Založ si blog

Pellegrini sa rozhodol, že po PV 2023 nebude spolupracovať s občanmi-voličmi Slovenskej republiky!

Na úvod sa pýtam Petra Pellegriniho (PP), kto sú pre neho tí obyvatelia Slovenskej republiky, čo budú v mimoriadnych PV 2023 dňa 30.9., voliť HNUTIE REPUBLIKA (HR)?

Ja pevne verím, že ich PP nepovažuje za „svine vo vnútri ľudskej bytosti“, ako nazval istý Šimečka st. všetkých voličov SMER-SD, bývalých (teda v minulosti aj PP) aj terajších, a že PP považuje voličov HR, za rovnocenných tým jeho voličom, teda tým, čo budú v PV 2023 voliť jeho resp. HLAS-SD!

HR sa uchádza o hlasy voličov aj tým, že jasne deklaruje, že ak budú súčasťou budúcej vládnej koalície, tak budú chcieť počas 4. ročného vládneho mandátu vyvolať resp. vykonať všeľudové hlasovanie o tom, či Slovenská republika má vystúpiť z NATO alebo nie…

Alebo inak povedané, HR ústami Milana Uhríka hovorí, že ak sa dostanú dostatočnú dôveru občanov-voličov v PV 2023 a budú súčasťou Parlamentu SR, tak počas doby výkonu tohto mandátu, budú vyvíjať aktivity k uskutočneniu referenda o zotrvaní resp. nezotrvaní SR v NATO.

HR to má jasne ukotvené a zverejnené na svojej web stránke v časti – „ZA BEZPEČNOSŤ SLOVENSKEJ REPUBLIKY“, kde sa okrem iného píše aj toto – „Preto razíme po vzore Rakúska víziu vojenskej neutrality SR, a to už aj v rámci súčasného členstva SR v NATO. Po obnove obranyschopnosti SR môžu o vystúpení Slovenska z NATO rozhodnúť občania v referende. Zásadne odmietame rozmiestňovanie cudzích vojsk a základní na Slovensku či účasť našich vojakov v konfrontačných zahraničných operáciách nepodliehajúcich mandátu OSN.“

https://www.hnutie-republika.sk/obrana/

Takže ak sa HR dostane do nového Parlamentu SR po PV 2023 a bude aj súčasťou novej vládnej koalície, tak prečo nie je možné, sa nechať občanom SR, sa slobodne v referende vyjadriť, či sú alebo nie sú za zotrvanie SR v NATO?!

A kvôli tomuto PP vyhlásil – „Hlas nikdy nepôjde do koalície s Republikou“ – https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023/clanok/678711-hlas-nikdy-nepojde-do-koalicie-s-republikou-tvrdi-pellegrini-moze-za-to-nato/ a dôvod je tento – „Líder hnutia Republika Milan Uhrík potvrdil, že chcú v najbližších štyroch rokoch zorganizovať referendum o vystúpení z NATO.“

Naozaj smiešne!

Slovenska republika vstúpila do NATO počas Dzurindovej vlády a to bez toho, žeby Dzurinda a spol. nabrali odvahu a opýtali sa vtedajších Slovákov s volebným právom, či niečo také vôbec chcú!

Toto bolo spravodlivé, PP?

Takto sa má rozhodovať o osude národa slovenského?!

O ňom, bez neho?!

Podpoznámka, v rokoch 2002-2006 pôsobil PP, ako asistent poslanca Parlamentu SR za SMER-SD Ľubomíra Vážneho – https://sk.wikipedia.org/wiki/Peter_Pellegrini .

Tu je priestor na to, aby som PP pripomenul, čo napísal na svojom FB profile dňa 01.09.2021 o konaní referenda, vtedy o predčasných voľbách, ale verím, že toto si PP myslí o akomkoľvek referende, ktoré Ústava SR umožňuje, kde/kam referendum o zotrvaní v NATO jednoznačne patrí.

Vtedy PP tvrdí toto – „…vôľa občanov, požadujúcich referendum, nesmie byť ignorovaná a musí byť čo najskôr naplnená.“

Nuž teda, ak bude vôľa občanov po referende o zotrvaní resp. nezotrvaní SR v NATO, tak PP nebude s takýmito občanmi spolupracovať?!

PP, by sa mal vrátiť na zem, byť veľmi, aleže veľmi pokorný lebo práve takéto neuvážené vyjadrenia, môžu stať nie len jeho, ale aj HLAS-SD, absolútny prepad v PV 2023!

PP nech si nevšíma len tie prieskumy verejnej mienky, ktoré sú v rôznych „prestížnych“ prieskumných agentúrach, za veľké peniaze zadávateľov šité na mieru zadávateľom, ale nech sa pozrie napríklad na tento, podľa mňa oveľa presnejší prieskum (anketu) verejnej mienky predvolebných preferencií, ktorý je dostupný TU – https://spravy.pravda.sk/ankety/4790-ktoru-zo-stran-ktore-idu-do-volieb-by-ste-teraz-volili/ .

Aj ja som sa zúčastnil tohto prieskumu resp. ankety denníka Pravda.sk a doterajšie výsledky sú nasledovné:

SMER-SD – 27,9%

Progresívne Slovensko – 15,5%

Slovenská národná strana – 10,2%

OĽANO a priatelia – 7,5%

HLAS-SD – 7,2%

SaS – 6,6

HNUTIE REPUBLIKA – 5,7%

Nuž teda, môže sa celkom kľudne stať aj to, že Vládu po PV 2023 zostavia len tri subjekty – SMER-SD/SNS/HNUTE REPUBLIKA, ktorí by spolu podľa vyššie uvedeného prieskumu dosiahli volebný výsledok na úrovni 43,8% a pohodlne by vládli…

Na záver už „len“ toľko – Vy tam v HLAS-SD, poprosím o viacej pokory a o oveľa viacej úcty k akémukoľvek voličovi, ktorý sa slobodne zúčastní nadchádzajúcich PV 2023, a ktorý sa rozhodne na základe svojej suverénnej slobodnej vôle!

PS:

Už len uvediem, čo hovoril PP o spolupráci s Ruskou federáciou, s Moskvou, už počas zavedenia tvrdých sankcii EÚ voči RF a v čase, kedy NATO, čo raz silnejšie búchalo na bránu RF, už aj na Ukrajine.

Vtedy PP jasne povedal resp. na svojom FB profile napísal – „Počas mojej vlády sme viedli pragmatický dialóg s Moskvou a vždy sme sa aj v kritických chvíľach vedeli dohodnúť. Táto vláda vie iba Moskvu urážať a keď je treba rokovať, nikto sa nenájde aby šiel do Moskvy aj rokovať.“

https://www.facebook.com/pellegrini.peter/videos/833325720638003/?locale=sk_SK

A ak sa jedná o národnoštátne záujmy Slovenska, tak pre takéto Moskovské rokovania, nemôže byť prekážkou ani aktuálny konflikt na Ukrajine…

Zopakuje PP toto svoje vtedajšie jasné vyhlásenie aj dnes?

Aby aj jeho voliči vedeli, že on je schopný pre blaho ľudu slovenského sa vzoprieť Bruselu, Washingtonu, centrále NATO a vycestovať opäť aj do Moskvy?!

Lebo práve aj pre toto mal HLAS-SD v tej dobe také preferencie, že jasne kraľoval prieskumom verejnej mienky, ba dokonca, aj na základe takýchto vyjadrení PP, museli aj „objektívne“ média pripustiť, že v dôveryhodnosti PP rýchlo dobiehal Čaputovú!!!

Čo si myslí PP, čo sa stane s jeho koaličným potenciálom po PV 2023, na strane dnešných neoliberálov, ako sú PS, SaS, Demokrati, Modrí…, ak zotrvá na tom, za čo ho ľud slovenský bude voliť, že s Moskvou je potrebné rokovať, že do Moskvy je potrebné vycestovať?!

Nuž, bude NULOVÝ lebo ich, USA a Brusel týmto smerom nepustí!

A potom neostane PP nič iné, len to, ako prijať ponuku vstúpiť do Vlády pro slovenských síl a potom možno budú mať v Parlamente SR, aj ústavnú väčšinu!

A HR nebude nič brániť, ani ako koaličnému partnerovi vo Vláde aj s HLAS-SD, aby sa nepokúsili si splniť predvolebné sľuby, ktoré dnes dávajú svojim potencionálnym voličom a ísť si po vlastnej straníckej linke za referendom o zotrvaní resp. nezotrvaní SR v NATO a táto téma resp. tento bod v rámci koaličných rokovaní nemusí byť súčasťou vyhlásenia Vlády SR po PV 2023, ktorá môže mať aj takéto zloženie – SMER-SD/SNS,HLSAS-SD/HNUTIE REPUBLIKA!!!

Peter Pellegrini pre budúcnosť našej milovanej Vlasti – Slovenskej republiky, je potrebné vedieť robiť kompromisy a vedieť sa povzniesť nad nedosiahnuteľné osobné ambície!!!

Napríklad nad také, aké uviedol Erik Tomáš v ostatnej politickej relácií RTVS v O 5 minút 12, že pre HLAS-SD je neprijateľné resp. ponižujúce sedieť vo vláde, kde by HLAS-SD dostal „iba“ napr. ministerstvo kultúry alebo ministerstvo životného prostredia!!!

Lebo aj to sa môže stať…

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.