Založ si blog

Čaputová Zelenskému posiela milióny a Slovákom na severovýchod Slovenska statikov!

Je toto normálne?!

A „objektívne“ média nič!

Oni ju za takéto „pro“ slovenské konanie ešte aj pochvália!

A o čo ide?

Nuž „len“ o toto!

Severovýchod Slovenska zasiahlo, na naše pomery, dosť siné zemetrasenie.

Iste tí, ktorí sú od toho ďaleko, len myknú ramenom, však až také hrozné to nebolo.

Naozaj?

Nič moc?

Nuž, stačí si pozrieť túto fotografiu, ktorú si doslova pokrytecky, vo vzťahu k svojmu FB statusu, prilepila Čaputová –  https://www.facebook.com/photo?fbid=873530854130285&set=a.407682584048450

A k takejto fotografií si Čaputová napíše toto – „Komora stavebných inžinierov, ktorú som kontaktovala prisľúbila pomoc. Patrí im za to moja vďaka.“ (!!!)

A vraj takto učinila na výslovné prianie dvoch starostov najviac zemetrasením postihnutých obcí, s ktorými telefonovala (!!!) a opisuje to takto – „Obaja starostovia v zhode tlmočili viaceré obavy pri riešení situácie, okrem iného aj potrebu viacerých statikov, ktorí by posúdili bezpečnosť stavieb.“

Takže máme veriť tomu, že títo starostovia, sa jej ani náznakom nezmienili o tom, že najviac by privítali materiálnu a finančnú pomoc od štátu, od „vlády“, ktorú si ona predčasom dosadila, a na ktorú ma najväčší vplyv a dosah práve ona?!

Nie, Čaputová nás ďalej „obšťastňuje“ vo svojom FB statuse, takýmto svojim ďalším nebotyčným pokrytectvom, keď „citlivo“ a „účastne“ súcití s poškodenými, píše toto – „ Občania zo zasiahnutých obcí majú aj obavy, aby k nim poisťovne boli ústretové.., … Vedenia poisťovní, s ktorými som následne telefonovala, ma uistili, že pri riešení škodových udalostí budú nápomocní a ústretoví.“

UF!

Toľká „starostlivosť“ a „pomoc“ slovenským občanom od „prezidentky“ jej krajiny a od jej ódorovskej „vlády“!!!

Prečo Čaputová okamžite nezavolala najskôr Ódorovi, nepožiadala ho o zabezpečenie dostatočne veľkej dodávky (dnes ich na Slovensku máme dosť a dosť – na prevoz/rozvoz migrantov po Slovensku…), do ktorej by sa pomestila ona, jej „predseda vlády“ a všetci kompetentní ministri, ktorí majú vo svojom popise práce riešiť takéto tragické udalosti, a okamžite nevycestovali smerom severovýchod Slovenska, a počas cesty mohla „prezidentským“ mobilom zavolať dotknutých dvoch starostov najviac postihnutých obcí a oznámiť im, že vážení, sme na ceste k Vám a ideme Vám pomôcť priamo na mieste?!

Zároveň mohla obtelefonovať aj Komoru stavebných inžinierov a vyzvať ich, aby sa spoločne stretli na mieste nešťastia a rovnako obtelefonovať vedenia všetkých poisťovní, ktoré  v tejto časti Slovenska pôsobia, a všetkým týmto oznámiť, že ona a jej „vláda“ sú už na ceste tam!

Prečo nepožiadala Ódora, aby poskytol primerané finančné prostriedky z rezervy vlády, ale aj z rezerv iných ministerstiev na okamžité riešenie tých najviac postihnutých?!

A potom, čoby poisťovne odsúhlasili škodové udalosti, výšku poistných plnení, tak následne by tieto neboli uhradené poškodeným, ale vrátili by sa späť tým štátnym orgánom, ktoré pomohli týmto občanom finančne okamžite a nie ako to u poisťovní býva, že najskôr oni určia výšku škôd, potom si škodu zo svojho zaplať, potom si ju odstráň, následne nám pošli bločky a mi ti ich uhradíme…

Ak by finančná pomoc štátu poškodeným bola vyššia, ako poistné plnenie, tak rozdiel by ostal poškodeným ako nenávratný štátny príspevok/štátna pomoc!

Ale nie!

Čaputová z pohodlia svojej „prezidentskej“ honosnej rezidencie vytelefonováva a vypisuje FB statusy, aká je z toho všetkého zhrozená, zronená, ako citlivo vníma utrpenie dotknutých severovychodniarov, ako tam pošle stavebných inžinierov, aby povedali, či daná budova je naďalej obývateľná alebo je ju potrebné zbúrať, že bude dúfať, aby poisťovne boli viac akčné, ako inokedy…

Apropo, čo s tými, čo nemali nehnuteľnosti a iný majetok poistený?!

Tých nechala Čaputová komu na pospas?!

A výhovorka resp. cynicky argument, že si mali svoje majetky poistiť neobstojí lebo táto časť Slovenska je najchudobnejšia, štátnymi vládnymi orgánmi najzabudnutejšia, a preto viacerí z tam žijúcich obyvateľov, nemá financie na drahé poistne, ak chcú, aby mali nehnuteľnosti a ich vybavenie poistené, aj voči takýmto udalostiam!

Ale, keď išlo a ide o pomoc Zelenskému, tak tu Čaputová je akčná!

Súhlasí s posielaním akýchkoľvek a všetkých slovenských zbraní!

Súhlasí zo zasielaním miliónov eur na účet Zelenského „prezidentskej“ administratívy!

Dokonca tam už aj niekoľkokrát vycestovala…!

A to nie do zemetrasením postihnutej oblasti, ale rovno do vojnovej zóny – odetá v nepriestrelnej veste, v prilbe – https://www.facebook.com/photo/?fbid=569387517877955&set=pcb.569387847877922 (zaujímavé na tejto fotografií je aj to, že budova zruinovaná po bombardovaní vojskami RF, nejaví známky obhorenia, spálenín a iných sprievodných znakov, aké by mali po bombardovaní ostať – nuž, ale toto je jasné len tým, ktorí boli minimálne na povinnej vojenskej službe Vlasti v minulosti…)

Zároveň je potrebné pripomenúť, ako sa Čaputová svojho času stretla s akousi Cichanovskou, veľkou „bojovníčkou za práva“ Bielorusov, ktorá si honosne žije v štátoch EÚ za naše resp. západné peniaze.

Akú veľkú osobnú pozornosť jej venovala lebo vraj bieloruský ľud trpí, je utláčaný, žije biedne a podobne bludy!

A dokonca nič nenamietala, keď isté ministerstvo pod kuratelou Korčoka (dnes vraj nádejného nástupcu Čaputovej…) žiadalo vtedajšiu „vládu“ SR v auguste 2020, aby bol zriadený akýsi pofidérny Fond na podporu bieloruskej občianskej spoločnosti v nadväznosti na udalosti po neslobodných, nedemokratických a zmanipulovaných prezidentských voľbách v Bielorusku 9. augusta 2020, vo výške až 700 000 eur!

Z tejto sumy dokázateľne odišlo na účet bieloruskej opozície minimálne, viac ako 119 000 eur – https://domov.sme.sk/c/22663271/na-pomoc-bielorusku-zo-slovenska-smerovalo-viac-ako-119-tisic-eur.html

O takejto pomoci zo strany Čaputovej a jej ódorovskej „vlády“, môžu najviac zemetrasením postihnutí občania severovýchodného Slovenska, len snívať!

Podľa Čaputovej stačí, ak im tam pošle stavebných inžinierov, aby ich „potešili“ tým, že ich nehnuteľnosti, ktoré si zadovážili svojou celoživotnou drinou, bude potrebné zbúrať, a zároveň ich „utešuje“ tým, že dúfa, že poisťovne budú rýchlejšie a štedrejšie, ako inokedy pri iných poistných udalostiach!

Naozaj na PLAČ!

Nuž ale, čo očakávať od „prezidentky“ Čaputovej, keď ona svoju „empatiu“ k občanom Slovenskej republiky, ktorí boli postihnutí inými živlami riešila v minulosti napr. aj takto – „Prezidentka avizovala zbierku pre obyvateľov povodňou zničeného Rudna nad Hronom“ – https://www.aktuality.sk/clanok/892144/prezidentka-avizovala-zbierku-pre-obyvatelov-povodnou-zniceneho-rudna-nad-hronom/

Takže Čaputová rozdáva a rozhadzuje naše peniaze, naše státisíce a milióny eur za pomoci Matovičo-hegerových „vlád“, dnes za pomoci svojej ódorovskej vlády“, do sveta, kade komu a na kade čo, ale pre občanov Slovenskej republiky, postihnutých prírodnými živlami, avizuje, ani len neorganizuje(!), celonárodnú zbierku!!!

Nuž, už aby bol 15. jún 2024, pravé poludnie – 12:00 hod., kedy Čaputová definitívne skončí na pozícií, na ktorej sa podľa mňa, nikdy ocitnúť nemala!!!

P.S.

Možno bude niekto namietať, že Čaputová nemôže byť všade…

Ale ja sa pýtam, kedy sme na Slovensku mali tak ničivé zemetrasenie, aj keď na relatívne malom území?

Nuž počas „prezidentského pontifikátu“ Čaputovej ani raz!

Takže áno stojím si za tým, čo píšem vyššie v texte  tohto môjho kritického článku vo (ne)činnosti Čaputovej, aj v tejto slovenskej tragédií!

Pozor ešte raz, kritického a nie nenávistného!!!

 

 

 

Zrušením RTVS a vznikom STVR, sa demokracia a pluralita dostali na slobodu!

22.06.2024

Demokracia a pluralita v RTVS bola dlhé roky v base! Počas „vlád“ Matoviča, Hegera, Ódora (MHÓ), ktoré boli silno podporované a umelo pri moci udržiavané „nezávislou“ „prezidentkou“ Čaputovou, bola demokracia, pluralita v RTVS, zamknutá na trinásť západov v trinástej komnate! Toto sa zmenilo prijatím zákona o STVR tento týždeň v Parlamente SR! Kvílenie [...]

U. S. ARMY/NATO, všimli ste si? Dnes máme na Slovensku Deň odchodu okupačných vojsk!

21.06.2024

Dnes je presne 33 rokov od chvíle, kedy z územia vtedajšieho Česko-Slovenska odišiel posledný konvoj sovietskych vojsk, ktoré tu boli od 21.8.1968. Dnes sa média tzv. hlavného prúdu, len tak hemžia dehonestujúcimi článkami na adresu sovietskeho vedenia na čele ktorého vtedy stál GT ÚV KSSZ Leonid Iľjič Brežnev, za ich vojenský vpád na vtedajšie územie ČSSR, ktoré sa [...]

Mal by dnešný Parlament SR vydať niektorých poslancov na trestné stíhanie ak ich ho o to OČTK požiadajú?

20.06.2024

A aby som zbytočne nechodil okolo tejto politicko-parlamentno-spoločenskej horúcej kaše, tak hneď na úvod uvádzam, že za mňa určite ÁNO! A teraz prečo mám takýto názor. Je až dojemné, ako sa dnes správajú poniektorí poslanci v našom národnom Parlamente, ktorí neboli len súčasťou bývalých „vládnych“ koalícií v rokoch 2020 až 2023, ale boli priamo členmi [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.