slováci utvorte si o tomto, vlastnou hlavou a hlavne kritickým myslením, vlastný názor…

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:39

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.