Založ si blog

„Sibyla“ Čaputová opäť v plnej „paráde“!

Na Káčerovom Ministerstve zahraničných vecí slovenskej republiky sa dňa 27.3.2023 konal XXI. Ročník Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky Slovenskej republiky, na ktorú boli pozvaní hostia, takpovediac výhradne z jedného politického súdka!

Takže hovoriť o tejto konferencií, ako o demokratickej, vyváženej – nemôže byť ani len reči!

Nebol tam jeden jediný hosť, ktorý by bol z iného názorového spektra, ako by sa mala dnes robiť zahraničná politika Slovenskej republiky vo vzťahu k USA/NATO/EÚ, ale hlavne vo vzťahu k Ukrajine/Rusku/Číne…

Nuž a hlavné slovo mala samozrejme „naša hlava štátu“ Čaputová!

Za normálnych okolností by to bolo prirodzené, že hlava štátu SR, má mať na takomto podujatí hlavné vystúpenie a to aj s ohľadom na to, že podľa Ústavy SR má Prezident/Prezidenta SR značné kompetencie hlavne, čo sa týka zahraničnej politiky…

Áno, ale to len v tom prípade, ak by jej zahraničná politika bola vyvážená a nie jednostranná!

Azda málokto na Slovensku pochybuje o tom, že Čaputová je až príliš naklonená výhradne na jednu stranu a to na stranu USA!!!

A teda jej „hodnotiace“ vystúpenie na tejto Hodnotiacej konferencii bolo tiež naklonené len na jednu stranu, teda jasne tendenčné, dezinformačné, dezinterpretačné a tak podobne.

Presne také, čo ona vyčíta viac ako 70% obyvateľom SR!

Lebo podľa nej je nehorázne, že až 70%+ obyvateľov SR nesúhlasí s tým, aby SR posielala zbrane Ukrajine a podľa Čaputovej, sú takéhoto názoru preto lebo sú pod vplyvom dezinformácií, dezinterpretácií, hoaxov a tak pod.!

Čaputová sa pozastavuje nad tým, že tých viac ako 70% obyvateľov SR jednoducho podlieha vraj klamstvám a nie jej jedinej správnej pravde!

A to sa podľa nej musí(!) zmeniť!!!

Teda nemá sa meniť jej zahraničná politika, tak ako si to praje viac ako 70% obyvateľov SR, ale musí sa zmeniť ihneď a okamžite práve tých 70% obyvateľov!

To, akože naozaj?!

Čaputová povedala na tejto konferencií v príhovore hlavne veľvyslancom, ako SR v iných štátoch sveta, tak aj k pozvaným hosťom – veľvyslancom pôsobiacich na území SR, jasne toto – „…u nás narastá riziko nízkej spoločenskej podpory pre zahraničnú politiku, i keď ruská vojenská agresia na krátko umlčala najväčších podporovateľov Putinovho režimu…“

Budem priebežne komentovať – Naozaj a ktože sú to tí podporovatelia „Putinovho režimu“ na Slovensku?! Čaputová, konkretizujte! A čo považujete za podporu „Putinovho režimu“? To, že sa obyvatelia nespoliehajú len na vaše pro západne propagandistické prezentovanie a nasilu pretláčanie, o konflikte na Ukrajine, len jednu jedinú „pravdu“, a že majú iný názor na to, aby sa tento konflikt riešil mierovo aj na základe príčin vzniku tohto konfliktu, kde výraznú rolu zohrávala a naďalej zohráva USA administratíva?!

Takže, ak má niekto takýto názor, kde chýba podpora posielania zbraní Ukrajine, tak je už vo vašich očiach okamžite podporovateľ „Putinovho režimu“?!

Nuž pre mňa osobne, toto je z úst Čaputovej výslovná a jasná dezinformácia a hlavne dezinterpretácia!!!

Čaputová v príhovore pokračuje takto ďalej – „…hoci väčšina našich občanov je i naďalej otvorená prijatiu odídencov z Ukrajiny, väčšina si tiež myslí, že ich život sa ich príchodom k nám zhoršil…“

NO!

Tak sa pozrime, ako Čaputová zmenila rétoriku…Už to nie sú vojnoví utečenci z vojnových oblastí Ukrajiny, ale sú to už „len“ odídenci!

Čo to je „odídenci“/“odídenec“?

Podľa  Zákona č. 480/2002 Z. z. – Zákon o azyle – je to (§2, j)) – „cudzinec, ktorému ministerstvo na základe rozhodnutia vlády Slovenskej republiky (ďalej len „vláda“) poskytlo dočasné útočisko“

Nuž a Slováci vidia, ako títo „odídenci“ u nás hľadajú útočisko, keď sa z väčšiny z nich stali takzvaní „pendleri“ – chvíľu sú tu a potom chvíľu doma na Ukrajine…

Slováci taktiež vidia na akých autách sa tu premávajú – toť minule som v našom meste videl zaparkovaný najnovší model Lexus s medzinárodnou značkou „UA“…a hneď o niekoľko metrov ďalej ďalšie luxusné vozidlo s „UA“…

Nuž a keď bežný Slovák tu vidí takéto luxusné autá s medzinárodnými označeniami „UA“ a oni, teda bežní Slováci, musia dennodenne chodiť do práce, drieť ako otroci za smiešnu mzdu, za ktorú si musia rozmyslieť, aké vôbec svojim deťom kúpia potraviny, tak potom nech sa Čaputová nediví, že nadobúdajú dojem, že sa im od vypuknutia konfliktu na Ukrajine a príchodom odídencov z Ukrajiny, aj na Slovensko, zhoršili životné pomery a podmienky!!!

Nuž ale idem ďalej lebo Čaputová takto „parádne“ pokračuje ďalej – „…Severoatlantická aliancia, ktorú väčšina susediacich štátov vníma, ako záruku stability, u nás ma najmenšiu verejnú podporu spomedzi takmer všetkých svojich členov…“

A čo sa tu Čaputová čuduje?!

A kto sa obyvateľov SR pýtal, či chcú, aby sa SR stala členským štátom NATO?

Nuž nikto!

Prišiel Dzurinda, zacelil „čiernu dieru“ v strede Európy a už sme „boli tam“!!!

Čaputová pokračuje takto ďalej – „…spomenula som iba informácie, ktoré sú opreté o rôzne prieskumy verejnej mienky. V rovine našej politickej a verejnej diskusie je však situácia v niečom ešte horšia. Dezinformácie a dezinterpretácie sú využívané aktérmi tu doma, ale aj tými zo zahraničia na to, aby znížili verejnú podporu pre kroky, ktoré ako krajina robíme…“

Pýtam sa Čaputovej, čo na tomto je zlé?! Je zlé, že domáca politická opozícia a 70% obyvateľov SR, má iný názor na „kroky, ktoré ako vy, krajina“ robíte?!

Nuž tomuto sa Čaputová hovorí, a až do dnes hovorievalo, že toto je demokracia!!!

A tu nech si Čaputová pozrie opäť Ústavu SR, o ktorú sa tak často „opiera“, kde sa niečo „málo“ píše o tom, ako je u nás na Slovensku zakázaná cenzúra, že každý občan SR má mať voľný prístup k informáciám, ako k domácim, tak aj zahraničným, že ich môže slobodne šíriť a tak pod.

Takže o čom tu Čaputová točí?!

Čaputová veselo pokračuje „nie dezinterpretačne“ ďalej – „…toto je tvrdá realita Slovenska, ktorá sa zmení iba postupne, cieľavedomým vysvetľovaním, krokmi a našou prácou. Obávam sa že k zlepšeniu neprispeje, ani začínajúca sa predvolebná kampaň. Práve naopak. V nej sa geopolitická orientácia Slovenska stáva tak prominentnou témou, akou asi nebola od roku 1997. Vtedy nás Vladimír Mečiar pripravil o šancu vstúpiť do Severoatlantickej aliancie…“

Fíha!

Takže už nie len Fico, Blaha…, ale už aj Mečiar je dnes zodpovedný za tu ich dnešnú „pro štátnu“ zahraničnú politiku!!!

Katastrofa, čo to vlastne Čaputová vypúšťa zo svojich jednostranných pro amerických úst!

A potom Čaputová plače nad tým, že toto, pre ňu a spol. (teda aj pre USA?!) nás vraj robí zraniteľnejšími vo svete, ktorý sa podľa nej za uplynulý rok tak zásadne zmenil.

(pred tým tvrdila, že svet zmenila covid pandémia…!!!)

Nuž teda, nie to nás robí zraniteľnejšími, že oni poslali všetko naše vojenské na Ukrajinu, Ukrajine, ale len to, že Mečiar, Fico, Blaha a ktohovie kto ešte!

Lebo keby nebol Mečiar, Fico, Blaha…, tak by naša armáda prekvitala a bola by plne bojaschopná, aj  keby jej odobrali a na Ukrajinu poslali, aj postele z vojenských ubytovní!!!

Fakt, Čaputová, zamyslite sa čo čítate!!!

 

Čaputová sa nezastavuje a takto pokračuje ďalej – „Táto neutešená domáca situácia nás robí zraniteľnejšími vo svete…“

Naozaj?

A prečo sme zraniteľnejší?

Preto lebo sa snažíme výhrade o mierové riešenie konfliktu na východ od nás, ktoré s EÚ, s NATO nemá nič spoločné?!

Alebo preto, že sme sa z vlastnej iniciatívy stali plnohodnotnou vojenskou súčasťou tohto konfliktu?!

Alebo sme zraniteľnejší vo svete lebo sme všetko, čo sme vojenské mali, darovali, odsunuli Ukrajincom na Ukrajinu a je jedno či sú to šroty alebo „šroty“?!

 

Čaputová ide ďalej – „…čo raz hlasnejšie je počuť tých, ktorí presadzujú svetový poriadok založený na sférach vplyvu a nie na spoločných pravidlách…“

Fíha!

Takto si kopnúť do USA administratívy!

Takto „pohrýzť pána, ktorý vám dáva obživeň“!

Neviem, neviem, či USA administratíva pochváli  Čaputovú za vyslovenie pravdy o USA zahraničnej politike?

Lebo doteraz, od konca II. sv. vojny, sa takto na svetovej úrovni správali jedine a predovšetkým USA!!!

USA robia politiku vplyvu, svojho vplyvu všade tam vo svete, kde vidia, že im z toho niečo „kapne“!

Všade tam, kde je plyn, kde je ropa, kde sú nerastné suroviny a tak pod.

A sú to predovšetkým USA, ktoré pri týchto ich presadzovaniach sfér vplyvu, totálne ignorujú spoločné celosvetové pravidlá!!!

Viď vojna Vietnam, Kórea, Irak, Irán, Líbya, Belehrad, Afganistan…!!!

Čaputová číta ďalej, že Rusko nachádza podporu u takých, ako sú podľa nej Čína alebo Irán…Už zabudla dodať Indiu, Brazíliu, Juhoafrickú republiku atď., atď.

Prečo aj ona nerobí jasné zahranično-politické kroky, aby aj SR prehlbovala spoluprácu s týmito štátmi?

Nebolo by to  pre nás prínosom?

Alebo nemôžeme lebo nám to niekto zakázal a môžeme „spolupracovať“ len s ním?!

Len sním lebo je to výhodné hlavne pre neho a nie pre nás, hlavne že nás vojenský „chráni“?!

Čaputová ďalej číta tieto „demokratické“ myšlienky – „O to viac potrebujeme utužovať verejnú zhodu na tom, kam ako spoločenstvo patríme…“

Nuž “výborne“!

A ako chce Čaputová utužovať „verejnú zhodu“ na tom, kde ako spoločenstvo patríme?

Je to blokácia médií, ktoré majú iný názor na dianie v Európe a vo svete, ako ona a jej podobní?!

Je to zakazovanie vstupu do „verejnoprávnej“ RTVS politikom, ktorí síce boli značnou časťou občanov-voličov SR zvolení a pravdepodobne v nastavujúcich mimoriadnych parlamentných voľbách budú zvolení ešte podstatne väčším počtom slovenských voličov, ako ich zástupcovia v parlamente, ale nemajú ten „správny“ pohľad na to, ako sa máme správať vo vzťahu k domácim politikám a ako k politikám zahraničným?!

Takto, chce Čaputová utužovať celospoločenskú zhodu na tom, že jediný správny postoj je postoj byť na strane najväčšieho vojnového štváča od skončenia II.sv. vojny – USA?!

 

No ale idem ďalej lebo Čaputová v ďalšom svojom čítaní sa zahraje na Sibylu a tam prítomným veľvyslancom SR a prítomným hosťom, Sibylovsky prorokuje do najbližšieho obdobia toto – „…výzvam, ktorým budete v najbližšej dobe čeliť, je potreba zachovania pokoja, rozvahy a hodnotovej integrity, pred voľbami, počas volieb, ale aj po nich…“

Pýtam sa Čaputovej, čo také výnimočné by sa malo na Slovensku diať v nastavujúcom predvolebnom/aj povolebnom období, aby diplomatov takto strašila?!

K čomu ich to chce vlastne prinútiť?!

Bojí sa, že poniektorí z nich, sa nebudú striktne pridržiavať tej jej lokajskej politiky voči USA?!

A preto je potrebné ich takto strašiť?

A nehovorí o sebe a sebe rovných, že práve z tejto strany budú musieť čeliť tým, všetkým, pred čím ich teraz žiada, aby zachovali pokoj, rozvahu…?!

 

No a v ďalšom ich Čaputová jasne poučuje, čo je potrebné vykonať voči všetkým tým, čo sa vymykajú čaputovskej USA lokajskej politiky.

Podľa nej je potrebné urobiť toto – „…zároveň však musíme jasne odmietnuť tých, ktorí porušujú zákon, nabádajú k násiliu alebo nebezpečné klamstvá sami šíria…“

Nuž neviem, ale ja mám silný dojem, že toto sú slová, ktoré sú ako šité na Čaputovú a jej podobných „slovenských“ politikoch, ktorí nám tu dnes „vládnu“ v demisií, výhradne jej zásluhou.

Paradoxom je to, že Čaputová vo svojej „hodnotiacej“ reči číta, o ňou plne podporovanej demisnej „vláde“, „demokrata“ Hegera toto – „…v čase…rekordne nízkej dôvery verejnosti v súčasnú vládu…“

Tak prečo ich tam drží?!

Sama hovorí, že Heger a spol. majú rekorde nízku dôveru občanov-voličov SR, niekde na úrovni 10-15 dôveryhodnosti a 85-90% nedôveryhodnosti a pritom na nich ona sama nevzhliada žiadnej chyby, aby ich zbavila „demisnej“ moci!

Preto lebo tiež poslušne plnia to, čo USA administratíva od nás požaduje vo vzťahu ozbrojeného boja USA/NATO/EÚ na východe Ukrajiny voči Ruskej federácií?!

Áno, ja viem, toto sú len také moje dezinformácie, podľa Čaputovej silno podlieham dezinterpretáciám, som podľa nej dokonca zmätený…

Celý tento môj názorový článok ukončím týmto Čaputovej vyjadrením vo vzťahu k tým občanom-voličom SR, ktorí podľa nej podľahli dezinformáciám, dezinterpretáciám, klamstvám a tak podobne, teda nie inému názoru, ktorý je u nás Ústavou SR jasne povolený, tak tu Čaputová hovorí, že proti takýmto obyvateľom SR je potrebné toto – „…príslušné štátne orgány v tejto oblasti musia konať“ (!!!)

 

Uf! Tak toto je už naozaj priveľa!

„hlava štátu“ vyzýva štátne represívne zložky, aby zasiahli voči každému, kto má iný názor, ako je ten jediný dovolený!!!

A niežeby mali, ale ihneď MUSIA začať konať!!!

 

Sláva ti NOVEMBER 1989!!!

Keby niečo také zaznelo z tribún v tie chladné novembrové dni roku 1989, nuž neviem, neviem, ako by dopadol rečník, ktorý by toto vtedajšiemu socialistickému pracujúcemu povedal, že ak od tej chvíle bude mať iný názor, ako ten, ktorý od tejto chvíle bude jediný dovolený, že budú musieť voči nemu konať „príslušné štátne“ orgány, tak by na tej tribúne asi dlho nevydržal a bolo by po „nežnej“…!

 

 

Viac dnes k Čaputovej nemám čo dodať, snáď len toľko na záver – Čaputová sa musí veľmi báť, čo s ňou politický nastane,  po mimoriadnych voľbách 30.9.2023, keď takto pritvrdzuje svoju politickú rétoriku vo vzťahu k občanom – voličom Slovenskej republiky!!!

Lebo mne to znie, nie inak, ako len bohapusté vyhrážanie sa, každému Slovákovi, ktorý neprestane byť podľa Čaputovej „zmetený“ a neobráti sa na jej USA obraz!!!

 

ZDROJ:

https://www.sfpa.sk/sk/event/xxi-rocnik-hodnotiacej-konferencie-zahranicnej-a-europskej-politiky-slovenskej-republiky/ – od 26:22

 

 

 

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.