Založ si blog

Čaputová nás vyzýva, aby sme nezabudli. Nech je pokojná, nezabudneme!

Čaputová počas týchto novembrových dní, počas dní, ktoré pred 34 rokmi znamenali koniec socializmu v bývalej ČSSR, čo 97% vtedajšieho obyvateľstva Československa nechcelo(!), ale Západ, sa už nenechal zastaviť(!), sa toho na sociálnych sieťach, na FB, napísala toho neúrekom!

Popísala kade čo, kade aké farizejsko-pokrytecké prázdne slová o akejsi krehkej slobode v dnešných dňoch lebo Fico a spol., o akejsi nenávisti medzi Slovákmi a pritom úplne ignoruje fakt, že najhlavnejším výdobytkom 17.11.89 mala byť sloboda prejavu, sloboda kritiky politikov, väčšie politické sa angažovanie obyvateľov Slovenska, sloboda tlače…

A Čaputová dnes kritiku občanov na politikov, na politikov, ktorí sú jej politickému srdcu najbližší, a hlavne na ňu samotnú, bohorovne prehlasuje za nenávisť!

Toto je úplne pomýlené a absolútne nepochopenie toho, čo vtedajší socialistický ľud v tie chladné novembrové dni požadoval, a ako si predstavoval svoju budúcnosť a budúcnosť pre svoje ďalšie pokolenia!

A Čaputová toto dnes svojimi „precitlivenými“, pre mňa osobne, dristami, prekrúca a manipuluje verejnú mienku, hlavne našej mládeže, ktorá o našej novodobej histórií, teda aj o časoch socializmu, nemá všetky informácie, ale len tie, ktoré sú jednostranné, klamlivé, dezinformačné a pod.

Čaputová dňa 17.11.2023 o 13:38 na FB, píše aj takúto vetu – „Nezabúdajme na obete neslobody, uchovávajme si ich v našej historickej pamäti.“

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02nwYc419KE1BZuVeBcf8yqpy1Z5P89fHWxXbWAiunT2YJyM2XeyNxa3pbrSZQXKcJl

Teda, ak má Čaputová na mysli neslobodu zapojiť sa do riešenia Covid „pandémie“, tých medicínskych odborníkov, ktorí mali iný názor na predchádzanie, aj úmrtia, ochorení na C-19, ak má na mysli dobu absolútnej neslobody, ktorú sme tu zažívali od 20. marca 2020 až do 24.2.2022, kedy boli časy, keď sme nemali tie pomyselné Covid ostnaté drôty len medzi štátmi EÚ, ale dokonca aj medzi okresmi našej republiky, tak potom áno, v tomto jej môžem (môžeme) dať za pravdu!

Na toto nikdy nezabudnime!

A teraz prejdem k tomu, načo pri Čaputovej nesmieme jednoznačne zabudnúť, a čo jej ústavno-právne pripomenúť resp., sa jej ústavno-právne pozrieť na jej politické zúbky, ihneď po tom, keď jej pominie prezidentská imunita, čo sa stane dňa 15.6.2024 presne o 12:00 hodine!

Takže, Čaputová, vo vzťahu k vám, nesmieme zabudnúť hlavne na toto:

Nesmieme zabudnúť, akéže mala Čaputová pohnútky resp. dôvody, prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR.

Hlavnou jej pohnútkou bola, podľa jej slov, vražda novinára a jeho priateľky vo februári 2018 a hlavne toto – „Veľmi dobre viem, čo znamená vzoprieť sa mocným…, … Vytvorili sme verejný tlak, ktorému musel ustúpiť aj Robert Fico.“

FB – Čaputová dňa 28. mája 2018.

To znamená, že Čaputovej hlavnou pohnútkou, prečo sa rozhodla ísť kandidovať na Prezidenta SR vo voľbách v roku 2019, bola jej kritika voči Ficovi resp. jeho politike.

To znamená, že jej jasnú vtedajšiu (ale aj dnešnú) politickú kritiku na Fica, máme označiť za jej nenávisť voči Ficovi a spol?!

Asi áno, podľa jej chápania kritiky na jej osobu! Lebo kto kritizuje ju, teda Čaputovú, tak je nenávistný!

Teda môžem napísať, že Čaputovej hlavnou pohnútkou ísť kandidovať za Prezidenta SR, bola politická nenávisť voči SMER-SD a Ficovi?!

Áno, ani na toto vo vzťahu k Čaputovej nezabudnem (nezabudneme)!

Idem ďalej.

Ihneď po svoje inaugurácií, podľa mňa plne v rozpore s Ústavou SR, začala raziť politiku „nadstranícku – nestrannú“, teda rýdzo politicky jednostrannú.

Tu je dôkaz – „Včerajšie rozhodnutie Najvyššieho súdu nie je správne chápať ako verdikt, ktorý by vyvrátil podozrenie, že ĽSNS je extrémistická strana“ – FB Čaputová – 30. apríl 2018, len mesiac po prezidentských voľbách!

Okamžite „nadstranícky“ vysvetľuje, ako majú Slováci chápať rozhodnutie ÚS SR, že nezrušil K-ĽSNS! Kde jasne Slovákom hovorí, že túto politickú stranu v PV 2020 by nemali voliť!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Ďalšiu svoju „nadstraníckosť“ Čaputová preukazuje tesne pred PV 2020, v januári, keď na svojom FB uverejňuje takýto svoj nadstranícky postoj – „Andrej Kiska obžalovaný nie je a viem, že podniká všetky právne kroky na očistenie svojho mena. Ak by boli voľby dnes a lídroval by víťaznú koalíciu, bez problémov by som ho za premiéra vymenovala. Na rozdiel od neho ale vieme, že líder ĽSNS obžalovaný je.“

FB Čaputová – 30. január 2020.

Dnes vieme, že líder K-ĽSNS bol odsúdený na 6 mesiacov za dobročinné šeky s hodnotou 1488,00 € a Kiska za daňový podvod na 2 roky! Obaja podmienečne. Ale pýtam sa Čaputovej, čo je podľa jej iného hodnotového politického nastavenia horšie – byť odsúdený za finančnú pomoc tým, ktorí to v tej chvíli potrebovali a neriešili výšku pomoci, ba ani obyčajné, matematicky celé číslo alebo je naozajstným prehreškom voči štátu, daňový podvod, ako to konštatoval súd v prípade Kisku – „vo veľkom rozsahu“?!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Ďalej, Čaputová len 3 (!) dni pred PV 2020 dňa 26.2.2020, takto hrubo „nestranne“ zasahuje do samotných volieb, keď na FB zverejňuje svoj príhovor k občanom-voličom SR, v ktorom celkom jasne „nadstranícky“ konštatuje aj toto – „Voľby sú spravidla súbojom medzi kontinuitou a zmenou…,…spoločnosť potrebuje vieru v spravodlivosť a tej sa nám za uplynulé roky nedostávalo v primeranej miere. Nedokázali sme ju totiž uchrániť pred jej zneužívaním. Najväčšou témou a zároveň najväčšou príležitosťou týchto volieb je preto prinavrátenie dôvery v spoločnosti.“

Len úplne politicky zaslepení jedinci v tomto jej vyjadrení nevidia, že jasne útočí na Fica, na dovtedy Vládnu garnitúru – SMER-SD/SNS/MOST-HÍD!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Idem ďalej – 2.marca 2020, Čaputová hovorí toto – „….chcem ešte raz pogratulovať víťazovi volieb, Igorovi Matovičovi…, … Ukázalo sa, že túžba nastoliť spravodlivosť a bojovať s korupciou v spoločnosti bola veľká a tejto túžbe zodpovedá aj výsledok volieb“ – naozaj „nadstranícke“, ako remeň!

Hneď 3. marca 2020 robí Čaputová celkom „nadstranícky“ toto – „Dnes som rokovala s predstaviteľmi strán, ktoré dostali ponuku od Igora Matoviča, aby sa stali súčasťou budúcej vládnej koalície. Boris Kollár, Richard Sulík aj Andrej Kiska…“

  1. marca 2020, Čaputová vykoná toto – „Dnes som Igora Matoviča poverila zostavením vlády Slovenskej republiky. Jeho hnutie je víťazom parlamentných volieb a zároveň traja predstavitelia politických strán, s ktorými som sa včera stretla, deklarovali jednoznačnú vôľu podieľať sa na rokovaniach smerujúcich k tvorbe novej vlády, ktorá môže mať väčšinovú podporu v parlamente.“ – teda rýchlosť, aká tu dovtedy nebola!

No svoju „nadstraníckosť“ a absolútnu svoju „nie“ nenávisť voči SMER-SD a Ficovi po PV 2020, Čaputová zakončila takto, 14. marec 2020 – „Oceňujem dohodu štyroch politických strán na vytvorení vládnej koalície…, … považujem za dôležité, aby odovzdanie moci nastalo hladko a zodpovedne

Takže vtedy sa Čaputová ani raz nestretla po PV 2020 s lídrami tých strán, ktoré ostali v opozícií, aby ich osobne informovala, ako bude postupovať pri menovaní novej vlády! Dnes, po PV 2023, sa s lídrami PS, KDH, OĽANO, opäť rýdzo „nadstranícky“ stretla ihneď, aby ich informovala, ako bude postupovať pri menovaní a zostavovaní novej Vlády SR, teda jasne robila politické kroky také, aby zabránila vzniku väčšinovej vládnej koalícií SMER-SSD/HLAS-SD a SNS!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

No a potom to prišlo!

Covid!

Ihneď od prvopočiatku tejto „celosvetovej“ Covid „USA“ pandémie (áno pandémiu majú na rováši USA, ktoré zneužili čínske chemické laboratórium vo Wu-chane na neeticky vývoj týchto koronavírusov…), sa postavila na jednu stranu.

Už 12. marca 2020 Čaputová naznačuje o aké onedlho prídeme slobody, keď píše toto – „Buďme disciplinovaní a obmedzme svoje kontakty na nevyhnutné minimum

Všetci vieme, čo tu potom s nami povystrájali matovičovci, za plnej podpory Čaputovej.

Všetci vieme, ako Čaputová poskytla OS SR na matovičov prvý celoslovenský covid AG testovací experiment/teror, a ako si ho ona sama pochvaľovala a okomentovala to 1. novembra 2020 takto – „Víkendové plošné testovanie sa nepochybne podarilo dobre zvládnuť. Klobúk dole pred všetkými, ktorí sa na príprave testovania podieľali.“

Teda tu Čaputová jasne sníma klobúk pred Matovičovým, doslova povinným celoplošným covid AG testovaním…dnes už preukázateľne vieme aké to malo následky!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Odvtedy nastala na Slovensku doba Covid temna, keď sa zatváralo všetko a všetci, keď iné názory na riešenie Covid ochorení, ako boli tie jediné „správne“, sa dostávali do polohy takmer trestnej…, až na scénu neprišla dlho „očakávaná“ Covid vakcína, samozrejme, že opäť len ta jediná „správna“, tá od spoločnosti Pfizer.

A tu opäť nastupuje Čaputová celou svojou „prezidentskou“ váhou, prichádza jej covid vakcinačná hviezdna doba, keď 27. decembra 2020, ohuruje Slovensko a Slovákov týmto – „…považujem vakcínu za jedinú cestu, ako poraziť vírus a vrátiť naše životy do normálu…, … Verím, že túto možnosť v najbližších dňoch a týždňoch využije čo najviac ľudí, od ktorých záleží naša bezpečnosť, zdravie a naše životy…, … Vnímam tendenciu zneužívať obavy ľudí z niečoho nového na ďalšie rozdeľovanie spoločnosti a želám si, aby vakcinácia bola naším spoločným úsilím…, … som presvedčená, že…. …dokážeme aj dnes ochrániť naše životy pred ochorením Covid-19…“ a necháva sa verejne Covid zaočkovať! (moja „konšpiračná“ otázka – naozaj bola Čaputová zaočkovaná rovnakou Covid vakcínou, ako potom státisíce Slovákov?, pre ktorých tieto Covid vakcíny, bez nášho súhlasu a za naše peniaze nakúpila Čaputovej politická súkmeňovkyňa akási Ursula von der Leyenová, aj tých ktorí to nechceli ale museli – hrozba straty zamestnania, možnosť ísť do obchodov, cestovať, len keď mali potvrdenie o tom, že ju majú v sebe…!). Tu Čaputová zahviezdila hlavne svojou covid očkovacou reklamou, že – „Vakcína je sloboda“. Kto z prostredia odborného medicínskeho, ale aj politického, „nenávistne“, teda kriticky, nesúhlasil s takýmto jej názorom, tak toho za pomoci „objektívnych“ médií upratala/upratali, opäť rýdzo „demokraticky“, na okraj spoločnosti!

Dnes všetci vieme, že to zo strany Čaputovej bolo zavádzanie, manipulácia verejnou mienkou…

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Potom prišiel 24. február 2022 a nie len Čaputová, ale aj média úplne zabudli na Covid testovanie, Covid vakcináciu…, nastal koniec Covid pandémie na Slovensku, ale aj v celej EÚ, ba dovolím si povedať, že aj v celosvetovom merítku!

Áno, bol to deň, kedy sa začal vstupom ruských vojsk na územie Ukrajiny vojenský konflikt, ktorý pri zdravom rozume, mohol byť hneď v jeho zárodku, diplomatickou a mierovou cestou eliminovaný!

Všetci vieme, aké „mierové“ stanovisko Čaputová, od začiatku tohto konfliktu, zaujala a ako vehementne bojovala na úrovni NATO/EÚ za to, aby sa tento konflikt eskaloval bezhlavou dodávkou zbraní štátov EÚ, štátov NATO a USA, ukrajinskej strane!

Ako Čaputová, ako hlavný veliteľ OS SR, úplne po stránke boja schopnosti, našu armádu zdecimovala a materiálne zruinovala…Ako opäť rýdzo politicky „nadstranícky“ dehonestuje každého Slováka (vraj sme zmätení, ak máme iný názor ako ona!) a každú politickú stranu lebo vraj nestoja na tej „správnej strane dejín“ – rozumej, že nestoja na strane vojny, ale na strane mieru!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Potom prišla doba, kedy Čaputová dvakrát zmarila všeľudové referendum o konaní predčasných volieb!

Čaputová umožnila to, že vláda, ktorá padla 15.decembra 2022, tu „vládla“ a ruinovala SR, až do 15. mája 2023(!), kedy si vymenovala rýdzo svoju, prepytujem, „úradnícku vládu“, a táto tu nič nerobila, teda podporovala ďalší úpadok ekonomiky SR, až do 25.10.2023!

Teda Čaputová ma na rováši to, že plných 10(!) mesiacov bolo Slovensko vo vládnej kríze!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

V predvolebnej kampani pred PV 2023, sa Čaputová svojim „apolitickým-nadstraníckym“ konaním jasne postavila na stranu vtedajšej opozície, hlavne jej politickej Alma mater PS a bola jednou z najaktívnejších politikov v predvolebnej kampani, v prospech hlavne PS!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Ihneď po PV 2023, robila všetko preto, aby novú Vládu SR nezostavil Fico, ale aby sa HLAS-SD dohodol s PS!

Veru, Čaputová, ani na toto nezabudnem (nezabudneme)!

Čaputovej však toto, už nevyšlo…

A tu niekde pre dnešok, vo vzťahu k Čaputovej „nadstraníckosti“ končím…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej odkaz všetkým Slovákom – neverte sľubom predstaviteľov Progresívneho Slovenska!

09.05.2024

Veru, je to tak! Len je potrebné mať dobrú pamäť a vrátiť sa na začiatok, kedy sa tu začalo rozmáhať akési progresivisticko-neoliberálne Progresívne Slovensko! Áno to PS, z ktorého vzišla „nezávislá prezidentka“ – Čaputová! Už onedlho sa jej skončí „prezidentský“ mandát a s najväčšou pravdepodobnosťou, všetky, jej naklonené média tzv. hlavného [...]

Podľa Čaputovej v II. sv. vojne nemecký nacistický fašizmus porazil len jeden, jediný neznámy vojak!

08.05.2024

Všetci najvyšší ústavní činitelia Slovenskej republiky na čele s predsedom Vlády SR Robertom Ficom, za účastí ambasád štátov sveta pôsobiacich na území SR, sa dnes zúčastnili slávnostného stretnutia na Slavíne pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom, ja pridávam, že hlavne nad nemeckým nacistickým fašizmom. Stretnutie bolo svojou účasťou a programom na [...]

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.