Založ si blog

Jančkárová presne vie, kedy predtým opozičný a teraz koaličný politik dopovedal všetko, čo povedať chcel! Niečo nehorázne a neakceptovateľné! !

Terajšie Machajove vedenie RTVS, sa ihneď po PV 2023 začalo tváriť, že robí demokratizačné zmeny, hlavne na poli spravodajstva!

A urobilo „demokratizačnú zmenu“ takú, že Jančkárovú presunula z pozície moderátorky Sobotné dialógy, na pozíciu moderátorky O 5 minút 12, kde sa ma striedať s Makarom!

A tým nám RTVS chcela dokázať, že to už zo strany Jančkárovej a Makaru bude iné, ako tomu bolo pred PV 2023!

Teda také, aké im to prikazuje Zákon o RTVS, teda plne pluralitné!

Aké naivné, hlúpe a priehľadné!

Totiž ani Jančkárová ešte nepochopila, že je po PV 2023, že je tu nová vládna demokratická garnitúra, a že už jej nikto politicky nezväzuje ruky, tým že má neustále rýpať, vtedy do opozičných politikov (SMER-SSD, REPUBLIKA, K-ĽSNS…) a dnes už do koaličných politikov!

Jančkárová si ide zjavne svoje, čo predviedla v ostatnej politickej relácií O 5 minút 12 v nedeľu 12.11.2023 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/433639 .

Hostí mala Andreja Danka (SNS) a Michala Šimečku (PS).

Nie, nejdem sa venovať obsahu tejto, miestami naozaj nevkusnej debate, ale na čo chcem poukázať, je absolútna mediálna neprofesionalita Jančkárovej, keď v istej chvíli sa neudržala a nenechala Danka dokončiť myšlienku, takýmto svoji mediálno-moderátorsko-diktátorským spôsobom – „Už ste povedali všetko, čo ste povedať chceli“ a odobrala mu slovo!

To čo je?!

To Jančkárová vie, kedy už diskutujúci povedal všetko, čo povedať chcel?!

A prečo to isté neurobila aj vo vzťahu k Šimečkovi?!

Keby to urobila aj Šimečkovi, bolo by to z jej strany vyvážené, ale aj tak by som to ostro skritizoval lebo jeden profesionálny moderátor-novinár, by sa nikdy takto hlúpo nemal vyjadriť, že on už vie, kedy diskutujúci povedal všetko, čo povedať chcel!

A preto novej vládnej garnitúre dávam návrh aby pritlačili na Machaja, aby vykonal naozajstnú reorganizáciu v spravodajstve RTVS!

A teda nie žiadne čistky, ale aby zaručil oveľa väčšiu pluralitu na tomto RTVS spravodajskom poli.

A ako?

Nuž napríklad takto!

Jančkárovú s Makarom presunúť do SRo, nech sa striedajú v moderovaní politickej diskusnej relácie Sobotné dialógy spôsobom, ako to robia dnes.

A aby hlavnú politickú reláciu RTVS O 5 minút 12 obsadila inou moderátorskou dvojicou, ktorá by sa pravidelne striedala, napr. Anka Žitná a Norbert Dolinský.

A takýchto nápadov mám pre novú vládnu demokratickú garnitúru vo vzťahu k RTVS viacej, ktoré nikoho z RTVS nevyhodia, ale na druhej strane, sa doplnia takí vystupujúci a také relácie, ktoré plne vyvážia také jednostranne zamerané projekty, akými sú napr. Silná (ženská) zostava, Večera s Havranom…

Ale to je už téma, naozaj na iný článok…

Týmto článkom som chcel opäť poukázať na to, že RTVS resp. v RTVS ešte akosi nepochopili, že nastala iná doba!

Že po PV 2023, už nemusia byť tak jednostranne politickí orientovaní, že opäť, len všetko zlé na terajšiu vládnu garnitúru, presne tak isto, ako sa k ním chovali, keď boli v opozícii lebo, ich už do toho nikto nenúti, a ani im to nijako nenakazuje?!

Alebo to robia (Jančkárová, Makara) preto lebo si myslia, že v RTVS končia, tak ešte kopú do dnes, už vládnych politikov, ako ten povestný „mediálny zdochýnajúci kôň“?

Ja osobne nie som za to, aby boli z RTVS vyhodení, presne tak ako to opisujem vyššie v texte tohto článku, a teda, aby sa Jančkárová a Makara mali málinko upokojiť a začať robiť serióznu moderátorskú prácu presne tak, ako sa to na výkon v štátom platenej RTVS vyžaduje, a ako to občan-volič-divák požaduje!!!

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.