Založ si blog

Slováci, nadišiel čas skoncovať s politickou lenivosťou, politickou nevšímavosťou. .. !

Slováci, dnešný názorový článok musím začať takto jednoznačne, citátom naše Ústavy SR, Čl. 2, ods.(1) – „Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.„

 

Áno, v dnešnom mojom článku  chcem poukázať na to, že účasť v nastávajúcom referende nie je o žiadnom politikovi, ale celkom jednoznačne o nás, o voličoch!!!

Lebo nie oni sú našimi pánmi, ale my ich!

Sme ich pánmi v zmysle toho, že sme to MY, čo im moc do rúk vkladáme a rovnako sme to MY, čo máme (mať!) právo im tu moc aj odobrať!!!

Už vyše 30 rokov, čo tu budujeme „kapitalistickú demokraciu“, počúvame napr. aj toto – „Politici si nás všímajú resp. nás potrebujú len raz za 4 roky, keď je pred voľbami“…

A ja sa dnes pýtam – A nie je to úplne naopak?

Nie je to náhodou tak, že nie politici si nás po tom, čo sme im dali moc do rúk, nevšímajú resp. nás už nepotrebujú, ale, že sme to MY, čo si ich po voľbách nevšímame?

Nie sme to náhodou MY, čo na politikov zabúdame tesne po voľbách?

Však nejaká ta Vláda bola zložená a teda si ideme každý po svojom a čo nás po nich, čo oni tam vo „vláde stvárajú, aké zákony schvaľujú…, však o 4 roky sa vidíme znova?!

A nie sme to MY, čo sa o prácu tých, ktorým sme vo voľbách vložili moc nad našou republikou a tým pádom aj nad nami, absolútne nezaujímame?

A začíname sa o nich ako tak zaujímať, až keď je zle?!

Tak neviňme politikov za to, čo stvárajú lebo nie oni, ale MY na nich zabúdame…

Zajtra je referendum o tom, či v budúcnosti budeme mať MY, čo im vkladáme moc do rúk, im ju aj v referende odobrať!

A ja dnes počúvam v našich médiach, samozrejme v tých „objektívnych“, čo vyrazili do ulíc za občanmi-voličmi a pýtajú sa ich na názor, či pôjdu v sobotu na referendum alebo ak nie tak prečo nie, neskutočné, rezignačné názory! (Vidím za tým zámer „našich objektívnych“ a hlavne „demokratických“ médií, aby aj oni svojou „troškou“ prispeli k zamareniu úspešnosti referenda!)

A ťažko sa mi počúvajú takéto názory typu – „A načo pôjdem na referendum? Však aj tak, my tu dole, nič nezmôžeme“ alebo aj takéto vyjadrenia našich politicky rezignovaných spoluobčanov – „Všetko je drahé, energie sú drahé… Ale čo už my s tým, aj tak nič nenarobíme a musíme sa s tým nejako popasovať, vyrovnať“…

Toto je Slováci čo???

Naozaj nič nezmôžeme???

Tak potom načo sa 17. novembra 1989 štrngalo na námestiach???!!!

Na to, aby sme teraz rezignovane hovorili, že nezmôžeme voči nami voleným zástupcom nič, minimálne 4 roky lebo sme si ich zvolili a teraz musíme trpieť?!

Čo je toto za postoj?!

Toto je ta sloboda, o ktorú tak vehementne išlo tým, čo v novembrových dňoch 1989 mrzli na námestiach?!

Neviem, ako dlho by vtedy vydržali na tribúne Kňažko s Budajom, keby vtedajšiemu socialistickému ľudu, by z tribún vykreslili kapitalistickú slobodnú, demokratickú budúcnosť v dnešných farbách, že ak si zvolíte Vládu a tá nebude konať na prospech republiky, na prospech pracujúceho ľudu, tak žiaľ nemáte žiadne páky na to, aby ste ich odvolali a musíte ich diktátorsko-despotické správanie strpieť a v tomto im bude dokonca a vedome, napomáhať ešte aj vami zvolený najvyšší ústavný činiteľ?!

Áno, ako dlho by na tých tribúnach vtedy stáli títo dvaja, ktorí dnes unisono tvrdia, že tí, čo chcú aby sobotňajšie referendum bolo úspešné resp. tí, ktorí občanov-voličov vyzývajú na to aby sa takéhoto referenda zúčastnili, nie sú demokrati?!

A ako dlho by vtedy na tribúnach vydržali títo dvaja, ak by vtedajšiemu socialistickému pracujúcemu ľudu povedali, že keď sa oni dostanú k moci a ľud bude 80% požadovať ich koniec ako Vlády, tak oni by ich označili za nedemokratov lebo oni si 4 roky po voľbách môžu s republikou a s nami robiť čo chcú?!

 

Takže na záver celkom jasne!

Nie politici sa o nás nezaujímajú, ale my sme tak politicky zleniveli, že sme to MY, čo sa o nich v medzivolebnom období absolútne nezaujímame a sme to MY čo im umožňujeme si s nami robiť, čo oni uznajú za vhodné!!!

A tomuto musí ZAJTRA, V SOBOTU – 21. januára 2023 – ODZVONIŤ!!!

 

PS:

Aby som nezabudol aj na našu najvyššiu ústavnú pozíciu, na Prezidenta/Prezidentku.

Bolo by načim, aby sa budúci parlament, verím, že to bude parlament väčšinovo pro slovenský, nie pro Bruselský, zamyslí aj nad tým, či by nebolo  vhodné zapracovať do našej Ústavy aj možnosť, aby aj najvyšší ústavný činiteľ bol ľudom slovenským odvolateľný v referende presne tak, ako sa to dnes navrhuje v nastávajúcom referende o Vláde SR!!!

Veď nie je normálne, že dnešná „hlava“ nášho, ešte raz, nášho štátu, našej, ešte raz, našej republiky, rovnako nebola ľudom priamo odvolateľná, keď ním bola priamo zvolená?!

Dávam aj túto tému do diskusie, pre tých, čo nám chcú po najbližších voľbách Vládnuť, či by aj toto nemal byť jeden z ich bodov, ich pro slovenského volebného programu…?!

Jednoducho si musíme v našom štáte urobiť poriadok s tými, ktorí si myslia, že keď raz dostali od nás moc do svojich rúk nad našimi životmi, tak s ňou môžu nakladať, ako uznajú za vhodné a tak dlho, ako sa im zachce, bez ohľadu, či ich ľud ešte väčšinovo chce!!!

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.