Založ si blog

Čaputová a spol. a migranti? Nech sa páči, jednoduché riešenie, len sa nebáť!

Tento môj článok nebude dlhý lebo niet dôvodu sa siahodlho o tom  rozpisovať.

Čo sa týka migrantov, k nám húfne prichádzajúcich z juhu (Blízky východ a pod.), tu je vec tak jasná, že aj riešenie, čo a ako s nimi, je nadmieru jednoduché a oveľa lacnejšie, ako to, čo s nimi majú v úmysle vykonať naši dnešní „vládni“ s mlčiacou podporou Čaputovej.

Čaputová sa síce jasne a hrdo vyjadruje k utečencom, ktorí prichádzajú na naše územie, ale len a výhradne vo vzťahu k tým z Ukrajiny – https://www.ta3.com/clanok/229201/foto-caputova-sa-stretla-s-utecencami-som-hrdou-prezidentkou-vyhlasila-a-podakovala-slovakom-za-solidaritu – Čaputová o týchto ukrajinských utečencoch prehlásila toto – „Všetky obete na Ukrajine sú zodpovednosťou ruského prezidenta Vladimira Putina.“

Dobre, tak sa jej pýtam, kto je zodpovedný za tých utečencov, ktorí k nám húfne prichádzajú z juhu? Tiež Putin? Nuž absolútne nie! Tu je iný vinník! A tým je podľa môjho hlbokého presvedčenia jednoznačne vojnovo-štvavá politika USA administratívy a jej EÚ/NATO poslušných lokajov!

Ale o tom sa dnes nesmie… Toto je niečo, čo sa nazýva dnes tak „demokraticky“ – názor/informácia s nežiadúcim obsahom!

 

Podľa môjho názoru sa týmto, že sa u nás hromadia tisíce južných migrantov, len napĺňa to, čo sme nechceli, že máme tu prídel/kôty migrantov, ktoré jednoducho musia byť umiestnené na našom území, aj napriek tomu, že SR nikdy nesúhlasila s prerozdeľovaním týchto, vo väčšej miere ekonomických utečencov lebo hľadajú bohaté štáty pre svoj budúci život, čo SR pre nich takým bohatým štátom nie je!

Aj v „našich objektívnych“ médiach jasne zaznieva, že pre týchto južanských utečencov/migrantov nie je SR konečnou zastávkou, že ich cieľom, sa je dostať predovšetkým do Nemecka, možno aj do VB a iných západných štátov.

Nuž a „naši vládni“ namiesto toho, aby im pomohli splniť ich sny a ciele svojej migrácie, im stavajú stanové mestečko – https://www.minv.sk/?tlacove-spravy-6&sprava=migranti-zdrziavajuci-sa-na-uzemi-nasej-krajiny-sa-budu-moct-uchylit-do-stanoveho-mestecka-v-kutoch .

Aké veľké bude toto stanové mestečko o niekoľko mesiacov?

A toto je riešenie, ako vyriešiť túto situáciu s nelegálnymi migrantami na našom území!

To že tu nechcú ostať potvrdil aj samotný „minister“ vnútra Roman Mikulec, keď na ich adresu povedal toto jasné stanovisko – „Snažíme sa o nich postarať, nechcú zostať na Slovensku, často nechcú ani prijať pomoc, ktorá im je ponúknutá. Za každých okolností sa chcú dostať ďalej a skončiť v Nemecku,“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/645705-vlada-posiela-pre-nelegalnu-migraciu-na-hranice-vojakov-na-den-ich-bude-100/

 

Nuž tak potom existuje jedno veľmi jednoduché, humánne, empatické riešenie, ktoré týmto utečencom pomôže a vyrieši ich túžby!

Aj na Slovensku za dlhé desaťročia zdomácnelo jedno afganské príslovie, ktoré znie takto – „Kto chce kam, pomôžme mu tam.“ –  https://citaty-slavnych.sk/citaty/1985779-afganske-prislovie-kto-chce-kam-pomozme-mu-tam/

 

Takže, kam sa chcú dosať títo nelegálni migranti/utečenci?

Áno, chcú ísť ďalej, chcú ísť predovšetkým do Nemecka!

Tak prečo im v tom bránime?

Prečo sme na nich takí zlí a im nepomôžeme?

A keďže to nejde po súši lebo Rakúsko a ČR hermeticky uzavreli svoje pozemné hranice so SR, tak jedinou cestou je vzduch.

Ja navrhujem dohodu s Nemeckom o tom, že im ich tam dopravíme letecky!

A ak to Nemci odmietnu, tak potom nemajú právo nás vyzývať na to, aby sme my prijímali utečencov, ktorí u nás ostať nechcú a hrozí, že sa vzbúria a začnú tu páchať násilne/tresne činy!

Toto chceme?!

Takže ešte raz, buďme k ním empatickí, vžime sa do ich situácie a pomôžme im, sa dostať tam, kam majú namierené!

Ale tu jednoducho nemôžu ostať lebo onedlho budeme mať celé Slovensko posiate takýmito stanovými utečeneckými mestečkami/MESTAMI!!!

A samozrejme ich tu nemôžeme držať ani nasilu! Potom sa už nejedná o pomoc, ale o násilie! O násilie, ktoré obmedzuje ich základné ľudské práva, žiť tam a tak, ako sami slobodne uznajú za vhodné!

 

PS:

A, na toto ste Slováci už zabudli?

  1. sep 2015 o 18:57 – názov článku „Ako teoreticky mohlo Nemecko premiestniť tisíce utečencov“ – začiatok článku – „Merkelová v role Matky Terezy urobila ľudské gesto s množstvom nezamýšľaných negatívnych dôsledkov.“ https://komentare.sme.sk/c/8014728/ako-teoreticky-mohlo-nemecko-premiestnit-tisice-utecencov.html

A ešte malý výňatok z tohto proti utečeneckého článku, ktorý uzrel svetlo sveta, čuduj sa svete, na stránkach SME.sk, teda nikto nemôže povedať, žeby to bolo médium šíriace dezinformácie, hoaxy, bludy a pod.

V článku si Slovač môžeš prečítať napr. aj toto – „Nemecko totiž – spolu s Gréckom – levím dielom prispelo k zintenzívneniu prúdu migrantov do Európy a dramatizácii situácie. Nemeckí politici situáciu výrazne zhoršili najmä dvoma krokmi: 19. augusta vyhlásil nemecký minister vnútra, že tento rok Nemecko očakáva 800-tisíc migrantov – štvornásobok z roku 2014. Mnohým ušiam to zaznelo ako pozvanie.“

 

A teraz my Slováci, máme tento južanský utečenecký kalich trpkosti piť spolu s nimi, až do dna…?!

 

 

Ak Čaputová ma názor, že za utečeneckou vlnou z východu, z Ukrajiny, je jednoznačne a výhradne len Putin (na čo má právo, mať takýto názor…), tak sa jej ešte raz pýtam, kto je za utečeneckou vlnou, prebiehajúcou už niekoľko rokov, z juhu?

Tiež, len a výhradne Putin?!

Jej priama a jednoduchá odpoveď ma naozaj zaujíma!!!

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.