Založ si blog

Aktuality. sk – „Čaputová, Heger a spol. podporujú Ukrajinu vojensky, aby si nepohnevali USA“!

Ono sa to nezdá, ale presne takýto článok bol publikovaný na web stránke Aktuality.sk, 7.3.2023 o 17:00. hod pod názvom – „Nechcú nahnevať Západ, ale boja sa aj Ruska: Prečo Afrika, Kórea či Izrael nepomáhajú Ukrajine“ , ktorého autorom je Pavol Štrba – https://www.aktuality.sk/clanok/0bztcIF/nechcu-nahnevat-zapad-ale-boja-sa-aj-ruska-preco-afrika-korea-ci-izrael-nepomahaju-ukrajine/

 

A čuduj sa svete, tento článok nie je uzamknutý a teda je voľne prístupný celý jeho obsah!

 

Ono sa to nezdá, ale vo mne tento článok evokuje pocit, že si naši „mocní“, tí čo tak vehementne horia za zasielanie akejkoľvek vojenskej pomoci vodcovi Ukrajiny Zelenskému,  skrze im naklonené média, už aj okolo konfliktu na Ukrajine (okolo C-19 je to už dávnejšie evidentne, akosi záhadne sa o veľa veciach v týchto médiach mlčí…!), začínajú pomaly, ale iste zabezpečovať svoje politické zadné vrátka!!!

Áno, napríklad aj týmto článkom, ktorý si dovolím málinko okomentovať.

Pavol Štrba (PŠ), okrem iného píše – „Na jednej strane si podporou Ruska nechcú pohnevať Západ, na strane druhej sa nehrnú ani do podpory Ukrajiny, aby nenaštvali Kremeľ.“

 

Iste, PŠ sa zameriava na štáty tzv. tretieho sveta, ale táto jeho formulácia úplne sedí napr. na Slovensko a tým pádom aj na centrálu EÚ.

Ja by som text PŠ parafrázoval resp. poopravil takto lebo takto tomu ja rozumiem, čo vlastne chcel PŠ naznačiť resp. čo jasne pomenoval, takže – „EÚ a tým pádom aj pápežskejšia ako pápež SR, nemôžu/nesmú obchodovať s RF napr. v oblasti energetických nosičov lebo by si tým pohnevali Washington a preto musia kupovať tieto energetické nosiče násobne drahšie od USA. Zároveň však musia posielať na Ukrajinu Zelenskému všetku vojenskú techniku, ktorou disponujú, ktorou nedisponujú, tak tu od USA odkúpia a následne pošlú, aby si tým nenaštvali Washington!“

Áno, presne takto, to čítam ja!

Takže PŠ nenápadne naznačuje, že musíme počúvať!

Musíme počúvať Washington, aby sa na nás USA administratíva nenaštvala?!

A čo sa s nami stane, ak by sme sa rozhodli nepočúvať Washington?

Zavedú nám tu Američania tú ich „demokraciu“, ako ju zavádzali po II. sv. vojne vo viacerých kútoch sveta lebo boli voči Washingtonu neposlušní?!

Napr. tak, ako naposledy v Európe v roku 1999 v Belehrade?!

 

Iste, netreba si robiť o článku PŠ v Aktuality.sk žiadne ilúzie lebo tento článok je komplet prešpikovaný proti ruskou náladou…, napr. konštatovaním, že zatiaľ čo na čele NATO boli USA s jeho spojencami, tak na čele Varšavskej zmluvy bol Sovietsky zväz a jeho satelity!!!

Celý tento článok je o tom, ako sa štáty sveta mimo EÚ, nezapájajú do vojny na Ukrajine na strane Ukrajiny lebo, aby si vraj, citujem PŠ – „…nenaštvali Kremeľ“!

A čo by sa dialo vo Washingtone, ak by sme napr. my Slováci odmietli posielať zbrane na Ukrajinu Zelenskému?

To by sa vo Washingtone potešili alebo by sa do červena na nás naštvali?!

 

Ale nech už je to s článkom PŠ s Aktuality.sk akokoľvek, jedno je isté, už aj tieto „objektívno-demokratické“ „slovenské“ média začínajú pomaly, ale iste obracať tu svoju doteraz jednostrannú proti ruskú propagandu a bude zaujímavé, kam až v tomto trende zájdu…

 

PS I.

 

V predmetnom článku zaznela jedna naozaj veľmi dôležitá faktografická veta, ktorú tu spomeniem a zdôrazním.

PŠ s Aktuality.sk píše aj toto – „Zástupca africkej Kene v OSN opatrný postoj voči trestaniu Ruska za vojnu na Ukrajine mnohých krajín sveta okomentoval takto: „Predtým, než sa rozhodnete skočiť, mali by ste sa pozrieť pod seba. To je dobrá rada, ak ide o geopolitiku.““

A presne takto sme sa mali od samého začiatku vypuknutia vojenského konfliktu na Ukrajine zachovať aj my!!!

Ale my nie!

My sme sa pred seba nepozreli a rovno sme skočili!

Rovno sme skočili tak, ako nám to Washington nakázal, však predsa si ich nepohneváme, pre takúto „maličkosť“ a dodávame na Ukrajinu, ukrajinskej strane všetko vojenské čo máme a čo nemáme, tak od USA nakúpime a znovu odošleme tam, kam Washington a ujo Biden nakážu!!!

Teda nie my, bežní, radoví, „LEN“ voliči Slovenskej republiky, ale len tí naši, ktorých sme si zvolili, ale „odvoliť“ ich už akosi nedokážeme!!!

 

PS II.

 

Nuž a na záver ešte jedna poznámka k samotnému autorovi článku na Aktuality.sk – Pavlovi Štrbovi.

Reagujem na toto, čo som sa o ňom dozvedel TU – https://www.sme.sk/aut/405/pavol-strba

 

Podľa toho čo tu čítam, tak PŠ má naozaj super „novinárske“ vzdelanie, aby mohol písať takéto a podobné články.

PŠ má napríklad aj takéto „novinárske“ vzdelanie – „…vykladal kamióny v Anglicku, potil sa za barom v Dubline a pár mesiacov zachraňoval topiacich sa Američanov v newyorskom aquaparku.“

 

A ak by Pavol Štrba chcel vedieť aký mám ja profesijný životopis a čím som si v živote prešiel ja, že si vôbec dovolím komentovať jeho článok a na akom základe píšem ja svoje články, tak nech sa páči, tu je môj profesijný životopis (porovnajme)

 

Vzdelanie :

Dosiahnuté vzdelanie:

vysokoškolské II. stupňa

 

1985 – 1990

VŠDS-Strojnícka a elektrotechnická, Žilina

Odbor/špecializácia: Strojárska technológia

 

1981 – 1985

SOU Železničné, Košice

Odbor/špecializácia: Mechanik opravár koľajových vozidiel

 

Kurzy a školenia :

10.01.2003 – 17.1.2003, Reaktortest s.r.o Trnava

Názov kurzu/školenia: NDT non-destructive test

Certifikát: č./No.:0371/VT2,stupeň VT,2,PV

Platnosť : do 03/2013

 

Priebeh zamestnaní :

 

Od 01.01.2010 – trvá súkromná spoločnosť

Pracovná pozícia: Správa budov

Náplň práce:  správa zverených objektov (13 budov v areály), vypracovanie nájomných zmlúv, komunikácia s nájomcami, vyhľadávanie nových nájomcov, zabezpečovanie údržby a obnovy zverených objektov, zabezpečovanie technických nájmov a zmlúv – internetové pripojenia, elektrická energia, vodné a stočné, upratovanie, SBS, vedenie pokladničnej knihy, likvidácia odpadu, zabezpečovanie stavebných prác (komplet), dokladovanie pre euro fondy  a pod.

 

Od 01.05.2009 – 31.10.2009

 

Evidovaný na úrade práce ako nezamestnaný

 

01.07.2007 – 30.04.2009

Variakov a.s. Košice

Pracovná pozícia: Vedúci prevádzky Lasercentrum

Náplň práce: Vedenie prevádzky pre delenie oceľových plechov pálením na leserovom a plazmovom stroji, vedenie skladu s hutným materiálom , zaobstarávanie zákazkovej náplne, komunikácia so zákazníkom, vybavovanie a riešenie reklamácií.

 

1.3.2002 – 30.06.2007

Ocekon s.r.o. Košice

Pracovná pozícia: Projektový manažér

Náplň práce: Riadenie projektov pre výrobu a montáž oceľových konštrukcií

 

1.3.2000 – 28.02.2002

úrad práce

 

1.1.1983 – 28.02.2000 – ČSD – ŽSR – pozície

 

1983-1985      Mechanik opravár železničných koľajových vozidiel Rušňové depo Košice

(RD Košice)

 

1985-1990      Vysoká škola Dopravy a Spojov Žilina, denné štúdium, Strojárska

Technológia

 

1990-1994      Majster na úseku opráv žel. Koľ. vozidiel RD Košice

 

1994-1999      Technický námestník (vedúci technického úseku) RD Košice

 

1999-2002    Špecialista TP VII.  S-ŽKV Košice

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.