Založ si blog

Dírer, Dírer, Dírer. .. Vám už niet mediálnej pomoci? !

Ja tomu naozaj nerozumiem…

Počas celého ostatného predlženého víkendu, sa všetci moderátori, komentátori, redaktori…, „objektívnych“ médií, doslova predbiehali v tom, ktorí z nich najviac nabrýzga na dobu pred rokom 1990!

Bolo jedno, či je to RTVS, či Markíza, či JOJ, nuž a v neposlednom rade aj TA3.

A išlo hlavne o skupinu tých „objektívnych žurnalistov“, ktorí boli v novembri 1989 buď veľmi mladí, to znamená, že ešte deti alebo sa narodili hodnú chvíľu po tomto roku!

A brýzgali, a brýzgali, a brýzgali!

Oni si neuvedomujú, že brýzgajú na svojich predkov?

Neuvedomujú si, že brýzgajú na svojich starích rodičov, rodičov…

To sú naozaj tak zaslepení, že nedokážu túto dobu zhodnotiť objektívne?!

Veď nemôžu na základe niekoľko tisíc vysokopostavených súdruhov, hodnotiť celú vtedajšiu Československú populáciu – okolo 10 miliónov!

Doslova sa vysmievajú zo svojich predkov, že nežili v technickom blahobyte, ako na Západe. Vysmievajú sa zo svojich predkov, že mali nedostatok banánov…a že museli na ne čakať v dlhých radoch. (Ja som v tej dobe na nič nestál v žiadnom dlhom rade! A nikdy som sa nešiel ušliapať na „smrť“ ako to vidíme, v USA a ich veľkých obchodných domoch, keď im čosi, z času na čas, dajú lacnejšie).

Že nebolo možné slobodne cestovať, kam sa človeku zažiadalo. Áno nemohlo…, nuž, ale keď chcete dnes vycestovať do USA, pre mnohých dnešných mladých Slovákov, do vysnívanej to zeme zaľúbenej, tak to môžu urobiť len tak, nasadnúť do prvého lietadla a hajde ho „Bieleho domu“?!

Nuž ani náhodou lebo, ak chcete vycestovať „slobodne“ do USA, ktoré nám toľko tu spieva o tom, že máme byť radi, že tu máme demokraciu Západného typu, rozumej USA „demokraciu“, tak Vás pred vycestovaním k ním čaká toto – „Všetky vyššie spomínané osoby musia požiadať o vízum veľvyslanectvo USA.“ – https://esta.usagov.sk/prihlaska-esta/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAgeeqBhBAEiwAoDDhn96QM2sjCxSA5AyjwX2JZin3mPehEUlxOZSZmuMpkr3IDeUZd0b8UxoCE7sQAvD_BwE

Ale späť k Dírerovi…

Ja ho nejdem haniť lebo on nie je nešikovný. Ba práve naopak, je šikovným moderátorom, „len“ keby nebol taký jednostranný, jednostranne zaujatý, len na jedno politické spektrum.

Ale ani toto by nebol problém v prípade, ak by TA3 o sebe nešírila takúto charakteristiku – „Ta3 je spravodajskou televíziou na Slovensku,… Počas svojho mnohoročného pôsobenia si získala a udržala kredit nezávislého spravodajstva, do povedomia sa zapísala ako televízia s aktuálnymi, pravdivými a overenými informáciami…“

https://www.ta3.com/o-televizii

Nuž veru ťažko povedať o Dírerovi (aj Ilievovi!), že je nezávislý, že pracuje len s pravdivými a overenými informáciami.

Naposledy to opäť predviedol v ostatnej nedeľnej politickej relácii V politike, v nedeľu 19.11.2023, keď vo svojom „apolitickom a nezávislom“ úvodníku, ktorý ja nazývam – „Politické školenie mužstva – Slovákov“ (PŠM-S), kde ma z jeho strany najviac „pobavilo“ toto – „…od konca totality prešlo 34 rokov, no aj po takom čase je stále dosť tých, ktorých demokracia obťažuje…“ – koho mal Dírer na mysli? Žeby tých, čo nás tu gniavili za ostatné takmer 4 roky? Lebo ak áno, tak potom s ním súhlasím. Lebo títo na čele s Čaputovou, nemajú o demokracií ani páry! A áno, presne týchto veľmi obťažovalo, aby sa aspoň z časti pokúsili dodržiavať demokratické princípy napr. počas Covid „pandémie“, počas covid vakcinácie, po začiatku konfliktu na Ukrajine – absolútne nepripustili iný slobodný a demokratický názor, ako plen ten ich jediný „správny“!!

Avšak Dírer pokračoval takto ďalej – „…lebo sa slobodne rozhodovať je pre nich príliš náročné“ – stále som mal pocit, že Dírer hovorí o „vládach“ Matovičo-Hegero-Ódorovských a samozrejme o Čaputovej lebo práve oni, podľa môjho hlbokého presvedčenia, neurobili počas Covid „pandémie“, po začiatku konfliktu na Ukrajine absolútne nič slobodne, ale vždy len to, čo od nich poslušne požadoval, vyžadoval Washington, EÚ prostredníctvom Ursulinej EK, čo od nich požadovala WHO vo vzťahu „boja“ s Covid „pandémiou“… a samozrejme, čo od nich požadovalo vrchné velenie NATO! A to všetko pod hrozbou, že ak nebudú plniť príkazy, tak sa s nimi bude zaobchádzať ako s Maďarskom, keď dnes z Bruselu počúvame, že ak by Fico chcel ísť „maďarskou“ slobodnou cestou, tak sa s ním nebudú baviť v politických rukavičkách, ako to vraj urobili pri Orbánovi…!

Dírer pre objektivitu, viď TU – „Ak sa Fico vydá cestou Orbána, Únia bude voči Slovensku konať oveľa ráznejšie, tvrdí nemecký europoslanec“ – https://dennikn.sk/3672697/ak-sa-fico-vyda-cestou-orbana-unia-bude-voci-slovensku-konat-ovela-raznejsie-tvrdi-nemecky-europoslanec/

Dírer, čo to je, ak nie otvorené politické vyhrážanie sa?! Toto je tá, vami presadzovaná sloboda západného typu, teda kapitalistická?!

Dírer vo svojom PŠM-S, však pokračoval takto ďalej – „Bez slobody a demokracie by nemohli ospevovať Rusko a nechať svoje deti študovať na univerzitách na Západe. Bez slobody a demokracie, by len ťažko naši potentáti mohli bývať v zahraničí…“

Nuž teda v poriadku!

Ale prečo Dírer nepovedal aj to Be?!

Lebo, kto dnes „slobodne“, podľa neho „ospevuje“ Rusko, tak je práve podľa takých, akým je Dírer, okamžite označený za nepriateľa Slovenska, nepriateľa EÚ…, neodporúčajú slovenskému voličovi, aby takýchto politikov volili, vo svojich „objektívnych“ médiach ich jednostaj a jednostranne očierňujú, a ak sú práve oni pri moci, rozumej takí, akých sme tu mali do PV 2023, tak s takýmto „slobodným“ názorom si na Slovensku, v „objektívnych“ médiach, pri „vládach“ „demokratov“, ani len neškrtnete, ba vás jednoducho na webe zablokujú, zakážu a vytesnia na okraj spoločnosti!

Nuž Dírer, naozaj „sloboda a demokracia“ ako remeň!

Zároveň Dírer vo svojom PŠM-S, zabudol akosi „slobodne a demokraticky“ poznamenať aj to, že dnes je podľa nich na Slovensku politicky vítaný a uznávaný, len a tí, ak práve na to Rusko kľaje, ak ospevuje USA, ak ospevuje terajšie vedenie EÚ, ak súhlasí s tým, že LGBTIxyz nie je ideológia, ale len akási „utláčaná“ komunita a tak podobne.

Presne toto Dírer „zabudol“ povedať s tým dôvetkom, že ak ste na Slovensku na verejnosti, vo verejnom priestranstve, presne s takýmito názormi a postojmi, tak ste jediný vyvolený tu vládnuť a určovať, ako sa má na Slovensku žiť, a akým „slobodným a demokratickým“ smerom sa Slovensko, pre nich krajina, má uberať!

Nuž a tento Dírer, ktorý mal v novembri 1989 sladkých, detských 13 rokov, išiel v štúdiu, doslova mudrovať o dobe socialistickej s jednonázorovou zostavou, kde jedine František Mikloško bol ten, čo mohol porovnávať dobu socialistickú s tou dnešnou kapitalistickou!

Aj to bol v pozícií zaujatosti vzhľadom na jeho štátno-rozvracačské pôsobenie pred novembrom 1989!

Všetci ostatní nemajú o živote počas socializmu ani len páru!

Apropo, ako si Dírer spomína, aké mal detstvo do roku 1990? Už by si niečo mohol pamätať, keď v novembri 89, už mal 13 rokov?!

Také ako Čaputová? Šťastné?! Alebo neskonale trpel a aj jeho rodičia, ktorí sa nemuseli ráno budiť a ísť do práce s obavami, či náhodou dnes nie je ten deň, kedy ta idú naposledy lebo kapitalista, ktorý jediný má v kapitalizme tú naozajstnú slobodu, ich nevyrazí na dlažbu!

Iste, ja ani náhodou nechcem, aby sa o socializme hovorilo len a výhradne v superlatívoch. To naozaj nie! Aj tam boli nedostatky, chyby a bolo čo vylepšovať naprávať…, ale mať na túto dobu len čiernobiele videnie, tak to nemá so slobodou a demokraciou absolútne nič spoločné!

Prečo si Dírer nezavolá do štúdia aj hosťa, ktorý ten reálny socializmus zažil, ako radový občan? Ako občan nestraník, teda nebol členom KSČ/KSS.

Takého, čo počas socializmu poctivo pracoval, mal rodinu, postavil si rodinný dom, ktorý nebol vlastníctvom štátu, ale jeho osobným, teda súkromným!

Takého, čo v novembri 1989 mal približne toľko rokov, čo má dnes samotný Dírer (45-47), a áno, možno aj bol na tých námestiach, a štrngal tými kľúčmi o dušu lebo mu tam motali medové medúzy popod nos, tí vtedajší všakovakí tribúni, a on ako normálne, slušne zmýšľajúci, poctivo pracujúci socialistický človek, tomu uveril!

Takého, čo tu budoval túto republiku, budoval ju pre svoje deti a ich deti…

Ktorý je dnes na dôchodku a zato, že ešte aj dnes poväčšinou žijeme z jeho mozoľov, tak on žije veľakrát z rúk do úst!

Nech mu takýto človek, ktorý má dnes okolo 70-75 rokov porozpráva, ako hodnotí život pred rokom 1990 a dnes!

Nuž, ale pri Dírerovi je to z mojej strany pravdepodobne, ako by som hrach na stenu hádzal…

A preto mi neostáva nič iné, len vyčkať času, keď si reláciu na TA3 V politike, keď ju budú moderovať Dírer alebo Iliev, pozrie len zopár skalných, možno len rodinný príslušníci tých, čo tam práve budú „pluralitne“ diskutovať, a potom si hádam aj títo dvaja uvedomia, že tie ich jednostranné „objektivity“ akosi už nikoho nezaujímajú a málinko sa nad sebou zamyslia…

Lebo aj dnes platí – že všetko a všetkého jest, len do času!!!

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť zaútočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.