Založ si blog

Ódor a spol. , čo ste vy za ľudia? Skloňte hlavy a s hanbou odíďte!

Nie, v tomto článku sa nebudem venovať Čaputovej ako takej, i keď bude v článku spomenutá!

Čaputovej a jej totálnej politickej, aj inej zmätenosti a absolútnej politickej nevyzretosti sa povenujem v samostatnom článku….

 

Tento článok bude výhradne o Ódorovi a jeho (jeho?) „ministroch“. (ďalej Ódor a spol.)

 

Ódor a spol., sa už januára 2023 (podľa vyjadrenia samotnej Čaputovej) dohadovali o tom, že budú jej budúcimi nominantami v jej budúcej, vraj apolitickej a úradníckej vláde.

Ódor a spol. museli jasne vedieť, že totálne obchádzajú Ústavu SR.

Minimálne to mali vedieť také politické „esá“ v tejto „Ódorovej vláde“, akým je Šimko, Dubovcová, Gaborčáková…, ktorí boli v minulosti aktívnymi politikmi a teda by o Ústave SR mali niečo vedieť.

A mali by vedieť aj to, že ak sa zostavuje dočasná vláda odborníkov (v ich prípade – odborníkov?), tak by sa mala zostavovať na základe širokej politickej dohody.

Na základe politickej dohody s tými parlamentnými stranami, ktoré sa do Parlamentu dostali na základe ostatných PV, v tomto prípade na základe PV 2020, ktoré sa konali 28.02.2020!!!

Lebo len takáto vláda, vláda ktorá nevzišla z riadnych PV, vláda ktorá nedostala mandát priamo od občanov-voličov SR, má akú takú nádej, že jej následne v parlamente väčšinová časť poslancov vysloví dôveru a budú ako tak legitimizovaní!

 

Urobili Ódor a spol. s Čaputovou na čele, niečo takéto?

 

NIE NEUROBILI, ANI NÁHODOU!

 

Obišli všetko, čo má čo do činenia s Ústavou SR, obišli všetky politické parlamentné zvyklosti a hlavne si neuvedomili (alebo si to uvedomovali ?), že Slovenská republika nie je prezidentskou demokraciou (v tomto prípade „prezidentskou“ diktatúrou a svojvôľou), ale že Slovenská republika je parlamentnou demokraciou!!!

 

O čo sa Ódor a spol. v rozhovoroch s Čaputovou pri zostavovaní jej čaputovskej „vlády“ zhovárali?

O akých podmienkach rokovali?

Aké podmienky museli jednotliví „Ódorovi“ členovia čaputovskej vlády splniť, aby sa do takejto čaputovskej zostavy dostali?

Aké hodnoty museli odprezentovať!

Museli odprezentovať, že budú aj naďalej, minimálne takí vojensko-štvaví, vo vzťahu ku konfliktu na Ukrajine, akou je Čaputová?

Ódor to aj následne potvrdil, keď prehlásil, že Ukrajine on a spol., budú pomáhať na všetkých frontoch!

Museli odprezentovať, že budú podporovať, hlavne finančne, všakovaké mimovládne, politicky rozoštvávačske, mimovládky (napr. Nadácia otvorenej spoločnosti)?

 

Museli Čaputovej odprezentovať a sľúbiť, že budú plniť všetko to, čo sa na neoliberálnej politickej strane plniť má?

Napr. kultúrno-etické otázky?!

A zhovárali sa vôbec s Čaputovou aj o tom, čo v prípade, ak im Parlament SR nevysloví dôveru?

Zhovárali sa o tom, že v prípade, že im Parlament SR nevysloví dôveru lebo ho totálne odignorovali, že ich to v ich práci na „prospech“ SR neodradí a budú pokračovať vo svoje neoliberálnej, progresivistickej misií aj napriek tomu a príjmu poverenie na „vládnutie“ v demisií od ich šéfky Čaputovej, aj napriek tomu, že nedostanú Parlamentnú dôveru?

Takáto bola dohoda?

Bola dohoda, že ich nič nevyruší, nič a nikto nezastaví a pôjdu ďalej, ako ten najodpornejší politický buldozér, nie len na vzdory nedôvere v Parlamente SR, ale hlavne navzdory nedôvere občanov-voličov SR?!

Lebo ani drvivá väčšina tato Čaputovou zostavenej „vláde odborníkov“ nedôveruje!

 

Podľa toho, čo sa včera udialo v „prezidentskom“ paláci, ihneď po vyslovení resp. po nevyslovení dôvery v parlamente, tak áno, jednoznačne boli pripravení na variantu, že aj navzdory odporu Parlamentu, odporu občanov-voličov SR, jednoducho pôjdu ďalej a budú Slovenskej republike a Slovákom škodiť, pričom budú mať čaputovské presvedčenie, že idú nám všetkým pomáhať!

Ale toto je Ódor a spol., obrovský OMYL!!!

 

Apropo. Čo vám Čaputová sľúbila za to, že sa budete správať tak, ako sa správate?

Hlavne vy Ódor!

A nemali ste náhodou na pozícií viceguvernéra NBS, nielenže väčší kľud, ale aj vyšší príjem ako máte dnes na pozícii demisného, nikým nevoleného „premiéra“ čaputovskej vlády beznádeje?!

To vám máme veriť, že to robíte výhradne pre blaho národa slovenského a Slovenskej republiky, ako tvrdíte?!

Naozaj, až takto sa obetujete?!

A čo budete robiť, až vám tento mandát demisného člena vlády čaputovskej beznádeje skončí?!

Vy všetci, kam sa podejete?!

Ja viem, že vy ste už nadosmrti po finančnej stránke na generácie dopredu zabezpečení, ale predsa, nehryzie vás svedomie?

Nehryzie vás svedomie, že 116 poslancov Parlamentu vám nevyslovilo dôveru?

Nehryzie vás svedomie, že drvivá väčšina Slovákov nechce takúto čaputovskú vládu?

Lebo, ak by ste vznikli na dobu určitú na základe širokej politickej zhody, všetkých tých parlamentných strán, ktoré sa do Parlamentu SR dostali na základe ostatných PV 2020, tak potom by ste mali akú takú legitimitu!

 

Nuž po tom všetkom, ako ste sa zachovali, hlavne po parlamentnej nedôvere, mi neostáva nič iné len Vám za seba (aj za značnú časť Slovákov?) odporučiť – SKLONTE HLAVY A S HANBOU ODSTÚPTE A ODÍĎTE Z POZÍCIÍ, NA KTORÉ SI VÁS DOSADILA ČAPUTOVÁ!!!

 

Záver:

 

Nedá mi, aby som na záver ešte nezareagoval na slová Ódora, ktoré vyriekol na adresu poslancov nášho národného parlamentu, a na tých 116., ktorí jemu a spol. nevyslovili dôveru, inak povedané jeho a spol. – odmietli.

Ódor povedal – „…kontrola parlamentu bude nad vládou úplne minimálna.“

 

Haló Ódor a spol., sa zobuďte!

Vy po tom všetkom, potom, na čo všetko ste Čaputovej pristáli a jej sľúbili, budete ešte väčšmi kontrolovaní, minimálne opozičnou časťou Parlamentu SR, a hlavne budete dennodenne kontrolovaní nami občanmi SR!!!

 

Ódor ešte na margo tých poslancov Parlamentu SR, ktorí boli voči nemu a spol. oprávnene kritickí, drzo dodal – „…tá morálka pracovná podľa mňa nebola na nejakej najvyššej úrovni, väčšinou som sa pozeral tak do 20 poslancov v Parlamente. Takže nebol nejaký extra veľký záujem, ani len počúvať jeden poslanec druhého a nieto, že nejaké reakcie vlády. Takže to bolo také zaujímavejšie. A samozrejme, že v tej rozprave sme počuli absolútne všetko, tam od tej nejakej totálnej žumpy, primitivizmu, stand-up komédie…“

https://www.ta3.com/clanok/268440/tb-premiera-odora-o-cestovnej-mape

 

To čo si Ódor dovoľujete?

To aký slovník používate smerom k tým poslancom Parlamentu SR, ktorých si občania SR slobodne vybrali v priamych PV 2020 a mali tú „drzosť“, že si vás dovolili kritizovať?

Vy sa sťažujete, že vás počúvalo málo poslancov?

Naozaj?

A vy ste ich ako počúvali, keď ste s Čaputovou zostavovali túto čaputovskej beznádejnú „vládu“?

 

Veď vy ste ich nepočúvali a totálne odignorovali, aj po tom, čo si vás už Čaputová vymenovala a vy ste si poniektoré politické subjekty, akože pozvali, na akože konzultácie o vašej podpore v Parlamente!

A prečo ste odignorovali K-ĽSNS a REPUBLIKU?!

 

Sa zamyslite!

 

Ako si dovolíte povedať na zástupcov ľudu v Parlamente SR, že sú žumpa?!

Že sú primitívi?!

Už len za toto, by ste mali okamžite odstúpiť i napriek tomu, že si vás a spol., Čaputová vybrala a bude si vás všetkých zastávať, chváliť, vynášať do neba, a čičíkať až do 30.9.2023!!!

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

polícia zatknutir naháňačka

Muži a žena. Zadržali páchateľov, ktorí z predajne ukradli trezor s 50-tisícmi eur

06.05.2024 13:19

Lup si odniesli na ubytovňu. Tam prekonali zabezpečenie trezoru a jeho obsah si ponechali.

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50, aktualizované: 13:16

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.