Založ si blog

Čaputovej brutálna anti referendová kampaň! Takýchto „politikov“ SR nepotrebuje!

Slováci, vnímate to?

Slováci, máte dokorán otvorené oči a silno nastražené uši?

Počujete, vidíte, akú proti referendovú kampaň vedie Čaputová?

Vnímate, ako vás absolútne neberie vážne?

Ako vami doslova politicky pohŕda?

 

Nuž, ja to počujem a vidím celkom jasne!

Nižšie v texte je môj názor, moje vysvetlenie tohto môjho politicko-občiansko-voličského videnia, ako čaputová koná vo vzťahu k referendu, ako aj vo vzťahu k všetkým občanom SR…

 

Pomenujem tieto dve anti referendové aktivity Čaputovej zo včerajšieho dňa, ktorými „nás“ oslovila na svojom FB profile…

Mimochodom na FB profile https://www.facebook.com/zcaputova/ , Čaputová vystupuje, ako „prezidentka“ alebo ako občianka SR, ako súkromná osoba?!

Lebo existuje ešte jeden oficiálny FB profil – https://www.facebook.com/prezidentskypalac/ , kde by sa mala Čaputová prezentovať voči slovenskej spoločnosti a nie na svojej súkromnej FB stránke.

Mimochodom, na oficiálnom FB prezidentského paláca SR, je posledný príspevok zo dňa 08.12.2022 – https://www.facebook.com/prezidentskypalac/posts/pfbid02mgRSrfky17rQVLtGgC3XsjL58Rdo7AZ4BTXhDcXaNufPfCqAZrjELoSbzoM46VLVl , ako ináč, ak nie chválou z USA o tom, že Čaputová je už 4. rok po sebe v rebríčku akéhosi USA, pre ma osobne, bulvárneho plátku Forbes, 87. „najvplyvnejšou“ ženou sveta…ďalej nekomentujem.

 

Prvá včerajšia Čaputovej brutálna anti referendová kampaň!

 

Čaputová v čase 17:20, zverejňuje na svojom (súkromnom?) FB profile video, kde Slovákom 3-4 dni pred veľmi dôležitým referendom, takto politicky pľuje do tváre.

Čaputová sa „im“ prihovára takto – „…Po dnešku je zrejmé, že snaha Eduarda Hegera o novú väčšinu v parlamente definitívne nenašla podporu…, …Preto trvám na tom, aby parlament do konca januára prijal rozhodnutia smerujúce k predčasným parlamentným voľbám. Ak sa tak nestane, som pripravená postupovať podľa svojich ústavných kompetencií.“

Je toto možné?

Parlament?

Takto brutálne odignorovať občanov SR?

Takže Čaputová sa neprihovára občanom SR, aby dňa 21. januára 2023, išli k referendovým urnám a oni rozhodli, za neschopných, doteraz „vládno-koaličných“ poslancov parlamentu, akým smerom sa má uberať politická situácia na Slovensku!

Ona sa neprihovára všetkým oprávneným voličom SR, aby oni jej dali mandát svojim väčšinovým rozhodnutím v referende, ako má postupovať ďalej…

Nie, ona občanov – voličov totálne ignoruje, ako keby ani referendum nebolo, preskakuje dátum 21.1.2023 a v kalendári vidí až 24. január 2023, kedy by sa mala začať riadna schôdza parlamentu, kde by sa malo začať rokovať o zmene Ústavy SR resp. doplnení Ústavy SR o to, o čom by mali väčšinovo rozhodnúť obyvatelia SR v referende 3 dni pre tým, ak by ich na to vehementne vyzývali nie len všetci politici SR, ale hlavne všetky média, najme, aj tie „objektívne“, o ktorých dnes ešte budem písať!

Avšak Čaputová nemôže o referende ani ceknúť, pretože už na začiatku svojej „prezidentskej“ kariéry, presne 29. mája 2018, sa ako nová, inak hodnotovo nastavená „politička“ Progresívneho Slovenska, vyjadrila ja takto – „Po ohlásení kandidatúry sa bude uchádzať o podporu ostatných politických strán, vylúčila komunikáciu s ĽSNS, Smerom a so SNS.“ –  https://domov.sme.sk/c/20836946/caputova-ohlasila-kandidaturu-prezidentske-volby.html , a toto u Čaputovej platí dodnes!

Takže áno, Čaputova je celá svojim politickým telom a politickou dušou, „prezidentkou“ „všetkých“ Slovákov“!!!

Pre mňa osobne – politicky HNUS, politicky ODPORÉ!!!

 

Druhá včerajšia Čaputovej brutálna anti referendová kampaň je táto!

https://www.facebook.com/photo?fbid=728849138598458&set=a.407682584048450

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02mpWBBfcHhduFKfDv9F4PUHUzmSm64eXWhwb6CxBahMhsxwc6v4vXtYkY8MxMXxyCl

 

Čaputová včera o 22:40, sa na FB chváli, že sa nielen zúčastnila, ale aj prehovorila na pódiu oslavného večierka jedného z „najobjektívnejších“ médií na mediálnej scéne Slovenska, akéhosi SME.sk!!!

Čo to je?!

Čo tam Čaputová, ako „hlava“ nášho suverénneho štátu robila?!

A nie je to náhodou reklama?!

Akú váhu dala tomuto médiu Čaputová tým, že na večierku tohto média, ktoré nie je o nič dôležitejšie, ako akékoľvek iné pôsobiace na slovenskej mediálnej scéne, sa oficiálne ocitne, dokonca prehovorí náš najvyšší ústavný činiteľ?!

Lebo tu nejde o Čaputovú, ako takú! Tu jednoznačne ide o prezidentský protokol, o váhu prezidentského úradu, akú má mať na základe ústavy SR!!!

Jednoducho nemala tam čo robiť!!!

A čo sa týka reklamy, ktorú tomuto médiu takýmto nevyberaným spôsobom urobila, tak to je jednoznačné, čo jej však Ústava SR zakazuje v Čl. 103, ods. (5) – „Prezident nesmie vykonávať inú platenú funkciu, povolanie alebo podnikateľskú činnosť a nesmie byť členom orgánu právnickej osoby, ktorá vykonáva podnikateľskú činnosť.“

Iste, Čaputová za toto nemusí byť platená priamo finančne. Ale mediálne áno!

Lebo za odmenu sa v prípade ústavných činiteľov považuje aj to, ak vykonajú reklamu svojou prítomnosťou alebo inak, na podujatiach subjektov s právnou subjektivitou, od ktorej sa im môže dostať aj iného ocenenia resp. odmeny, len akou je finančná odmena!!!

 

A toto svojou činnosťou Čaputová, podľa môjho presvedčenia, vedome porušila ústavu SR a teda sa na ňu vzťahuje Čl.107, Ústavy SR, ktorý jasne hovorí – „Prezidenta možno stíhať iba za úmyselné porušenie ústavy alebo za vlastizradu…“

 

Za veľmi dôležité v tejto súvislosti považujem aj to, ako Čaputová okomentovala svoju účasť na tomto oslavnom večierku Sme.sk, keď na FB píše, okrem iného aj toto – „Vzťah novinárov a politikov je špecifický. Sú  pre nás informačnými zdrojmi, inšpirujú  nás, ukazujú iný uhol pohľadu, kontrolujú nás. A preto sa nám to niekedy ťažko číta.“

UF, UF, UF…

Čo také sa Čaputovej o sebe tak ťažko číta na stránkach Sme.sk???

Veď na Sme.sk, na adresu Čaputovej, minimálne od 29. mája 2018, kedy Čaputová ohlásila svoju prezidentskú kandidatúru, sa o Čaputovej nepíše ani len jedno jediné krivé slovko! Ani jedná jediná kritika, ba ani len náznak kritiky!!! Samozrejme že hovorím o kritike na jej výkon politiky!

Ale, čo je z jej vety ešte mrazivejšie je to, že Čaputová na adresu novinárov, hlavne Sme.sk hovorí, že aj ich novinári nám, teda jej, ukazujú iný uhol pohľadu na isté skutočnosti dejúce sa okolo nás, ba dokonca, ona pre seba v tom vidí aj inšpiráciu!!!

Tak ja Čaputovej pripomeniem, jeden iný uhol pohľadu novinára/komentátora Sme.sk, ktorý tam aj dnes naďalej veselo, ako keby sa nechumelilo, vypisuje svoje „iné uhly pohľadov“ a pravdepodobne Čaputovú aj naďalej svojimi „inými uhlami pohľadu“ inšpiruje, a nie je to nik iný, ako Peter Schutz!!!

Takže tento „novinár/komentátor“ (neviem či aj on nebol prítomný na večierku Sme.sk, kde sa Čaputová  horlivo prihovárala, možno aj jemu!) nám resp. Čaputovej poskytol takýto, iný uhol pohľadu, na tých obyvateľov SR, ktorí neboli stotožnení s covid vakcínou, odmietali ju, odmietajú ju aj dnes, ak nie ešte vehementnejšie (patrím medzi nich a hrdo sa k tomu hlásim!) a Čaputová sa možno takýmto iným uhlom pohľadu aj inšpirovala – teda citujem Petra Schutza – „Na neočkovancov sa nedá ísť iba cukrom, ale treba aj poriadne dlhý bič…,…neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku… keď hlavný prúd verejnej debaty rozumie, ako neočkovaných poriadne diskriminovať, aby ich zvýšený diskomfort dotlačil pod ihlu…,…Nie je jasné, čo bráni povedať, že to nie sú ľudia (tí, ktorí majú iný názor na očkovanie – pozn.), ale dobytok, keďže len ich bezohľadnosť a teľacie IQ budú príčinou, že v septembri/októbri/novembri – na staré kolená – na mňa štát uvalí zákaz vychádzania,“

 

Je potrebné k tomu ešte niečo dodať?

A na takéto mediálne večierky chodieva tri dni pred dôležitým referendom, Čaputová!!!

 

No a na záver ešte jedna poznámka.

Ja osobne som presvedčený, že Čaputová sa, aj týmto svojim výrokom na adresu referenda, ktoré vypísala na 21. januára 2023 – „Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol prebiehajúcej kampane jednej politickej strany, preto nebudem vyzývať občanov na účasť, nebudem ich ani od účasti odrádzať,“, podľa mňa jednoznačne dopustila, vedome(!), trestného činu podľa Trestného zákona č. 300/2005 Z.z., §351 – „Marenie prípravy a priebehu volieb a referenda“, kde sa okrem iného píše aj toto – ods.(1) – „Kto inému násilím alebo hrozbou násilia, alebo ľsťou bráni vo výkone ústavného práva voliť, alebo hlasovať v referende, alebo iného takým spôsobom k výkonu takýchto ústavných práv núti, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.“

A v ods.(3) – „Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo 2

  1. a) závažnejším spôsobom konania,
  2. b) ako verejný činiteľ,
  3. c) z osobitného motívu, alebo
  4. d) verejne.“

 

Lebo, ako inak vnímať vyjadrenie Čaputovej o tom, že ona teda ako hlava štátu nebude občanov vyzývať na referendum, inak ako lesť?!

Veď ona je absolútne v tomto konaní vo vzťahu, k tým občanom, čo podpísali petíciu za vypísanie takéhoto referenda, úplne jasne ľstivá a ľstí sa aj jednému politickému názorovému spektru!!!

A vyjadrila sa takto verejne?!

Verejne aj ako verejný činiteľ?

Nuž jednoznačne áno!

Ja viem, že dnes , keď ju chráni prezidentská imunita, nemôže byť na základe tohto § 351 Trestného zákona trestne stíhaná, ale čas jej „prezidentovania“ sa blíži neúprosne ku koncu a ak bude referendum úspešné, tak jej politický koniec na pozícii „prezidentky“ bude s najväčšou pravdepodobnosťou taktiež, ako u jej milovanej „vlády“ , ukončený predčasne!!!

 

PS:

Verím, že aj tento postoj Čaputovej k referendu a k občanom SR, ktorí si toto referendum doslova vypodpisovali na dvoch petíciách, bude mať za následok, že referendá sa zúčastní viac, ako je Ústavou SR požadovaná väčšina všetkých oprávnených voličov SR a že referendum rozhodne o tom, že takýto „politici“, ako je Čaputová a jej podobní, budú voličmi-občanmi SR raz a navždy politicky vymetení na politický okraj našej spoločnosti…!!!

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.