Založ si blog

Čaputová a osem „statočných demokratov“!

Asi každý pozná resp. videl USA western – Sedem statočných.

Film je už dostatočne „zarastený“/„bradatý“ lebo svetlo sveta uzrel v roku 1960, teda pred 63 rokmi…

Vtedy sa USA kinematografia presne trafila do historických pomerov USA, aké „demokratické“ princípy sa u nich uplatňovali.

Avšak si neuvedomovali, že takto „demokraticky“ sa USA administratíva po II. sv. vojne správala a stále správa, voči iným štátom sveta, ktoré ich, ako v tomto spomínanom westerne, nebudú počúvať a dávať im všetko, na čo si zmyslia!

A keď nebudú počúvať a dávať USA administratíve plody svojej práce, nerastné bohatstvo nachádzajúce sa na ich zvrchovanom území (ropa, zlato atď.!), tak bude zle nedobre…!!!

 

No a niečo podobné sa udialo aj tohto roku, keď akási „demokratická“ aktivita USA Bidenovej administratívy, si v roku 2021 vymyslela/zmyslela, že bude organizovať akýsi Samit za demokraciu (SUMMIT FOR DEMOKRACY – https://en.wikipedia.org/wiki/Summit_for_Democracy ) a jeho druhý ročník sa uskutočnil v dňoch 28. – 30. 03.2023.

Tohto USA „demokratického“ virtuálneho samitu sa dňa 29.3.2023 zúčastnila, ako ináč, aj fanúšička USA vojnovo-štváčskej administratívy, „slovenská prezidentka“ Čaputová!

A boli ôsmi (8).

8 „statočných“, ktorí sa rozhodli, že uchránia svet pred zlými chamtivými „banditmi“, presne tak, ako v spomínanom westerne!

A politický na nich strieľali hlava-nehlava!

 

Boli to títo :

 

Hostiteľom prezident Biden , Spojené štáty americké

 

Reproduktory:

Prezidentka SR Zuzana Čaputová

Prezident Lazarus McCarthy Chakwera z Malawi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ekvádorský prezident Guillermo Lasso Mendoza

Moldavská prezidentka Maia Sanduová

Prezident Nigeru Mohamed Bazoum

Dánska premiérka Mette Frederiksenová

Panamský prezident Laurentino Cortizo Cohen

 

https://www.state.gov/summit-for-democracy-2023/

 

Nuž pozrime sa na jednotlivé štáty, ktoré tu boli zastúpené, ako sa im darí vo svetovom rebríčku indexu demokracie – https://sk.wikipedia.org/wiki/Index_demokracie

 

USA – 25. miesto – neúplná demokracia

Slovensko – 42. miesto – neúplná demokracia

Malawi – 87. miesto – hybridný režim

Ukrajina – 78. miesto – hybridný režim

Ekvádor – 67. miesto – neúplná demokracia

Moldavsko – 83. miesto – hybridný režim

Niger – 127. miesto – autoritársky režim

Dánsko – 7. miesto – úplná demokracia

Panama – 46. miesto – neúplná demokracia

 

No a títo všetci išli poučovať celý svet o tom, ako sa majú v rámci svojich vnútorných spoločenských pomerov správať!

Ak to zoberiem podľa indexu demokracie, tak jediný, ktorý tam mohol ako -tak poúčať iných o demokracii, bol zástupca/zástupkyňa Dánska.

Všetci ostaní, mali predovšetkým mlčať!

Nuž nemlčali a hlavne nemlčala “naša“ Čaputová!

Ktorá tam zase narozprávala také nezmysli, že to až bolí!

A aby o tom, čo tam za nás, za SR narozprávala, tak to širokej slovenskej verejnosti dala k nahliadnutiu na svojom FB profile – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02Z8gkkXC5UHtaFJjxn7Tx2YWdEHnf3C3jjvRU74UNf37ovZ8pMeig225mRuX6t6mnl – s takouto poznámkou – „Celý príhovor si môžete prečítať tu prez.sk/SummitforDemocracy“

Takže Čaputová je transparentná, nič pred Slovákmi neskrýva, veď nemá čo a tak si jej krátky príhovor k Bidenovi a ním pozvaným všetkým „demokratom“, ktorí sú proti ruský, môže prečítať každý Slovák, pravda, ak vie po anglicky!!!

Všetci ostatní, ktorí sa akosi nenaučili USA-reč, teda angličtinu, majú smolu!

Nuž ja som si dal tú námahu a akosi som sa prelúskal tou jej anglickou verziou a v nej sa okrem iných „demokratických“ myšlienok píše aj toto – Čaputová svetu najskôr zvestovala jednu preveľmi dôležitú vec, že prečo ona za „nás“ všetkých, tu na Slovensku stojí na tej „správnej strane dejín“, teda na strane „mierotvorcov“ – USA/NATO/EÚ, že – „Ruská agresia je hrozbou pre globálny mier a demokraciu“

„Výborne“!!!

Takže až dnešná ruská agresia na Ukrajine, je podľa Čaputovej svetovou hrozbou, ale tá USA od II. sv. vojny, tak táto ich agresia nie, ta je anjelská a všade prináša len mier, pokoj a prosperitu?!

 

Čaputová ďalej vo „svojom“ príhovore, hlavne tým zástupcom tohto USA samitu, ktorí sú hodnotení ako „autoritárske režimy“, zvestováva aj toto – „Naša podpora, vrátane vojenskej pomoci, pomáha Ukrajincom chrániť ich práva v súlade s Chartou OSN. Svetová podpora obranného boja Ukrajiny musí pokračovať. Tak dlho, ako to bude potrebné. Toto je naša spoločná investícia do mieru a demokracie.“

Naozaj?!

Toto je to, čo pomáha Ukrajincom a celému svetu?!

Zbrojenie, zbrojenie a zase len zbrojenie a dokonca tak dlho, ako bude potrebné?!

Tak dlho, až na našej planéte nezostane živáčika?!

Fakt, toto je hodné naozaj zástupcu štátu, kde vládne autoritársky režim!!!

A Čaputová má na to aj recept a to takýto – „Musíme však urobiť viac pre posilnenie demokracie doma

A toto Čaputová hovorí aj zástupcovi Nigeru, Malawi, Ukrajiny – kde vládnu hybridné alebo dokonca autoritárskej režimy!!!

Apropo, ako resp., čo viac chce Čaputová urobiť na Slovensku, aby tu „posilnila demokraciu“!?

Komu je potrebné ešte „zavrieť ústa“?

Akých nepohodlných politikov, ale aj občanov, ktorí majú iní názor, ako ona, je potrebné odstaviť od možnosti byť volený a zvolený v nastávajúcich PV – 30.9.2023?!

Ktoré nepohodlné média bude potrebné zakázať?!

A hlavne, ako to chce urobiť, vykonať?!

„Demokraticky“, štátnymi orgánmi, ktoré sú na to určené?

Teda OČTK, ktoré majú, aj jej zásluhou na tieto práce, rozviazané ruky?!

Fakt, demokracia, ako remeň!!!

Čaputová sa „demokratickému“ svetu prihovára aj tým, že na Slovensku dnes, podľa nej platí toto  – „Ďalšou veľkou hrozbou pre demokraciu je korupcia“

Fíha!

Ako toto môže Čaputová povedať o terajšej, dnes už demisnej „vláde“, ktorá sa o sebe, od prvopočiatku vyjadruje ako o „vláde protikorupčnej“,

Ako také niečo môže povedať, vlastne aj na svoju adresu?

Priznáva sa tým pádom aj ona k politickej korupcií?!

No a, čo ma hádam najviac „pobavilo“ na jej príhovore k USA lokajským „demokratom“ tohto USA „demokratického“ samitu bola resp. je táto jej veta vo vzťahu k slovenským médiám, k dnešným mediálnym pomerom na Slovensku – „Demokracie čelia aj útokom na slobodné médiá a nárastu dezinformácií.“

Ja neviem, či sa pri tomto jej bludárskom vyjadrení mám smiať alebo plakať…

Takže na Slovensku sa vraj útočí na „slobodné média“?

A kto zakázal na Slovensku svojho času, toť nedávno – Hlavne správy, Hlavný denník, Infovojna, Zem a Vek…?

Toto sú pre Čaputovú aké média?

Nie slobodné?!

Pre ňu sú na Slovenskú slobodné média len napr. tieto – JOJ, Markíza, RTVS, Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N…?!

Áno, len tieto lebo verklíkujú od rána do večera presne tú istú pro zapadnú, pro USA propagandu, ako ona, a nepripustia diskusiu aj o iných názoroch?!

Takže tieto sú slobodné média a tie sú podľa Čaputovej v našej slovenskej „demokracií“ ohrozené?!

Áno, a kým?!

A hneď na to si Čaputová brutálne protirečí, keď hlasno kričí – „Nemôžeme byť naivní a dovoliť, aby sa sloboda prejavu stala zásterkou pre verbálne zločiny, nenávistné prejavy a lži.“

 

Toto jej konštatovanie, že – „nemôžeme dovoliť“, to chce Čaputová ako, čím resp. kým – dosiahnuť?!

Žeby OČTK?!

Že siahne na demokratické práva nášho suverénneho ľudu, ktoré im garantuje Ústava SR?!

Čítala pozorne ústavu SR?

Lebo asi nie!

Tam sa píše niečo aj o tom, že cenzúra sa zakazuje!

Že prijímať a šíriť informácie, aj cezhranične, sa zaručuje!

A také podobné základné občianske a ľudské práva!

V Ústave SR, sa nič nehovorí, nepíše o tom, že ak má niekto iný názor na danú vec, tak je to z jeho strany dezinformácia, dezinterpretácia, hoax…a teda je potrebné ho za to potrestať, odstaviť od vplyvu na spoločnosť… atď., atď.!!!

Samozrejme, že Čaputová nezabudla pripomenúť svetu, „demokratickému“ svetu, kde sa nikdy nič podobné „nestalo“, že aj u nás na Slovensku sa vraždia novinári a dennodenne sa vraždia inak sexuálne orientovaní ľudia!

Čo to stále pred celým svetom omieľa?

Toto je naša vnútorná vec a s ňou sa musíme vysporiadať tu doma, v našej slovenskej politicko-spoločenskej kuchyni!!!

A toto nie je jediný a najväčší problém našej spoločnosti!!!

Nech to už raz a navždy pochopí!!!

No a Čaputová zakončila svoj „demokraticky“ ladený príhovor „Washington Urbi and Washington Orbi“ takto „demokraticky láskyplne“ – „Musíme však urobiť viac a zvýšiť zodpovednosť platforiem sociálnych médií. Ich obchodný model je založený na podpore tých najmenších emócií, polarizácii a fragmentácii. Ak toto nie je hrozba pre demokraciu, tak neviem čo.“

(malá odbočka. Ja viem čo§ Vy Čaputová ste ešte väčšou hrozbou udržateľnosti demokracie na Slovensku!!!)

 

Takže Čaputová chce zvýšiť zodpovednosť médií, ktoré sú ňou a jej podporovanou demisnou „vládou“, doslova vypudené len a výhradne na sociálne siete (dovolí Čaputová, aby sa do jej blízkosti čo i len priblížil novinár s otázkou napr. z Hlavne správy, Hlavný denník, Infovojna, Badatel.net, Zem a Vek…?), tým, že im nebude odpovedať na ich priame a otvorené otázky, ale ich nechá rovno sankcionovať, ak jej vyjadrenie pochopia inak a svojim čitateľom to odprezentujú na základe vlastného názoru!!!

A podľa Čaputovej, tieto média nepracujú ako média na základe poskytovania informácií, komentárov…, ale majú rovno akýsi „obchodný model“ a toto je podľa Čaputovej jasná hrozba pre demokraciu lebo ona už nevie „čo viac“, ju (aj ju samotnú?) už môže ohrozovať!!!

 

Ach jaj, poprosím niekoho, kto sa pohybuje v jej blízkosti, resp. kto sa v jej blízkosti vôbec môže pohybovať a môže aj povedať svoj vlastný názor resp. nech naberie odvahu a nech jej zvestuje túto definíciu demokracie, že – „Demokracie je diskuse“ (T. G. Masaryk, o ktorom Čaputová povedal, že bol veľký demokrat! Tak nech si zoberie jeho citát o DEMOKRACIÍ k svojmu progresívnemu politickému srdcu!) a že v žiadnom prípade neplatí to jej, že „Demokracia to je len jeden názor“ , výhradne ten jej a akýkoľvek názor iný je potrebné umlčať, odstrániť, OČTK kontrolovať, prenasledovať…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.