Založ si blog

Parlament SR práve teraz vyslovil Čaputovej nedôveru! Mala by okamžite odstúpiť!

Parlament SR práve teraz vyslovil nedôveru „vláde“ Ódora.

Naozaj „vláde“ Ódora?

A ktože zostavoval Ódorovu „vládu“?

Ak Čaputová tvrdí, že je autonómna, že ju nikto neriadi, že nie je riadená žiadnou ambasádou, tak môžem celkom jednoznačne napísať bez toho, žeby ma niekto upodozrieval zo šírenia dezinformácií, že táto Ódorová „vláda“, je rýdzo Čaputovej výber a teda je to Čaputovej „vláda“!!!

Čaputovej zodpovednosť!!!

Lebo ak by sa Čaputová, demokraticky politicky hodnotovo, držala a riadila, pri zostavovaní „úradníckej vlády“, tak by musela resp. mala postupovať podľa Ústavy SR, Čl. 110, ods.(1) – „Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.“

Takže, ak chcela byť Čaputová autonómna, politicky hodnotovo demokratická, tak si mala sadnúť za jeden veľký okrúhly stôl s tými politickými subjektami, ktoré boli v PV 2020 riadne zvolené do nášho slovenského národného parlamentu (OĽANO, SMER-SD, SME RODINA, ĽSNS, SaS, ZA ĽUDÍ) a prediskutovať s nimi, buď svojho kandidáta do úradníckej vlády alebo im mala dať možnosť navrhnúť svojho kandidáta, na ktorom by sa väčšinovo zhodli alebo by spoločne našli takého kandidáta, na ktorom by sa opäť väčšinovo zhodli!

Lebo za okrúhlim rokovacím stolom by sedeli 7. a teda hlasovanie by mohlo byť v krajnom prípade minimálne 4:3!!!

 

A následne, ak by Čaputová bola naozaj, ako o sebe neustále prehlasuje, že je demokratická politička, by takéhoto kandidáta, na ktorom by mali väčšinovú zhodu, spoločne aj s ňou, podľa Ústavy SR, Čl.111, ktorý znie – „Na návrh predsedu vlády prezident Slovenskej republiky vymenuje a odvolá ďalších členov vlády a poverí ich riadením ministerstiev. Za podpredsedu vlády a ministra môže vymenovať občana, ktorý je voliteľný za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky.“, poverila zostavením JEHO úradníckej vlády SR, samozrejme opäť po konzultáciách s tými politickými subjektami, ktoré prešli volebným „sitom“ v PV 2020 (OĽANO, SMER-SD, SME RODINA, ĽSNS, SaS, ZA ĽUDÍ).

Teda tento ich politicky spoločný úradnícky predseda úradníckej vlády, by zložil takýto svoj úradnícky kabinet, ktorý by mal zaručenú väčšinovú podporu v Parlamente SR a týchto by navrhol Čaputovej na ich vymenovanie do jednotlivých vládnych pozícií!

A áno, je pravda, že Čaputová by nemusela takúto nomináciu, buď ako celok alebo jednotlivcov akceptovať a požiadala by povereného úradníckeho predsedu vlády, aby jej predložil iného kandidáta a teda tento úradnícky predseda vlády, Čaputovou poverený zostavením úradníckej vlády, by opäť musel absolvovať ďalšie kolo rokovaní z politickými subjektami, ktoré prešli volebným „sitom“ v PV 2020 – a to až dovtedy, kým by mu Čaputová zakceptovala všetkých jednotlivých nominantov!

A potom by sa s takouto úradníckou vládou „pobral“ do Parlamentu SR, kde by mal zaručené, že jemu a jeho vláde, v Parlamente bude vyslovená dôvera a teda Parlament by zbavil Čaputovú zodpovednosti za takto zloženú dočasnú úradnícku vládu a zároveň by Parlament SR získal nad takto zloženou úradníckou vládou plnú kontrolu, aj s možnosťou odvolávania jednotlivých jej členov!

Takto to malo byť a nijak inak!

A kto tvrdí, že Čaputová postupovala pri zostavovaní terajšej „úradníckej“ vlády správne a očakával, že Parlament SR má takejto vláde vysloviť podporu lebo toto je na prospech Slovenskej republiky a jej obyvateľov, tak šíri BLUDY!!!

A týmito šíriteľmi sú podľa mňa všetky média „hlavného“ prúdu a všetci tí politici a „politici“, politológovia a „politológovia“, čo Čaputovej postup obhajujú lebo toto je vraj jediné správne riešenie, ako vymaniť SR z dnešného marazmu, po všetkých stránkach nášho politického a spoločenského života!!!

 

Čaputovej „úradnícka“ Vláda nezískala v Parlamente dôveru, čo po slovenský znamená, že Parlament SR vyslovil Čaputovej nedôveru!

To znamená, že nami vybraní zástupcovia v PV 2020, vyslovili Čaputovej nedôveru a teda, ak je Čaputová politicky hodnotovo demokratická politička, by mala OKAMŽITE odstúpiť presne v zmysle Ústavy SR, Čl. 103, ods.(6) – „Prezident sa môže kedykoľvek svojej funkcie vzdať; jeho funkčné obdobie sa skončí dňom doručenia písomného oznámenia tohto rozhodnutia predsedovi Ústavného súdu Slovenskej republiky.“ (!!!)

 

Čo myslíte Slováci, bude Čaputová takto politický korektná, takto politický demokratická a prevezme na seba zodpovednosť za to, že jej „úradnícka“ vláda neprešla národným Parlamentom SR?

 

Nuž podľa mňa nie lebo podľa mňa nie je vo svojom rozhodovaní autonómna a bude vymýšľať resp. jej pozadie jej bude vymýšľať milión argumentov, preč táto jej „úradnícka vláda“ musí ostať pri moci aj bez mandátu Parlamentu SR lebo len ona jediná môže Slovenskú republiku priviesť k riadnym a nezmanipulovaným PV 2023…

Čož je samozrejme ďalší blud…

Na teraz „len“ toľko…

 

PS:

ABSURDNOSŤ!

 

A aby som nezabudol. Ódorová, teda Čaputovej „úradnícka vláda“, po vyslovení nedôvery v Parlamente SR, musí byť podľa Ústavy SR, Čl.115, ods.(1) – „Ak Národná rada Slovenskej republiky vysloví vláde nedôveru, alebo ak zamietne jej návrh na vyslovenie dôvery, prezident Slovenskej republiky vládu odvolá.“ A samozrejme podľa toho istého článku Ústavy SR, ods.(2) môže a s najväčšou pravdepodobnosťou to čaputová aj vykoná, toto – „Ak prezident Slovenskej republiky prijme demisiu vlády, poverí ju vykonávaním jej funkcie až do vymenovania novej vlády.“

 

A kde je tu absurdnosť!

 

Nuž, ak to pojmem z iného hľadiska, tak Čaputová si bude prijímať demisiu samej seba!

Lebo „úradnícka vláda“, ktorú si vymenovala bez spoluúčasti tých politických subjektov, ktoré v PV 2020 prešli „sitom“ do národného Parlamentu, bola vlastne výhradne jej vládou! (ak je pravda to čo tvrdí, že nie je nikým riadená…)

Takže, na záver – Čaputová si vymenovala Čaputovej vládu a Čaputová prijíma do svojich rúk demisiu Čaputovej vlády!!!

Teda Čaputová odvoláva samu seba!!!

No neje to absurdnosť nad absurdnosti?!

 

ZÁVER:

 

Z toho logicky vyplýva, že samotná Čaputová dostala nedôveru a teda by mala okamžite odstúpiť!!!

A Vám Slováci, z mnou vyššie napísaného, vychádza iný záver ako mne?

 

 

 

 

 

 

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.