Založ si blog

Trápna a primitívna paródia Čaputová-Pavel na Mečiar-Klaus!

Naozaj nie len trápne, ale aj brutálne primitívne!!!

 

Čaputová a Pavel (prezident ČR) sa nechali hlúpo, primitívne, tragikomicky, politicky marketingovo, vyfotiť v záhrade vili Tugendhat, takmer na tom istom mieste a v tej istej póze, ako 26. augusta 1992, z diaľky zachytili mediálne objektívy vtedy tvrdo a dlho diskutujúcich premiérov SR a ČR – Vladimír Mečiar-Václav Klaus.

 

Občan SR, obyvateľ SR posúď –

 

26.august 1992 – https://www1.pluska.sk/gal/spravy/z-domova/pred-30-rokmi-rozhodlo-konci-ceskoslovenska-neuverite-ako-vznikli-ikonicke-fotografie/2?itm_brand=plus1&itm_template=article&itm_modul=article_gallery&position=1

 

  1. jún 2023 – https://www.facebook.com/photo?fbid=815737369909634&set=a.407682584048450

 

Nuž aby bolo jasné!

Póza Čaputovej a Pavla je naozaj minimálne z politického hľadiska nechutná!

 

A teraz prečo.

 

Keď pred viac ako 30 rokmi v záhrade tejto vili, sedeli oproti sebe, pod vysokým statným stromom Vladimír Mečiar a Václav Klaus, tak išlo o autonómnych, suverénnych, zvrchovaných politikov, ktorí zastupovali výlučne záujmy svojich dvoch národov, vtedy ešte v spoločnom štáte Česká a Slovenská federatívna republika.

Títo dvaja politici par excellence, sa vtedy neriadili ani záujmami Moskvy, ba ani záujmami Washingtonu, a ani záujmami Bruselu a Západu ako takého.

A preto sa nakoniec aj dohodli lebo im do toho, ako sa ľudovo hovorí – nekecal!

Títo dvaja, vtedy a aj dnes, veľmi múdri politici, veľmi dobre vedeli, že to, čo idú urobiť je nanajvýš vážna vec, ktorá na dlhé desaťročia dopredu ovplyvní život obidvoch národov.

Veľmi dobre si uvedomovali že s ich rozhodnutím, nie každý bude spokojný, ale keďže im väčšina ich dvoch národov dala v národných voľbách mandát na takéto rokovania, tak rozhodli na prospech väčšiny obidvoch ich národov!

Toľko k Mečiarovi a Klausovi, čoby dvoch diskutujúcich v roku 1992 v záhrade Vily Tugendhat…

A teraz k politickým tragédom dneška – Čaputovej a Pavla.

 

Pre mňa osobne, ani jeden z nich nie je politik autonómny, zvrchovaný, od USA/Bruselu/NATO nezávislí!

Sú jednoznačne pod vplyvom riadenia Západu.

Sú až nebotyčne kolenačkovo lojálni voči Washingtonu, Bruselu a Pentagónu!

Takže, o čom sa tak asi bavili oni v záhrade Vily Tugendhat, v rovnakej póze ako ich nezrovnateľne schopnejší politici 90. rokov Česka-Slovenska, Mečiar a Klaus?

Nuž s najväčšou pravdepodobnosťou o tom, ako ešte viac vyjsť USA/NATO/Bruselu v ústrety vyzbrojovania Ukrajiny a ako vo vlastných štátoch zabezpečiť slobodu slova resp. „slobodu slova“, akýmisi nezmyslami o šírení pro ruských dezinformácií a to tak, že sa jednotlivé takéto iné názory budú jednoducho na sociálny sieťach rušiť, o médiach „hlavného“ prúdu ani nehovoriac!

Lebo inú tému/témy ako tú to/tieto nemajú!

Majú len „mierové“ riešenie Ukrajinského konfliktu neobmedzenými dodávkami najmodernejších zbraní Ukrajine a zabrániť za každú cenu akejsi pro ruskej hybridnej dezinformačnej kampane, šírenú prostredníctvom sociálnych sietí…čož je samozrejme blud a nedá sa to inak nazvať, ako prasprostá neoliberálna cenzúra!

 

A teraz poukážem na to ich politické pokrytectvo, ba až farizejstvo.

V skratke o Pavlovi. Tomu sa totiž vzhľadom na to, že sa jedná o „prezidenta“ ČR, nebudem až tak podrobne venovať, ale niektoré informácie by o ňom mali zaznieť, aby bol kontext môjho článku správne pochopený.

A budem vychádzať z voľne dostupných informácii a zdrojov, akými sú napríklad Wikipedie.cz a pod.

Takže podľa Wiki.cz, Petr Pavel – „Prihlášku do Komunistickej strany Československa podal v roku 1983 a po dvojročnom kandidátstve bol 13. februára 1985 do strany prijatý. Neskôr sa stal predsedom základnej organizácie KSČ“

 

Ďalej sa tu dozvieme o Pavlovi aj toto – „V posudku na prepožičanie medaily Za službu vlasti roku 1988 bol hodnotený ako triedne uvedomelý a politicky vyspelý, napomáhajúci presadzovať vedúcu úlohu strany medzi podriadenými, dobre zabezpečujúcu bojovú pohotovosť jednotky a odvádzajúcu „vytrvalú, obetavú a príkladnú prácu“ a v neposlednom rade sa o ňom dozvedáme, že z KSČ Pavel nevystúpil ihneď 18. novembra 1989, teda po 17.11.1989, kedy aj jeho KSČ ostro zakročila voči študentom, ale až v decembri 1989…

Ba z českej Wikipedie sa dozvedáme o Petrovi Pavlovi aj toto – „Zásah na Národnej triede dňa 17. novembra 1989 videl z okna svojej školy, ale nijako sa nezapojil.“

 

No ale samozrejme ihneď po tom, ako Pavel obrátil kabát zo zarytého, tvrdo presvedčeného komunistu, na zarytého, a vo všetkom Západu oddaného, antikomunistu, absolvoval študijne pobyty – „…v Spojených štátoch ( Defense Intelligence College v  Bethesde ), v Spojenom kráľovstve ( štábna škola v  Camberley a neskôr Kráľovská akadémia obranných štúdií v  Londýne ), kde nakoniec na King’s College London v rokoch 2005- 2006 vyštudoval postgraduálny program medzinárodné vzťahy.

Pýtam sa čo to je za povaha, čo to je za charakter, keď sa človek z večera do rána zmení tak, že čo mu bolo včera anjelské je dnes čertovské a naopak čo mu bolo včera čertovské je dnes anjelské?!

Naozaj neviem takéto politické obraty, zvraty…pochopiť!!!

 

No a s takýmto človekom si Čaputová sadne pod vysoký strom, presne tam, kde pred vyše 30. rokmi sedeli dvaja politickí velikáni Slovenska a Česka, a debatuje s týmto človekom, ako vraj s najlepším priateľom!

 

Akéže to farizejstvo!

Akéže to pokrytectvo!

Totiž čaputová o komunistickej ére v našich dejinách, kde absolútne právoplatne patril aj Petr Pavel hovorí, okrem iného aj toto – „Čaputová: Pamiatka obetí komunizmu apeluje, aby sme nestrácali pamäť“ – https://www.teraz.sk/slovensko/prezidentka-den-pamiatky-obeti-komuni/643226-clanok.html

 

Takže Čaputová pri každej príležitosti, kedy si môže politicky kopnúť do bývalého socialistického zriadenia pod vedením vedúcej úlohy KSČ v tejto spoločnosti, nás ostatných nabáda, aby sme v tomto smere nestrácali pamäť a pritom je to ona čo v tomto smere trpí absolútnou stratou pamäti a to aj vtedy, keď pred ňou sedí živý dôkaz tejto, podľa nej – doby temna!!!

 

Takže Slováci, čo treba k tomuto ešte dodať?

 

Z mojej strany už len jedno jediné – VEĹKÝ HNUS!!!

 

Záver:

Na záver predsa len ešte jedna otázka.

Čo je to za silu, ktorá prinúti takto ideologicky dvoch odlišných ľudí, si sadnúť pod strom, aby sa zhovárali, ako najväčší priatelia?!

Iste, odpoveď je jednoduchá a každý príčetný človek vie na ňu odpoveď…

Vie, čo je to za sila, za zákerná a zlá sila!!!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.