Založ si blog

Čaputová si 17. november 1989 pripomenula trefnou sebakritikou!

A po nej, mala odstúpiť!

 

Čaputová na FB napísala – „Asi málokto z nás si v tom očarení z Novembra 89 pomyslel, že vydobytú slobodu a demokraciu budeme znovu musieť brániť. Že pravda a láska nemusí víťaziť nad lžou a nenávisťou ani po 33 rokoch. Že lož môže mať navrch a nenávisť bude zabíjať.“

 

Nuž, ako sebakritiku seba samej, to naozaj beriem.

Väčšiu pravdu o sebe a o svojom najbližšom politickom okolí, už ani napísať nemohla.

Lebo toľko lží, neprávd a nenávisti, čo aj ona sama zasiala/li, medzi ľud slovenský za ostatných dva a pol roka, tak to sa nepodarilo žiadnej vláde SR od samostatnosti SR, ani tým, ktoré tu boli od 1990 do 1992 a už vôbec, o toľkej nenávisti, zlobe v spoločnosti, sa nedá hovoriť pred novembrom 1989!

 

Čaputová je podľa môjho hlbokého presvedčenia a jednoznačného názoru, jedna z tých, čo v našej spoločnosti šíri neskutočné zlo, zlobu, nepravdy…, tlačí našu spoločnosť do akejsi západnej neoliberálnej svetonázorovej agendy, ktorá je nášmu slovenskému ľudu cudzia a na svetelné míle vzdialená!

Nie, my nie sme anglosaského myslenia, nie, my nie sme uspôsobení viesť anglosaský spôsob života, ktorý je založený na nadvláde nad ostatnými národmi – viď ich koloniálne správanie sa v minulosti a dnešné neokoloniálne, aj vo vzťahu k nám, v súčasnosti!

Nie, my sme nikdy nechceli nikoho ovládať, nie, my sme nikdy nechceli iným národom žijúcim vo vlastných suverénnych štátoch diktovať, ako majú žiť, aké hodnoty majú vyznávať…, ale oni nám to už vyše tridsať rokov robia a to ich vmiešavanie sa do našej slovanskej nátury, kultúry, nášho spôsobu života, spôsobu pevného rodinného života jednej ženy, jedného muža a detí, sa v týchto mesiacoch zintenzívňuje natoľko, že tej nenávisti, tej neoliberálnej nenávisti, je dnes v našej spoločnosti toľko, že je na čase to zastaviť!

A ako píšem vyššie v texte, jednou z naj nenávistnejších neoliberálnych politikov v našom štáte, je dnes a denne, práve Čaputová, ktorá sa tvári, že je jemná, citlivá, podľa „objektívnych“ médií, absolútne politicky panenská, ale ako sa vraví – za anjelskou tvárou, za anjelským obrazom, ktorý o nej vytvárajú už roky neoliberálne média, sa s najväčšou pravdepodobnosťou skrýva zlo, maj sa ľud slovenský na pozore…!!!

 

V inom svojom „novembrovom(89)“ FB statuse Čaputová píše tiež pravdu a to takúto – „33 rokov po Nežnej revolúcii už vyrastá generácia, ktorá s komunistickou érou nemá osobnú skúsenosť. Navyše v okamihoch, keď na spoločnosť doliehajú ťažké časy, nastáva ideálna príležitosť pre spomienkový optimizmus. Musíme preto vysvetľovať a snažiť sa, aby najmä mladí ľudia rozumeli. Aby vnímali rozdiel medzi demokraciou a totalitou, medzi slobodnou a neslobodnou spoločnosťou…

 

Súhlasím aj s touto Čaputovej sebakritikou lebo to, čo tu dnes, už viac, ako dva a pol roka zažívame, nemá so slobodou a demokraciou absolútne nič spoločné!

A preto musíme dennodenne našej mládeži, našim mladým vysvetľovať za akú slobodu a demokraciu sa v Novembri 1989 štrngalo na našich, počasím chladných, ale ľudský úprimne teplých námestiach, kľúčmi štrngalo…!!!

 

Len jeden príklad za všetky i keď bolo by ich neúrekom!

 

Nuž ty občan SR, čo si už ako dospelý zažil ten štátny prevrat v novembri 1989, zinscenovaný a riadený zo Západu, spoza Atlantiku, ty si vieš predstaviť, čo by sa stalo s riaditeľom Československej televízie (ČST), ak by si niektorý z novinárov/redaktorov dovolil zaradiť do spravodajskej relácie názor opozície k vtedajšiemu komunistickému vedeniu štátu, niekde okolo decembra 1989 a on by takýchto redaktorov, novinárov a celé vedenie spravodajstva vyhodil z ČST, ako tých, čo si nevážia „demokraciu“ lebo sa opovážili dať na obrazovky celoštátnej ČST názor už vtedy sa formujúcej oficiálnej, slobodnej opozície???

Vieš ty dnešný, mladý slovenský človek, už kapitalistickým režimom odchovaný na kapitalistickej „demokracií“, čo by sa v tej dobe stalo s takýmto GR ČST?

Tak ja ti to poviem, nahlas a na rovinu – do minúty by bol na dlažbe!

A dnes, keď tu podľa Čaputovej vládne „demokracia“, keď jej „dobro“ ide zvíťaziť nad akýmsi legálnym, legitímnym opozičným „zlom“, tak dnes, keď GR RTVS vyhodí komplet celé vedenie spravodajstva štátnej TV lebo si dovolili na obrazovky dať aj názor opozičného politika, tak Čaputová mlčí!

Mlčí lebo toto je podľa nej ta správna neoliberálna demokracia!

Toto je podľa nej to správne demokratické.

Lebo len takýmto vyhadzovaním z práce, vyhadzovaním z verejnej a štátnej služby, zastrašovaním, umlčiavaním…, sa dá podľa nej a jej podobným, zvíťaziť nad „zlom“, teda nad tým, čo ľudia v Novembri 1989 požadovali, ako prvé – PLURALITU NÁZOROV…!!!!

Ten, kto dnes požaduje pluralitu názorov (rozumej – rôznorodosť názorov), tak ten je dnes Čaputovou a jej podobným, vyhlásený, prehlásený za zlo, za dezoláta, za hoaxera a treba sa s ním „demokraticky“ porátať!!!

 

HNUS a ešte raz HNUS!

Občan-volič SR. Ľud slovenský, kedy už konečne otvoríš oči a nastražíš uši?!

 

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0EkPu4KjUd3BE66sPoHC15Z5R2NPhdjbRP8dLb9WWNCW8VcgaxN6gGXCPHSzrZS8Ml

 

https://www.facebook.com/zcaputova/videos/1055018628624270

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.