Založ si blog

Čaputovej úplné zatemnenie mysle? !

V nadpise dnešného môjho názorového článku som si dovolil použiť nedávny výrok Čaputovej politicky názorového súkmeňovca Milana Martina Šimečku, ktorý sa až po 20. rokoch „objektívnej novinárčiny“ priznal k tomu, že v roku 2003 mal „zatemnenú myseľ“, keď zúrivo obhajoval OSN neschválenú brutálnu vojenskú agresiu U.S.ARMY a jej „spojencov“ (lokajov! Jeden z nich bol aj vtedajší USA/“Slovenský“ predseda Vlády SR – akýsi Mikuláš Dzurinda!!!) inváziou na Irak, ničím neodôvodnenú a ničím faktami nepodloženú…!!!

No a presne tak mi pripadá Čaputová od prvopočiatku, kedy vôbec vstúpila oficiálne na veľkú politickú scénu, keď si z ničoho nič, ako politické dojča zmyslela, že ona predsa len bude kandidovať v prezidentských voľbách 2019 na Slovensku a bol by v tom politický čert, žeby v nich nezvíťazila…!

No a dnes, mne osobne pripadá, že Čaputová má už tak nezvratne politicky zatemnenú myseľ, že politicky jej už niet pomoci!

Ktohovie, možno sa Čaputová k dnešnej svojej politicky zatemnenej mysli prizná rovnako ako jej politický súkmeňovec M.M. Šimečka až o 20 rokov…

Zároveň Slováci, dávam vám dnes na vedomie môj názor resp. vás chcem upozorniť na to, že síce môžeme poukazovať na nehorázne protislovenské prešľapy dnešnej demisnej „vlády“, ale podľa Ústavy SR, je dnes Vládou SR práve Čaputová, ktorá má voči Vláde SR, voči Slovenskej republike a hlavne voči národu a obyvateľom Slovenskej republiky obrovské kompetencie a teda všetko to, čo sa dnes deje na Slovensku, či už na vnútropolitickej scéne alebo vo vzťahu k zahraničnej (jej vojnovo-štváčskej) politike, tak za toto všetko dnes nesie na svojich politických pleciach najväčšiu zodpovednosť ona – Čaputová!!!

Uvedomuje si to ona vôbec!

Toľko nevyhnutný úvod a teraz idem ďalej.

 

(ona, rozumej Čaputová)

 

Ona to nevidí?

Ona to nesmie vidieť?

Ona to ani málinko citlivo nevníma?!

Alebo to ani nesmie citlivo vnímať?!

Čaputová sa opäť rýdzo proti ruský predviedla na svojom FB profile, keď sa jej aj včera, podľa môjho hlbokého presvedčenia, dočista zatemnila myseľ, keď pri príležitosti 35. výročia bratislavskej Sviečkovej manifestácií (25.3.1988) povedala aj toto – „Keď účastníci Sviečkovej manifestácie pred 35 rokmi verejne vystúpili na obhajobu občianskych práv a náboženských slobôd.., … Niečo sa lámalo, ale málokto by si na rýchle zrútenie sovietskej moci stavil čo i len korunu.“

Pýtam sa, čo mala spoločné Sviečková manifestácia zo zrútením sa ZSSR?!

Toto musela napísať len preto, aby poukázala na ten jej a je názorovo blízkych politikov, doslova blud, že dnešná Ruská federácia chce mocenský ovládnuť Slovenskú republiku?!

Nuž ale toto zatemnenie mysle má Čaputová pravdepodobne preto lebo na toto jej spomienkové stretnutie s príležitosti 35. výročia Sviečkovej manifestácie si zámerne(?) nepozvala jedného z najhlavnejších organizátorov a vtedajšieho najznámejšieho slovenského disidenta Jána Čarnogurského!

Od Jána Čarnogurského by sa dozvedela, citujem samotného Čarnogurského zo dňa 29.3.2013, keď o vtedajšom 25. výročí tejto Sviečkovej manifestácie, na margo organizátorov vtedajšej spomienkovej akcie, povedal rozhorčene toto – „Sviečková manifestácia pred 25 rokmi bola za menovanie biskupov, náboženské práva a občianske slobody….“ –   https://www.aktuality.sk/clanok/225882/j-carnogurskemu-sa-nepacila-spomienka-na-svieckovu-manifestaciu/

Kde tu Čaputová vidí, že účastníci Sviečkovej manifestácie 25.3.1988, požadovali zrútenie Sovietskeho zväzu???

A voju otázku ešte rozšírim, kde tu Čaputová vidí aj to, žeby vtedajší účastníci Sviečkovej manifestácie 25.3.1988, dokonca čo i len slovíčkom žiadali zrušenie, zánik, zrútenie socialistického zriadenia vo vtedajšej ČSSR???

Nuž NIKDE!!!

A preto tvrdím, že dnešná neoliberálna politika a jej slúžiaci, aj „slovenskí“ politici, o tejto dobe socialistickej hrubo klamú, zavádzajú a zámerne slovenskou spoločnosťou manipulujú, hlavne tou ľahko zmanipulovateľnou, ktorá o živote v socializme, o jednoznačnej prevahe výhod socialistického zriadenia nad nevýhodami, ani len netušia!!!

Čaputová tvrdí, že vtedy sme boli satelitom komunistickej Moskvy.

A čím sme dnes vo vzťahu k Bruselu, ale hlavne vo vzťahu k Washingtonu?!

Vie to Čaputová, tiež trefne pomenovať?

Povie, že sme spojencami?

Že sme zmluvnými spojencami?

Nuž podľa nej áno.

Podľa mňa absolútne nie!

Totiž podľa môjho hlbokého presvedčenia,  dnes nie sme len Bruselským satelitom resp. satelitom USA, ale celkom jasne, zjavne, sme ich kolóniou, sme ich totálne podriadená provincia, keď bez ich súhlasného pokývnutia hlavy, si nemôžeme na Slovensku, ba ani len kýchnuť!!!

A musíme to kýchnutie poriadne tlmiť lebo inak bude s nami zle nedobre! (sankcie, vyhrážky…!)

Neveríte Slováci?!

Nuž teda aj vám „neveriacim“ a hlavne Čaputovej, dávam do pozornosti, aj tento dnešný článok z Aktuaity.sk, ktorý bol uverejnený pod názvom – „Týždeň vo svetových médiách: Rusko sa pokúša zapojiť do predvolebnej kampane na Slovensku“ –  https://www.aktuality.sk/clanok/nDPJUdX/tyzden-vo-svetovych-mediach-rusko-sa-pokusa-zapojit-do-predvolebnej-kampane-na-slovensku/

 

Kde sa píšu hrôzostrašné veci!

 

Odcitujem len jednu jedinú – „Rusko si stále myslí, že sme jeho satelit a ak uspeje na Ukrajine, ďalšou krajinou na rade je Slovensko. Jediná cesta, ako tomu zabrániť, je vo voľbách odstaviť tie politické strany, ktoré sú nebezpečím pre súčasnú zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska. To jest predovšetkým Smer, Republiku a Hlas.“

 

Takže takto Slováci!

Brutalita neoliberálov je na vzostupe!

Takže podľa nich je potrebné v nastavujúcich parlamentných voľbách (pravda, ak sa vôbec uskutočnia?) odstaviť Smer, Republiku a Hlas!!!

Fíha!

A ako to chcú urobiť!

Ako sa podľa nich odstavujú vo voľbách nepohodlné politické subjekty?!

Nuž možno by nám toto mohla ozrejmiť Čaputová lebo, kto ju pozorne počúva, kto ju pozorne sleduje, tak jej názor je tomuto veľmi blízky lebo ona doslova arogantne odbila SMER-SSD vtedy, teda toť nedávno, keď ju žiadali o stretnutie a o jej ignorancií  Republiky, ani nehovoriac!!!

 

Čaputová a spol. majú zároveň veľké šťastie, že Slováci nie sú povahovo takí, ako napríklad Francúzi!

(škoda!)

Lebo ulice slovenských miest by boli dnes plné demonštrantov, proti dnešnej „demokratickej“ moci s Čaputovou na čele!

Čaputová a spol. dnes horekujú nad tým, že v roku 1988, proti vtedajším demonštrantom Sviečkovej manifestácie zasiahli poriadkové oddiely Verejnej bezpečnosti a že bola voči ním použitá neprimeraná sila a bolo zadržaných 126 osôb…

V poriadku, bolo to neprimerané, bolo to hrubé a nemalo sa to stať…

Ale prečo Čaputová a spol. dnes nehorekujú nad týmto???

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/661434-vo-francuzsku-bolo-horuco-172-zatknutych-149-policajtov-zranenych/ – názov článku – „Francúzske protesty: 457 zatknutých a 441 zranených policajtov. Odložili návštevu kráľa“

 

Toto je podľa nej v poriadku?!

Je v poriadku, keď kapitalistický „demokratický“ systém takto mláti vlastných obyvateľov, len preto lebo si bránia svoje najzákladnejšie práva, slobodu, svoju ľudskosť…?!

Tu prečo Čaputová a spol. neplačú, tak horlivo a nahlas, ako plakali a na raty do sveta kričali, že sa jedná o hrubú brutalitu, keď sa niečo podobné, v oveľa menšom, odohralo v „diktátorskom“ Bielorusku?

Viď TU – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/561197-protesty-v-bielorusku-pokracuju-zatkli-dalsie-desiatky-ludi/ – názov článku – „Protesty v Bielorusku pokračujú, zatkli ďalšie desiatky ľudí“, kde sa hneď v úvode píše, že – „Na utorkových protivládnych protestoch v Bielorusku zatkli vyše 50 ľudí,..“

Teda vo Francúzku zatknutých 457, zranených 441!!!

V Bielorusku zatknutých 50, o zranených žiadna informácia, ale o Francúzskych demonštráciách Čaputová mlčí, ale o demonštráciách v Bielorusku, sa nevedela od politického kričania ani len nadýchnuť, ba si do „svojho“ paláca pozvala a bohato hostila akúsi „bieloruskú vlastenku“ Svjatlanu Cichanovsku!!!

Neoliberálny cynizmus a neliberálne farizejstvo ako bič, ako remeň!!!

 

Zároveň akosi Čaputová pri dnešnom absolútnom zatemnení svojej politickej mysle, akosi citlivo nevníma ba ani nevidí ani toto – https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika/96045673-tisice-ludi-opaet-demonstrovali-vo-vychodnom-nemecku-proti-energetickej-politike – názov článku – „Tisíce ľudí opäť demonštrovali vo východnom Nemecku proti energetickej politike“, kde sa okrem iného píše hlavne toto najdôležitejšie – „…protesty vyzývali na zrušenie sankcií proti Rusku, zastavenie dodávok zbraní na Ukrajinu a mierové rokovania o vyriešení vojny na Ukrajine.“!!!

A tento odpor voči vyzbrojovaniu Ukrajiny, snaha/požiadavka demonštrujúcich más o jasné mierové urovnanie vojnového konfliktu na Ukrajine, odpor  voči nezmyselným sankciám voči RF, sa na Západe stupňuje a ako sa stupňuje, tak priamo úmerne tomu vzrastá neoliberálna arogancia, poriadková brutalita a potláčanie tých najzákladnejších práv a slobôd obyvateľov celej EÚ, Slovensko je v tom žiaľ premiant!!!

 

Takže áno, aj na základe vyššie mnou napísaného, na základe tohto môjho názoru, si dovolím napísať, že podľa mňa, podľa môjho hlbokého presvedčenia, má dnes Čaputová politicky zatemnenú myseľ do takej miery, že z tohto politického zatemnenia jej mysle, ju môžeme vyslobodiť jedine MY, občania-voliči SR!!

A ako?

Nuž viď Článok 32, Ústavy SR – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

 

PS:

A, čo sme MY horší, ako Francúzi, Nemci…???

NIE, NIE SME!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.